johnyb98 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις επάνω στο SAMSUNG Galaxy GT-S7580. ερώτηση a. Χρησιμοποιώ τον Dolphin εδώ και ένα χρόνο, και όλα πηγαίνουν καλά. Για πρώτη φορά χθες, έκανα click επάνω σε μία εικόνα σε απάντηση ενός forum (σίγουρα ήταν επάνω στην εικόνα, και όχι σε κάποιο παράξενο link), και άρχισαν να πετάγονται tabs στον dolphin, με τα γνωστά μηνύματα το κινητό σας έχει προσβληθεί από 14 ιούς, και τέτοια. Προσπάθησα να σταματήσω όσο γίνεται πιό γρήγορα τα όλα παράθυρα που είχαν ανοιχτεί:πήγα στη λίστα με τα tabs (είδα από κει ότι είχαν ανοιχτεί 4), και τα έκλεισα. Έκλεισα και τον Dolphin, καθαρίζοντας cookies καί cache. Έκλεισα το κινητό, το ξανάνοιξα, και έκανα και scan με το Zoner Antivirus, που ήδη είχα εγκατεστημένο καί updated (όταν έγινε το όλο σκηνικό, το zoner το είχα εγκατεστημένο, αλλά δεν ξέρω αν έτρεχε:αυτό έχει να κάνει με τη δεύτερη ερώτηση). Το scan δε βρήκε τίποτα. Μετά το scan, απεγκατέσησα το antivirus και το ξαναεγκατέστησε (θα καταλάβετε στην δεύτερη ερώτηση γιατί). Έκανα καί το update. Τώρα... Δύο ενδείξεις που δεν είχα ποτέ εδώ και ένα χρόνο που έχω το κινητό. Ένδειξη 1:στα shortcuts μου έχω φτιάξει μία συντόμευση του YouTube. Ξαφνικά είδα ότι υπήρχε καί μία δεύτερη, την οποία καί έσβησα (ήταν περιττή). Ποιός την έφτιαξε;;; Ένδειξη 2:όταν μπω στο Google Store, μου έχει να κάνω search με το Google Microphone (ενώ πριν είχα το απλό search με τον φακό, το οποίο και θέλω να ξαναενεργοποιήσω). Με αυτόν τον φακό στο search, όταν ξεκίναγα να γράφω, μου άνοιγε ένα γκρι παράθυρο με το search history. Έτσι θέλω να ξαναγίνει. Μπορείτε εδώ να μου πείτε πως θα το επαναφέρω; Σχετικά με τις ενδείξεις 1 & 2, δε νομίζετε ότι κάτι απ' αυτά τα παράθυρα που πεταγόντουσαν δημιούργησε αυτά τα δύο παράξενα; Και ίσως να έχουν επηρρεάσει και άλλα σημεία του τηλεφώνου, που θα φανούν αργότερα (ελπίζω πως όχι); Η άποψή σας; ερώτηση b. Την πρώτη φορά που εγκατέστησα το Zoner Antivirus, έτρεχε στο background, αλλά το καλό ήταν ότι είχε ως ένδειξη ότι έτρεχε ένα αντίστοιχο εικονίδιο στην επάνω μπάρα του τηλεφώνου (τουλάχιστον έτσι είχα καταλάβει). Από κάποιο σημείο και μετά, αυτό το εικονίδιο σταμάτησε να υπάρχει. Αν, όμως, έμπαινα στην εφαρμογή, έλεγε ότι τρέχει κανονικά. Επειδή δεν ήμουν σίγουρος, είπα να το απεγκαταστήσω, και να το ξαναεγκαταστήσω (αυτό που είπα στην ερώτηση a.), μήπως και ξαναφανεί το εικονίδιο. Αλλά, και πάλι, δε φαίνεται. Μήπως απ' αυτό πετάχτηκαν τα παράθυρα; Μήπως δεν έτρεχε; Θα ήθελα και δω μία μικρή βοήθεια σχετικά με το εικονίδιο, ώστε να είμαι σίγουρος, ανά πάσα στιγμή, ότι τρέχει το antivirus (και να μη χρειάζεται να μπω στην εφαρμογή ή σε κάποιο task manager για να το διαπιστώσω). Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
saruman123 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Επειδη ειναι αρκετα αυτα που θες να ρωτήσεις και με το δικιο σου εγω θα σου πω τα βασικα. Antivirus δεν βαζουμε στο κινητο γιατι πολυ απλα δεν πιανουν ιο.Σκουπιδια ειναι και καλο ειναι να το απεγκαταστισεις. Μπορει κιολας να σου δημιουργει και αυτο τα προβληματα. Πιο πολυ χωρο πιανουν και σου τρωνε και μπαταρια. Αρκει να προσεχεις απο που κατεβαζεις. Αν θες για να αποφυγεις τις διαφημισεις βαλε ενα ad free(αν εισαι root) και τελος. Η βαλε στο dolphin ad free νομιζω εχει στα gadget. Η και το CM Browser. Τωρα αυτα που σου εβγαλε η σελιδα που μπηκες ειναι διαφημιστικα.Μην αγχωνεσαι. Το Play Store αναβαθμιστηκε και για να κανεις search πατας το κεντρο του ασπρου πλαισιου. Αν θες να ξαναγινει οπως θες πρεπει να κανεις καταργηση ενημερωσης. Για να παει στην παλια εκδοση. Αλλαξε και κανενα Launcher για να ρολαρει καλητερα. Αυτα..... Αν εχω ξεχασει τιποτα εδω ειμαστε Υ.Γ 1)Κατοχος S3(i9300) Υ.Γ 2)Αυτα που σου ειπα αν θες τα κανεις δεν σε υποχρεωνει κανενας.
johnyb98 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Αν θες να ξαναγινει οπως θες πρεπει να κανεις καταργηση ενημερωσης. Για να παει στην παλια εκδοση. Αλλαξε και κανενα Launcher για να ρολαρει καλητερα. Αυτα..... Αν εχω ξεχασει τιποτα εδω ειμαστε Υ.Γ 1)Κατοχος S3(i9300) Υ.Γ 2)Αυτα που σου ειπα αν θες τα κανεις δεν σε υποχρεωνει κανενας. Το Play Store αναβαθμιστηκε και για να κανεις search πατας το κεντρο του ασπρου πλαισιου. Καταρχήν, ευχαριστώ για την απάντηση. Πολύ κατατοπιστική, και μάθαμε αρκετά όσοι δεν είχαμε αρκετές γνώσεις. 1-2 πραγματάκια που δεν κατάλαβα σ' αυτά που είπες: "Αλλαξε και κανενα Launcher για να ρολαρει καλητερα." , αυτό τί σημαίνει και πώς το κάνεις; Σχετικά με το update που έκανε, έχω disable τα updates. Πώς κάνει update από μόνο του το play store; Εκτός και αν αυτό το disable δε μπορεί να εμποδίσει τα updates σε όλα, κι ανάμεσα σ' αυτά είναι καί το play store. Αυτό είναι; Όσο γι' αυτό που λες (να κάνω roll back στο update), πηγαίνω settings, βρίσκω το play store, αλλά μου λέει ότι θα κάνει κατάργηση όλων των updates, και όχι του τελευταίου. Εδώ τί κάνω;
saruman123 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Ο Launcher αν δουλεύεις windows είναι η αντίστοιχη επιφάνεια εργασίας(desktop) σε αυτό μπορείς να τοποθετήσεις όλων των ειδών συντομεύσεις που κάνουν την ζωή σου εύκολη! Επίσης δεν χρειάζεται να μείνεις με αυτόν που είναι εγκατεστημένος από την αρχή, μπορείς πανεύκολα να τον αλλάξεις με κάτι άλλο των γούστων σου(βλ. Market) Θα σου προτεινα τον Nova. Το κατεβαζεις και του κανεις εγκατασταση οπως ενα apk. Μετα θα σου ζητηση πιο απο τα δυο θελεις. Θα σου βγαλει το Nova που σου ειπα και ενα σαν σπιτακι(αυτο ειναι του κινητου). Εσυ θα επιλεξεις το Nova και θα κλικαρεις εκει που λεει "για παντα". Αυτο ηταν. Ο Nova που λεω ειναι παραδειγμα εσυ μπορει να βαλης οποιων θελεις. Στο Play οταν κανεις καταργηση θα σου σβηση ολα τα update και θα σε παει σε εναν παλιο. Συνηθως στον τελευταιο. Εγω εχω κανει το εξεις. Εχω παει στις ρυθμησεις του Play και εχω αλλαξει την ρυθμηση της αυτοματης ενημερωσης εφαρμογων σε χωρις(το πρωτο) Για πιο λογο! Θα σου πω... Γιατι αν κανεις καταργησει σε καποιο apk μετα παλι αυτοματα θα ξανα γινει update. Οποτε το εχω κανει ετσι οστε οταν μου ερθει ενημερωση να την κανω εγω και οχι αυτοματα. Καλο εε Μαλλον το disable που λες θα ειναι. Ουφ τελος μαλλον..... Υ.Γ Σαν πολυ βγηκε αλλα χαλαλι σου
johnyb98 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μαλλον το disable που λες θα ειναι. Συμφωνώ και γω. Ίσως το disable που έχω ρυθμισμένο, να μην μπορεί να σταματήσει τις αυτόματες ενημερώσεις στο play. Σχετικά με αυτό που λες, περί disable updates στα settings του play, και γω έτσι το έχω ρυθμισμένο. Τώρα, αν δεν έχεις βαρεθεί με το typing ήθελα μία ακόμη ερώτηση... Έψαξα πολύ στο google, αλλά γιόκ. Και για να μην ανοίξω άλλο θέμα, είπα να ανεβάσω εδώ. Θέλω να κάνω notification sound ένα δικό μου μικρό αρχειάκι, αλλά δε μπορώ. Προσοχή:όχι ringtone. Notification. Ringtone μπορώ να το κάνω. Έχω το αρχείο στο έχω στο laptop σαν .mp3, και το μετέφερα με bluetooth στο κινητό. Οι δοκιμές που έκανα: -Απ' ό,τι είδα στο google (ίσως να δουλεύει μ' αυτόν τον τρόπο σε άλλα κινητά, αλλά στο 7580 δε δουλεύει), λέει το κάνεις copy στο media/audio/ringtones και στο βγάζει στη λίστα. Εάν το κάνω έτσι, μου το βγάζει στη λίστα των ringtones, αλλά όχι στο notifications. -Δοκίμασα να το μετατρέψω σε .ogg και να το βάλω στο αντίστοιχο folder. Και πάλι, όμως, φαίνεται μόνο στα ringtones. -Δοκίμασα να ανοίξω τη λίστα των ringtones, πάτησα add, και πήγα στον φάκελο με το αρχείο και το επέλεξα:και πάλι μόνο στα ringtones. -Στο media/audio υπάρχει φάκελος μόνο ringtones. Δημιούργησα φάκελο notifications και αντέγραψα εκεί το αρχείο. Τίποτα. Δεν ξέρω τί άλλο να κάνω. Κάποια ιδέα;
saruman123 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δοκιμασε κανενα απο αυτα: 1)https://play.google.com/store/apps/details?id=soundboard.ringtones.notification.whats.line.sms.email.sonidos.notificaciones.free&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dnotification+sound&pcampaignid=APPU_1_-hEEVYOqKsWz7gawsoG4DA 2) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bestringtonesapps.notificationsounds&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dnotification+sound&pcampaignid=APPU_1_-hEEVYOqKsWz7gawsoG4DA 3) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.clear.textmessage&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dnotification+sound&pcampaignid=APPU_1_-hEEVYOqKsWz7gawsoG4DA 4) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.idevelopstuff.android.igno&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dnotification+sound&pcampaignid=APPU_1_-hEEVYOqKsWz7gawsoG4DA
johnyb98 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ για τη βοήθεια καί τις απαντήσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα