Προς το περιεχόμενο

Cpu Overclock Results..... ας δουμε πως τα πηγατε

Dinosfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καρφωτό το ρεύμα. Μέχρι στιγμής μόνο cinebench 3 λούπες

Cryorig R1 Ultima

Μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Το να βγάζει ένας 4790Κ στα 4.8GHz βαθμολογία 815 στο Cinebench δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ότι ο επεξεργαστής δεν παράγει το αποτέλεσμα που πρέπει λόγω (μάλλον) λιγότερου ρεύματος. Δεν πρόκειται λοιπόν για golden τσιπάκια, αλλά για undervolting που φρενάρει τον επεξεργαστή. Ο 4790Κ στα 4.8 θα έπρεπε να βγάζει λογικά γύρω στα 960-970cb. Όχι 815. 

Mr teokos, μηπως ο cpu throttlαρει λιγο? Με τον 3770k στα [email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script> εβγαζα στο cinebench 835και θερμοκρασιες 60βαθμους με custom watercool το χειμωνα...Δοκιμασε λιγο με τις ρυθμισεις σου σε auto voltage για ενα run να δεις τι κανει.

Όπως λέει o zapee995 και o pnick θα έπρεπε να ήσουν στα 950+.

post-303984-0-05403400-1426496748_thumb.png

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Το να βγάζει ένας 4790Κ στα 4.8GHz βαθμολογία 815 στο Cinebench δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ότι ο επεξεργαστής δεν παράγει το αποτέλεσμα που πρέπει λόγω (μάλλον) λιγότερου ρεύματος. Δεν πρόκειται λοιπόν για golden τσιπάκια, αλλά για undervolting που φρενάρει τον επεξεργαστή. Ο 4790Κ στα 4.8 θα έπρεπε να βγάζει λογικά γύρω στα 960-970cb. Όχι 815. 

καλα,δεν ειπε κανεις για golden chip ;)

το σκορ μπορει να ειναι χαμηλο λογω καποιου προγραμματος που τρεχει απο πσω,εκτος και αν ο 4790 εχει διαφορετικη συμπεριφορα με το ρευμα.

στον 3770k αν το ρευμα δεν ειναι αρκετο,απλα δε βγαζει το cinebench.

Eγω ειμαι εδω στα 1,49

egver.png

προς το παρων εχω θεματα σταθεροτητας μετα απο τα 5 οποτε στελνω αυτα τα αποτελσματα μεχρι στιγμης...Στο Cinebench βγαζω 731 ειμαι καλα?

Eγω ειμαι εδω στα 1,49

προς το παρων εχω θεματα σταθεροτητας μετα απο τα 5 οποτε στελνω αυτα τα αποτελσματα μεχρι στιγμης...Στο Cinebench βγαζω 731 ειμαι καλα?

Λίγα μου φαίνονται τα 731

http://valid.x86.fr/2lssis

zn0y6w.jpg

coolermaster v6 gt + 6 fans μεσα στο κουτι. χτες που το ετρεξα χωρις τους fan του κουτιου ηταν +7c

δεν θα τον πηγενα εκει για τα επομενα χρονια, αλλα πηγα να παιξω trials fusion και ειχα πολλα fps drops στα 4.4ghz... Και εκει που επαιζα κρασαρε και το pc μια (λιγα volt?) οποτε λεω, what the hell, ας τον ανεβασω λιγο..

δεν ζοριζόταν παρολα αυτα, επαιζε με 3 cores το παιχνιδι, εναν στα 80% και δυο στα 60% και gpu στο 30%..

bad port

• Like 1

Είναι ξεκάθαρο, λούπες cinebench απλά δεν φτάνουν για να στρεσάρεις cpu. teokos δοκίμασε τις προτάσεις του sheogorath σχετικά με το stress testing, έτσι παίζω και εγώ και όλα κυλούν ρολόι. Μια φορά έπαιξα στα 4.4 τον 6600k μου με 1.296 ρεύμα, λέω όλα καλά σταθερός που να στρεσάρω, πάρτο το φριζάρισμα στο άκυρο. Μετά άρχισα να δίνω ρεύμα και να στρεσάρω prime95 μέχρι να δουλεύουν ρολόι όλοι οι workers :). Το πήρα το μάθημά μου, η σταθερότητα θέλει χρόνο.

• Like 1

ain't nobody got time for that.

οπως εγω πχ, πανω που κερδιζα κατι τυπαδες στο trials fusion έσβησε το pc :fear: (παντα οταν επαιζα Robot Roller-Derby Disco Dodgeball και εκανα record μεσα σε 20 λεπτα εσβηνε το pc, δεν ειχα δώσει σημασία νόμιζα οτι ηταν κανα bug..)

προσωπικά δεν ξερω, ποτε μου δεν μου αρεσε να κανω stress test, κανω για 5 λεπτα για να δω που πανε οι θερμοκρασίες μονο. δεν ξερω, δεν μου παει καρδια να κανω 5+ ωρες stress test, τον λυπάμαι. προτιμώ να παιζω και να κρασαρει απο το να καθομαι και να το κοιταω. αρκει να μην παιζω the crew εκείνη την ωρα με τις 1+ ωρες αποστολες

φυσικα το σωστο ειναι να κανεις πολυωρο stress test, δεν το συζητώ, ιδικα εαν το pc προορίζεται για σοβαρή δουλεια

τωρα να μου σβησει και να χασω εναν αγώνα δεν εγηνε κατι, αν σβήσει και χασω κατι σημαντικό ειναι το κακο. παντα save παιδια.. παντα save

Και τα δικα μου πειραματα με τον 5960X ως ωρας:

max stable o/c: 4.4GHz

Vcore: 1.240V

Cache freq.: 4.4GHz

Cache Voltage: 1.30V

Vccin: 1.870V

DDR4 freq.: 2666ΜΗz 15-15-15-33-1T @ 1.25V

Cooling:

Custom loop:

EK-Supremacy EVO - Acetal+Nickel

EK-CoolStream PE 360

Swiftech MCP655

D5 Dual Bay Reservoir V2

Bios Settings:

150316162647_zpsmdrrokvl.png

150316162731_zpsyqju4ggd.png

150316162753_zpskcnezp7d.png

Realbench 1h stress test & Temps:

Screenshot_4_zpsj3odm9iu.png

Screenshot_6_zpslvyvckwe.png

Screenshot_5_zpstwrqh6ox.png

Cinebench R15:

Screenshot_7_zpsqyrj8clf.png

Cinebench R11.5:

Screenshot_8_zps6dwveecz.png

3DMark 11 CPU Test:

3D11P_zps4nhvqtdn.png

3DMark Firestrike CPU Test:

FSP_zpstpqi3tcs.png

3DMark Sky Diver CPU Test:

SD_zpspn6ixlks.png

3DMark Vantage CPU Test:

w220c0.png

Ενταξει δεν ειναι και ο καλυτερος 5960Χ, αλλα σιγουρα οχι και απο τα χειροτερα κομματια :P

• Like 4

Ναι ειναι αρκετα ζεστη cpu... Αν σκεφτεις οτι πανω απο τους ~68C αρχιζουν τα προβληματα, ειμαι στο οριο. Δεν ξερω αν παιζουν ρολο και τα φιλτρα που εχω βαλει στο radiator και κοβουν το airflow.

Ειμαι σε διαδικασια αλλαγης κουτιου και με την ευκαιρια θα αλλαξω και καποια πραγματα στο ολο loop.

@zapee995 και pnick

Βασικά δεν πόσταρα score bench.Υπάρχει ολόκληρο thread για αυτά. Απλά είμαι ενθουσιασμένος με τα vcore και τις θερμοκρασίες του 4790Κ για τον οποίο άκουγα τα χείριστα.Δεν υστερεί και πααρα πολύ από τον 2500Κ μου.

Ένα κανονικό cinebench με ακόμη λιγότερο ρεύμα και χωρίς να τρέχουν χίλιαδυό πράγματα από πίσω και με sync all cores που ήταν κλειστά.

post-68421-0-42467000-1426525118_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...