Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω νέο θέμα για να ρωτήσω εδώ μήπως ξέρει κανείς τι ισχύει σε περιπτώσεις νέας αριθμοδότησης σε υφιστάμενα-εντός σχεδίου κτίρια.

Η ιστορία είναι η εξής. Έχω ένα διαμέρισμα σε περιοχή της Αττικής εδώ και 25 χρόνια σε πολυκατοικία και θέλω να του βάλω τηλέφωνο. Έχω κάνει, λοιπόν, αίτηση στη HOL και σήμερα με κάλεσαν για να μου πουν ότι ο ΟΤΕ απαιτεί αντίγραφο της οικοδομικής άδειας του διαμερίσματος, διαφορετικά δεν μπορώ να βάλω τηλέφωνο. Το ίδιο μου έκαναν πρίν από 2 χρόνια στη σχολή, όπου για να βάλω τηλέφωνο, (σε επαγγελματικό κτίριο ήδη αδειοδοτημένο κλπ), χρειάστηκε να τρέξω και να βγάλω επικυρωμένο αντίγραφο οικοδομικής άδειας και κόντεψα να χάσω τη σχολική χρονιά. Εκεί όμως ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, γιατί είχα κάνει αλλαγή χρήσης στην πολεοδομία και έτσι είχα όλα τα χαρτιά.

Εδώ όμως, η περίπτωση είναι διαφορετική καθώς μιλάμε για διαμέρισμα σε πολυκατοικία, το οποίο είχε τηλέφωνο από τον ΟΤΕ και το διακόψαμε πρίν από λίγα χρόνια.

Τους εξήγησα ότι έχω το συμβόλαιο αγοράς και δεν το δέχονται, όπως δεν δέχονται και λογαριασμό ΔΕΚΟ.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή απλά με ταλαιπωρούν, χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Δε διευκρινιζεις ομως τι εχει απογινει η αδεια της οικοδομης..

Δεν έχω ιδέα. Το μόνο που βρίσκω πλέον στα χαρτιά μου είναι το συμβόλαιο αγοράς. Έχει σημασία; Μιλάμε για πολυκατοικία. Αν ήμουν ενοικιαστής;

Δημοσ.

Εξαρταται απο πολλα πραγματα...Αν πχ ησουν ενοικιαστης και υπηρχε απο πριν γραμμη, δεν θα ειχες θεμα..Αν ομως μπαινει για πρωτη φορα γραμμη στο διαμερισμα, εκει υπαρχει το θεμα. 

Το διαμερισμα λοιπον, ειχε ποτε γραμμη ή τωρα θα αποκτηση για πρωτη φορα?

Δημοσ.

Όπως έγραψα και στο αρχικό post, ναι είχε ΟΤΕ και το κόψαμε πρίν από χρόνια. 

Εγώ ρωτάω και το εξής. Υπάρχει κανονισμός που να επιβάλλει την προσκόμιση της οικοδομικής άδειας σε υφιστάμενα εντός σχεδίου κτίρια, και δη πολυκατοικίες; Και αν ναι, πού μπορώ να τον βρω; 

Δημοσ.

Εννοεις κανονισμος απο τον ΟΤΕ? Γιατι εφοσον υπηρχε γραμμη, δεν υπαρχει λογος να ζητανε την αδεια..Εκτος αν τη διεκοψαν για λογους παρανομιας πχ ή καποιας ατυπιας..

Ρωτησε τους, συμφωνα με ποια εγκυκλιο ζητανε την αδεια?

Δημοσ.

Εννοεις κανονισμος απο τον ΟΤΕ? Γιατι εφοσον υπηρχε γραμμη, δεν υπαρχει λογος να ζητανε την αδεια..Εκτος αν τη διεκοψαν για λογους παρανομιας πχ ή καποιας ατυπιας..

Ρωτησε τους, συμφωνα με ποια εγκυκλιο ζητανε την αδεια?

Ναι, γιατί μου είπαν ότι το απαιτεί ο ΟΤΕ ως διαχειριστής του δικτύου. 

Από τη στιγμή που η γραμμή έχει καταργηθεί, είναι σαν να μην είχε ποτέ, σύμφωνα με τη HOL. Εμείς το είχαμε κόψει, όχι ο ΟΤΕ, γιατί δεν πηγαίναμε σχεδόν ποτέ (εγώ ήμουν Αγγλία). Ρώτησα για την εγκύκλιο. Δεν γνωρίζουν, αλλά αυτό εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής (πχ Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, κλπ).

Δημοσ.

Αν το απαιτεί ο ΟΤΕ, τότε υπάρχουν 3 τρόποι:

1) Ρωτάς τον διαχειριστή ή άλλους ενοίκους της οικοδομής, όλο και κάποιος θα έχει αντίγραφο.

2) Κάνε μία αίτηση στην πολεοδομία και πάρε το αντίγραφο της οικοδομικής αδείας που απαιτείται.

Δεν απαιτείται όλος ο φάκελος, αλλά το στέλεχος της οικοδ. αδείας. (Ένα Α3 διπλωμένο σε Α4)

Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, κάνεις αίτηση και το παίρνεις αυθημερόν.

Αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο αριθμός οικοδ. αδείας δες μέσα στο συμβόλαιο (συνήθως αναγράφεται) ή ρώτα κάποιον άλλον ένοικο της πολυκατοικίας.

3) Επικυρωμένο αντίγραφο της αδείας υπάρχει 99% και στα χαρτιά του συμβολαίου, στο αρχείο του συμβολαιογράφου.

Παίρνεις ένα τηλ, το βρίσκουν, το παίρνεις, το βγάζεις φωτοτυπία και το επιστρέφεις.

Δεν χρειάζεται επικύρωση οπότε μπορεί να είναι και δωρεάν η όλη διαδικασία.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα! :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το απαιτεί ο ΟΤΕ, τότε υπάρχουν 3 τρόποι:

1) Ρωτάς τον διαχειριστή ή άλλους ενοίκους της οικοδομής, όλο και κάποιος θα έχει αντίγραφο.

2) Κάνε μία αίτηση στην πολεοδομία και πάρε το αντίγραφο της οικοδομικής αδείας που απαιτείται.

Δεν απαιτείται όλος ο φάκελος, αλλά το στέλεχος της οικοδ. αδείας. (Ένα Α3 διπλωμένο σε Α4)

Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, κάνεις αίτηση και το παίρνεις αυθημερόν.

Αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο αριθμός οικοδ. αδείας δες μέσα στο συμβόλαιο (συνήθως αναγράφεται) ή ρώτα κάποιον άλλον ένοικο της πολυκατοικίας.

3) Επικυρωμένο αντίγραφο της αδείας υπάρχει 99% και στα χαρτιά του συμβολαίου, στο αρχείο του συμβολαιογράφου.

Παίρνεις ένα τηλ, το βρίσκουν, το παίρνεις, το βγάζεις φωτοτυπία και το επιστρέφεις.

Δεν χρειάζεται επικύρωση οπότε μπορεί να είναι και δωρεάν η όλη διαδικασία.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα! :)

Διάβασα ότι δεν απαιτείται οικοδομική άδεια όταν υπάρχει ήδη παροχή από τον ΟΤΕ. Στα υπόλοιπα διαμερίσματα, υπάρχει τηλέφωνο, αλλά δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις (πχ topic για τις θέσεις στάθμευσης).

Επεξ/σία από BritGreek
Δημοσ.

Τελικά ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος κανονισμός/Νόμος που να απαιτεί κάτι τέτοιο σε πολυκατοικίες με ήδη υπάρχουσα παροχή, και αν ναι, ποιός είναι αυτός;

Δημοσ.

Ρωτα σε καταστημα του γερμανου η οτε τι θελουν για να σου βαλουν νεα γραμμη.

Ρώτησα ήδη. Άδεια οικοδομής με την αίτηση, παρόλο που υπήρχε γραμμή στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει σε όλη τη Νοτιοανατολική Αττική και μόνο. Εγώ θέλω το Νόμο που το αναφέρει.

Δημοσ.

Λογικά στο ζητάνε για να δούν αν είναι αυθαίρετο το σπίτι.

Είχα πάθει ακριβώς το ίδιο σε σπίτι που ενοικίαζα. Δηλαδή είχε τηλέφωνο κάποια στιγμή, το κόψανε και μετά που ήθελα να βάλω εγώ δεν μπορούσα γιατί ήθελαν άδεια οικοδομής. Δεν τους νοιάζει αν ο διπλανός σου έχει τηλέφωνο γιατί μπορεί να είναι παράνομος-αυθαίρετο και με μια καταγγελία χάνει ο υπάλληλος τη δουλειά του.

Δημοσ.

Λογικά στο ζητάνε για να δούν αν είναι αυθαίρετο το σπίτι.

Είχα πάθει ακριβώς το ίδιο σε σπίτι που ενοικίαζα. Δηλαδή είχε τηλέφωνο κάποια στιγμή, το κόψανε και μετά που ήθελα να βάλω εγώ δεν μπορούσα γιατί ήθελαν άδεια οικοδομής. Δεν τους νοιάζει αν ο διπλανός σου έχει τηλέφωνο γιατί μπορεί να είναι παράνομος-αυθαίρετο και με μια καταγγελία χάνει ο υπάλληλος τη δουλειά του.

Αυθαίρετο σε πολυκατοικία πώς γίνεται;

Πειραιά που έβαλα πριν από 3 μήνες  νέο τηλέφωνο, πάντως, δεν μου ζήτησαν τίποτα, εκτός από ένα λογαριασμό ΔΕΗ.

Δημοσ.

Αυθαίρετο σε πολυκατοικία πώς γίνεται;

Πειραιά που έβαλα πριν από 3 μήνες  νέο τηλέφωνο, πάντως, δεν μου ζήτησαν τίποτα, εκτός από ένα λογαριασμό ΔΕΗ.

Δεν τους νοιάζει πώς γίνεται. Τους νοιάζει να φαίνεται από κάπου ότι είναι νόμιμο. Ειδικά σε περιοχές όπως λες, πρέπει να το έχουν κανόνα. Εγώ ήμουν στην Παλλήνη κι έγινε ότι έγινε.

Στον Πειραιά ότι χτίστηκε πλέον είναι νόμιμο, οπότε δεν το ψάχνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...