Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα έμαθα ότι οι γονείς μου έχουν το πρόγραμμα wind one αλλά δεν έβαλαν το internet(24 mbps δωρεάν στο πρόγραμμα.... έλεος) :cry: .Οπότε εφόσον είναι δωρεάν αποφάσισα να το δοκιμάσω.Το ερώτημα είναι το εξής...αξίζει το δίκτυο της Wind?Μένω από κάτω και σκέφτομαι να κόψω την δικιά μου σύνδεση ώστε να έχουμε όλοι μια.

Αν ζητήσω fast path για τα games θα έχω σταθερή γραμμή?(δεν με νοιάζει αν πέσει η ταχύτητα 1-2 mbps...αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην έχω αποσυνδέσεις και να έχω χαμηλό ping).Γενικά τι να τους ζητήσω για την γραμμή?

Επίσης,διάβασα ότι πλέον η wind δεν δίνει δωρεάν εξοπλισμό.Να επιλέξω το default zte ή κάποιο από τα παρακάτω που προτείνουν?

http://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/kinita-amp-suskeues/adsl-routers/

Τέλος, από την στιγμή που έχουμε γραμμή και νούμερο στη Wind πόσες περίπου μέρες θα πάρει να γίνει η σύνδεση στο internet?.

Παραθέτω και τα στατιστικά της γραμμής μου, για την ποιότητα του δικτύου στην πολυκατοικία.

Ευχαριστώ.

Uptime: 13 days, 11:30:02

DSL Type: G.992.5 annex A

Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 883 / 9.276

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 509 / 4.092

Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 7,54 / 48,67

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 11,5 / 26,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 18,5 / 8,0

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0

FEC Errors (Up/Down): 0 / 335.281

CRC Errors (Up/Down): 0 / 3

HEC Errors (Up/Down): 328 / 1

Δημοσ.

α.παρε ρουτερ εμποριου εστω καποιο tp link>αστα αυτα που δινει η wind αν και νομιζω δινει και αυτη το 8968 αν και με λιγα λεφτα παραπανω παιρνεις 8970,8980.΄β.ζητας Fast path και βλεπεις στην πραξη αν θα παιξει σταθερα.θα χασεις κανα Megabit σε ταχυτητα.αν εισαι σταθερα με interleave λογικα θα εισαι και με fast.αλλα αν δεν εισαι απλα ξανα αλλαζεις σε interlave.λογικα η αλλαγη για να μπει και ιντερνετ μπορει να ειναι απο μια μερα αν δεν χρειαζεται αλλαγη οριου(αναλογως τι οριο εχει δωσει η wind)μεχρι τρεις τεσσερις μερες αμα θελει αλλαγη οριου.

ωραια και σταθερα ειναι και τa technicolor.δινει και η wind ενα αλλα σιγουρα μπορεις να βρεις και κανα αλλο σε αγγελιες στο ινσομνια.τελικα δεν δινουν το 8968 αλλα το 8951 οποτε πηγαινε σε κανα 8980 ,8970 η αν θες και μελλοντικα για vdsl σε κανα 9980 tplink.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε σήμερα το ρούτερ :)

Πιάνω χαμηλές ταχύτητες (10mbps)

Line Status:Connected

DSL Modulation Type:ADSL_2plus

Annex Type:Annex A/L

Upstream                             Downstream  

Max Rate (Kbps)           976                         11848 

Current Rate (Kbps)        972                         11848

SNR Margin (dB)              8.5                           8.1

Line Attenuation (dB)     10.2                          26.9

Errors (Pkts)                    0                                0

Με τέτοιο attenuation δεν θα έπρεπε να πιάνω 13-14 mbps τουλάχιστον?

Το ping 40-50 με καλώδιο..το περίμενα 30.To wifi δεν το δούλεψα ακόμα.Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να ξεζουμίσω την γραμμή?(χωρίς να μειώσω snr)

edit

Δοκίμασα το wifi.

Πολύ δυνατό.

Πιάνει στο κάτω όροφο με 4-5 σήμα και η ταχύτητα είναι σταθερή 10mbps.To ping ανέβηκε πολύ λίγο.Από 40->43-45

edit 2

Έβγαλα splitter και συγχρόνισε πιο κάτω,άλλαξα το splitter με ένα άλλο και έμεινε στα ίδια....μήπως να πάρω καινούργιο καλώδιο?Να τους πάρω και κανα τηλέφωνο να έρθουν να ελέγξουν την γραμμή ή είμαι στα "όρια" του κακού συγχρονισμού ?

Επεξ/σία από revolver1990
Δημοσ.

αν πιανουν τα χερια σου δοκιμαζεις συγχρονισμο στον κατανεμητη ή στην χωνευτη.αν και εκει τα ιδια πανω κατω δεν μπορεις να κανεις κατι.δεν προκειται το πιο πιθανο ο οτε να το δεχτει βλαβη.θα κερδισεις λιγο αν ο παροχος σου βαλει 6 margin.θα παρεις κανα Mbit ακομα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...