Norone92 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Αν αυτό ήταν αργό pacing, του ep 1 και 2 τί ήταν; Δε με ενόχλησε καθόλου, ίσα ίσα έστρωσε το story και τους χαρακτήρες για το υπόλοιπο της ταινίας. Άλλα ήταν τα θέματα που είχε κατά τη γνώμη μου (χωρίς να με ενοχλούν ιδιαίτερα, την ευχαριστήθηκα full). Εδώ μερικοί αν έχουν αντίθετη άποψη ειρωνεύονται και επιτίθονται. Τα είδαμε και πέρσυ αυτά. Βγάλτε τα starwarsόμετρα να δείξετε ότι είστε μεγαλύτεροι fans όρισμένοι, το έχετε ανάγκη φαίνεται... 6
arxaggelos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Ωραία ταινία συνολικά. - Όλο το τέλος από την άφιξη στον Σκάριφ μέχρι τους τίτλους ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακό και οι διαστημο/αερομεχίες ήταν εξαιρετικές - Το γεγονός ότι πεθαίνουν όλοι έδωσε πόντους, και για λόγους σύνδεσης με τα άλλα αφού δεν θα ήταν δυνατό να ζουν αργότερα, ειδικά η κόρη του αρχιτέκτονα του Death Star, και να μην παίζουν πλέον κανένα ρόλο στην μετέπειτα πλοκή, αλλά και για τον δραματικό τόνο της θυσίας τους. Και αφού το κατάφεραν αυτό κρατώντας σχετικό happy ending με την εμφάνιση της Λέια το βρήκα πολύ καλό. - Ο ψηφιακός Tarkin...χμμμμ... Ενώ το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον τεχνικά, είχε αδυναμίες. Πιό πολύ σαν ένα ενδιαφέρον πείραμα και έναν "άσο" μαρκετινγκ της ταινίας το βρήκα παρά μια απαραίτητη κίνηση. Η χαρά του featurette στο δεύτερο δισκάκι Blue Ray. - Το κάστινγκ γενικά καλό. Η Τζόουνς ΟΚ, δεν ανατριχιάσαμε κι όλας, ο λατίνος κομματάκι Β διαλογής, ο πιλότος θα ορκιζόμουν ότι είναι ο Σνουπ Ντογκ, και οι ασιάτες μια χαρα. Ο Μικκελσεν πάντα μετράει. Ο Γουίτακερ ενώ στο τρέιλερ με ξένισε εντελώς, στην ταινία μου άρεσε και σαν παρουσία και σαν performance. Τον Krennic σαν χαρακτήρα τον περίμενα πολύ πιό badass. - Η μουσική ήταν ένα μεγαλοπρεπέστατο πασάλειμα χωρίς ίχνος επικότητας ή κάτι άλλο που να τη θυμάσαι. Έκοψε πολλούς πόντους από πολλές σκηνές. - Πολύ worldbuilding στην αρχή, με πολλούς πλανήτες που αποσπούσαν την προσοχή. Και η υπέρτατη γελοιότητα, ο μόνος πλανήτης χωρίς name tag ήταν ο πλανήτης του Βέιντερ που λίγο πολύ καταλάβαμε ότι ήταν ο Μουσταφαρ. But why? Μάλλον ένα 7,5-8/10. Δεν έμεινα με ανοιχτό το στόμα αλλά σίγουρα δεν απογοητεύτηκα, και αυτό και μόνο είναι πλέον προσόν για μια ταινία Star Wars. Πιστεύω ότι η μεγάλη επιτυχία της ταινίασ ήταν το γεγονός ότι κατάφερε και συνδέθηκε με το IV εξαιρετικά άμεσα και εύκολα, με μια κορύφωση που δεν έκανε κοιλιές στην τελευταία πράξη και με ένα επικό τέλος. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα καταάφερε καλύτερα από το VII στο οποίο εβαλαν ό,τι βαρύ πυροβολικό υπήρχε από καστ για να πετύχει αυτή η σύνδεση, ενώ στο R1 ένιωσα πολύ πιό "κοντά" στην παλιά τριλογία. 2
Apoll Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Αν αυτό ήταν αργό pacing, του ep 1 και 2 τί ήταν; Δε με ενόχλησε καθόλου, ίσα ίσα έστρωσε το story και τους χαρακτήρες για το υπόλοιπο της ταινίας. Άλλα ήταν τα θέματα που είχε κατά τη γνώμη μου (χωρίς να με ενοχλούν ιδιαίτερα, την ευχαριστήθηκα full). Εδώ μερικοί αν έχουν αντίθετη άποψη ειρωνεύονται και επιτίθονται. Τα είδαμε και πέρσυ αυτά. Βγάλτε τα starwarsόμετρα να δείξετε ότι είστε μεγαλύτεροι fans όρισμένοι, το έχετε