Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να πάρω καινούργιο λάπτοπ (σκέφτομαι το νέο spectre x360) και προσπαθώ να αποφασίσω αν μου αρκεί το μοντέλο με τα 4GB ή θα έπρεπε να πάρω αυτό με τα 8GB. 

 

Τώρα έχω ένα παλιό Vaio με 4GB και επεξεργαστή AMD. Δεν κάνω βαριές εργασίες, πιο πολύ ταινίες, ίντερνετ, γράψιμο κλπ. Το βαρύτερο που μπορεί να τρέξω είναι Autocad. Σε μια σχετικα ακραία -για μένα-  κατάσταση που δοκίμασα, με:

 

Google Chrome με ανοιγμένα 11 tabs

2 αρχεία Word 

3 φακέλους 

Windows media player 

Autocad

Αvira Antivirus

3 cloud clients 

Task Manager 

 

είχα:    2457 MB της RAM σε χρήση             και                   1063 MB της RAM ελεύθερα

 

Το λάπτοπ δούλευε σχετικά καλά, δεδομένου και ότι είναι 4ετίας, AMD και φυσικά HDD. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το νέο μου λάπτοπ να δουλεύει όσο πιο καλά γίνεται και κυρίως με απασχολεί αν 4GB παραπάνω RAM θα κάνουν το μηχάνημα να τρέχει καλύτερα (δεν νομίζω ποτέ να ξεπεράσω τα 4GB σε χρήση, δλδ)

 

Ευχαριστώ πολύ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σίγουρα, απλώς το θέμα είναι αν είναι μια αισθητή διαφορά για απλή χρήση, τη στιγμή που δεν χρησιμοποιώ απαιτητικά προγράμματα. Αν είναι να ανοίγει 4% πιο γρήγορα το παράθυρο δλδ, δεν μου λέει και τίποτα ιδιαίτερο. 

Δημοσ.

0% θα ανοίξει πιο γρήγορα.

Απλά επειδή έχει αρχίσει και το απλό browsing να απαιτεί ραμ,με τα 8 θα είσαι σίγουρος πως σε 2 χρόνια,δεν θα χρειαστεί να προσθέσεις και άλλο dim.

Επισκέπτης
Δημοσ.

8 θα ήθελα κι εγώ, απλώς επειδή μπορεί να το πάρω από Γερμανία (εδώ δεν ξέρω πότε και πόσο θα έρθει) εκεί το μοντέλο με 8 κάνει 300 ευρώ παραπάνω επειδή πάει με την QHD οθόνη. Οπότε ρωτάω για να πάρω το άλλο με 4 GB, 256 SSD και i5, στα 999 ευρώ, και όπως το βλέπω δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνω :)

Δημοσ.

Wow wow...

 

 


Δεν κάνω βαριές εργασίες, πιο πολύ ταινίες, ίντερνετ, γράψιμο κλπ.
 
 
1000 ευρώ λάπτοπ;Για αυτά που περιγράφεις;
 
 
Κια με αυτό μια χαρά θα είσαι.
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

 

Wow wow...

 

 

Δεν κάνω βαριές εργασίες, πιο πολύ ταινίες, ίντερνετ, γράψιμο κλπ.
 
 
1000 ευρώ λάπτοπ;Για αυτά που περιγράφεις;
 
 
Κια με αυτό μια χαρά θα είσαι.

 

 

 

Είναι άλλη κουβέντα αυτή... Υπάρχουν κι άλλα που θέλω να έχει το νέο μου λάπτοπ  αλλά δεν είχαν σχέση με το θέμα, π.χ. αυτονομία, ποιότητα κατασκευής, εμφάνιση, βάρος, χαμηλά επίπεδα θορύβου κλπ

Δημοσ.

Επειδή εντελώς τυχαία,έπεσε η συγκεκριμένη σειρά στα χέρια μου,δεν υστερεί σε αυτούς τους τομείς.

Παρά όλα αυτά,εσύ αποφασίζεις.

Με υγεία.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή εντελώς τυχαία,έπεσε η συγκεκριμένη σειρά στα χέρια μου,δεν υστερεί σε αυτούς τους τομείς.

Παρά όλα αυτά,εσύ αποφασίζεις.

Με υγεία.

 

Να μην το μάθει πολύς κόσμος τότε γιατί θα φαλιρίσουν όλες οι εταιρείες με τα ultrabook :P Τι να πω, μακάρι με 300 ευρώ να μπορούσαμε να είχαμε όλα αυτά. Αυτό που έχω τώρα πάντως το είχα πάρει τότε 500 και είναι πολλά που δεν με ικανοποιούν. Από την άλλη, Πάτρα-Αθήνα πας και με το ΚΤΕΛ. 

Δημοσ.

Κι εγώ θα πρότεινα να πας για 8gb. Πριν 3 χρόνια περίπου που αγόρασα κι εγώ καλή ώρα το Zenbook της Asus είπα με μεγάλη σιγουριά ότι τα 4gb ram είναι υπεραρκετά γι αυτά που θέλω να κάνω. Όμως επειδή οι καταστάσεις αλλάζουν γρήγορα και βρίσκουμε νεα ενδιαφέροντα ή μπορεί να προκύψουν δουλειές που μάλλον δεν φανταζόμαστε ότι θα κάνουμε, αλλάζουν και οι απαιτήσεις πολλές φορές από τα συστήματά μας. Αν είχα τα ίδια μυαλά τότε, θα είχα κάνει μάλλον την έξυπνη κίνηση να πάρω το ίδιο με ram στα 8gb.

 

Anyway.. Ιστοριούλες να περνάει η ώρα. Αν σε παίρνει οικονομικά να ανέβεις πάρε με 8. Αν θεωρείς ότι στα 300 ευρώ επιπλέον πληρώνεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι (QHD οθόνη απ ότι κατάλαβα), δεν χάνεις τίποτα να κοιτάξεις για κάποιο άλλο λαπτοπ αντίστοιχων προδιαγραφών. Και σε χαρακτηριστικά και σε σχεδίαση, κλπ κλπ.

 

Καλές αγορές!

Δημοσ.

Εγω με 16GB στα 2133hz πηγα να ανοιξω 300 φωτογραφιες με το photoshop και μου εφαγε τα 15GB μνημης.

 

Η γνωμη μου ειναι να παρεις μια 8αρα για να εχεις και μια θεση κενη και ας μην βαλεις και ποτε εκει μνημη.

Δημοσ.

Αφου εχεις το 1000αρικο πηγαινε στην ενοτητα των φορητων στο θεμα για αγορα νεου φορητου και θα σου πουνε συμφωνα με το μπατζετ σου πιο ειναι το καλυτερο που μπορεις να παρεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...