Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν εχεις αποριες για την καλωδιωση υπαρχει και αντιστοιχο θεμα.

http://www.insomnia.gr/topic/515704-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-vdsl/

με 19 attenuation πανω απο 30 Mbit δυσκολα θα πας σε vdsl απο το αστικο κεντρο

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν εχεις αποριες για την καλωδιωση υπαρχει και αντιστοιχο θεμα.

http://www.insomnia.gr/topic/515704-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-vdsl/

Έγινε, θα ποστάρω εκεί.

με 19 attenuation πανω απο 30 Mbit δυσκολα θα πας σε vdsl απο το αστικο κεντρο

Καλά δε το συζητάω, αν είναι να με βάλουν στο Α/Κ κι όχι σε καμπίνα, δεν το παίρνω καν. Θα μείνω σε 24άρα.

Απλά κοίτα... Και στη Wind που είχα κοιτάξει για VDSL, από την τηλεφωνική εξυπηρέτηση μου είπαν ότι στην περιοχή μου είναι διαθέσιμο το VDSL μέσω χονδρικής, δηλαδή  από καμπίνα (λέω από την τηλ. εξυπηρέτηση, γιατί από το site τους που έκανα έλεγχο διαθεσιμότητας, απλά λέει ότι "Βάσει των μετρήσεών μας το WIND VDSL είναι διαθέσιμο για τη γραμμή σου." - δεν αναφέρει όμως από που σου το δίνει).

Οπότε σκέφτομαι ότι με την ίδια λογική, αφού η Wind μου το δίνει από καμπίνα, πολύ πιθανό κι από τη HOL να μου το δώσουν από καμπίνα.

Δημοσ.

ε ναι να υπαρχει απο Kv και να σου προσπαθουν να σου δωσουν 50 αρι απο το αστικο  ε δεν γινεται.να ησουν με κανα attenuation 10 και κατω το συζηταγαμε.

Δημοσ.

Me 19dB εξασθένιση είσαι περίπου στα 1380 καλωδιακά μέτρα, οπότε θα είσαι ευχαριστημένος αν πιάσεις τα 24Mbps.

Πάνω από τα 1300 μέτρα δεν αξίζει το VDSL, καθώς δεν έχεις το αντίστοιχο κέρδος ταχύτητας σε σχέση με το επιπλέον κόστος.

Όπως λέει και ο @poulinos (και ισχύει στην πράξη), αν υπάρχουν ενεργές νέες καμπίνες στην περιοχή σου, OTE, Wind και HOL δίνουν σύνδεση από αυτές, ειδικά σε αποστάσεις όπως η δικιά σου.

Δημοσ.

Καταρχην, ευχαριστω για της απαντησεις, σας παραθετω τα δικα μου στατιστικα. Επισης, πως μπορω να μαθω αν εχω καμπινα vdsl κοντα μου (~300μετρα), εφοσον η HOL δεν ξερει ουτε την αποσταση ουτε αν θα περνω απο καμπινα vdsl.

ftOhgKG.png

Δημοσ.

Με 47dB εξασθένιση κανείς δεν θα σου δώσει VDSL από αστικό κέντρο, ακόμη κι αν ήθελες και ήσουν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Δημοσ.

Με 47dB εξασθένιση κανείς δεν θα σου δώσει VDSL από αστικό κέντρο, ακόμη κι αν ήθελες και ήσουν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

ευχαριστω για την απαντηση, το οτι δεν θα μου δωσουν VDSL απο το αστικο ειναι αρνητικο? συγγνώμη αλλα ειμαι πραγματικα άσχετος! 

Δημοσ.

Είναι αρνητικό αν μια περιοχή δεν έχει αναβαθμισμένες καμπίνες οπότε το VDSL παρέχεται μόνο από το αστικό κέντρο, άρα επωφελούνται μόνο όσοι είναι σε μια απόσταση έως 1200 μέτρα από αυτό.

Είναι θετικό αν σε μια περιοχή (όπως στην δικιά σου περίπτωση) έχει γίνει αναβάθμιση των υπαίθριων καμπίνων. Στην περίπτωση αυτή επωφελούνται όλοι οι χρήστες, καθώς θα παίρνουν το VDSL από αυτές στον μέγιστο συγχρονισμό, διότι δεν μας απασχολεί η απόσταση από το αστικό κέντρο.

• Like 2
Δημοσ.

Είναι αρνητικό αν μια περιοχή δεν έχει αναβαθμισμένες καμπίνες οπότε το VDSL παρέχεται μόνο από το αστικό κέντρο, άρα επωφελούνται μόνο όσοι είναι σε μια απόσταση έως 1200 μέτρα από αυτό.

Είναι θετικό αν σε μια περιοχή (όπως στην δικιά σου περίπτωση) έχει γίνει αναβάθμιση των υπαίθριων καμπίνων. Στην περίπτωση αυτή επωφελούνται όλοι οι χρήστες, καθώς θα παίρνουν το VDSL από αυτές στον μέγιστο συγχρονισμό, διότι δεν μας απασχολεί η απόσταση από το αστικό κέντρο.

Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια, το τελευταιο βημα πριν μπω στην vdsl-εποχη ειναι να εξακριβώσω την υπαρξη καμπινας vdsl κοντα στο σπιτι μου. 

Δημοσ.

Μα έχεις ήδη γράψει ότι στην περιοχή σου έχει γίνει αναβάθμιση.

Τι άλλο θέλεις για να κατανοήσεις ότι θα πάρεις VDSL από καμπίνα (με 47dB εξασθένιση);

Στα online τεστ διαθεσιμότητας, τι σου δείχνουν OTE, Wind και HOL;

Δημοσ.

διαβασα οτι η καμπινα αυτη πρεπει να ειναι εως 300 μετρα για να μπορω να εχω 45-50mbps, δεν ισχυει? (HOL και ΟΤΕ δειχνουν οτι εχω διαθεσιμοτητα) ευχαριστω και παλι.  aNb9nGs.png

Δημοσ.

διαβασα οτι η καμπινα αυτη πρεπει να ειναι εως 300 μετρα για να μπορω να εχω 45-50mbps, δεν ισχυει? (HOL και ΟΤΕ δειχνουν οτι εχω διαθεσιμοτητα) ευχαριστω και παλι.  aNb9nGs.png

συνηθως ειναι η καμπινα πιο κοντα απο 300-400 αλλα και το 400-500 μετρα ειναι παντα σχετικο.παιζει ρολο και η ποιοτητα του χαλκου παντα οπως και η καλωδιωση στο σπιτι σου που πρεπει να φτιαχτει για vdsl που ειναι διαφορετικη λιγακι απο του adsl.

• Like 1
Δημοσ.

συνηθως ειναι η καμπινα πιο κοντα απο 300-400 αλλα και το 400-500 μετρα ειναι παντα σχετικο.παιζει ρολο και η ποιοτητα του χαλκου παντα οπως και η καλωδιωση στο σπιτι σου που πρεπει να φτιαχτει για vdsl που ειναι διαφορετικη λιγακι απο του adsl.

ευχαριστω!

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα, καλώς ήρθες στον κόσμο των 50 Mbps!  :-)

Πώς γίνεται από 5Mbit να πάω 50Mbit; Δεν θα έπρεπε να είχε διορθωθεί και το adsl αφού έβαλαν νέα "κουτιά" στη γειτονιά μου; :o

Πραγματικά είμαι πολύ μπερδεμένος.

Ο πάροχος μπορεί να σου πει περίπου πόσο θα πιάσεις;

Δημοσ.

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Η τηλεφωνία και το adsl λειτουργούν και στις νέες καμπίνες μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ ενώ το vdsl παρέχεται από το minidslam της καμπίνας που συνδέεται, μέσω οπτικής ίνας με το ΑΚ.

Έτσι, με vdsl από νέα καμπίνα θα πιάσεις 50/5 ή πολύ κοντά αφού οι αποστάσεις των χρηστών από αυτές δεν υπερβαίνουν τα 200-250μ και οι απώλειες στο χαλκό είναι πλέον πολύ μικρές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...