ανάγκη φαίνεται... Γι αυτό οι οποίοι μέσα κατακρίνουν τα Επ 1-3. Γιατί απλά "αυτό κάνουν οι άλλοι φαν". Πρόβατα θα είναι πάντα, αν υπολογίσεις ότι εκτός από τις ταινίες δεν έχουν σχέση με ολόκληρο τον κόσμο, που τραβά 3600 χρόνια ιστορίας μέσα από ντουζίνες βιβλία με την υπογραφή του Lucas. Τα οποία η Disney έστειλε στην πυρά τα μισά για να βγάλουν την παπάρα με τίτλο "The Force Awakens", που είναι η χειρότερη ταινία Star Wars. Hell, Clone Wars η ταινία αλλά και η σειρά, ήταν μακράν καλύτερα. Εμένα μου αρέσουν τα Attack of the Clones & Revenge of the Sith είναι καλύτερα από το Return of the Jedi. Λόγο αυτού δεν μπορώ να εκφέρω άποψη; (ρητορική ερώτηση, όχι προς εσένα Norone92) 1
lupus_Hegemonia Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Ε ναι... πήγα και το 'δα την Παρασκευή. Ε ναι... ήταν ΜΑΓΙΚΟ, ΥΠΕΡΤΑΤΟ!... Αν μου άρεσε γύρω στο 5/10 το 7ο Επεισόδιο, αυτό μου άρεσε 9/10! Θα προσπαθήσω να μην "σποϊλάρω", όσο μπορώ: 1) Έχει σαφέστατα πολύ περισσότερο "StarWars feeling" απ' ό,τι το 7o Επεισόδιο. Λογικό, αφού το 7ο διαδραματίζεται 30 χρόνια μετά το 6ο Επεισόδιο (άρα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, όπως είδαμε και στο περσινό έργο), ενώ αυτό εδώ διαδραματίζεται ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ (μέρες) πριν την έναρξη της εισαγωγής του 4ου Επεισοδίου! Άρα... είναι ΑΠΟΛΥΤΑ μέσα στο "feeling" των αρχικών (και ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ) 3 έργων StarWars (4, 5, 6 Episodes). 2) Ξεκινά "αργά" το έργο, διότι θέλει να σχηματίσει όλο το "παζλ" του background της "Ρογκ-Ουάν" - είναι το "code-name" της βασικής ηρωίδας, της κοπελίτσας που βλέπουμε στο πόστερ. ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ "ΚΑΤΙ" (δεν λέω "τί"), ξεκινά ασταμάτητα η δράση! Μόλις γίνει αυτό το "κάτι", είναι σαν να μπήκατε... σε κόκπιτ Φερράρι και κολλήσατε το γκάζι στο δάπεδο! 3) Θα πάθετε "κοκομπλόκο" απ' τους ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ 4 ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ!!!... Ναι, σαφώς και ξέραμε από πριν ότι εμφανίζεται ο ΜΕΓΑΣ Βέιντερ. Ναι... αλλά ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ! ΠΟΛΛΟΙ!... Πώς, αφού το 4ο ήταν γυρισμένο το 1977 και "προφανώς" οι τότε ηθοποιοί είναι... γεροντάκια πια (το 'δαμε, με τον Χαν Σόλο και την Λέια, στο 7ο Επεισόδιο);;;... Γίνεται, με ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ στα CGI!... Τους ΞΑΝΑ-ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ εντελώς! Φοβερή δουλειά, καταπληκτική έκπληξη μας έκαναν η εμφάνιση τόσων παλαιών "φιγούρων"/χαρακτήρων του 4ου Επεισοδίου... 4) ...Ο Βέιντερ...! Ε ναι, εμφανίζεται. Θα "σποϊλάρω" ελάχιστα... Εμφανίζεται ΛΙΓΟ! Φαντάζομαι, θα το 'χατε καταλάβει. Νομίζω (δίχως να το ...μέτρησα), εμφανίζεται κάνα 7λεπτο στο μέσον της ταινίας και κάνα 7λεπτο πάλι στο φινάλε... ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ που εμφανίζεται... είναι σαν να 'ταν η ταινία για πάρτυ του! Ειδικά στο φινάλε, είχα... πολλαπλούς οργασμούς! Να πάτε με... χαρτομάντηλα να σκουπιστείτε, διότι πραγματικά θα... εκσπερματώσετε με τον Βέιντερ! Αν το πλατύ κοινό του κόσμου του StarWars αγάπησε τόσο πολύ αυτόν τον "αντι-ήρωα" (απόλυτο "κακό" όλων των εποχών), τώρα απλά... θα γονατίσει στην αίθουσα του κινηματογράφου, θα προσκυνήσει και θα δηλώσει απόλυτη υποταγή!!!... ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ Ο ΒΕΙΝΤΕΡ!!!... Δεν "υπήρχε" αυτό που είδαμε, στο φινάλε! 5) Δεν είναι "ηρωικό-Χολιγουντιανό" έργο. Δεν νικούν οι "καλοί" άλα-Ράμπο, όπως έγινε στο 7ο Επεισόδιο που ο γεράκος Σόλο κι ο γερο-Τσούι με την άπειρη Ρέι και τον δειλό μαυρούλη τα κάνουν "γης μαδιάμ" στην βάση της Ασπίδας. Εδώ... γίνεται χαμός! Και αν θυμάστε απ' το τελικό briefing της Μον Μόθμα (της "μιλφ" Προέδρου της Επαναστάσεως με τη λευκή κελεμπία) πριν την τελική επίθεση στο 4ο Επεισόδιο, λέει στους πιλότους "πολλοί Επαναστάτες πέθαναν για να έρθουν στα χέρια μας αυτά τα σχέδια του Όπλου της Αυτοκρατορίας"... Ακριβώς αυτό γίνεται, στο έργο αυτό... 6) Φοβερές μάχες, πολυδιάστατες, εντός κι εκτός διαστήματος, θα σας ανταμείψουν με το παραπάνω. 7) Δεν έχει σχεδόν καθόλου "χαριτωμένους χαρακτήρες" (άλα "Τζαρ-Τζαρ") να σου σπάσουν τα νεύρα. Μόνο ένας "Φρουρός της Δύναμης", απλά συνεχώς προσεύχεται - και ίσως αυτό να σας εκνευρίσει λίγο (εμένα δεν με πείραξε, λογικό το βρήκα, ήταν ένας φανατικός "μοναχός" της Δύναμης, οπότε λογικό να προσευχόταν συνεχώς ένας μοναχός)... 8) "Σποϊλιά" (ή όχι)... Δεν θα δείτε "φωτοσπαθο-μαχίες", διότι απλά δεν υπάρχουν Τζεντάι στην χρονική περίοδο αυτή. Δεν με χάλασε ποσώς, διότι ΠΕΡΙΜΕΝΑ (και με αντάμειψε) ο ΒΕΙΝΤΕΡ να μας "φτιάξει"! Φαντάζομαι ότι δεν θα περιμένατε να δείτε φωτόσπαθα σε Τζεντάι, αλλιώς σόρρυ,... πρέπει να διαβάσετε την κοσμογογία του StarWars, δεν φταίω εγώ. Κατά την διάρκεια του 4-5-6 και μετά, μπορεί να υπάρχουν Τζεντάι. ΠΡΙΝ το 4ο, δηλαδή 1-2-3 επεισόδια, μπορεί να υπάρχουν Τζεντάι. Απ' το τέλος του 3ου έως την αρχή του 4ου επεισοδίου, δεν γίνεται να υπάρχουν Τζεντάι (εννοώ... στα φανερά. Στα "κρυφά" υπήρχαν, είχαν σκοπίμως εξαφανιστεί οι ολίγοι που είχαν μείνει)... 9) Θα σας "ξενίσει" η αρχή, εννοώ η εισαγωγή - μόλις αρχίζει. Αλλά υπάρχει λόγος! Στην αρχή παραξενευτήκαμε, μετά ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ! 10) ...Βλέπεται (η ταινία) ξανά και ξανά, μέχρι να βγει σε HD και να την... λιώσουμε στο σπίτι!!! ...Μοναδική ένσταση, το screenplay της ηρωίδας. Θα μπορούσε να 'ταν καλύτερο το "παίξιμο" της πιτσιρίκας, αλλά "κλάιν"... 3
Wayward Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Ευτυχώς που δε θα σποιλερ-ιαζες... Επίσης τέτοιος ενθουσιασμός ούτε από τους συντελεστές της ταινίας. 10
lupus_Hegemonia Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Ε δεν σποϊλάρισα, απλά είπα "γενικότητες". "Spoil" λέγεται/θεωρείται όταν ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ σε μια ταινία. Εγώ έγραψα ΕΜΠΕΙΡΙΑ από "κάτι" που "δείχνει" η ταινία, δεν είναι "σποϊλιά". Αν επιστρέψεις σπίτι μετά την ταινία και σε ρωτήσει πχ. ο αδερφός σου "πώς ήταν;"... εσύ τί θα κάνεις, "μούγκα" θα μείνεις, άλαλος; Ε τί να κάνω, είμαι ένθερμος οπαδός του StarWars! Οι περισσότεροι ήσασταν αγέννητοι όταν είδα το "4" στην ΜΙΑ και μοναδική αθηναική αίθουσα, τότε το '77... 2
kirileman Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Οι περισσότεροι ήσασταν αγέννητοι όταν είδα το "4" στην ΜΙΑ και μοναδική αθηναική αίθουσα, τότε το '77... Ρισπέτο! Άλλοι αισθάνονται "περήφανοι" που πρόλαβαν το village center.
