Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά,όσο και να χτυπιέσαι εσύ,οι κακές καπιταλιστικές εταιρίες θα φτιάχνουν προϊόντα που θα πουλάνε και όσο και να μην θες εσύ το μέλλον είναι στης φορητές συσκευές,στα γυαλιά,ωρολόγια,βραχιόλια άντε ακόμα και στα smart/tamblet.phablet/malaklet κτλ. οπότε ψάχνουν να ρίξουν την κατανάλωση για να αρχίζουν να βάζουν σε λίγα χρόνια κανονικούς mainstream επεξεργαστές σε τέτοιες συσκευές.

(καλά όχι i5-i7 μην τρεναρόμαστε,αλλά τους μικρότερους άνετα) για τους hardcore gamers που δεν τους νοιάζει η κατανάλωση, και το αν χέζουν οι αγελάδες στα δωμάτια τους, θα συνεχίζει να βγάζεις τους k επεξεργαστές και ο κάθε ένας ας τον ταΐζει με όσο ρεύμα γουστάρει.

`    

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το χειρότερο είναι κάποιοι που αγοράζουν σήμερα καινούριο υπολογιστή/laptop, κατώτερων επιδόσεων από τον παλιό τους υπολογιστή …

Άσε που βλέπω εταιρίες να αγοράζουν refurbished Pentium 4 …

• Like 2
Δημοσ.

πλέον έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη των tablet και smartphones τα οποία έχουν αναλάβει μεγάλο μέρος του load των PC, επίσης ακόμα και οι απαιτήσεις έχουν μειωθεί κατά κάποιο τρόπο, για παράδειγμα ένας τυπικός χρήστης πλέον δεν χρειάζεται να κάνει μόνος του μια ταινία rip τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμη στο internet. Ακόμα και κάποιος με PC του 2008 μπορεί να ικανοποιήσει τις σημερινές καθημερινές ανάγκες του με μια απλή αύξηση της RAM. Επιπλέον και τα windows έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ

• Like 2
Δημοσ.

πλέον έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη των tablet και smartphones τα οποία έχουν αναλάβει μεγάλο μέρος του load των PC, επίσης ακόμα και οι απαιτήσεις έχουν μειωθεί κατά κάποιο τρόπο, για παράδειγμα ένας τυπικός χρήστης πλέον δεν χρειάζεται να κάνει μόνος του μια ταινία rip τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμη στο internet. Ακόμα και κάποιος με PC του 2008 μπορεί να ικανοποιήσει τις σημερινές καθημερινές ανάγκες του με μια απλή αύξηση της RAM. Επιπλέον και τα windows έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ

Ετσι ειναι, τα smartphone και τα social media εχουν αλλαξει πληρως το τοπιο, οποτε κοιτανε πλεον τις φορητες συσκευες.

Η εξελιξη στους ARM και λοιπους φορητους ειναι τεραστια και πηγαινει παραλληλα με τη χρηση data

Φανταστειτε πριν λιγα χρονια να σας ελεγαν οτι το κινητο σας θα κανει decode και θα παιζει στην οθονη MKV Η.264 !! και ποσα αλλα πραγματα..

Επισης στα κινητα περισσοτερο δουλευουμε data παρα ομιλια πλεον. Δηλαδη εχει αλλαξει η τελειως η χρηση

Δημοσ.

Παντως οι haswell ειναι δυνατοτεροι απο τους sandy. Οποτε δε θα συμφωνησω εκει, οι επεξεργαστες αυτοι δεν ειναι ιδιοι! Ενας sandy για να φτασει επιοδοσεις haswell στοκ πρεπει να εχει ενα τεραστιο οβερκλοκ, οπου και αυξανεται το κοστος φυσικα λογω καλης ψυκτρας και καλης μητρικης/κουτιου. Με τους haswell παιρνεις επιδοσεις out of the box, με εναν 4460 δηλαδη παιρνεις επιδοσεις sandy 5ghz.

Με εναν 4690κ oc'ed παιρνεις επιδοσεις που δε θα φτασεις ποτε με sandy bridge. Δε λεω οτι οι διαφορες ειναι τεραστιες, ειναι αρκετα μικρες αλλα χρησιμες σε παιχνιδια που ζητουν δυνατους πυρηνες. Αλλα καποιος που δεν εχει υπολογιστη σημερα, και θελει να ξοδεψει 1000 ευρω, θα παρει κατι καλυτερο απο αυτο που αγορασες τοτε εσυ. Μπορει να βαλει μια 970, εναν 4460 η 4690κ.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι με 1000 ευρω εγω θα εφτιαχνα ενα συστημα σημερα αρκετα καλυτερο απο αυτο που μας εφτιαξες εσυ. Ψυκτρα δε θα εβαζα την η100ι, θα εβαζα αεροψυξη, κουτι θα εβαζα ενα καλο απο τη raijintek η cougar η με κανα 50αρι ενα της corsair. Τροφοδοτικο θα εβαζα φθηνοτερο, οπως και ssd τον crucial mx100 256gb. Με τα χρηματα που θα εμεναν θα εβαζα 4690κ και μια gtx 970. = Πολυ καλυτερο συστημα.

Φυσικα εσυ που εχεις ειδη sandy,δεν αξιζει να κανεις αναβαθμιση τωρα.

Δημοσ.

Ο 2500(K) σε στοκ συχνότητα είναι το ίδιο δυνατός με τον 4460.

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά επιδόσεων μεταξύ sandy bridge,ivy bridge και haswell.

Αν μιλήσουμε και για overclock οι sandy bridge ανεβαίνουν πολύ ευκολότερα απ ότι οι haswell.

Για μένα το μεγάλο άλμα στις επιδόσεις έγινε από nehalem σε sandy bridge από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από γενιά σε γενιά.

Cinebench 11.5

NdXJOY3.jpg

Cinebench 11.5 (Single Core)

pqyv51S.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Καλά,όσο και να χτυπιέσαι εσύ,οι κακές καπιταλιστικές εταιρίες θα φτιάχνουν προϊόντα που θα πουλάνε και όσο και να μην θες εσύ το μέλλον είναι στης φορητές συσκευές,στα γυαλιά,ωρολόγια,βραχιόλια άντε ακόμα και στα smart/tamblet.phablet/malaklet κτλ. οπότε ψάχνουν να ρίξουν την κατανάλωση για να αρχίζουν να βάζουν σε λίγα χρόνια κανονικούς mainstream επεξεργαστές σε τέτοιες συσκευές.

(καλά όχι i5-i7 μην τρεναρόμαστε,αλλά τους μικρότερους άνετα) για τους hardcore gamers που δεν τους νοιάζει η κατανάλωση, και το αν χέζουν οι αγελάδες στα δωμάτια τους, θα συνεχίζει να βγάζεις τους k επεξεργαστές και ο κάθε ένας ας τον ταΐζει με όσο ρεύμα γουστάρει.

άλλο το τεχνολογικό μέλλον στο οποίο αναφέρεσαι και άλλο το πολιτικό οπότε είναι τελείως άστοχο αυτό που λες, το παιδί αναφέρεται στην πραγματικότητα και στην υποκρισία από την οποία περιβάλλεται και έχει απόλυτο δίκιο όταν π.χ. κάποιος νομίζει ότι είναι οικολόγος γιατί προτίμησε ιντελ cpu ξερω γω και τα χει βρει με τη συνείδησή του εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η ειρωνεία αν σκεφτεί κανείς όλα αυτά που αναφέρει παραπάνω ο φίλος, είτε αφορά τωρινό υπολογιστή είτε βραχιόλι του μέλλοντος όπως λες.

τέλος, αν θα υπάρχουν αυτές οι καλές καπιταλιστικές εταιρείες που τόσο σε νοιάζονται ώστε να σου παρέχουν τη ζωή που ονειρεύεσαι αυτό η ιστορία θα το δείξει.

• Like 1
Δημοσ.

Καλός ο μικρόκοσμος του καθ'ενός,αλλά άλλο να ταίζεις,σαν οικονομία, 5εκ athlon kabini και άλλο 5εκ 2500k.

γιατί το κράτος μας τα ταΐζει και δε το γνώριζα ? αν είμασταν έξυπνοι θα είχαμε φωτοβολταϊκά βέβαια..

πόσα χρήματα από τον προϋπολογισμό πάνε σε στρατιωτικές δαπάνες ? αυτό δεν ενοχλεί κανέναν?

και για πες μου ποιος ακριβώς είναι ο μικρόκοσμός μου που τόσο αστείος σου φαίνεται >? δε νομίζω να έδειξα ότι δε συμφωνώ οτι και η ενεργειακή κατανάλωση ενός τεχνολογικού προϊόντος δεν είναι σημαντική (και πολύ μάλιστα) απλά συμφώνησα με το παιδί παραπάνω που τον ειρωνευτήκατε γιατί θίγει πολύ πιο σημαντικές πτυχές της κοινωνίας μας που αν δεν λυθούν αυτές τα υπόλοιπα είναι έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε..

και οι οικολόγοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η αιτία της οικολογικής καταστροφής (και όλων των δεινών γενικότερα) είναι το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής που μόνο σκοπό έχει το κέρδος (έτσι αμοραλιστικά), το βλέπουμε τώρα σαν χώρα με τη γενικότερη στάση της Ε.Ε. απέναντί μας, δεν υπάρχει κάποια ένωση ιδεολογική μα βάση την αλληλεγγύη των λαών κλπ κλπ καθαρά και στυγνά είναι τα πράγματα, όλα για το χρήμα, λυπάμαι εμένα δε μου αρέσει αυτό δε με εκφράζει μια τέτοια σάπια κοινωνία που κατά τα άλλα είναι χριστιανική δημοκρατική και άλλες τέτοιες πίπες.

• Like 3
Δημοσ.

Ο 2500(K) σε στοκ συχνότητα είναι το ίδιο δυνατός με τον 4460.

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά επιδόσεων μεταξύ sandy bridge,ivy bridge και haswell.

Αν μιλήσουμε και για overclock οι sandy bridge ανεβαίνουν πολύ ευκολότερα απ ότι οι haswell.

Για μένα το μεγάλο άλμα στις επιδόσεις έγινε από nehalem σε sandy bridge από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από γενιά σε γενιά.

Cinebench 11.5

NdXJOY3.jpg

Cinebench 11.5 (Single Core)

pqyv51S.jpg

δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Σε single core παιχνιδι που σκοτωνει τον επεξεργαστη ενας haswell θα ηταν καλυτερος απο εναν sandy. Δοκιμασμενο και σε καποια απο αυτα που παιζω εγω. Δεν εχω δοκιμασει τον 4460 αλλα εχω δοκιμασει 2500κ με 4690κ και οι διαφορες ηταν στο ποσοστο του 23% στα ιδια ρολογια.

Δημοσ.

Ναι όμως αυτός δεν είναι και ο σκοπός των benchmark;Να αποτελούν ένα μέτρο σύγκρισης του hardware που εξετάζουν.

Οταν single core είναι στα ίδια επίπεδα 2 επεξεργαστές σημαίνει ότι αποδίδουν το ίδιο.

Σίγουρα ο 4690Κ με τον 2500K έχουν διαφορά αλλά είναι λογικό ο σημερινός low end i5 (4460) να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο επιδόσεων με τον 3ετιας καλύτερο i5 (2500) μιας και οι διαφορές από γενιά σε γενιά είναι πολύ μικρές.

Δημοσ.

@Silenzio

Πες μου κάτι..το κάνεις από μικρός;

Υπονόησα εγώ κάτι για τον κόσμο σου;

Όχι τίποτα άλλο,συμφωνώ και όλας με αυτά που είπες,αλλά επειδή προφανώς είσαι πιο γραφικός και από τον Τράγκα,και τόσο απορροφημένος στη γνώμη σου ,που ούτε όταν κάποιος συμφωνεί μαζί σου δε το καταλαβαίνεις,διάβασε να μαθαίνεις τι σημαίνει αποδόμηση.

γιατί το κράτος μας τα ταΐζει και δε το γνώριζα ?

Aν δεν σκάβεις να βγάλεις το δικό σου λιγνίτη,και δεν τον καις σε δική σου γεννήτρια,ναι,στην Ελλάδα,το κράτος στα ταίζει.

αν είμασταν έξυπνοι θα είχαμε φωτοβολταϊκά βέβαια..

Τα οποία βέβαια,και πόρους χρειάζονται για να κατασκευαστούν,και εκτενείς μελέτες για το πόσο περιβαντολογικά επιζήμια είναι,δεν έχουμε.Aλλά προφανώς προτιμάς πληθώρα "καθαρής" ενέργειας ,από τη συνετή χρήση της.Δε σε αδικώ.Δύσκολα ο άνθρωπος σκέφτεται σε μεγέθη μεγαλύτερα από αυτόν.

πόσα χρήματα από τον προϋπολογισμό πάνε σε στρατιωτικές δαπάνες ? αυτό δεν ενοχλεί κανέναν?

Πολλούς σώφρωνες άνθρωπους,αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να παρουσιάζεται σαν επιχείρημα,για να κερδίσεις μία διαμάχη,που έχεις στο κεφάλι σου και μόνο.

και για πες μου ποιος ακριβώς είναι ο μικρόκοσμός μου που τόσο αστείος σου φαίνεται

Δε ξέρω,δεν είπα καν πως μου φαίνεται αστείος.Πες μας εσύ,που έχεις την προαναφερθείσα διαμάχη,με τον εαυτό σου.Πες μας και ποιος νίκησε,για χάρη της συζήτησης.

δε νομίζω να έδειξα ότι δε συμφωνώ οτι και η ενεργειακή κατανάλωση ενός τεχνολογικού προϊόντος δεν είναι σημαντική (και πολύ μάλιστα) απλά συμφώνησα με το παιδί παραπάνω που τον ειρωνευτήκατε γιατί θίγει πολύ πιο σημαντικές πτυχές της κοινωνίας μας που αν δεν λυθούν αυτές τα υπόλοιπα είναι έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε..

Σίγουρα,αλλά αν πιστεύεις πως θα λυθούν σε ένα ελληνικό φόρουμ τεχνολογίας ,με τίτλο νήματος "Μηδενική εξέλιξη στα pc",είμαι βαθιά πεπεισμένος πως δεν κατέχεις την ικανότητα να βοηθήσεις ουσιαστικά όταν αυτή η συζήτηση λάβει χώρα.

και οι οικολόγοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η αιτία της οικολογικής καταστροφής (και όλων των δεινών γενικότερα) είναι το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής που μόνο σκοπό έχει το κέρδος (έτσι αμοραλιστικά),

Το ξέρουνε,το ξέρουμε,ολόκληρες θεωρίες έχουν φτιαχτεί,ολόκληρα κοινωνικά μοντέλα έχουν δημιουργηθεί ως απάντηση σε αυτό,δεν ανακάλυψες την πυρίτιδα.Eπίσης,δεν φταίει ο καπιταλισμός που έπεσε χαλάζι και κάτεστρεψε τη παραγωγή ροδακίνων,όπως επίσης δε φταίει μια οικονομική θεωρία ,για τίποτε.Οι εκφραστές της φταίνε.Όσο λοιπόν εσύ φωνάζεις "ποσό κακός είναι ο καπιταλισμός" στο ίντερνετ,κάποιοι πλουτίζουν από τον υπολογιστή,την σύνδεση και το ρεύμα που σου πουλάνε.Σταμάτα λοιπόν να γκρινιάζεις σαν παρθένα σε όργιο,και πάρε μπουκάλι και στουπί.Ξερεις τι πρέπει να γίνει,γιατί δε το κάνεις;

το βλέπουμε τώρα σαν χώρα με τη γενικότερη στάση της Ε.Ε. απέναντί μας, δεν υπάρχει κάποια ένωση ιδεολογική μα βάση την αλληλεγγύη των λαών κλπ κλπ καθαρά και στυγνά είναι τα πράγματα, όλα για το χρήμα,

Δεν είχα διαβάσει κάποια σύνδεση με την τωρινή οικ.κατάσταση,και είχα ανησυχήσει ,η αλήθεια είναι.Παντού κολλάει μια κακή Ε.Ε.της οποίας ήμαστε μέλος από το '79.Φοριέται τώρα τελευταία πολύ,σε ότι και αν συζητάς.Athlon 760k ή Pentium G-spot;Μπλε και κίτρινη η σημαία ή άσπρη και χρυσή;

λυπάμαι εμένα δε μου αρέσει αυτό δε με εκφράζει μια τέτοια σάπια κοινωνία που κατά τα άλλα είναι χριστιανική δημοκρατική και άλλες τέτοιες πίπες.

Ευχαριστούμε που μας ενημέρωσες.Η άποψη σου πάνω στην θρησκεία και το πολίτευμα ήταν το κερασάκι στο τουρτοποστ.

Η αλήθεια βρίσκεται στους σεξ πίστολς.

Δημοσ.

εγώ απλά στήριξα τη γνώμη ενός παιδιού που με βρίσκει 100% σύμφωνο και επίσης με ενόχλησε η ειρωνική απάντηση για τις καπιταλιστικές εταιρείες αν δεις πιο πάνω θα καταλάβεις το δικό μου συνειρμό.

Μετά με ειρωνεύτηκες με μία λέξη και σου απάντησα (εκτενώς  βέβαια χωρίς λόγο τελικά) ότι συμφωνώ με αυτό που λες (π.χ. με τους επεξεργαστές) και τη συμβολή του καθενός και θεωρώ ότι είναι λίγο υποκριτικό βέβαια όταν δε κοιτάμε την βαθύτερη αιτία κάποιων προβλημάτων (και είναι έτσι όπως τα λέει το συγκεκριμένο παιδί παραπάνω).

Δε μπορώ να καταλάβω τώρα τι είδους επίθεση είναι αυτή και σε τι να πρωτοαπαντήσω, είσαι απίστευτα ειρωνικός χωρίς λόγο και προσπαθείς να με μειώσεις ότι και καλά είμαι τρελός και λέω ασυναρτησίες, μαλακία μου που έγραψα (το χω πει 10.000 φορές αυτό στον εαυτό μου) και ξέρω ότι δε θα λυθεί κάτι τέτοιο εδώ φυσικά αλλά δε θα απολογηθώ σε εσένα ή σε κάποιον όμοιο σου εδώ μέσα που αφιέρωσε τόσο χρόνο για να μου τα ψάλλει  που τόλμησα να γράψω τη γνώμη μου υποστηρικτικά προς ένα παιδί που μίλησε για κάποια βαθύτερα αίτια που δεν αναφέρονται συχνά εδώ άσχετα αν είναι τεχνολογικό το φόρουμ δε νομίζω ότι είναι αποκομμένο από τα κοινωνικά ζητήματα.

πραγματικά απίστευτη κακία έβγαλες λες και με ξέρεις, τι σημαίνει οτι είσαι πεπεισμένος ότι ακόμα και αν γινει συζήτηση  ότι δε μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά ? ενώ είσαι εσύ η αυθεντία >?  δεν έχω να δω τι σημαίνει τίποτα από εσένα αυτό μου έλειπε ο κάθε "εξυπνάκιας" τύπου άδωνι να μου τη λέει ότι ανακάλυψα τη πυρίτιδα, δηλαδή να ακολουθώ και εγω κάθε σου ποστ και να στη λέω ? ποιος ο σκοπός αυτής της επίθεσης μπορείς να μου εξηγήσεις ?

• Like 4
Δημοσ.

Οταν μου δωσεις και εσυ μαι λογικη εξηγηση,πως απο αυτο:

Καλός ο μικρόκοσμος του καθ'ενός,αλλά άλλο να ταίζεις,σαν οικονομία, 5εκ athlon kabini και άλλο 5εκ 2500k.

που ξεκαθαρα αναφεροταν σε αυτο:

`    

πηγες σε αυτο παραληρημα:

γιατί το κράτος μας τα ταΐζει και δε το γνώριζα ? αν είμασταν έξυπνοι θα είχαμε φωτοβολταϊκά βέβαια..

και για πες μου ποιος ακριβώς είναι ο μικρόκοσμός μου που τόσο αστείος σου φαίνεται >? δε νομίζω να έδειξα ότι δε συμφωνώ οτι και η ενεργειακή κατανάλωση ενός τεχνολογικού προϊόντος δεν είναι σημαντική (και πολύ μάλιστα) απλά συμφώνησα με το παιδί παραπάνω που τον ειρωνευτήκατε γιατί θίγει πολύ πιο σημαντικές πτυχές της κοινωνίας μας που αν δεν λυθούν αυτές τα υπόλοιπα είναι έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε..

και οι οικολόγοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η αιτία της οικολογικής καταστροφής (και όλων των δεινών γενικότερα) είναι το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής που μόνο σκοπό έχει το κέρδος (έτσι αμοραλιστικά), το βλέπουμε τώρα σαν χώρα με τη γενικότερη στάση της Ε.Ε. απέναντί μας, δεν υπάρχει κάποια ένωση ιδεολογική μα βάση την αλληλεγγύη των λαών κλπ κλπ καθαρά και στυγνά είναι τα πράγματα, όλα για το χρήμα, λυπάμαι εμένα δε μου αρέσει αυτό δε με εκφράζει μια τέτοια σάπια κοινωνία που κατά τα άλλα είναι χριστιανική δημοκρατική και άλλες τέτοιες πίπες.

Δε μπορώ να καταλάβω τώρα τι είδους επίθεση είναι αυτή και σε τι να πρωτοαπαντήσω

Αυτή ήταν και η δική μου πρώτη σκέψη.Και μέτα είπα,δε γαμιέται..δως του να χει. B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...