Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν τους νοιάζει πώς γίνεται. Τους νοιάζει να φαίνεται από κάπου ότι είναι νόμιμο. Ειδικά σε περιοχές όπως λες, πρέπει να το έχουν κανόνα. Εγώ ήμουν στην Παλλήνη κι έγινε ότι έγινε.

Στον Πειραιά ότι χτίστηκε πλέον είναι νόμιμο, οπότε δεν το ψάχνουν.

Σε νεόδμητο έβαλα. 2 ετών.

Δημοσ.

Σε νεόδμητο έβαλα. 2 ετών.

Ο Πειραιάς είναι εντός σχεδίου και καθ'όλα νόμιμα. Έτσι το σκέφτονται. Σε πιο απόμακρες περιοχές (Σαρωνίδα, Λαγονήσι κλπ) το ψάχνουν παραπάνω.

Μην προσπαθείς να βρεις λογική. Απλά κάνε ότι σου είπαν για να ξεμπερδέψεις.

Δημοσ.

Ο Πειραιάς είναι εντός σχεδίου και καθ'όλα νόμιμα. Έτσι το σκέφτονται. Σε πιο απόμακρες περιοχές (Σαρωνίδα, Λαγονήσι κλπ) το ψάχνουν παραπάνω.

Μην προσπαθείς να βρεις λογική. Απλά κάνε ότι σου είπαν για να ξεμπερδέψεις.

Δεν έχω άδεια οικοδομής φίλε μου. Ιδιοκτήτης διαμερίσματος είμαι. Θα τη βρω την άκρη, γιατί έχω την υποψία ότι όλα γίνονται επειδή έτσι θέλει κάποιος προϊστάμενος περιοχής εδω. Εχώ ήδη ζητήσει να μου απαντήσουν γραπτώς στο ποιός κανονισμός ή Νόμος απαιτεί αυτό που ζητούν και περιμένω.

Δημοσ.

Πριν ενα μηνα σε επαγγελματικο χωρο που ειχε γινει διακοπη του τηλ.εδω και 4-5 χρονια τουλαχιστον μου βαλανε το τηλεφωνο (μεταφορα) χωρις καν να μου ζητησουν το συμβολαιο ενοικιασης .Μιλαω για ΟΤΕ .

Δημοσ.

αυτο επαθε ενας φιλος που αλλαξε μετα απο διακοπη οτε σε hol...το ζητάει ο οτε μαλον για να σε παιδέψει για την μεταφωρα! τελος παντον ,αυτο μετα απο κραξιμο τους εστηλε με fax μια δηλωση του νομου 105 που γραφει μεσα οτι το σπιτι ειναι νομιμο και το δεχτικανε.... :-)

για δωκιμασε!!

Δημοσ.

αυτο επαθε ενας φιλος που αλλαξε μετα απο διακοπη οτε σε hol...το ζητάει ο οτε μαλον για να σε παιδέψει για την μεταφωρα! τελος παντον ,αυτο μετα απο κραξιμο τους εστηλε με fax μια δηλωση του νομου 105 που γραφει μεσα οτι το σπιτι ειναι νομιμο και το δεχτικανε.... :-)

για δωκιμασε!!

Όχι. Στις περιοχές εδώ και για δικούς του πελάτες απαιτεί άδεια οικοδομής ακόμα κι αν θέλεις να βάλεις δεύτερη γραμμή δίπλα στην υπάρχουσα. Το θεωρώ εξωφρενικό. Δεν μπορεί ο καθένας να ζητά ό,τι γουστάρει χωρίς να προβλέπεται από κάποιο κανονισμό. 

Πες το στην Τζήμερο, να απολαύσουμε την αντίδρασή του στο Facebook.

Δεν θα λυθεί όμως το πρόβλημά μου έτσι. 

Πριν ενα μηνα σε επαγγελματικο χωρο που ειχε γινει διακοπη του τηλ.εδω και 4-5 χρονια τουλαχιστον μου βαλανε το τηλεφωνο (μεταφορα) χωρις καν να μου ζητησουν το συμβολαιο ενοικιασης .Μιλαω για ΟΤΕ .

Το ίδιο και σε μένα, σε σπίτια στις Κυκλάδες και στον Πειραιά. Άρα έχει να κάνει με την περιοχή και εκείνον που τη διαχειρίζεται. Δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι.

Και το κορυφαίο που μόλις έμαθα: απαιτούν η άδεια να είναι θεωρημένη πρόσφατα. Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή.

Δημοσ.

Update

Μίλησα στις 9.30 με υπάλληλο της HOL, o οποίος μου είπε, αφού ρώτησε τον προϊστάμενό του, ότι δεν υπάρχει ζήτημα απαίτησης οικοδομικής άδειας, γιατί αυτή έτσι κι αλλιώς αναφέρεται στο σύνολο της πολυκατοικίας και όχι στο διαμέρισμα. Μου είπε ότι η σελίδα του συμβολαίου αγοράς στην οποία αναγράφεται και ο αριθμός άδειας, υπεραρκεί. Στην ουσία έβγαλε τρελούς όλους τους άλλους με τους οποίους έχω μιλήσει και ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Εγώ τη Δευτέρα θα επικοινωνήσω ξανά και θα στείλω με mail το συμβόλαιο που γράφει τα σχετικά, για να δω τι θα μου πουν πάλι. Θέλω να ελπίζω ότι έβγαλα άκρη, αν και έχω φάει τρία άκυρα τις τελευταίες ημέρες.

Στο online support στο fb, πάντως, μου έγραψαν ακριβώς:

Κατόπιν ελέγχου όντως είναι αναγκαίο να σταλεί η άδεια οικοδομής προκειμένου να προχωρήσει η αίτηση ενεργοποίησής σου. Μπορείς να το δεις και στην σύμβαση σου στην παράγραφο 2.3. Στη διάθεσή σου. *****, Online Team.

Δημοσ.

Το πιο πιθανον ειναι να εχουν αρχισει αυτη τη μπιζνα μερικοι εκει μεσα για να βγαζουν χαρτζηλικι.Δεν ειναι δυνατον εεμενα οπως εγραψα πιο πανω να μην μου ζητησαν καν το συμβολαιο ενοικιασης και ουτε καν ταυτοτητα  και εσενα να σου ζητανε την αδεια οικοδομης ενος ακινητου 20-30 χρονων.

Δημοσ.

Δεν τους νοιάζει πώς γίνεται. Τους νοιάζει να φαίνεται από κάπου ότι είναι νόμιμο. Ειδικά σε περιοχές όπως λες, πρέπει να το έχουν κανόνα. Εγώ ήμουν στην Παλλήνη κι έγινε ότι έγινε.

Στον Πειραιά ότι χτίστηκε πλέον είναι νόμιμο, οπότε δεν το ψάχνουν.

ΠΟΥ ΖΕΙΣ ? υπαρχουν οροφοδιαμερισματα 140τμ που εχουν γινει 3 γκαρσονιερες και μοιραζονται δεη και νερο ...και ολοι ειναι κερδισμενοι... Και αλλα πολλα,,, στην Ελλαδα εισαι μην το ξεχνας.

Δημοσ.

ΠΟΥ ΖΕΙΣ ? υπαρχουν οροφοδιαμερισματα 140τμ που εχουν γινει 3 γκαρσονιερες και μοιραζονται δεη και νερο ...και ολοι ειναι κερδισμενοι... Και αλλα πολλα,,, στην Ελλαδα εισαι μην το ξεχνας.

Ναι το ξέρω. Ζούσα σε μια τέτοια γκαρσονιέρα για 2 χρόνια. Ήταν όμως νόμιμα διαιρεμένο καθώς και η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ δεν είχαν θέμα. Μάλιστα η ΔΕΗ είχε προτείνει στους ιδιοκτήτες, να βάλουν μετρητές σε κάθε γκαρσονιέρα για να μην μπουν στον κόπο να βάλουν καινούρια ρολόγια.

Σ'εκείνη την γκαρσονιέρα δεν είχα πρόβλημα να βάλω τηλέφωνο. Όταν μετακόμισα και πήγα σε σπίτι της ίδιας περιοχής, είχα!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή το έψαξα μέχρι εκεί που δεν πάει, τελικά σαφώς και δεν απαιτείται άδεια οικοδομής σε υφιστάμενα κτίρια εντός σχεδίου με υπάρχουσα παροχή - ειδικά σε πολυκατοικίες. Το μόνο που "απαιτείται" σε νέα σύνδεση είναι να δώσει ο πελάτης τον αριθμό τηλεφώνου ενός άλλου διαμερίσματος της πολυκατοικίας, και τίποτα άλλο. Ούτε ενοικιαστήριο, ούτε συμβόλαιο αγοράς, ούτε – φυσικά – άδεια οικοδομής, γιατί η άδεια οικοδομής είναι στο όνομα του κατασκευαστή και αναφέρει την πολυκατοικία ολόκληρη. Σε υπάρχουσες γραμμές, φορητότητα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε όνομα, από τη στιγμή που ο πελάτης προσκομίζει τα στοιχεία του (ταυτότητα) και υπογράφει. Το έχω κάνει εγώ ο ίδιος, καθώς άλλαξα πάροχο, πάλι στην Αττική, στο σπίτι της γυναίκας μου, βάζοντας το τηλέφωνο στο δικό μου όνομα. Ούτε συμβόλαια αγοράς / ενοικιαστήρια, ούτε τίποτα, εκτός από ένα λογαριασμό ΔΕΗ, που και πάλι είναι στο όνομα της γυναίκας μου. Θα μπορούσα να το βάλω στο όνομα της θείας μου, ή του συνέταιρού μου, αρκεί να έχουν υπογράψει ότι αποδέχονται τις ευθύνες και τις χρεώσεις. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους καθηγητές που τοποθετούνται σε νησιά ή παραμεθόριες περιοχές και βάζουν τηλέφωνο/internet στο δωμάτιο που νοικιάζουν σε ενοικιαζόμενα ή ξενοδοχείο, μεταφέροντάς το κάθε χρονιά στο μέρος που τοποθετούνται προσωρινά. 

Σε περιοχές εντός σχεδίου και ειδικά σε πολυκατοικίες, άδεια οικοδομής απαιτείται μόνο για την σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Από τη στιγμή που στην πολυκατοικία υπάρχει ήδη παροχή από τον ΟΤΕ και κατανεμητής με αναφορά σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά, για τουλάχιστον μια γραμμή στο καθένα, δεν υφίσταται ζήτημα νομιμότητας.

Αυτά από εμένα και σας ευχαριστώ για τα post. Όλα λειτουργούν κανονικά, μόλις 2 εβδομάδες από την αίτηση ενεργοποίησης.

Καλό Πάσχα να έχουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...