Apoll Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Ε δεν σποϊλάρισα, απλά είπα "γενικότητες". "Spoil" λέγεται/θεωρείται όταν ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ σε μια ταινία. Εγώ έγραψα ΕΜΠΕΙΡΙΑ από "κάτι" που "δείχνει" η ταινία, δεν είναι "σποϊλιά". Αν επιστρέψεις σπίτι μετά την ταινία και σε ρωτήσει πχ. ο αδερφός σου "πώς ήταν;"... εσύ τί θα κάνεις, "μούγκα" θα μείνεις, άλαλος; Ε τί να κάνω, είμαι ένθερμος οπαδός του StarWars! Οι περισσότεροι ήσασταν αγέννητοι όταν είδα το "4" στην ΜΙΑ και μοναδική αθηναική αίθουσα, τότε το '77... Spoiler έριξες αρκετά. Αλλά να κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου, όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να δει την ταινία, θα έχει πάει ήδη. Οι άλλοι απλά γκρινιάζουν για τα spoilers, και θα γκρινιάζουν ακόμα και μετά από ένα μήνα.......
Wayward Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ ξέρω κόσμο που θέλει να την δει και δεν έχει προλάβει... 5 μέρες είναι στον αέρα... Δε γκρινιάζω για εμένα... εγώ το είδα άλλωστε, αλλά καλό είναι να σεβόμαστε τους συμφορουμίτες και τους κανόνες του φόρουμ για τα σποιλερ. 3
Norone92 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Όταν κάποιος δεν έχει δει μια πολυαναμενόμενη ταινία ακόμα όμως και μπαίνει σε αντίστοιχο forum, μάλλον τον τρώει λίγο ο κ@λος του... Αν μπαίνει μόνο για γνώμες και πιστεύει ότι δε θα διαβάσει spoilers μάλλον εθελοτυφλεί, ευθύνη του καθενός είναι που θα μπει. Υπάρχουν χιλιάδες non-spoiler άρθρα και video στα ίντερνετς. Προσωπικά πάντα σέβομαι όσους δε θέλουν spoilers, αλλά υπάρχουν και οι 2 όψεις του νομίσματος.
Wayward Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δεν υπάρχουν δύο όψεις εδώ. Αν σέβεσαι το γεγονός πως η ταινία είναι είναι ούτε εβδομάδα στον αέρα και οι κανόνες του φόρουμ αναφέρουν ξεκάθαρα όχι σποιλερ. Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο. Πιθανώς κάποιος να μπει για να διαβάσει μια κριτική όπως του Arxaggelos χωρίς να φάει σπόιλερ στη μούρη. 7
snake_plissken2112 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 παιδες, το φορουμ εχει κανονες ειναι πολυ απλο κανεις δεν εθελοτυφλει οταν στους κανονες του φορουμ αναγραφεται οτι απαγορευονται τα σποιλερς εκτος σποιλερ ταγκ, ειναι τοσο απο οσο το 1+1=2 σεβαστητε τους και κρατηστε τις θεωριες περι ποιος πρεπει να μπαινει σε ενα φορουμ ή οχι και τι να διαβαζει και τι να προσεχει για την παρτη σας... 5
dimyok Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Εχει καταντησει το θεμα Rogue One: A Star Wars PARODY οπως στις τσοντες 3
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Και αν θυμάστε απ' το τελικό briefing της Μον Μόθμα (της "μιλφ" Προέδρου της Επαναστάσεως με τη λευκή κελεμπία) πριν την τελική επίθεση στο 4ο Επεισόδιο, λέει στους πιλότους "πολλοί Επαναστάτες πέθαναν για να έρθουν στα χέρια μας αυτά τα σχέδια του Όπλου της Αυτοκρατορίας"... Ακριβώς αυτό γίνεται, στο έργο αυτό... Many Bothans died to bring us this information. Episode VI: Return of the Jedi. Τι έχουν κολλήσει όλοι και βάζουν την συγκεκριμένη ατάκα στο IV;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα