Heatspreader Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Με λίγα λόγια λες ότι αν κάποιος έχει VDSL στην περιοχή του και το υποστηρίζει η γραμμή του, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα και πιάνεις κοντά στα 50Mbit όπως και να έχει. Σωστά; Είναι διαφορετικό πράγμα από το adsl.
makfil Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Το σωστό είναι "εάν μπορεί να πάρει κάποιος vdsl από καμπίνα (το νέο δίκτυο του ΟΤΕ) στην περιοχή του" και τα υπόλοιπα όπως τα έγραψες. Ναι, διαφορετικά γίνεται η παροχή του adsl, όπως έγραψα παραπάνω. 1
jkoukos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Χοντρικά (σήμερα) η διαφορά του ADSL είναι ότι το DSLAM βρίσκεται μόνο στο αστικό κέντρο, ενώ το αντίστοιχο του VDSL υπάρχει στο αστικό κέντρο αλλά και σε κάθε καμπίνα που συνδέεται με αυτό. Οπότε αφού η καμπίνα είναι πλησιέστερη σε μας, λογικά έχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες συγχρονισμού. Αν όμως σε μια περιοχή δεν υπάρχουν οι νέες καμπίνες, τότε το VDSL παρέχεται μόνο από το αστικό κέντρο και έχει όλα τα μειονεκτήματα του ADSL, λόγω της απόστασης. 1
Heatspreader Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Ακόμα δεν έχει γίνει η μεταφορά στη γραμμή μου. Αυτά τα κουτιά τι σημαίνουν; Έχουν VDSL; Είναι ένα στα 50 μέτρα και έναν στα 100.
poulinos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Ακόμα δεν έχει γίνει η μεταφορά στη γραμμή μου. Αυτά τα κουτιά τι σημαίνουν; Έχουν VDSL; Είναι ένα στα 50 μέτρα και έναν στα 100. ναι αυτα ειναι τα νεα Kv που εχουν vdsl dslam Μεσα.
Heatspreader Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δεν πρέπει να είναι τριφιλα; Αυτό σημαίνει ότι θα έχω VDSL με HOL ή άσχετο;
poulinos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 ολοι εχουν σκαλωσει με τα τριφυλλα.οχι δεν ειναι υποχρεωτικο να ειναι τριφυλλο rack/ντουλαπα. πιθανοτατα να εξαρτατε ποσα ατομα εξυπηρετει δηλαδη ποσα κεντρικα καταληγουν εκει ποσα απερχομενα φευγουνΑυτα συνηθως πριν ηταν σε μονο καφαο.αν ειναι περισσοτερα ατομα τοτε περισσοτερες ρεγκλετες περισσοτερα ορια.Στα διπλα Kv η μια πλευρα ειναι το dslam και η αλλη οοι ρεγκλεετες οπως φαινεται και στην φωτο στο guide.στα τριπλα ισως να ειναι ρεγκλετες οι 2 πλευρες και η αλλη το Kv.και αν υπολογισουμε το μεγεθος του dslam ισως να χωρανε και αλλα dslam μεσα σε περιπτωση που χρειαστει επαυξηση.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Έχουμε σκαλώσει με τα τρίφυλλα γιατί για κάποιο λόγο στο 99% των φωτο που βλέπουμε στα διάφορα forum έχουν τρίφυλλα KV. Από 'κει και πέρα δε ξέρω ποιο είναι πιο σύνηθες, δίφυλλο ή τρίφυλλο. Στην πόλη που μένω (Κομοτηνή), από τα KV που παρατηρώ στους δρόμους της πόλης νομίζω ότι είναι κάπου 60/40 (ισως και παραπάνω) υπέρ των τρίφυλλων.
jkoukos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Το ίδιο είναι είτε 3φυλη είτε 2φυλη και με ακριβώς τον ίδιο αριθμό ενεργών συνδέσεων (288). Η μόνη διαφορά τους είναι τι καμπίνα αλλάζουν (την παλιά). Αν είχε νεώτερες οριολωρίδες με Krone (πρεσαριστές) συνδέσεις και σε καλή κατάσταση, τότε μπαίνει νέα 2φυλλη φορητή από πάνω της (σαν κοστούμι). Από την παλιά βγαίνει όλο το μεταλλικό πλαίσιο αλλά το ικρίωμα με τις οριολωρίδες παραμένει στη θέση του. Αν η παλιά είχε αρχαίες οριολωρίδες με βίδες για σύνδεση ή είναι σε κακή κατάσταση, τότε αλλάζει όλη και μπαίνει νέα 3φυλη στη θέση της. Στην περίπτωση θέλει λίγο παραπάνω χρόνο καθώς πρέπει να μεταφερθούν όλες οι γραμμές από την παλιά στην νέα καμπίνα. Οπότε έχουμε και διακοπή υπηρεσιών για κάποιες ώρες, ενώ στην άλλη περίπτωση δεν υπάρχει αυτό. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας, αν και τελευταία υπάρχουν διαφοροποιήσεις από την πρακτική αυτή.
