Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μετα απο επικοινωνία με την HOL με ενημερωσαν οτι δεν ειναι σιγουρο οτι το ΚΑΦΑΟ (της γειτονιάς) ειναι και καμπινα vdsl και δεν μπορουν να ξερουν την αποσταση απο την καμπινα vdsl ουτε απο το αστικο κεντρο της περιοχης. Συνεπως, δεν ξερουν τι ταχυτητα θα εχω με vdsl συνδεση. Επειδη τωρα εχω adsl με 5 mbps (πληρωνω 24αρα) και ειμαι πραγματικα απογοητευμενος με την ταχυτητα μου δεν θα ηθελα να συμβει το ιδιο και vdsl. Επειδη δεν μπορεσα να καταλαβω απο την HOL τι συμβαινει μπορειτε να με βοηθήσετε/εξηγησετε ?

Ευχαριστώ εκ των πρότερων!

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εάν στην περιοχή σου έχουν εγκατασταθεί οι νέες δίφυλλες ή τρίφυλλες γκρι καμπίνες του ΟΤΕ, που είναι αρκετά μεγαλύτερες από τα παλιά κουτιά (ΚΑΦΑΟΥ), τότε ξέρεις ότι έχει εγκατασταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ. 

Δοκιμάζοντας στον wizard του ΟΤΕ με ένα αριθμό τηλεφώνου γνωστού ή φίλου σου που είναι στον ΟΤΕ, μπορείς να βεβαιωθείς ότι έχει ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο. Να γνωρίζεις, όμως, ότι η HOL δεν δίνει vdsl σε όλες τις περιοχές που έχει ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο.

Δημοσ.

Αν είσαι πελάτης τους φυσικα κ μπορούν να δουν σε ποιο αστικό κέντρο είσαι κ να κάνουν μια εκτίμηση της απόστασής σου. Αλλά ακόμα κ να μην είσαι πελάτης τους μπορούν, εκτός αν δε μπορούν να βρουν την διεύθυνσή σου. Η απόσταση σου είναι μεγάλη για να παίζεις τόσο χαμηλά έτσι κ αλλιώς. Μπορείς πχ να την δεις στο περίπου από το site της cyta, βάζοντας τη διεύθυνσή σου. Ψάχτο λίγο. Τώρα σχετικά με το VDSL. Επειδή πλέον δίνει κ από αστικό κέντρο το ξεχνάς λόγω απόστασης. Για να δεις αν έχουν καινούργια καφάο ή παλιά πάλι είναι απλό. Είτε βλέπεις αν υπάρχουν καινούργιες καμπίνες στην περιοχή σου, (Υπάρχουν photo και στο forum άμα ψάξεις), είτε κάνεις έλεγχο διαθεσιμότητας στον ΟΤΕ για VDSL. Αν σου δίνει σημαίνει ότι υπάρχουν νέες καμπίνες κ μπορείς να βάλεις VDSL είτε από ΟΤΕ, είτε από WIND, είτε απο HOL.

Δημοσ.

Εάν στην περιοχή σου έχουν εγκατασταθεί οι νέες δίφυλλες ή τρίφυλλες γκρι καμπίνες του ΟΤΕ, που είναι αρκετά μεγαλύτερες από τα παλιά κουτιά (ΚΑΦΑΟΥ), τότε ξέρεις ότι έχει εγκατασταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ. 

Δοκιμάζοντας στον wizard του ΟΤΕ με ένα αριθμό τηλεφώνου γνωστού ή φίλου σου που είναι στον ΟΤΕ, μπορείς να βεβαιωθείς ότι έχει ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο. Να γνωρίζεις, όμως, ότι η HOL δεν δίνει vdsl σε όλες τις περιοχές που έχει ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο.

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση, ξερεις αν αυτη ειναι? η περιοχη μου (Γλυφαδα-Ελληνικο) εχει vdsl συμφωνα με την HOL

Αν είσαι πελάτης τους φυσικα κ μπορούν να δουν σε ποιο αστικό κέντρο είσαι κ να κάνουν μια εκτίμηση της απόστασής σου. Αλλά ακόμα κ να μην είσαι πελάτης τους μπορούν, εκτός αν δε μπορούν να βρουν την διεύθυνσή σου. Η απόσταση σου είναι μεγάλη για να παίζεις τόσο χαμηλά έτσι κ αλλιώς. Μπορείς πχ να την δεις στο περίπου από το site της cyta, βάζοντας τη διεύθυνσή σου. Ψάχτο λίγο. Τώρα σχετικά με το VDSL. Επειδή πλέον δίνει κ από αστικό κέντρο το ξεχνάς λόγω απόστασης. Για να δεις αν έχουν καινούργια καφάο ή παλιά πάλι είναι απλό. Είτε βλέπεις αν υπάρχουν καινούργιες καμπίνες στην περιοχή σου, (Υπάρχουν photo και στο forum άμα ψάξεις), είτε κάνεις έλεγχο διαθεσιμότητας στον ΟΤΕ για VDSL. Αν σου δίνει σημαίνει ότι υπάρχουν νέες καμπίνες κ μπορείς να βάλεις VDSL είτε από ΟΤΕ, είτε από WIND, είτε απο HOL.

Καταρχην, σε ευχαριστω για το ενδιαφερον, συμφωνα με την Cyta η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 7757,4 μέτρα. Η αποσταση αυτη σημαινει οτι ανεξαρτητα απο την αποσταση απο το ΚΑΦΑΟ θα εχω χαμηλη ταχυτητα ? . Επισης, στην HOL δεν γνωριζουν (ετσι υποστηριζουν) για την αποσταση ουτε του ΚΑΦΑΟ ουτε το αστικου κεντρου (συνομίλησα με 4 εκπροσωπους πανω απο 40 λεπτα) απο το σπιτι μου (ειμαι ηδη πελατης τους). Επιπλεον, και ο ΟΤΕ επιβεβαιώνει οτι το vdsl ειναι διαθεσιμο στην περιοχη μου.

Δημοσ.

Στη Γλυφάδα έχει ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο από τον ΙΟΥΝ 2013.

Εάν με το "Γλυφάδα-Ελληνικό" εννοείς ότι ανήκεις στο ΑΚ Τερφιθέας που βρίσκεται στα όρια με το Ελληνικό (οδός Θράκης), ΝΑΙ, όλη η Άνω Γλυφάδα, όπως και η Κάτω (ΑΚ Αγίου Κων/νου), καλύπτεται από το νέο δίκτυο του ΟΤΕ και, επομένως, μπορείς να ζητήσεις vdsl από τους ΟΤΕ, Wind, HOL.

• Like 1
Δημοσ.

στην περιοχη σου εχουν αλλαξει τα καφαο σε Kv.αν παιρνεις απο Kv τοτε δεν εισαι παραπανω απο 200-400 μετρα οποτε μπορεις να βαλεις vdsl.αν παιρνεις απο το αστικο κεντρο και εχεις παραπανω απο 20 attenuation το ξεχνας το vdsl.

7500 μετρα που λεει η Hol δν εισαι με τιποτα γιατι απλα δεν θα επαιζε vdsl.η ανω γλυφαδα δηλαδη τερψιθεα παιρνει απο οτε τερψιθεας που ειναι συνορα με ελληνικο(ιασωνιδου λιγο πιο μεσα).

η γλυφαδα παραλιακα παιρνει απο οτε γλυφαδας που ειναι στην γλυφαδα μεσα.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό εδώ, για να μην ανοίγω νέο θέμα...

Εδώ και μέρες έχω κάνει αίτηση κι εγώ για VDSL στη HOL (κι ήμουν και υφιστάμενος πελάτης HOL ως τώρα). Η απόστασή μου από το Α/Κ της πόλης μου είναι ~630μ. σε ευθεία γραμμή, αλλά σε -πραγματική- απόσταση καλωδίων, παίζει να είμαι απο 800μ. εως και 1.100μ. περίπου. Γύρω από το σπίτι μου σε απόσταση ~90μ. και 200μ. έχω καινούριες καμπίνες (βασικά Κομοτηνή μένω και μάλλον όλη η πόλη έχει νέα KV, αφού η Κομοτηνή ήταν κι από τις πόλεις που είχε ξεκινήσει πιλοτικά το VDSL στην αρχή αρχή και τα παρατηρώ παντού τα τελευταία χρόνια).

1). Παίρνω σίγουρα από KV ή υπάρχει και περίπτωση να μου το δώσουν από το Α/Κ; Ρωτάω γιατί από τα λίγα που ξέρω για το VDSL, τα 800-1100μ. είναι το "όριο" για να σε συνδέσουν ή όχι στο Α/Κ. Οπότε νομίζω ότι είμαι κάπως οριακά... :unsure:

2). Να σημειώσω ότι στον κατανεμητή στην πολυκατοικία μου βλέπω αυτό:

post-67410-0-26468700-1426333254_thumb.jpg

117 είναι το KV που βρίσκεται στα 200μ. από την πολυκατοικία μου (πραγματικά)

121 είναι το KV που βρίσκεται στα 90μ. από την πολυκατοικία μου (επίσης πραγματικά)

Μάλλον το 117 ισχύει πλέον, αφού το άλλο φαίνεται μουτζουρωμένο.

Το ότι τα αναγράφει αυτά, μου εξασφαλίζει ότι θα πάρω το VDSL από το KV ή μπα; Κι επίσης μέχρι τώρα που είχα 24αρα ΑDSL στη HOL, είχα καμία σχέση με το KV ή έπαιρνα internet απευθείας από το Α/Κ;

3). Τι διαφορά έχουν οι δίφυλλες από τις τρίφυλλες καμπίνες; Είχα διαβάσει κάπου στο adslgr νομίζω αλλά δε θυμάμαι. Ρωτάω γιατί οι παραπάνω καμπίνες στην περιοχή μου είναι δίφυλλες...

Δημοσ.

Το 117 ειναι το KV και τα 53-54 ειναι τα λεγόμενα "box" εσυ εχεις 20 τηλεφωνικές γραμμές στο σπιτι σου αυτο δεν σημαίνει οτι εχεις και vdsl

Ενας εύκολος τρόπος να μάθεις αν εχεις διαθεσιμότητα στην vdsl καμπίνα ειναι απο το site του οτε και μονο αν σου απαντήσει οτι μπορείς να εχεις 50αρα vdsl

Μετα απο την απάντηση του οτε μπορεί να εχεις κάποιες ελπίδες να πάρεις 50αρι vdsl και απο την hol.

Δημοσ.

αν παιρνεις απο kv Θα πρεπει να σου δωσουν απο Kv γιατι θα εισαι οριακα απο το αστικο κεντρο.αν εισαι δηλαδη 1000 ή εχεις παραπανω απο 20attenuation τοτε ζοριζει το πραγμα.
το Kv ειναι το 117.το αλλο εχει σβηστει.ρεγκλετες 53-54.δεν λεει κατι αυτο βεβαια.ως τωρα επαιρνες απο το αστικο κεντρο.
δεν εχει σημασια αν ειναι διφυλλη η τριφυλλη.το βασικο ειναι να ειναι καινουρια καμπινα που κανει μπαμ αφου ανοιγει σαν Rack.φωτογραφιες στο θεμα της υπογραφης μου για το adsl/vdsl.
η τριφυλλη απλα μπορει να ειναι για περισσοτερους πελατες γιατι δεν ξερεις ποσα καλωδια /ζευγαρια καταληγουν σε καθε καφαο

Το 117 ειναι το KV και τα 53-54 ειναι τα λεγόμενα "box" εσυ εχεις 20 τηλεφωνικές γραμμές στο σπιτι σου αυτο δεν σημαίνει οτι εχεις και vdsl

Ενας εύκολος τρόπος να μάθεις αν εχεις διαθεσιμότητα στην vdsl καμπίνα ειναι απο το site του οτε και μονο αν σου απαντήσει οτι μπορείς να εχεις 50αρα vdsl

Μετα απο την απάντηση του οτε μπορεί να εχεις κάποιες ελπίδες να πάρεις 50αρι vdsl και απο την hol.

το 53 και το 54 δεν ειναι box ειναι οι ρεγκλετες(οριολωριδες).

τα ιδια νουμερα μπορει να αναφερονται και πανω στο box δηλαδη το bοx σε ποιο καφαο παεει και ποιες ρεγκλετες εχει μεσα.

αλλαζουν μερικα πραγματα οταν ειναι σταθερο καλωδιο που δεν γραφει κκ γιατι δεν περναει απο καφαο.

Δημοσ.

Κάποιοι από το Forum θα γνωρίζετε την ταλαιπωρία που έχω τραβήξει με το internet μου.

Μένω στην Αγία Παρασκευή και τόσο στο σπίτι μου, όσο και στο σπίτι της κοπέλας μου ο συγχρονισμός είναι 4.4Mbit και 3.8Mbit αντίστοιχα.

Πριν λίγο καιρό έγιναν έργα από τον ΟΤΕ στην περιοχή όπου έβαλαν αυτές τις μεγάλες λευκές ντουλάπες. Δεν άλλαξε κάτι στο Internet, αλλά τώρα που κοιτάω για διαθεσιμότητα VDSL μου βγάζει πως υπάρχει. Έχουμε HOL. Τι σημαίνει αυτό; Τι ταχύτητα μπορώ να πιάσω;

Δημοσ.

Το έχω κάνει εξ' αρχής αυτό τον έλεχγο από το site του ΟΤΕ και μου βγάζει ότι όντως υπάρχει διαθεσιμότητα για VDSL. Αυτό όμως γιατί σημαίνει αναγκαστικά ότι θα το πάρω από καμπίνα; Αφού ο ΟΤΕ γενικά δίνει VDSL και από Α/Κ και από KV.

αν παιρνεις απο kv Θα πρεπει να σου δωσουν απο Kv γιατι θα εισαι οριακα απο το αστικο κεντρο.αν εισαι δηλαδη 1000 ή εχεις παραπανω απο 20attenuation τοτε ζοριζει το πραγμα

Το router μου (Cellpipe 7130) δίνει 21.5 attenuation, αλλά στο adslgr.com κάποιος μου είπε ότι αυτό το router έχει κι ένα θέμα και δείχνει συχνά 6-10 db (ανάλογα τη γραμμή) παραπάνω απ' το κανονικό. Οπότε κι εδώ κάπως ομιχλώδες το τοπίο. Έχω κι ένα άλλο router, θα το δοκιμάσω να δω τι λέει κι εκείνο και θα πω.

το Kv ειναι το 117.το αλλο εχει σβηστει.ρεγκλετες 53-54.δεν λεει κατι αυτο βεβαια.ως τωρα επαιρνες απο το αστικο κεντρο.

Μάλιστα. Δηλαδή έπαιρνα από το Α/Κ (όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων ADSL γραμμής) και η γραμμή "περνούσε" απλά από το KV 117;

δεν εχει σημασια αν ειναι διφυλλη η τριφυλλη.το βασικο ειναι να ειναι καινουρια καμπινα που κανει μπαμ αφου ανοιγει σαν Rack.φωτογραφιες στο θεμα της υπογραφης μου για το adsl/vdsl.

η τριφυλλη απλα μπορει να ειναι για περισσοτερους πελατες γιατι δεν ξερεις ποσα καλωδια /ζευγαρια καταληγουν σε καθε καφαο

Ναι το έχω δει αρκετές φορές το topic σου με τις φωτος (είναι μπόμπα έτσι κι αλλιώς :D).

Καινούριες είναι σίγουρα εδώ οι καμπίνες (βέβαια έχουν φάει graffiti όλες και δε φαίνονται τόσο κυριλέ σαν τις φωτος σου).

Απλά και στο topic σου και αλλού, βλέπω φωτος σχεδόν μόνο από τρίφυλλες, γι' αυτό μου δημιουργήθηκε η απορία.

Δημοσ.

Κάποιοι από το Forum θα γνωρίζετε την ταλαιπωρία που έχω τραβήξει με το internet μου.

Μένω στην Αγία Παρασκευή και τόσο στο σπίτι μου, όσο και στο σπίτι της κοπέλας μου ο συγχρονισμός είναι 4.4Mbit και 3.8Mbit αντίστοιχα.

Πριν λίγο καιρό έγιναν έργα από τον ΟΤΕ στην περιοχή όπου έβαλαν αυτές τις μεγάλες λευκές ντουλάπες. Δεν άλλαξε κάτι στο Internet, αλλά τώρα που κοιτάω για διαθεσιμότητα VDSL μου βγάζει πως υπάρχει. Έχουμε HOL. Τι σημαίνει αυτό; Τι ταχύτητα μπορώ να πιάσω;

Κατά πάσα πιθανότητα, καλώς ήρθες στον κόσμο των 50 Mbps!  :-)

Δημοσ.

to kv χωριζεται σε δυο κομματια.το ενα ειναι το dslam και το αλλο οι ρεγκλετες.αν εσυ παιρνεις απο το αστικο κεντρο ειτε εχεις καφαο ειτε kv θα περασεις απο εκειμεσα υποχρεωτικα.
απλα στην μια περιπτωση το splitter ειναι στο αστικο κεντρο και απο εκει ξεκιναει τηλεφωνο και ιντερνετ ενω στην δευτερη περιπτωση που βαλεις vdsl απο kv το splitter ειναι μεσα στο kv και ερχεται μονο το τηλεφωνο απο το αστικο κεντρο και το ιντερνετ απο το kv.
οποτε εσυ τωρα απλα περνας απο το kv 117 που πριν ηταν καφαο 117.ναι ολες εχουν φαει graffiti σχεδον.ειτε κολλανε αγγελιες πανω ειτε δεν ξερω τι.
υπαρχουν και διφυλλες .πιο συχνα βλεπεις διφυλλες παρα τριφυλλες.

αν το kv δινει vdsl εννοειται οτι θα σου δωσουν απο Kv εκτος αν εισαι τοσο κοντα και ο παροχος θελει να γλυτωσει λεφτα στον οτε και σου δωσουην vdsl απο το αστικο κεντρο που βεβαια θα ειναι δυσκολακι να πιασεις 50 mbit.αν εισαι 1000 μετρα τοτε οκ δεν εισαι 20 attenuation μπορει να εισαι λιγο λιγοτερο αλλα παλι το 50 θα ειναι δυσκολο.και ειτε παρεις απο Kv ειτε παρεις απο αστικο κεντρο χρειαζονται και μερικες αλλαγες στον τροπο καλωδιωσης.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

διαβασε το ισχυει για ολες τις εταιρειες ειτε απο Kv ειτε απο το αστικο κεντρο.απλα πιο Must Οταν παιρνεις απο το αστικο κεντρο.

Δημοσ.

Το έχω κάνει εξ' αρχής αυτό τον έλεχγο από το site του ΟΤΕ και μου βγάζει ότι όντως υπάρχει διαθεσιμότητα για VDSL. Αυτό όμως γιατί σημαίνει αναγκαστικά ότι θα το πάρω από καμπίνα; Αφού ο ΟΤΕ γενικά δίνει VDSL και από Α/Κ και από KV.

An μιλάμε για οτε ειναι 100% σίγουρο οτι την 50αρα θα την παρεις απο την καμπινα.

Δημοσ.

An μιλάμε για οτε ειναι 100% σίγουρο οτι την 50αρα θα την παρεις απο την καμπινα.

Α είναι λίγο σαν "άγραφος" κανόνας; :P

(Αυτό έλειπε βέβαια, με τέτοιες τιμές που έχει να μην έδινε κι από καμπίνα στους πελάτες του.)

to kv χωριζεται σε δυο κομματια.το ενα ειναι το dslam και το αλλο οι ρεγκλετες.αν εσυ παιρνεις απο το αστικο κεντρο ειτε εχεις καφαο ειτε kv θα περασεις απο εκειμεσα υποχρεωτικα.

απλα στην μια περιπτωση το splitter ειναι στο αστικο κεντρο και απο εκει ξεκιναει τηλεφωνο και ιντερνετ ενω στην δευτερη περιπτωση που βαλεις vdsl απο kv το splitter ειναι μεσα στο kv και ερχεται μονο το τηλεφωνο απο το αστικο κεντρο και το ιντερνετ απο το kv.

οποτε εσυ τωρα απλα περνας απο το kv 117 που πριν ηταν καφαο 117.ναι ολες εχουν φαει graffiti σχεδον.ειτε κολλανε αγγελιες πανω ειτε δεν ξερω τι.

υπαρχουν και διφυλλες .πιο συχνα βλεπεις διφυλλες παρα τριφυλλες.

αν το kv δινει vdsl εννοειται οτι θα σου δωσουν απο Kv εκτος αν εισαι τοσο κοντα και ο παροχος θελει να γλυτωσει λεφτα στον οτε και σου δωσουην vdsl απο το αστικο κεντρο που βεβαια θα ειναι δυσκολακι να πιασεις 50 mbit.αν εισαι 1000 μετρα τοτε οκ δεν εισαι 20 attenuation μπορει να εισαι λιγο λιγοτερο αλλα παλι το 50 θα ειναι δυσκολο.

Πριν λίγο δοκίμασα και ένα Thomson TG585 v7 κι έδωσε 19 attenuation.

Κατά τα λοιπά, τα κατάλαβα όλα για το πως λειτουργεί το πράγμα, ήσουν κατατοπιστικότατος. Σ' ευχαριστώ.

Απλά με προβλημάτισαν κάπως τα υπόλοιπα που είπες για την καλωδίωση:

και ειτε παρεις απο Kv ειτε παρεις απο αστικο κεντρο χρειαζονται και μερικες αλλαγες στον τροπο καλωδιωσης.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

διαβασε το ισχυει για ολες τις εταιρειες ειτε απο Kv ειτε απο το αστικο κεντρο.απλα πιο Must Οταν παιρνεις απο το αστικο κεντρο.

Το 'χω ρίξει στο διάβασμα λίγο κι έχω ερωτήσεις.

Βασικά για να μην χαλάω το παρόν topic του ανθρώπου, μήπως καλύτερα να το μετέφερες σε ξεχωριστό topic (μιας κι είσαι και mod :)) για να ρωτήσω εκεί;

Ή να φτιάξω εγώ μόνος μου νέο topic;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...