Προς το περιεχόμενο

Rogue One: A Star Wars Story

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω σχεδόν παντού θετικά σχόλια, ειδικότερα σε ξένα sites, κι αναρωτιέμαι αν πάει κάτι λάθος με εμένα ή απλά το κοινό θέλει απεγνωσμένα Star Wars.

Καταρχάς, είναι filler..ok. Χρειαζόταν ταινία σινεμά γι'αυτό; Και μάλιστα τέτοιο μπάτζετ; Κάποιος σινεφίλ που δεν έχει ιδέα απ'το lore, θα ψιλοχαθεί.

Milking, ξεκάθαρα πράγματα.

Για την ταινία..συνοπτικά :

οι ερμηνείες δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, η μουσική δεν ήταν αξιομνημόνευτη, το scripting δεν είχε τίποτα χαρακτηριστικό και η  σκηνή στο τέλος με τον Darth Vader, ταίριαζε περισσότερο σε ταινία Alien.

Η ιδέα της εμφάνισής του με ιντρίγκαρε , να σκίσει τα πάντα - να προκαλέσει πανικό, αλλά οι αντιδράσεις των επαναστατών ήταν too much σε σημείο να χαλάνε το feeling της στιγμής.

Απ'την άλλη είχε απίστευτα cgi γραφικά, πολύ ωραία τοπία όπως πάντα και χαίρομαι  που δεν είχε σαν τέλος το γλυκανάλατο "ζήσαμε όλοι καλά" κλισέ.

Γενικά μιλώντας, θεωρώ ότι μετά την G.Lucas εποχή , τα SW στερούνται σε βάθος/προεκτάσεις σεναρίου. Ανέφερα κάποια πράγματα παραπάνω και συμπληρώνω ότι ακόμη δεν έχω δει κάποια προσωπικότητα που θα μείνει διαχρονική, καλό ή κακό χαρακτήρα, δεν έχει σημασία.

Παλιότερα βλέπαμε ~για λίγο δυστυχώς~ κάποιους (πχ Darth Maul)...ωστόσο , κατάφεραν να αποτυπωθούν στο μυαλό του φαν. Πολύ μεγάλη υπόθεση αυτό το πράγμα.

Απ'την άλλη, μετά το Episode II, που με προσγείωσε απότομα, θεωρώ ότι ούτε ο ίδιος (G.Lucas) θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που είδαμε στη νέα εποχή SW.

Tέσπα..

βγαίνοντας απ΄την αίθουσα έλεγα στον εαυτό το Rogue One είναι 5ρακι. Βλέποντας όμως χθες τη διαφημισμενη ανυπαρξία (Σινικό τείχος) , θεωρώ πως ήμουν λίιγο άδικος και βιαστικός. Μάλλον 6 - 6.5 . Σε καμία περίπτωση 8 που βλέπω στο IMD.

Προσωπικά, ευχαριστήθηκα περισσότερο το Force Awakens παρότι ήταν ταινία με λιγότερη "προσωπικότητα" ~για γνωστούς λόγους.

Όπως και να έχει, ελπίζω να απογειωθεί περισσότερο το franchise μελλοντικά. Στη μετα-lucas εποχή έχει κάποια κενά αλλά η βάση υπάρχει.

Επεξ/σία από Scatman
  • Like 2
  • Απαντ. 333
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ακομη τις ιδεες του Lucas και οτι υπαρχει στο EU του εκμεταλλευονται. να δω τι θα κανουν μολις τελειωσουν και αυτα, απο που θα κλεβουν μετα για να συντηρησουν το ξεζουμισμα της χρυσης αγελαδας.

εντωμεταξυ η ταινια πατωσε στην Κινα, απο οτι φαιvεται θα βγαλει λιγοτερα απο οτι το TFA εκει περα. που σημαινει οτι παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες της Disney, το SW franchise δεν μπορει να αποβλεπει πλεον στο πλουσιο κερδος της τεραστιας κινεζικης αγορας.

καλυτερα.

Δημοσ.

Διαβάζω σχεδόν παντού θετικά σχόλια, ειδικότερα σε ξένα sites, κι αναρωτιέμαι αν πάει κάτι λάθος με εμένα ή απλά το κοινό θέλει απεγνωσμένα Star Wars.

Καταρχάς, είναι filler..ok. Χρειαζόταν ταινία σινεμά γι'αυτό; Και μάλιστα τέτοιο μπάτζετ; Αν πάει πάντως κάποιος σινεφίλ που δεν έχει ιδέα απ'το lore, θα ψιλοχαθεί. Milking σαν ιδέα, ξεκάθαρα πράγματα.

Πρωτα απ'ολα ειναι spin off movie. Δεν υπαρχει filler σε ταινια!!! 

η σκηνή στο τέλος με τον Darth Vader, ταίριαζε περισσότερο σε ταινία Alien. Μου άρεσε η ιδέα να εμφανιστεί και να σκίσει τα πάντα αλλά οι αντιδράσεις των επαναστατών ήταν too much.

Τετοιες σκηνες ηταν αυτες ακριβως που ελειπαν απο καποιες προηγουμενες (just sayin').

(τωρα για το οτι δεν σου αρεσε η ταινια δεν θα σχολιασω κατι αυτα αποψεις ειναι)

• Like 2
Δημοσ.

Σα να λεμε δεν ειναι Μανος ειναι Μανωλιος. Προφανως ειναι spin off κυκλοφορια αλλα filler του main lore. Δεν καταλαβαινω την παρατηρηση σου.

Θα διαφωνισω. Ειδικως τα star wars του lucas ειχαν αρκετο badass-ισιλικι,επικες σκηνες. Ακομη και τα μη αποδεκτα για πολλους,episodes 1-3.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω βαρεθηκα αυτη την ιστορια των skywalker-solo

ωρα να παει προς 4400bby το franchise...

η νεα τριλογια δεν θα αφορουσε τους Skywalkers, ο Lucas ηθελε να προχωρησει την saga παραπερα. δυστυχως οταν ηρθε στο project ο Jar Jar, πεταξε στον καδο τα drafts του Lucas για να φτιαξει το δικο του remake-σκουπιδι του ANH.

τοτε καταλαβε και ο Lucas το λαθος του να πουλησει την εταιρεια του.

τεσπα, αν ειναι εξυπνη η Disney, ισως γυρισει καμια ταινια στην εποχη του Old Republic, παρολο που δεν ειναι πλεον κανονας. να δουμε επιτελους και κατι διαφορετικο σε αυτες τις ταινιες.

η σκηνή στο τέλος με τον Darth Vader, ταίριαζε περισσότερο σε ταινία Alien. Μου άρεσε η ιδέα να εμφανιστεί και να σκίσει τα πάντα αλλά οι αντιδράσεις των επαναστατών ήταν too much.

ελα ντε. και εμενα με ξενισε η αντιδραση τους. στο ANH, που υποτιθεται η εισαγωγη του συμβαινει μερικα λεπτα μετα το τελος του R1, δεν ετρεμαν στην θεα του Vader. ενας απο αυτους μαλιστα, ελεγε με ψυχραιμια ψεματα μεσα στην μαπα του Vader. στο R1 ομως ειχαν χεστει πανω τους.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
Δημοσ.

Πλάκα κάνετε, έτσι;

Να κοιμόσουν σ' όλη την ταινία και να σε ξυπνούσαν στην τελευταία σκηνή του Vader... ήταν όλα τα λεφτά που δώσατε για το εισητήριο! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ εμφάνιση του Vader, σε καμιά άλλη ταινία! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο VADER!!! Είναι ο κορυφαίος Τζεντάι-Σιθ του γαλαξία, έχει "τούμπανο" το saber-swordfighting και ΟΛΕΣ τις Δυνάμεις στο φουλ, ΛΟΓΙΚΟ να τα κάνει "τουτάνα" όλα και οι Επαναστάτες να κατουρηθούν πάνω τους!

Ό,τι πιο υπέροχο (σε σκηνή) έχω δει απ' το 1977 που πρωτοείδα το "A New Hope", ήταν αυτή η τελική σκηνή του Vader.

Το μόνο "φάουλ" ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ σε sci-fi έργα, είναι ότι... ανέμιζε η κάπα του Vader στο... open space (που παρακολουθούσε το σκάφος των επαναστατών να την "κοπανάει"...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλάκα κάνετε, έτσι;

Να κοιμόσουν σ' όλη την ταινία και να σε ξυπνούσαν στην τελευταία σκηνή του Vader... ήταν όλα τα λεφτά που δώσατε για το εισητήριο! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ εμφάνιση του Vader, σε καμιά άλλη ταινία! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο VADER!!! Είναι ο κορυφαίος Τζεντάι-Σιθ του γαλαξία, έχει "τούμπανο" το saber-swordfighting και ΟΛΕΣ τις Δυνάμεις στο φουλ, ΛΟΓΙΚΟ να τα κάνει "τουτάνα" όλα και οι Επαναστάτες να κατουρηθούν πάνω τους!

Ό,τι πιο υπέροχο (σε σκηνή) έχω δει απ' το 1977 που πρωτοείδα το "A New Hope", ήταν αυτή η τελική σκηνή του Vader.

Το μόνο "φάουλ" ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ σε sci-fi έργα, είναι ότι... ανέμιζε η κάπα του Vader στο... open space (που παρακολουθούσε το σκάφος των επαναστατών να την "κοπανάει"...

μπα, Vader is a pussy και αυτη η σκηνη το απεδειξε για αλλη μια φορα. ενα cyborg με σουπερ δυναμεις που σκοτωνει ανυπερασπιστους θνητους. εντωμεταξυ 6 ταινιες μεχρι τωρα, και σε ολες τον εχει πιει οταν ηρθε αντιμετωπος με ισαξιο αντιπαλο (Kenobi/Luke).

ειμαι σιγουρα η μειονοτητα σε αυτο που λεω, αλλα ο Vader με τον τροπο που εχει παρουσιαστει στις ταινιες μεχρι σημερα, μονο badass δεν ειναι.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
Δημοσ.

μπα, Vader is a pussy και αυτη η σκηνη το απεδειξε για αλλη μια φορα. ενα cyborg με σουπερ δυναμεις που σκοτωνει ανυπερασπιστους θνητους. εντωμεταξυ 6 ταινιες μεχρι τωρα, και σε ολες τον εχει πιει οταν ηρθε αντιμετωπος με ισαξιο αντιπαλο. (Ben Kenobi/Luke).

ειμαι σιγουρα η μειονοτητα σε αυτο που λεω, αλλα ο Vader με τον τροπο που εχει παρουσιαστει στις ταινιες μεχρι σημερα, μονο badass δεν ειναι.

Αυτο ακριβως που ειπες στο τελος.Δεν εχω δει ακομα την ταινια,αλλα ειμαι και γω ενας απο αυτους που ειναι στην μειονοτητα που ανεφερες.

• Like 1
Δημοσ.

εντωμεταξυ 6 ταινιες μεχρι τωρα, και σε ολες τον εχει πιει οταν ηρθε αντιμετωπος με ισαξιο αντιπαλο. (Ben Kenobi/Luke).

Δεν ξέρω αν αυτό έδειξε η πορτογαλική έκδοση, αλλά και τον Ben Kenobi και τον Luke (ESB) τους πήρε άνετα (και όχι, το να αυτοκτονήσει κάποιος για να γίνει force ghost δεν είναι νίκη σε μονομαχία). Να πούμε ότι σκότωσε και τον Emperor;

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αυτό έδειξε η πορτογαλική έκδοση, αλλά και τον Ben Kenobi και τον Luke (ESB) τους πήρε άνετα (και όχι, το να αυτοκτονήσει κάποιος για να γίνει force ghost δεν είναι νίκη σε μονομαχία). Να πούμε ότι σκότωσε και τον Emperor;

Πότε έγινε αυτό; Από τον Kenobi ξεφτιλίστηκε την πρώτη φορά και τη 2η... δεν υπήρχε 2η, έκατσε και έχασε ο άλλος για το λόγο που λες. Από τον Luke τη 2η φορά που ο μικρός ήταν έτοιμος, είχαμε διπλό ημίχρονο, διπλό τελικό. Μόνο ως πιλότος ήταν καλύτερός τους, ως ξιφομάχος όχι.

• Like 1
Δημοσ.

αναφερομαι στα ROTS και ROTJ, εκει ο Vader εχασε πανηγυρικα. στο ANH δεν κερδισε ουσιαστικα την ξιφομαχια, αφου ο ηλικιωμενος αντιπαλος του αφεθηκε να σκοτωθει για να εξυπηρετησει ενα διαφορετικο σκοπο. στο ESB, o Luke ηταν ακομη απειρος και η εκπαιδευση του δεν ειχε ολοκληρωθει. αλλα οκ, σκοτωσε αθωα παιδακια. wow, what a badass.

Δημοσ.

Τετοιες σκηνες ηταν αυτες ακριβως που ελειπαν απο καποιες προηγουμενες (just sayin').

(τωρα για το οτι δεν σου αρεσε η ταινια δεν θα σχολιασω κατι αυτα αποψεις ειναι)

Ακριβως οπως το ειπες.Επειδη ακριβως τετοιες σκηνες ελειπαν απο προηγουμενες οταν επρεπε να μπουν,γιαυτο και δεν προκαλουσαν καποιο(θετικο)συναισθημα ή ενθουσιασμο να τα βλεπουμε σε spinoff star wars εν ετη 2017.

Πιο πολυ υπηρχε χαρα επειδη ειδαμε που λεμε και ενα γνωριμο χαρακτηρα και σκηνες απο τις προηγουμενες ταινιες.

Επρεπε να ειχε βγει πολυ πιο παλια(λιγο πιο μετα το 3)η εν λογω ταινια.

Α και μιας και αναφερθηκε και πιο πισω,ο emperor που εξαφανιστηκε?Σουβλακια με τον Yoda ετρωγε σε κανενα αλλο γαλαξια ?

Δημοσ.

στις ταινίες,ο βειντερ είναι απλά ανίκανος και ελεεινός.
Στη γενικότερη μυθολογία,γαμάει και δέρνει. Ο αυτοκράτορας τον είχε δε τον είχε του πεταματου και στο τέλος,μετα απο άπειρες αποστολές έναντι σε όλες τις πιθανότητες και αφού καθάρισε όλους τους τζενται, του έφτιαξε μια στολή που δε θα τον έχει σε συνεχές μειονέκτημα,πόνο κλπ αλλά αποδείχτηκε αδύνατο να μπορέσει να την αποχωριστεί,είχε γίνει πλέον ένα με αυτήν(θυμίζει λίγο τον μαλεκιθ απο το γουορχαμερ)/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...