kirileman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Τα 3φυλλα δίνουν 50άρες και τα 2φυλλα 30άρες vdsl. Όπως τα τροφοδοτικά turboX ένα πράγμα. Όσο πιο βαριά, τόσο καλύτερα.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Τα 3φυλλα δίνουν 50άρες και τα 2φυλλα 30άρες vdsl. Όπως τα τροφοδοτικά turboX ένα πράγμα. Όσο πιο βαριά, τόσο καλύτερα. Ισχύει αυτό ρε παιδιά; 1η φορά το ακούω. (Στο περί VDSL αναφέρομαι ε, όχι στα χαζά του πλαισίου. )
NikosKallithea Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Ισχύει αυτό ρε παιδιά; 1η φορά το ακούω. (Στο περί VDSL αναφέρομαι ε, όχι στα χαζά του πλαισίου. ) Και τα δύο χαζά είναι
poulinos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Ισχύει αυτό ρε παιδιά; 1η φορά το ακούω. (Στο περί VDSL αναφέρομαι ε, όχι στα χαζά του πλαισίου. ) nope δεν ισχυει αυτο.η καρτα η vdsl ειναι η ιδια απλα το ποσο σε κλειδωνουν αλλαζει.ουτε σημαινει οτι το Max ειναι 50 Mbit. Αν η παλιά είχε αρχαίες οριολωρίδες με βίδες για σύνδεση ή είναι σε κακή κατάσταση, τότε αλλάζει όλη και μπαίνει νέα 3φυλη στη θέση της. Στην περίπτωση θέλει λίγο παραπάνω χρόνο καθώς πρέπει να μεταφερθούν όλες οι γραμμές από την παλιά στην νέα καμπίνα. Οπότε έχουμε και διακοπή υπηρεσιών για κάποιες ώρες, ενώ στην άλλη περίπτωση δεν υπάρχει αυτό. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας, αν και τελευταία υπάρχουν διαφοροποιήσεις από την πρακτική αυτή. ειχε παρει το ματι μου περιπτωσεις που το Kv εμπαινε σε τελειως διαφορετικη θεση αποο εκει που ηταν το καφαο.πχ μαρουσι που μπηκε στον απεναντι δρομο.τωρα πως μετεφεραν και τα απερχομενα εκει δεν ξερω.λογικα ματισεις ποιος ξερει.ναι συνηθως εβλεπα μια εργασιμη μερα να μην παιζουν οι πελατες.βεβαια σε οσα Kv εχω δει ανοιχτα δεν βλεπω μεσα ρεγκλετες krone αλλα ρεγκλετες σαν 3m οπως φαινονται στην φωτο.δεν εχω πετυχει κανενα ακομα με Krone
PEPES2 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Το ίδιο είναι είτε 3φυλη είτε 2φυλη και με ακριβώς τον ίδιο αριθμό ενεργών συνδέσεων (288). Η μόνη διαφορά τους είναι τι καμπίνα αλλάζουν (την παλιά). Αν είχε νεώτερες οριολωρίδες με Krone (πρεσαριστές) συνδέσεις και σε καλή κατάσταση, τότε μπαίνει νέα 2φυλλη φορητή από πάνω της (σαν κοστούμι). Από την παλιά βγαίνει όλο το μεταλλικό πλαίσιο αλλά το ικρίωμα με τις οριολωρίδες παραμένει στη θέση του. Αν η παλιά είχε αρχαίες οριολωρίδες με βίδες για σύνδεση ή είναι σε κακή κατάσταση, τότε αλλάζει όλη και μπαίνει νέα 3φυλη στη θέση της. Στην περίπτωση θέλει λίγο παραπάνω χρόνο καθώς πρέπει να μεταφερθούν όλες οι γραμμές από την παλιά στην νέα καμπίνα. Οπότε έχουμε και διακοπή υπηρεσιών για κάποιες ώρες, ενώ στην άλλη περίπτωση δεν υπάρχει αυτό. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας, αν και τελευταία υπάρχουν διαφοροποιήσεις από την πρακτική αυτή. Το ακριβως αντιθετο εινα.Στις διφυλλες ειναι καινουρια ολα ενω στις τριφυλλες κρατανε τον παλιο κατανεμητη και <<φορανε>> την καμπινα απο πανω.Τα υπολοιπα οπως τα λες.
Heatspreader Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Τι να πω; Μακάρι να έχω VDSL! Λογικά από βδομάδα θα ξέρω. Σήμερα ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ για τη μεταφορά, περιμένω τώρα ενημέρωση για το πότε θα έρθει τεχνικός της HOL.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα