Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 επειδη ειναι αλλαγη οριου και οχι νεος βροχος θα σε αλλαξουν γρηγορα.επισης δεν ξεω αν η wind θα σε κοψει same day οποτε δεν πιστευω να εχεις μεγαλο downtime.βεβαια το ποσο downtime θελεει ο καθενας ειναι αλλη ιστορια. και πόσους έχεις δει (στα forums τουλάχιστον) να το κάνουν?
Heatspreader Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 απο το αστικο κεντρο δεν απαγορευει κατι η εεττ για vdsl. επισης μια μικρη τεχνικη διορθωση αν μου επιτρεπεις.το dslam ειναι ιδιο για adsl/vdsl.απλα κουμπωνουν πανω καρτα vdsl αντι για μονο adsl.δηλαδη μια καρτα απο ολες ή και παραπανω ειναι για vdsl/ Γιατί τότε έχουμε τόσα χιλιόμετρα και δεν μας δίνουν από ένα κοντινό κουτί adsl;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Γιατί τότε έχουμε τόσα χιλιόμετρα και δεν μας δίνουν από ένα κοντινό κουτί adsl; εννοείς γιατί δεν δίνουν adsl από τα καινούρια KV? πρώτον γιατί δεν αφήνει η ΕΕΤΤ για λόγους ανταγωνισμού και δεύτερον γιατί αν έδινε adsl οι περισσότεροι δεν θα ήθελαν να πάνε σε vdsl μιας και θα τους κάλυπταν τα 24mbps, οπότε η απόσβεση θα γίνοταν σε πολύ μεγαλύτερο χρόνο (αν γινόταν)... Επεξ/σία 9 Απριλίου 2015 από ThReSh
goana12 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 πρώτον γιατί δεν αφήνει η ΕΕΤΤ για λόγους ανταγωνισμού και δεύτερον γιατί αν έδινε adsl οι περισσότεροι δεν θα ήθελαν να πάνε σε vdsl μιας και θα τους κάλυπταν τα 24mbps, οπότε η απόσβεση θα γίνοταν σε πολύ μεγαλύτερο χρόνο (αν γινόταν)... To πρωτο δεν ισχυει... ο δευτερος λογος ειναι σωστος ... Εγω ειμαι απο αυτους που παιρνω adsl απο καμπινα και δεν ειμαι ο μονος... Δες εδω για περισσοτερα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 αυτό ισχύει επίσημα από όσο έχει ειπωθεί αρκετές φορές στο adslgr.com ουσιαστικά πάντως είσαι σε VDSL απλά σε έχουν βάλει κόφτη στα 24mbps... γιατί όμως να μείνεις σε "24αρι" του ΟΤΕ και να μην πας σε 50αρι HOL/Wind (από KV πάλι) που είναι και φτηνότερο και με μεγαλύτερο συγχρονισμό? https://www.ote.gr/web/guest/sl/201376/ote_double_play_24_aperiorista?lastLayoutId=18&productId=double_play_24_18m_pstn#_idRef_double_play_24_18m_pstn 35.90 euro για 24Mbps + απεριόριστα σταθερά + 30 λεπτά κινητά (18 μήνες) 39.90 euro για 24Mbps + απεριόριστα σταθερά + 360 λεπτά κινητά (18 μήνες) http://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-double-play/ 20 euro (+10 euro) για 50Mbps + απεριόριστα σταθερά + 300 λεπτά κινητά + Δωρεάν 120’ προς σταθερά και κινητά στο F2G καρτοκινητό σου και δωρεάν 500ΜΒ Mobile Broadband κάθε μήνα (24 μήνες) https://www.hol.gr/services/home/hol-double-play και στη HOL με 33 euro για 50Mbps + απεριόριστα σταθερά + 300 λεπτά κινητά
goana12 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 αυτό ισχύει επίσημα από όσο έχει ειπωθεί αρκετές φορές στο adslgr.com ουσιαστικά πάντως είσαι σε VDSL απλά σε έχουν βάλει κόφτη στα 24mbps... γιατί όμως να μείνεις σε "24αρι" του ΟΤΕ και να μην πας σε 50αρι HOL/Wind (από KV πάλι) που είναι και φτηνότερο και με μεγαλύτερο συγχρονισμό? Γιατι απλα ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ VDSL (και αν θα δωσει θα αργησει πολυ)... Αυτη την στιγμη δινει adsl ο ΟΤΕ στους πελατες του ΜΟΝΟ... Με αυτον τον τροπο ΔΕΝ υποχρεουται απο την ΕΕΤΤ να βαλει μεσα στην καμπινα και τους εναλλακτικους... Απλα επειδη οι καρτες ειναι και για μελλοντικο VDSL, βαζοντας ρουτερ VDSL συγχρονιζεις στην "μεγιστη" ενεργη ταχυτητα που ειναι 24576/1024 kbps. Αυτο βεβαια δεν το "διατυμπανιζει", δινει απλο ρουτερ adsl στους συνδρομητες του, και το ξερουν μονο οι "ψαγμενοι"... Οι υπολοιποι πελατες του (ΟΛΟΙ ανεξαιρετως παιρνουν απο τις 2 καμπινες ης περιοχης) συγχρονιζουν εδω στην περιοχη σε ADSL απο 10-22 Μbps (τουλαχιστον απ' οσους εχω προσβαση λογο της δουλειας να δω...).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μην γράφεις ρε συ την απάντηση σου μέσα στο quote του άλλου, από κάτω το γράφουμε για να είναι ευδιάκριτο... Αναγκάστικά θα δωθεί εμπορική διάθεση του VDSL στην εκάστοτε περιοχή, δεν παίρνει τόσο πολύ καιρό από την στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κι όταν γίνει αυτό η επιλογή VDSL σε εναλλακτικό είναι πολύ πιο συμφέρουσα από το να μείνεις σε 24αρι ΟΤΕ ακόμα και με τέρμα συγχρονισμό...
goana12 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δεν ξερω αν και ποτε θα δοθει... Οι καμπινες παντως ειναι ετοιμες και λειτουργουν απο τον περασμενο Σεπτεμβρη... πανε ηδη 7 μηνες... Ισως αποφασισει να δωσει ο ΟΤΕ οταν δει οτι εξαντλησε τους πελατες που μπορουσε να μαζεψει, γιατι αυτη την στιγμη ολοι οι εναλλακτικοι εχουν ταχυτητες στην περιοχη μου απο 1 - 3,5 mbps, πραγμα που σημαινει οτι εχει μεγαλο προβαδισμα ο ΟΤΕ, καλυπτοντας ετσι το οτι ειναι πιο ακριβος... Γι' αυτο και θα καθυστερησει οσο μπορει το VDSL (κι αν θα δωσει...) οπως μου ειπε ο προ'ι'σταμενος της τεχνικης υπηρεσιας...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 για ποια περιοχή?
jkoukos Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Αν δεν κάνω λάθος (και δε νομίζω ότι κάνω) οι καμπίνες που αναφέρεις είναι τα γνωστά miniDSLAM που έχει εγκαταστήσει ο ΟΤΕ σε κάποιες προβληματικές περιοχές. Αυτές, δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες καμπίνες που κάνει αναβάθμιση σε VDSL, αν και στο μέλλον και από αυτές μπορεί να δοθεί η υπηρεσία με αντικατάσταση του εξοπλισμού. Μέχρι σήμερα από κανένα miniDSLAM δεν παρέχεται ADSL σε οποιονδήποτε πάροχο, εκτός του ΟΤΕ. Είσαι όμως διαφορετική περίπτωση από τους συνδρομητές του ΟΤΕ που παίρνουν ADSL από VDSL καμπίνα, αποκλειστικά κάνοντας χρήση VDSL modem/router. Το μόνο κοινό που έχετε, είναι ότι συγχρονίζεται στο μέγιστο δυνατόν. Πολύ λογικά, λόγω της μικρής απόστασης από αυτές.
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 και πόσους έχεις δει (στα forums τουλάχιστον) να το κάνουν? εχω δει ατομα να σταματανε τελειως και να κανουν διακοπη.αλλες φορες τις πιο πολλες αφου δεν παιζουν σε vdsl λογω αποστασης παραμενουν σε adsl για αλλους λογους.ειναι πελατες που μπορει να θελουν πολλα καναλια φωνης σε voip πχ οποοτε εκει ο οτε δεν τους βολευει.γιατι ειναι ατομα που δεν τους νοιαζει σαν πρωτη προτεραιοτητα η ταχυτητα αλλα το κοστος της τηλεφωνιας .ειναι λιγο big story.οσο βεβαια ο οτε επεκτεινει σε περιοχες τα Kv τοτε μπορεει να βλεπεις παραπανω ατομα να διακοπτουν. Γιατί τότε έχουμε τόσα χιλιόμετρα και δεν μας δίνουν από ένα κοντινό κουτί adsl; απο το kv θα παρεις ειτε vdsl 30 ειτε 50 ειτε θα σου πουν adsl 24 αρι που στην πραξη ειναι vdsl24.επισης ο οτε δεν δινει adsl απο το kv διοτι για να μην υπαρχει crosstalk στους παροχους χαμηλωνει το Output power οποτε ναι μεν παιζει καλυτερα αλλα οχι 24.οποτε σε βαζει vdsl που ειναι αλλες συχνοτητες και σου δινει ενα ωραιο 24αρι.αυτα για τον οτε.ο παροχος δινεει adsl/vdsl απο το αστικο κεντρο σαν ιδιοκτητο ειτε απο τα Kv του οτε οταν υπαρχει συνεργασια.εκει τo voice ειναι σεε dslam παροχου ενω το data σε dslam οτε 1
Heatspreader Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Αυτό με το Crosstalk το λέγαμε με τη φίλη μου που δουλεύει στον ΟΤΕ. Στο τμήμα μάλιστα που βάζουν τις κάρτες στα kv.Οπότε η HOL που έχει μόνο 50άρη vdsl σου δίνει μέχρι 50 και όσο πιάσεις. Μπορείς να είναι 24Mbit, μπορεί να είναι και 49.50Mbit.
jkoukos Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δεν ισχύει αυτό. Σε όσους παίρνουν σύνδεση VDSL (ή ADSL) από καμπίνα, ο συγχρονισμός είναι ο μέγιστος (ανάλογα το πακέτο) καθώς η απόσταση είναι μικρή. Το πρόβλημα του crosstalk υπάρχει στις συνδέσεις (ADSL & VDSL) που παρέχονται από το αστικό κέντρο. Οπότε στις περιπτώσεις αυτές και ανάλογα την απόσταση ισχύει το "έως" και όσο πιάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα