kostool13 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 το pacing στο ANH στην πρωτη πραξη ηταν αργο, και εσκεμμενα γιατι πηρε την ωρα του ο δημιουργος να στησει τους χαρακτηρες, τον κοσμο και την πλοκη. στο R1 ο ρυθμος ηταν απο το πρωτο κιολας πλανο φρενηρης, με συντομες αργες στιγμες ισα-ισα για να υπαρχει η ψευδαισθηση της αναπτυξης χαρακτηρων. το ιδιο θεμα ειχε και το Strange και δυστυχως ειναι μια απο τις πληγες του μοντερνου filmmaking, επειδη τα στουντιο θελουν να τραβηξουν την twitter/iphone/add γενια με γρηγορη πλοκη, ασταματητη δραση και φανταχτερα εφε. Τα nostalgia goggles σε όλο τους το μεγαλείο πάλι. H μόνη διαφορά που είχε το ANH από το R1 σε worldbuilding και character development δεν είχε να κάνει με τις "παλιές καλές εποχές" αλλά με το ότι: 1) To ΑΝΗ έπρεπε να κάνει worldbuilding γιατί ήταν το πρώτο, ενώ πλέον έχουμε δει 7 ταινίες, άπειρα videogames, comics, cartoons κτλ στο Star Wars Universe. 2) Το ANH είχε να αναπτύξει τρεις χαρακτήρες (Han, Leia, Luke, γιατί μη μου πεις ότι είδες στο ANH development πχ για Vader, Obi Wan, Tarkin) οι οποίοι προορίζονταν για μέλλον 3+ ταινιών ενώ το R1 είχε να διαχειριστεί 7-8 με αναγκαστικά περιορισμένο screen time οι οποίοι συν τοις άλλοις προορίζονταν για συγκεκριμένη κατάληξη. 3) Προφανώς κόστισαν τα reshoots, αλλά θα ζήσω με μερικά βιαστικά edits και κάποιους πρόχειρους διαλόγους αν είναι να φύγουν εμετικές ατάκες τύπου "I rebel" και σκηνές όπου η Jyn ως άλλη Rey/Mary Sue την πέφτει σε Tie-Fighter και στη θέση τους να μπουν σκηνές σαν του Vader. 7
darklordvader77 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 δεν καταλαβες τιποτα. Ότι πεις..whatever
Fulgore Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Το rogue one ειναι spinoff ταινια.Ποσο πιο απλα δηλαδη πρεπει να το πουμε αυτο. Ναι ο ρυθμος του ηταν τετοιος γιαυτο ακριβως τον λογο,ναι δεν υπηρχε αναπτυξη χαρακτηρα για αυτον επισης τον λογο(οπως και το character development,τι να το κανουμε αφου οι εν λογω χαρακτηρες δεν ειχαν μελλον σε επομενες ταινιες?) 1) To ΑΝΗ έπρεπε να κάνει worldbuilding γιατί ήταν το πρώτο, ενώ πλέον έχουμε δει 7 ταινίες, άπειρα videogames, comics, cartoons κτλ στο Star Wars Universe. 2) Το ANH είχε να αναπτύξει τρεις χαρακτήρες (Han, Leia, Luke, γιατί μη μου πεις ότι είδες στο ANH development πχ για Vader, Obi Wan, Tarkin) οι οποίοι προορίζονταν για μέλλον 3+ ταινιών ενώ το R1 είχε να διαχειριστεί 7-8 με αναγκαστικά περιορισμένο screen time οι οποίοι συν τοις άλλοις προορίζονταν για συγκεκριμένη κατάληξη. Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε παραπανω,ειναι δυνατον να συγκρινουμε τους χαρακτηρες του A new hope με τους αντικειμενικα κομπαρσους του rogue one?Ουτε καν τον Emperor δεν ειδαμε στο rogue one παρολο που ειναι πριν το A new hope τι να λεμε τωρα.
hellojim Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Επειδη το ειχα κανει comment Καποιες σελιδες πισω αλλα κατεβηκε το βιντεο, το βαζω ξανα εδω... Savage απλα! https://www.youtube.com/watch?v=99xbJKhCW0o
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Έχω βάλει την πλήρη έκδοση πιο πριν. Λείπουν κάποιες σκηνές στο YT. 1
hellojim Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δεν το ειχα δει οτι το ειχες ποσταρει... Πωπω αυτη η σκηνη.. Πραγματικα ξαναπληρωνα full price μονο και μονο για να δω αυτο. Γιατι οταν υπαρχει ενας villain σε μια σειρα/ταινια, αυτο που κορυφωνει (για εμενα) την εξελιξη ειναι η παρουσιαση της δυναμης αυτου του χαρακτηρα.Την υπεροχη του σε σχεση με τους υπολοιπους και να δειξεις για ποιο λογο ειναι εκει που ειναι. Και τι καλυτερο απο το να δειξεις μια-δυο σκηνες που ειναι απλα ruthless.. Κατι τετοιο δεν υπηρχε στο force awakens, αντιθετα με αυτα που δειξαν και με την μαχη με την Rey, ο Kylo Ren σαν villain επεσε πολυ στα ματια μου, και πλεον τον εχω για pleb. Aυτη ειναι η διαφορα του να φτιαχνεις τον καλυτερο villain ever (darth vader) και απλα εναν ακομα villain (Kylo Ren). 1
Norone92 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Κατι τετοιο δεν υπηρχε στο force awakens, αντιθετα με αυτα που δειξαν και με την μαχη με την Rey, ο Kylo Ren σαν villain επεσε πολυ στα ματια μου, και πλεον τον εχω για pleb. Aυτη ειναι η διαφορα του να φτιαχνεις τον καλυτερο villain ever (darth vader) και απλα εναν ακομα villain (Kylo Ren). Θα το ξαναπώ αλλά δε τα το αναλύσω γιατί το έχω κάνει όλες τις υπόλοιπες φορές και γιατί υπάρχει και το αντίχτοιχο thread. Ο Kylo Ren δεν είναι (ακόμα) villain! 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Emo wannabe villain... 4
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Bane/V etc που δεν έβγαλε ποτε την μάσκα, τώρα τέλος ότι και να κάνει το έχει χάσει το παιχνίδι. 1
xrhstosiak Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 το ειδα χτες τελικα δεν ειμαι φαν των star wars αλλα φυσικα τετοιες ταινιες ειναι μονο για σινεμα γενικα ηταν το καλυτερο συνολικα απο τα τελευταια αδικηθηκε ομως απιστευτα απο το μετριοτατο soundtrack - απαραδεκτο για star wars για μενα η ταινια εχασε εκει τους περισσοτερους ποντους σκηνες σαν την τελικη ειναι που κανουν τον κινηματογραφο μαγικο και που κανουν μεχρι και την αιθουσα του mall και τα ηχοσυστηματα του να ειναι λιγα επικη ανατριχιαστικη σκηνη αλλα ηθελε λιγο ακομα σε διαρκεια 3
TEOKOS Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 γενικα ηταν το καλυτερο συνολικα απο τα τελευταια Συμφωνώ 1
bilya Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Bane/V etc που δεν έβγαλε ποτε την μάσκα, τώρα τέλος ότι και να κάνει το έχει χάσει το παιχνίδι. λογικά υπάρχει λογος που βγαλε την μασκα ο kylo .... Για να δουμε το dark force πως τον αλλαζει. Κατι που απέτυχαν να δειξουν τα prequels.
KilliK Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 ε ναι, επειδη το να σκοτωνεις για εκδικηση τους δολοφονους της μητερας σου απορριπτoντας οτι ειχες διδαχθει ως Jedi, η να σκοτωνεις εν ψυχρω τον γερο Sith που ειναι αφημενος στο ελεος σου, ειναι αποτυχια των prequels να δειξουν την μεταβαση του Anakin στην dark side. το να δειχνεις ομως τον σκατοφατσα, it's how you do it. ασχετα αν ο πραγματικος λογος ειναι οτι σε ενα blockbuster επιβαλετται να δειχνεις τα "καλλη" του αρσενικου cast σου για τα κοριτσοπουλα... Τα nostalgia goggles σε όλο τους το μεγαλείο πάλι. H μόνη διαφορά που είχε το ANH από το R1 σε worldbuilding και character development δεν είχε να κάνει με τις "παλιές καλές εποχές" αλλά με το ότι: 1) To ΑΝΗ έπρεπε να κάνει worldbuilding γιατί ήταν το πρώτο, ενώ πλέον έχουμε δει 7 ταινίες, άπειρα videogames, comics, cartoons κτλ στο Star Wars Universe. 2) Το ANH είχε να αναπτύξει τρεις χαρακτήρες (Han, Leia, Luke, γιατί μη μου πεις ότι είδες στο ANH development πχ για Vader, Obi Wan, Tarkin) οι οποίοι προορίζονταν για μέλλον 3+ ταινιών ενώ το R1 είχε να διαχειριστεί 7-8 με αναγκαστικά περιορισμένο screen time οι οποίοι συν τοις άλλοις προορίζονταν για συγκεκριμένη κατάληξη. 3) Προφανώς κόστισαν τα reshoots, αλλά θα ζήσω με μερικά βιαστικά edits και κάποιους πρόχειρους διαλόγους αν είναι να φύγουν εμετικές ατάκες τύπου "I rebel" και σκηνές όπου η Jyn ως άλλη Rey/Mary Sue την πέφτει σε Tie-Fighter και στη θέση τους να μπουν σκηνές σαν του Vader. αυτα ειναι αστειες δικαιολογιες. δηλαδη μονο οσες ταινιες αποτελουν την απαρχη franchises με δεκαδες σηκουελς, πρεπει να διαθετουν worldbuilding και αναπτυξη χαρακτηρων; δεν παμε καλα. και εχει να διαχειριστει ενα ensemble cast, οποτε που χρονος για καλο storytelling. και η μονη διαφορα αναμεσα στο ANH και το R1, ειναι οτι το πρωτο ειναι ενα καινοτομο αριστουργημα για το ειδος του. το δευτερο ειναι ενα προιον-σκουπιδι για τις μαζες των fanboys.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα