Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Canon PIXMA MG5150


sugarias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, τον τελευταίο καιρό ο εκτυπωτής μου δεν εκτυπώνει καθόλου το μαύρο χρώμα όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες (λείπει το PGBK).

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, ξεκίνησα με καθαρισμούς κεφαλής, εγκατέστησα από την αρχή τους drivers, τον δοκίμασα σε άλλον υπολογιστή, όλα αυτά όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Nα σημειώσω πως δοκιμάζοντας την κεφαλή με το μελάνι πάνω σε μια χαρτοπετσέτα το μαύρο χρώμα περνάει μια χαρά.

 

έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο? Δυστυχώς η εγγύηση έχει λήξη εδώ και καιρό.

 

 

post-200964-0-93426300-1426180929_thumb.jpg

post-200964-0-57859100-1426180932_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω ακριβως το ίδιο πρόβλημα με εναν hp photosmart premium. Ενω το μαυρο αλλάχτηκε δυο φορες δεν βγάζει τίποτα.

Με τον καθαρισμό κεφαλής βγάλε μια σελιδα μαυρο και μετα δεν ξαναεβγακε τίποτα. .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχοντας αρκετη εμπειρια σε κανον, θα σου προτεινα να βγαλεις τη κεφαλη και να την εμβαπτισεις στο κατω μερος μονο ΠΟΥ ειναι τα jets σε καποιο αμμωνιωδες διαλυμα για μερικα χιλιοστα υψους και για καμια ωρα. ΚΑΛΟ ειναι το διαλυμα να ειναι χλιαρο. Ζεστανε το δε ενα φουρνο μικροκυμματων σε ενα πλαστικο ποτηρι μια χρησης πρωτα.

Εναλλακτικα ριξεκαυτο νερο υπο πιεση, π.χ. βαζοντας την καφαλη αναποδα κατω απο τη βρυση του νεροχυτη σε επαφη ωστε να εξαναγκαστει το ζεστο νερο του θερμοσιφψνα να περασει. ΘΑ δεις να βγαινει πολυ πραγμα. Ακολουθησε ΤΑπαραπανω με προσοχη και με δικη σου ευθυνη, υραρχουν διαφορα βιντεακια στο youtube ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον όπως λες το ίχνος μελανιού σε χαρτοπετσέπα βγαίνει κανονικά , κατά πάσα πιθανότητα έχεις ηλεκτρικό μη επισκευάσιμο πρόβλημα με την κεφαλή (έχεις θέμα με το μπλε όμως , ε;). Δοκίμασε τον καθαρισμό με ajax που σου πρότειναν παραπάνω αν και δεν νομίζω ότι θα βγεί κάτι. Προσωρινή λύση (μέχρι να παραδώσει πλήρως η κεφαλή) να αλλάξεις τον τύπο χαρτιού από απλό σε χαρτί υψηλής ανάλυσης για να εκτυπώνει μαύρο από το φωτογραφικό μελάνι. Μία ερώτηση , χρησιμοποιείς γνήσια μελανοδοχεία ή συμβατά; Ρωτάω γιατί μου έτυχε εμένα ίδια περίπτωση από συμβατά γνωστής αλυσίδας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα, καθάρισα και την κεφαλή με τον τρόπο που αναφέρθηκε (ήταν το μόνο που δεν είχα κάνει, γιατί όπως σας είπα περνούσε το μαύρο χρώμα στο χαρτί) αλλά πάλι ούτε ίχνος μαύρου. τα μελάνια είναι γνήσια.

η πλάκα είναι ότι με τους καθαρισμούς κεφαλής είχα ξοδέψει ένα ολόκληρο μαύρο μελάνι... που πήγε αυτό το χρώμα????

με τα άλλα χρώματα δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά το μπλε τελείωσε...


παραθέτω και δυο φωτογραφίες με την κατάσταση που επικρατεί...

στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται το μαύρο χρώμα να είναι σκορπισμένο εκεί που "παρκάρει" η κεφαλή. Σαν να ψεκάζει το μαύρο εκεί και όλα τα άλλα κανονικά.

