NiaUuu Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Παιδιά εχω ενα alcatel που τα χει παιξει.. Το προβλημα υπηρχε απο τοτε που το ρουταρα και του περασα τ ICS συμφωνα με οδηγιες που βρηκα σε official site. Απο τοτε οποτε αναγκαζομαι να κανω επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων παθαινω το ιδιο πραγμα..Ανοιγοντας το μετα την επαναφορα μου βγαζει τις αρχικες ρυθμισεις.. αφοτου βαζω mail .σε καποια φαση μου λεει κατι για το setup wizard.. και ξεκινανε ολες οι ρυθμισεις απο την αρχη.. και ξανα τα ιδια.. Καπως ως δια μαγειας το κινητο παντα καταληγει ανοιγωντας μεχρι το logo της alcatel και να σβηνει και παλι τα ιδια.. ολο ανοιγοκλεινει μεχρι εκει.. Φανταστηκα πως ηταν επειδη τελειωσε η μπαταρια.. το βαλα να φορτισει αλλα και στην φορτιση το ιδιο κανει.. αναβοσβηνει.. Δεν μπορω να μπω σε recovery mode να κανω hard reset.. Καταφερα να μπω μια φορα σε download mode κι αυτο μετα απο πολυ ψαξιμο γιατι δεν εβρισκα το πως.. τελικα κολλησα στο Odin τοτε που μου ζηταγε κατι IPS files.. Οταν ηταν μεσα στην εγγυηση μου το φτιαχνανε καθε φορα που παθανε αυτο (ή 2 ή 3 φορες) Αυτό σημαινει οτι φτιαχνεται Εγω τωρα δεν μπορω να μπω καν σε recovery mode.. και δεν θυμαμαι πως μπηκα σε download mode.. Το χα παρατηρησει για καιρο.. πανε 3,4 μηνες απο τοτε.. Εξακολουθει να αναβοσβηνει οταν το βαζω για φορτιση.. μεχρι το logo της alcatel.. Οταν ειναι εκτος φορτισης και παταω το κουμπι ον/οφ δεν υπαρχει ανταποκριση.. ουτε οταν παταω VOL UP/DOWN + POWER Μπορεί να με βοηθησει κάποιος??
saruman123 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Τωρα αν πας να στο φτιαξουν θα δουν οτι εισαι root και θα σου παρουν τα αντερα τους. Γιατι εχεις χασει την εγγυηση. Το μονο που σου μενει ειναι να περασης παλι την official rom. Εμενα μου ζηταγανε στο S3 200€. Το πηγα στον ΓΕΡΜΑΝΟ και μου πηρε 40€. Επισης αν ειχες κανει backup θα το ειχες σωσει. Το λεω σε περιπτωση που δεν κανεις κατι.
NiaUuu Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Πως μπορω να περασω ρομ σ ενα κινητο που δεν μπορω καν να βαλω σε download mode? Δε γνωριζω
saruman123 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 http://www.doctorandroid.gr/2014/01/adb-fastboot-driver-15.html?m=1 Δοκιμασε αυτο http://www.doctorandroid.gr/2012/03/android-basics-adb.html?m=1 Και αυτο εδω καλητερα
NiaUuu Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Εχω Windows και λεει οτι δενε ειναι το ιδιο οι εντολες οπως με τ linux
saruman123 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Θα υπαρχει καποιος που θα σε βοηθηση..... Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2015 από saruman123
saruman123 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Οκ το εσβησα για να μην υπαρχει θεμα Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2015 από saruman123
magdalhnh Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Κατεβάστε τα unbrick αρχεία από εδώ -> https://app.box.com/s/ppelogwm244twgt383jw Κατεβάστε το SP Flash tool από εδώ -> https://app.box.com/s/n4v9qe3jdx7d9n6g65bj Κατεβάστε το Alcatel One Touch Upgrade από εδώ -> https://app.box.com/s/8ogfwj5v5q3k9eggft7c Η διαδικασία έχει ως εξής: 1) Ανοίγουμε το SP Flash Tool. 2) Φορτώνουμε το scatter file που βρίσκεται στο φάκελο ROM του Flash Tool. (Αγνοούμε τις όποιες προειδοποιήσεις και προχωράμε στο επόμενο βήμα.) 3) Πηγαίνουμε στην επιλογή "Format" και τικάρουμε "Auto Format Nand Flash" και από κάτω "Format Whole Flash". Τελος, πατάμε το ΟΚ. 4) Συνδέουμε το κινητό με τον υπολογιστή μέσω usb και περιμένουμε να ολοκληρωθεί το φορμάρισμα. 5) Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, αποσυνδέουμε το κινητό, βγάζουμε και επανατοποθετούμε τη μπαταρία. 6) Φορτώνουμε τα αρχεία που κατεβάσαμε πρώτα (Unbrick files) στο πρόγραμμα, προσέχοντας στο τέλος να είναι τικαρισμένα και τα 3 πεδία (PRELOADER - DSB_BL - PRO_INFO). 7) Επιλέγουμε "Download" και στη συνέχεια συνδέουμε και πάλι το κινητό στον υπολογιστή. 8) Αν όλα πάνε καλά, στο τέλος θα μας εμφανίσει έναν πράσινο κύκλο, κάτι που σημαίνει πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. 9) Αποσυνδέουμε το κινητό και στη συνέχεια αφαιρούμε και επανατοποθετούμε τη μπαταρία. 10) Ανοίγουμε το πρόγραμμα αναβάθμισης της Alcatel και προχωρούμε στην ενημέρωση της συσκευής. Σημειώστε πως στο κινητό σας θα εγκατασταθεί η Ρουμάνικη rom, η οποία ευτυχώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την Αγγλική γλώσσα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν έχει ελληνικά η rom Ρε άνθρωπε πόσο άσχετος μπορεί να είσαι , που βρήκες οδηγίες για διαφορετικό μοντέλο και χωρίς να μπεις στον κόπο, να διαβάσεις λίγα ποστ πιο πάνω στην συγκεκριμένη σελίδα, προτείνεις λύση , που προτείνει format μέσω SP flash tool???????? Θέλεις να του κάνεις το κινητό για πέταμα;;; Μόλις διάβασα το πόσο εύκολα του πρότεινες να πατήσει την επιλογή format, έψαξα και βρήκα την Site: πηγή των πληροφοριών σου, γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση, που του δίνεις και τα unbrick αρχεία. ( Για όποιον βαριέται να διαβάζει, copy - paste κι εγώ απο το παραπάνω link " μην κανεις φορματ και σβησεις τον preloader και το pro info γιατι θα γινει τουβλο το κινητο και αν δεν εχεις το συγκεκριμενο preloader kai info δεν ανοιγει καν το κινητο! " " Έψαξα πολύ και τελικά βρήκα preloader ο οποίος υποτίθεται πως λειτουργεί σε όλες τις συσκευές Alcatel OT-991" ) Ο preloader και pro.info είναι διαφορετικά από συσκευή σε συσκευή και στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που θα καταφέρει να κάνει στο 995 (το οποίο μπορεί και να σώνεται με άλλον τρόπο), είναι να το πετάξει στα σκουπίδια, αλλά αυτό ξέχασες να του το πεις. Προφανώς γιατί δεν το ξέρεις!! Διαβάζοντας το post #6, παραλίγο να πιστέψω ότι ο ίδιος το δοκίμασες με επιτυχία και ότι έχεις γνώσεις γι αυτό και δίνεις οδηγίες. Όταν όμως στην συνέχεια διάβασα το post #8 κατάλαβα ότι ουδεμία σχέση έχεις με την διαδικασία αυτή, όπως και ουδεμία γνώση, γιατί του δίνεις unbrick αρχεία που ανήκουν σε άλλη συσκευή και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα δουλέψουν στην δική του. Την επιλογή του format δεν την προτείνουμε ποτέ!!! Απο το πολύ καλό Site: Οδηγό επιβίωσης για Flashing του πολύ έμπειρου gerstavros2 ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ FORMAT!!!. Αν το πατήσετε, θα βάλετε τα κλάμματα και θα ρωτάτε πώς να σώσετε το κινητό σας, και σίγουρα δεν το θέλετε, οπότε επαναλαμβάνω, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ FORMAT, δεν είναι επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, δεν σβήνει απλά τα δεδομένα σας, σβήνει ΟΛΗ ΤΗ ROM της συσκευής, σαν να κάνετε πλήρες format έναν σκληρό δίσκο, μια usb μνήμη κλπ. Ακόμη κι αν βρείτε το πλήρες firmware της συσκευής, δεν θα χετε IMEI, και θα χρειαστείτε άλλο ένα tutorial για να αποκτήσει η συσκευή σας IMEI και να μπορεί να κάνει κλήσεις. •ΠΟΤΕ μην φλασάρετε τα PRELOADER και MBR. Δεν υπάρχει λόγος (ποτέ δεν αλλάζουν σε νεότερες εκδόσεις λειτουργικού). Χρησιμεύουν μόνο αν τολμήσετε να κάνετε FORMAT (που δεν θα τολμήσετε, σωστά; ).
NiaUuu Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Ευχαριστω και τους 2 σας.. Κι εσενα saruman που προσπαθεις ν με βοηθησεις κι εσενα Μαγδαληνη που μ εσωσες Τελικα ομως τί ν κανω? Δεν θελω να τ παω για σερβις.. Θελω ν μαθω τι εκανα λαθος οταν το ρουταρα κ του περασα τ ICS.. Δηλαδη καθε φορα που θ κανω εργοστασιακη επαναφορα θ παθαινω τ ιδιο οραγμα οπως κ μεχρι τωρα
saruman123 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Ρε άνθρωπε πόσο άσχετος μπορεί να είσαι , που βρήκες οδηγίες για διαφορετικό μοντέλο και χωρίς να μπεις στον κόπο, να διαβάσεις λίγα ποστ πιο πάνω στην συγκεκριμένη σελίδα, προτείνεις λύση , που προτείνει format μέσω SP flash tool???????? Θέλεις να του κάνεις το κινητό για πέταμα;;; Μόλις διάβασα το πόσο εύκολα του πρότεινες να πατήσει την επιλογή format, έψαξα και βρήκα την Site: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=334438&page=52">πηγή των πληροφοριών σου, γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση, που του δίνεις και τα unbrick αρχεία. ( Για όποιον βαριέται να διαβάζει, copy - paste κι εγώ απο το παραπάνω link " μην κανεις φορματ και σβησεις τον preloader και το pro info γιατι θα γινει τουβλο το κινητο και αν δεν εχεις το συγκεκριμενο preloader kai info δεν ανοιγει καν το κινητο! " " Έψαξα πολύ και τελικά βρήκα preloader ο οποίος υποτίθεται πως λειτουργεί σε όλες τις συσκευές Alcatel OT-991" ) Ο preloader και pro.info είναι διαφορετικά από συσκευή σε συσκευή και στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που θα καταφέρει να κάνει στο 995 (το οποίο μπορεί και να σώνεται με άλλον τρόπο), είναι να το πετάξει στα σκουπίδια, αλλά αυτό ξέχασες να του το πεις. Προφανώς γιατί δεν το ξέρεις!! Διαβάζοντας το post #6, παραλίγο να πιστέψω ότι ο ίδιος το δοκίμασες με επιτυχία και ότι έχεις γνώσεις γι αυτό και δίνεις οδηγίες. Όταν όμως στην συνέχεια διάβασα το post #8 κατάλαβα ότι ουδεμία σχέση έχεις με την διαδικασία αυτή, όπως και ουδεμία γνώση, γιατί του δίνεις unbrick αρχεία που ανήκουν σε άλλη συσκευή και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα δουλέψουν στην δική του. Την επιλογή του format δεν την προτείνουμε ποτέ!!! Απο το πολύ καλό Site: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=372405">Οδηγό επιβίωσης για Flashing του πολύ έμπειρου gerstavros2 ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ FORMAT!!!. Αν το πατήσετε, θα βάλετε τα κλάμματα και θα ρωτάτε πώς να σώσετε το κινητό σας, και σίγουρα δεν το θέλετε, οπότε επαναλαμβάνω, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ FORMAT, δεν είναι επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, δεν σβήνει απλά τα δεδομένα σας, σβήνει ΟΛΗ ΤΗ ROM της συσκευής, σαν να κάνετε πλήρες format έναν σκληρό δίσκο, μια usb μνήμη κλπ. Ακόμη κι αν βρείτε το πλήρες firmware της συσκευής, δεν θα χετε IMEI, και θα χρειαστείτε άλλο ένα tutorial για να αποκτήσει η συσκευή σας IMEI και να μπορεί να κάνει κλήσεις. •ΠΟΤΕ μην φλασάρετε τα PRELOADER και MBR. Δεν υπάρχει λόγος (ποτέ δεν αλλάζουν σε νεότερες εκδόσεις λειτουργικού). Χρησιμεύουν μόνο αν τολμήσετε να κάνετε FORMAT (που δεν θα τολμήσετε, σωστά; ). Καλημερα. Μαλλον εγω δεν ημουν σαφεις σε αυτο που εγραψα και εγινε καποια παρεξηγησει. Εγω δεν ειπα να το κανει να δει πως εγινε με το 991. Επισης του εδωσα για το 991 και το γραφω πιστευω οτι "ΑΝ" το κανει δεν θα χρησιμοποιηση του 991 αλλα τα δικα του. Πιστευω εννοητε να μην εκανε την διαδηκασια και οντως θα ειναι δυσκολο να φτιαχτει μονο με servise.
magdalhnh Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Καλημερα. Μαλλον εγω δεν ημουν σαφεις σε αυτο που εγραψα και εγινε καποια παρεξηγησει. Εγω δεν ειπα να το κανει να δει πως εγινε με το 991. Επισης του εδωσα για το 991 και το γραφω πιστευω οτι "ΑΝ" το κανει δεν θα χρησιμοποιηση του 991 αλλα τα δικα του. Πιστευω εννοητε να μην εκανε την διαδηκασια και οντως θα ειναι δυσκολο να φτιαχτει μονο με servise. Ναι του είπες " Εννοειται οτι εσυ θα το κανεις για το δικο σου." και περιμένεις να καταλάβει όταν παράλληλα παραθέτεις download links με αρχεία που ανήκουν στο 991. Όταν δίνεις αρχεία δίπλα σε οδηγίες, σε έναν άνθρωπο που δεν έχεις υπολογίσει, ότι μπορεί να μην έχει ιδέα τι είναι όλα αυτά και φυσικά δεν πρόκειται να σκεφτεί ότι πρέπει να βρει τα ίδια αρχεία για το δικό του κινητό, είσαι τουλάχιστον επικίνδυνος, όχι μόνο γι αυτόν αλλά και για άλλους, επίσης χωρίς εμπειρία ή κατάλληλες γνώσεις ανθρώπους, που προσπαθούν να σώσουν το κινητό τους και που το google ίσως τους οδηγήσει στο δικό σου Post, αφού θα μείνει για πάντα δημόσια δημοσιευμένο. Τι στιγμή που εσύ ο ίδιος όχι μόνο δεν αφαιρείς τα αρχεία που περιλαμβάνει το post του γειτονικού φορουμ, αλλά δεν τονίζεις την επικινδυνότητα των οδηγιών σου, ειδικά στην οδηγία Νο 3, πως περιμένεις ο νηματοθέτης να το σκεφτεί;; Αν είχε τις γνώσεις δεν θα έμπαινε εδώ να ανοίξει θέμα και να ρωτήσει. Από την στιγμή που δεν μπορείς να βρεις τα αρχεία που προορίζονται για το 995, μην ποστάρεις καθόλου ή τουλάχιστον πόσταρε με ένα link, αντί να αφήνεις να εννοηθεί ότι από προσωπική εμπειρία και γενικότερη εμπειρία σε φλασαρίσματα , οι οδηγίες που έχεις παραθέσει είναι δικές σου. Πατώντας την επιλογή format στο SP flash tool, αν δεν έχεις μετά τον preloader της συσκευής σου, χρειάζεται επισκευή πλακέτας αν σώζεται, ακόμα και αντικατάσταση της. Ευχαριστω και τους 2 σας.. Κι εσενα saruman που προσπαθεις ν με βοηθησεις κι εσενα Μαγδαληνη που μ εσωσες Τελικα ομως τί ν κανω? Δεν θελω να τ παω για σερβις.. Θελω ν μαθω τι εκανα λαθος οταν το ρουταρα κ του περασα τ ICS.. Δηλαδη καθε φορα που θ κανω εργοστασιακη επαναφορα θ παθαινω τ ιδιο οραγμα οπως κ μεχρι τωρα Μπαίνεις , διαβάζεις και ρωτάς Site: εδώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα