Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Θέλω να εγκαταστήσω αυτόν τον επεξεργαστή, σε μια Asrock x58 deluxe 3,socket 1366. Το πρόβλημα είναι  ότι είναι αμφιλεγόμενο αν τον δέχεταΙ. Άλλα site είδα οτι την είχαν σαν supported, άλλα είχαν μέχρι και τον x5650 που στο ιδιο Socket μπαίνουν και οι δύο, αλλάζει μόνο η συχνότητα.

Είχε κάποιος εμπειρία με την ίδια , ή ίδιων χαρακτηριστικών motherboard?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

ο x5670 δεν υπαρχει στην λιστα συμβατότητας cpu της μητρικής σου..

η λογικη τωρα λεει οτι εαν πας και το βαλεις πανω δεν θα μπουταρει.

το ιδιο θα ελεγε καποιος και για την asus m4a89gtd pro που εχω, οτι δεν θα παρει τον fx6300, αλλα παρολα αυτα παιζει μια χαρα με το μονο προβλημα να ειναι πως πρεπει να εχω κλειστο το turbo.

με λιγα λογια εαν προκειται για αγορά ο cpu, μην το ρισκάρεις.. εαν τον εχεις ήδη δεν χανεις κατι με μια δοκιμή

υ.γ. δεν εχω την ίδια , ή ίδιων χαρακτηριστικών motherboard, οποτε περιμενε και αλλες απαντησεις.

Δημοσ.

χμ...... check........ http://www.game-debate.com/motherboard/index.php?mot_id=1710&cpuList=ASRock%20X58%20Deluxe3

2.Εδώ λέει ότι δεν υποστηρίζει καν σειρά x5600 και όμως στο Anatech υπάρχει άτομο που τρέχει τον x5650 στα 4,32 (όχι οτι με ενδιαφέρει το OC)  http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASRock/X58_Deluxe3.html

3. Στο official site λέει τα ίδια με το επάνω link.

4.http://forums.anandtech.com/archive/index.php/t-2335636-p-6.html

<<Anyone using an ASRock X58 Deluxe3 to overclock a 5650 successfully? Otherwise, I'll just go pout in the corner with a Hasee quad and cheap Z-87 board. That motherboard supports Westmere/Gulftown as of BIOS version 1.70 (v1.80 is the latest version out), so there should be no problem in running and oc'ing a X5650 on that board.>>

<<As mentioned before the Asrock boards will support 32nm 6core Xeons. I am running a Xeon 5660 in mine.>>

Δημοσ.

Έχω συγγενή που με Χ58 της Asus έφτασε τον 5660 στα 4.0GHz. Νομίζω επίσημα δεν υποστηρίζεται, αλλά υπάρχει πολύ υλικό στο διαδίκτυο για αυτές τις περιπτώσεις. Ίδια γενιά είναι ο 5660 και ο 5670. Και υπάρχουν άνθρωποι που τους έφτασαν 4.4GHz με 200MHz bckl και 22 multi και με εξαιρετικές επιδόσεις σε multi thread. 

Δημοσ.

Ευχαριστω για την σπαντηση. Βεβαια το oc αδιαφορο μου ναι, απλα να κουμπωνει θελω ΓΙα την asrock παντως δεν υπαρχει τοσο υλικο

ποιον επεξεργαστη εχεις τωρα? γιατι θες να αλλαξεις?

Τον I7 930

ποιον επεξεργαστη εχεις τωρα? γιατι θες να αλλαξεις?

Τον I7 930 ....αλλαγη γιατι ειναι στα 32 nm με μικροτερο TDP 2 εξτρα πυρηνες περισσοτερη L3 και το socket αυτο δεν υπαρχει κατι που να μην μου κανει οποτε με μικρη αναβαθμιση το κραταω ακομα παραπανω

Δημοσ.

χμ...... check........ http://www.game-debate.com/motherboard/index.php?mot_id=1710&cpuList=ASRock%20X58%20Deluxe3

2.Εδώ λέει ότι δεν υποστηρίζει καν σειρά x5600 και όμως στο Anatech υπάρχει άτομο που τρέχει τον x5650 στα 4,32 (όχι οτι με ενδιαφέρει το OC)  http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASRock/X58_Deluxe3.html

3. Στο official site λέει τα ίδια με το επάνω link.

4.http://forums.anandtech.com/archive/index.php/t-2335636-p-6.html

<<Anyone using an ASRock X58 Deluxe3 to overclock a 5650 successfully? Otherwise, I'll just go pout in the corner with a Hasee quad and cheap Z-87 board. That motherboard supports Westmere/Gulftown as of BIOS version 1.70 (v1.80 is the latest version out), so there should be no problem in running and oc'ing a X5650 on that board.>>

<<As mentioned before the Asrock boards will support 32nm 6core Xeons. I am running a Xeon 5660 in mine.>>

1) Xeon Processor X5650

Xeon Processor X5660

Xeon Processor X5680

δεν λεει πουθενα για τον 5670

2)μην κοιτας για σειρα, μπορει να παιρνει καπιους και καπιους αλλους οχι, κοιτα τον συγκεκριμένο cpu και την συγκεκριμένη mobo

με παραξενευει που κανενας δεν εχει αναφερει οπου κοιταξα τον 5670, βλεπω 5650 και 5680

με την λογικη παλι ναι θα παιζει, αφου μπορει να παρει κατωτερο και ανωτερο cpu της σειρας, αλλα.

αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα παιξει, μονο να πειραματιστής μπορεις. μπορει να μην ειναι σταθερος,

μπορει αυτος ο επεξεργαστης που λες να μην ηταν τοσο καλο μοντελο με αποτελεσμα να τραβαει παραπανω volt πχ ακομα και απο τον ανώτερο του, με αποτελεσμα να μην τον αντεχει η μητρικη σου πχ. παραδειγμα ετσι;

και εδω στο φορουμ σου λενε για cpu της ίδιας σειράς αλλα οχι τον ιδιο, εγω σου δίνω ενα 98% πως θα παιξει.

1% μπορει να δυσλειτουργεί κάποιο feature, 1% δεν θα παίξει.

μονο να πειραματιστής μπορεις.

• Like 1
Δημοσ.

κοιτας για x5650 σε καμια μητρικη x58 λεει οτι δεν μπαινει αλλα τρεχουν μια χαρα εβαλα σε φιλο προσφατα εναν xeon σε asus x58 rog και δουλεψε μια χαρα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κοιτας για x5650 σε καμια μητρικη x58 λεει οτι δεν μπαινει αλλα τρεχουν μια χαρα εβαλα σε φιλο προσφατα εναν xeon σε asus x58 rog και δουλεψε μια χαρα

Τι εννοεις να παω μονο σε χ5650 δεν παιζει να παω σε χαμηλοτερη συχνοτητα αντε 5660

Επεξ/σία από euronmyous
Δημοσ.

Μπορεί να δουλέψει μπορεί καν να μην ανοίξει ή να δουλέψει και να μην διαβάεται σωστα, Γενικά οfficial support για xeon westmere-ep νομίζω μόνο η asus p6x58-ws είχε, απο εκεί και πέρα είναι ορεξη να έχεις να ψάξεις στο νετ να δείς βρείς κάποιο που να έκανε όντως ακριβώς αυτόν τον συνδιασμό και τα αποτελέσματα του δες αυτό το φόρουμ π.χ.

http://www.overclock.net/t/1489955/official-x58-xeon-club

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο όποις και να σου πεί θα ήταν ανεύθηνο και ηλίθιο, δεν είναι τίποτα αυτονόητο καθώς σε άλλες μητρικές μπορεί να μην δουλεύουν όλοι οι πολλαπλασιαστές του xeon ή να λοίπουν επιλογές για o/c όπωσ offset options, AΠΟ την εμπειρία μου σε xeon να σου πώ Στην evga 3χ58 sli χρειάζεται hardware mod για να παίξει ο westmere, Πολυ σημαντικό να προσέξεις ΔΕΝ έχει σημασία οτι υποστηρίζει 990χ golftown, AΛΛΟΣ o εξαπύρηνος westmere-ep xeon ασχετο λοιπόν αν μοιάζουν ΔΕΝ είναι ίδια τσιπάκια

Στην μητρική της intel x58dso ΔΕΝ άναψε ποτέ ο xeon ουτε ο l5639 ούτε και o x5650, με το τελευταίο bios, Σε μητρική dfi lanparty x58 δεν δούλεψαν επίσης, Στην τελευταία μητρική που χρησιμοποίησα Αsus P6td deluxe δούλεψαν και οι δύο απροβλημάτιστα και κλοκαρίστηκαν καλύτερα πέρα απο κάθε προσδοκία σταθερότατα, ο L5639  στα 3,95 σταθερά χωρίς να πειράξω οτιδήποτε στο ρεύμα όλα auto, και ο Χ5650 στα 4,35 24/7 επίσης χωρίς να πειράξω τίποτα στο ρεύμα.

Ο Χ5650 με λίγο ρεύμα

771car.png

Χωρίς ρεύμα 24/7

8pr9d1.png

Και ο L5639

gm30sc.png

Δημοσ.

κλοκαρουν καλητερα εχουν λιγοτερο TDP και ειναι οικονομικοτεροι

95 εχουν και οι δυο ιδιας κλιμακας ολοκληρωσης και συγκριτικα 5670 με 5650 δεν υπαρχουν στο αν κλοακρουν, πραγμα που οπως σου ειπα και εξ αρχης δεν με ενδιαφερει

ψαξε να βρεις στο νετ αντιστοιχες περιπτωσεις

Αφου έψαξα απευθύνθηκα εδώ (πάντα αυτό κάνω, γλιτώνεις και χρόνο έτσι)

Επίσης αν προσέξεις τις παραθέσεις μου με τα links, δείχνουν οτι το έψαξα πρωτα

:-)

Επίσης αυτό που είπε ο looproll έχει κάποιο νόημα, να μην παίζει δλδ στο συγκεκριμένο cpu  ο απαραίτητος multiplier.

Δημοσ.

αν δεν εχεις βρει αντιστοιχη περιπτωση το μονο που μενει ειναι να βρεις κανενα απο ebay και να δοκιμασεις....

Ναι εχω βρει ολη την σειρα στα 150 us δεν φερνουν Ελλαδα, αλλα εχω φιλο που θα το στειλω σπιτι του κα ιαυτος σε μενα. Θα παω με τον 5660 για μια πιθανοτητα παραπανω να παιξει απ' οτι ο 5670 που οι ελαχιστες περιπτωσεις που τον ειδα ηταν σε Asus PT6 και πανω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...