Επίσης έβαλα να εκτυπωθεί μια φωτογραφία σε υψηλή ποιότητα αλλά και σε κλίμακα του γκρι. Το αποτέλεσμα είναι αυτό της 2ης φωτογραφίας.

post-200964-0-55703600-1426609593_thumb.jpg

post-200964-0-96634300-1426609740_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μελάνι που καταναλώνεται κατά τον καθαρισμό της κεφαλής καναλώνεται όχι με ψεκασμό από την κεφαλή αλλά λόγω απορρόφησης από μία περισταλτική αντλία που υπάρχει στο σύστημα συντήρησης της κεφαλής. Έτσι καθαρίζεται η κεφαλή.

 Τώρα σχετικά με την φωτό - αν δεν αλλάξεις το μέσο εκτύπωσης (όχι την ποιότητα) από απλό χαρτί σε φωτογραφικό υψηλής ανάλυσης (ίσως να δουλεύει επιλέγοντας και χαρτί διπλής όψης) το μαύρο δεν θα εκτυπώνεται καθώς ο εκτυπωτής θα κάνει χρήση μόνο του κανονικού μαύρου από το μεγάλο δοχείο. Για να χρησιμοποιηθεί το φωτογραφικό μαύρο θα πρέπει να αλλάξεις τον τύπο χαρτιού.

 Πάντως δε νομίζω ότι η κεφαλή σώζεται. Τσέκαρε αν μπορείς να τυπώσεις μαύρο (κείμενο) με τον τρόπο που σου είπα αλλιώς ή αγοράζεις καινούργια ή πας για άλλο μηχάνημα. Η περίπτωση να βρεις μεταχειρσμένη κεφαλή δεν είναι και τόσο σίγουρη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΑΝΤΑ να εχεις μελανοδοχεια με μελανι, οι κανον θερμαινουν την κεφαλη και χωρις μελανι μεσα και την καινε. Η κεφαλη ψυχεται με το μελανι που εκτοξευεται, το οποιο εκτοξευεται λογω της θερμανσης του απο τα στοιχεια της κεφαλης.

 

Δοκιμασε την μεθοδο που σου ειπα και μετα βαλε φρεσκα γνησια μελανια για να εκτιμησεις τη ζημια.

 

να ξερεις ομως οτι ο χρονος ζωης των εκτυπωτων ειδικα των φθηνων μοντελων ειναι εξαιρετικα περιορισμενος σε ενα με δυο χρονια, που και που "ξεφευγει" καποιο μοντελο που αποδεικνυεται σκυλι.

ΟΠΟΤΕ, μπαινουμε στο τρυπακι, για συνεχεις αντικαταστασεις εκτυπωτων....

Προσωπικα επιμενω να συντηρω ακομα εκτυπωτες κανον απο την ηρωικη εποχη 2004-6 (χωρις WIFI και αλλα καλουδια) τοτε που δεν ειχαν τσιπ και η κανον σου εκανε δωρο μια φρεσκια κεφαλη αν επαιρνες ενα πληρες σετ μελανιων. Αυτοι οι εκτυπωτες εχουν θαψει ολοκληρες επομενες γενιες... και δεν ειναι τυχαιο οτι υπαρχει ενεργη αγορα ανταλλαλκτικων στο ebay. κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει πια εξελιξη...

 

Σκεψου τα παραπανω και αποφασισε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από επικοινωνία με την αντιπροσωπεία τις canon εδώ στην πόλη μου μου ζήτησαν να τους πάω τον εκτυπωτή για δωρεάν έλεγχο... το αποτέλεσμα; καμμένη κεφαλή. Κόστος: 85€+Φ.Π.Α (σ.σ. τον εκτυπωτή τον αγόρασα 75€)

πάμε για καινούργιο εκτυπωτή λοιπόν... αν έχετε να προτείνετε κάτι σας ακούω... αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δέχεται χαρτί έως 300g.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...