alexkapellakis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Όπως λέω και στον τίτλο... Η απορία μου είναι η εξής: Χθες μόλις εγκατέστησα τη νέα συσκευή Pioneer X7700BT στο αυτοκίνητο μου και από χθες ΠΑΛΕΥΩ να βρω μία σωστή ανάλυση για να μπορεί να τα παίξει η WVGA 7" οθόνη που είναι εξοπλισμένη η συσκευή μου. Έχω προσπαθήσει με το ANY VIDEO CONVERTER ULTIMATE το οποίο το κατέβασα από το TPB σπασμένο... Κατέβασα και το "the hobbit the battle of the five armies 2014 720p bluray x264-nezu_x264" το οποίο έχει μέγεθος αρχείου "1,73 GB (1.859.513.416 byte)" και είναι όντως 720p αλλά χαμηλής ποιότητας για "κινητές συσκευές" (σαν τις εκδόσεις YIFY αν έχετε υπ' όψιν σας). Για να μη σας τα πολυλογώ, πήγα στο A.V.C.U. και έβαλα τα εξής στοιχεία (χαμηλώτερα απο τα αρχικά του προαναφερόμενου αρχείου) VIDEO Ανάλυση: 480χ320 (όπως διάβασα στο διαδίκτυο ότι ειναι η ανάληση "μαμά" της WVGA ανάλυσης)Ποιότητα: "κανονική" (έχει υψηλή και χαμηλή) Κωδικοπ: x264 Ρυθ. Μετ: 1538bit Ρυθ. Καρέ: 23,976 AUDIO Κωδ, Ήχου: mp3 Ρυθ. Μεταδ: 224bit Ρυθ. Δειγμ: 48000 Καναλια Ηχ: 2 Και πέραν του ότι το αρχείο που μου βγάζει είναι μαύρο χάλι απο άποψη εικόνας, ο ήχος δεν παίζει καθόλου... 1. Σε αυτά που λέω βλέπετε κάτι λάθος? 2. Έχετε να προτείνετε άλλο λογισμικό για να κάνω τη μετατροπή του video? 3. Για μία οθόνη 7" ανάλυσης WVGA τι στοιχεία θα βάζατε εσείς για τη μετατροπή του αρχείου? 4. Γίνετε το αρχικό αρχείο να ήταν υπεργαμάτης ποιότητας 720p και με 6κάναλο ήχο και να ήταν ΜΟΛΙΣ 1,55 GB (1.666.348.018 byte) και το αρχείο που έφτιαξα εγώ με τη ΜΙΣΗ σχεδόν ανάλυση να έγινε "1,73 GB (1.859.513.416 byte)" και να μη βλέπετε ΚΑΝ? Δώστε μου τα φώτα σας παρακαλώ γιατί μου 'χουν παίξει τα νεύρα!
TheELF Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Κατέβασε το, ελεύθερο παρακαλώ, x media recode πάνε profile και βρες την pioneer βάλε και το AVH-X7700BT από κάτω και μετά τα άλλα νομίζω είναι εύκολα,πατάς το open file βρίσκεις την ταινία και στην πάνω μπάρα πατάς το add to que αν θες βάζεις και άλλες ταινίες/κλιπάκια στο τέλος πατάς πάλι στην πάνω μπάρα το encode και σου τα φτιάχνει. Τέρμα κάτω λέει destination εκεί ορίζεις που να σου τα αποθηκεύσει. Αν δεις της ρυθμίσεις θα δεις ότι βλέπει μόνο xvid/divx και όχι το x264 που έβαλες εσύ,όπως και τα 224bit στον ήχο δεν της αντέχουν οι περισσότερες συσκευές,τερματίζουν στα 128 που είναι και το πρότυπο για τα cd.
alexkapellakis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Κατέβασε το, ελεύθερο παρακαλώ, x media recode πάνε profile και βρες την pioneer βάλε και το AVH-X7700BT από κάτω και μετά τα άλλα νομίζω είναι εύκολα,πατάς το open file βρίσκεις την ταινία και στην πάνω μπάρα πατάς το add to que αν θες βάζεις και άλλες ταινίες/κλιπάκια στο τέλος πατάς πάλι στην πάνω μπάρα το encode και σου τα φτιάχνει. Τέρμα κάτω λέει destination εκεί ορίζεις που να σου τα αποθηκεύσει. Αν δεις της ρυθμίσεις θα δεις ότι βλέπει μόνο xvid/divx και όχι το x264 που έβαλες εσύ,όπως και τα 224bit στον ήχο δεν της αντέχουν οι περισσότερες συσκευές,τερματίζουν στα 128 που είναι και το πρότυπο για τα cd. χμμμμ κάπου διάβαζα πως τα υποστήριζε αλλά μάλλον διάβαζα βλακίες!! πφφφ!!! πάω να δοκιμάσω αυτό που είπες!!!! :):):):) TheELF δεν κάνουμε δουλειά... Μόλις πατάω "encode" μου πετάει πρόβλημα και κλείνει... (βλέπε επισύναψη)
TheELF Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Ε, δες της ρυθμίσεις που βάζει το xmedia και βάλε τα ίδια στο ultimate ή σε όποιο άλλο πρόγραμμα μετατροπής. Παράξενο πάντως να σου κολλάει,αν και με τα windows συχνά βλέπεις τέτοια,κάνα reboot δοκίμασες;;
alexkapellakis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 ναι δοκίμασα... μισό λίγο μόνο... θα δοκιμάσω πάλι κ σου ξανάρχομαι... ΛΟΙΠΟΝ... το δοκίμασα σε ένα μικρού μήκους αρχείο και το έκανε μια χαρά... Δηλαδή τι? Σε αρχείο 2μιση ωρών (1 ταινίας δηλαδή... το Hobbit 3) δεν κάνει μετατροπή? Άλλο κ αυτό το κουλό! :Ρ Μάλλον έφταιγε το αρχείο που έβαζα να κάνει encode... Έβαλα άλλο αρχείο και δουλεύει κανονικότατα! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου!! TheELF ερώτηση!!! Μπορώ να του κάνω κάτι να κάνει πιο γρήγορα? Διότι αυτό για μία ταινία θέλει και 2 ώρες περίπου!! :P :P
TheELF Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 ΛΟΙΠΟΝ... το δοκίμασα σε ένα μικρού μήκους αρχείο και το έκανε μια χαρά... Δηλαδή τι? Σε αρχείο 2μιση ωρών (1 ταινίας δηλαδή... το Hobbit 3) δεν κάνει μετατροπή? Άλλο κ αυτό το κουλό! :Ρ Για ποιο πρόγραμμα λες τώρα;; Τέλος πάντων, αν μετατρέπει ένα αρχείο θα τα μετατρέπει όλα εκτός δηλαδή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αρχείο. Για ταχύτητα μόνο αν ρίξεις πάρα πολύ την ποιότητα διαφορετικά μόνο με νέο επεξεργαστή. Μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιο πρόγραμμα που δουλεύει και την vga μαζί αλλά και εκεί θα χάσεις σε ποιότητα.
alexkapellakis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Το πρόγραμμα που λες εσύ δοκίμασα και πέτυχε και με μικρό και με μεγάλο αρχείο... Άρα θεωρώ πως έφταιγε το αρχείο που του έβαζα να μετατρέψει... Η πηγή δηλαδή... Όπως και να 'χει όμως... Το έβαλα να το κάνει με το πρόγραμμα που μου πρότεινες, και το έβαλα σε FAT32 USB, αλλά δυστυχώς το X7700BT δε συγκινήθηκε.... Δεν το έπαιξε.... Τι σκατά να κάνω? :/
TheELF Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δηλαδή το βάζεις και τι; Βγάζει κάνα μήνυμα;Το βλέπει καν; Βλέπει τα αρχεία αλλά δεν παίζει το βίντεο;
alexkapellakis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Σε ότι μορφή αρχείο και αν κάνω .mkv .avi .mp4 .mpeg κλπ κλπ κλπ... Τα διαβάζει... Απλά δεν τα παίζει... Και σε αυτά εδώ τα 2 που έφτιαξα με το πρόγραμμα που μου σύστησες, μου επιστρέφει αυτό το μήνυμα που θα δεις στις συνημμένες φωτογραφίες:
parsifal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 1. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, κάνε ένα firmware update της συσκευής στο τελευταίο διαθέσιμο σωστό firmware 2. Εδώ: http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Car/DVD-Receivers/AVH-X7700BT?tab=specifications αναφέρει ότι η native ανάλυση της οθόνης είναι 800x480 pixels, όχι 480x320 3. Στην ίδια σελίδα, στην ενότητα "Digital Media Playback" έχει κάποια στοιχεία για τη συμβατότητα με Video, αλλά είναι ελλιπή. Λίγο πιο αναλυτικά στοιχεία έχει το το user manual προς το τέλος του, όπου για την αναπαραγωγή από USB αναφέρει: H.264 video decoding format: Base Line ProfileMPEG4 video decoding format: Simple Profile Αν ανατρέξουμε στο σχετικό άρθρο της Wikipedia με τα H.264 Profiles και Levels, βλέπουμε πως οι περιορισμοί "Baseline profile" και "μέγιστη ανάλυση 720x480 στα 30fps" αντιστοιχούν σε Level 3. Αλλά επειδή το maximum video bitrate των 10.000Kbps αμφιβάλλω αν μπορεί να το χειριστεί η συσκευή σου, καλό θα ήταν για σιγουριά να κατέβεις level και να πας π.χ. σε L2.1 (352×480 στα 30fps με max bitrate 4.000Kbps). Συμπερασματικά, χρειάζεσαι ένα οπωσδήποτε ένα πρόγραμμα μετατροπής video που σου επιτρέπει να ορίσεις constraints για το H.264 profile και Level του παραγόμενου αρχείου. Το μόνο τέτοιο που γνωρίζω είναι το Handbrake, αλλά θα σου βγάλει αρχεία με επέκταση .mp4 ή .mkv και δεν ξέρω αν η συσκευή σου υποστηρίζει αυτά τα container formats, εκτός των .avi και .divx που φαίνεται να τα υποστηρίζει επίσημα.
alexkapellakis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 1. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, κάνε ένα firmware update της συσκευής στο τελευταίο διαθέσιμο σωστό firmware 2. Εδώ: http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Car/DVD-Receivers/AVH-X7700BT?tab=specifications αναφέρει ότι η native ανάλυση της οθόνης είναι 800x480 pixels, όχι 480x320 3. Στην ίδια σελίδα, στην ενότητα "Digital Media Playback" έχει κάποια στοιχεία για τη συμβατότητα με Video, αλλά είναι ελλιπή. Λίγο πιο αναλυτικά στοιχεία έχει το το user manual προς το τέλος του, όπου για την αναπαραγωγή από USB αναφέρει: Αν ανατρέξουμε στο σχετικό άρθρο της Wikipedia με τα H.264 Profiles και Levels, βλέπουμε πως οι περιορισμοί "Baseline profile" και "μέγιστη ανάλυση 720x480 στα 30fps" αντιστοιχούν σε Level 3. Αλλά επειδή το maximum video bitrate των 10.000Kbps αμφιβάλλω αν μπορεί να το χειριστεί η συσκευή σου, καλό θα ήταν για σιγουριά να κατέβεις level και να πας π.χ. σε L2.1 (352×480 στα 30fps με max bitrate 4.000Kbps). Συμπερασματικά, χρειάζεσαι ένα οπωσδήποτε ένα πρόγραμμα μετατροπής video που σου επιτρέπει να ορίσεις constraints για το H.264 profile και Level του παραγόμενου αρχείου. Το μόνο τέτοιο που γνωρίζω είναι το Handbrake, αλλά θα σου βγάλει αρχεία με επέκταση .mp4 ή .mkv και δεν ξέρω αν η συσκευή σου υποστηρίζει αυτά τα container formats, εκτός των .avi και .divx που φαίνεται να τα υποστηρίζει επίσημα. Ησουν ΥΠΕΡΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ και σε υπερευχαριστώ για αυτό... Το θέμα είναι πως πολλά απο αυτά που λες δεν τα γνωρίζω... "Level3........constraints.....και άλλα..." Θεωρείς πως μπορώ με κάποιο εύκολο τρόπο να κάνω δουλειά η θα μείνει σε αχρηστία η οθόνη?
parsifal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 ΟΚ, θα προσπαθήσω να εξηγήσω όσο πιο σύντομα και απλά μπορώ: Τα πρότυπα MPEG-4 Part 2 (MPEG-4 για συντομία) και MPEG-4 Part 10 (H.264 για συντομία) έχουν πολλές παραμέτρους κωδικοποίησης: ανάλυση, ρυθμός ανανέωσης/ καρέ ανά δευτερόλεπτο και πολλά ακόμη. Αυτές οι παράμετροι, ανάλογα με τις τιμές που τους δίνουμε κατά την κωδικοποίηση, θα καταλήξουν σε ένα αρχείο video που μπορεί να είναι πολύ «ελαφρύ» (αρκεί ένας αργός επεξεργαστής για να το αναπαράγει ομαλά) ή σε ένα αρχείο πιο «βαρύ» (θέλει πιο γρήγορο/ικανό επεξεργαστή ή συσκευή για ομαλή αναπαραγωγή). Οι δημιουργοί των MPEG-4 και H.264 αποφάσισαν λοιπόν να ορίσουν/προτυποποιήσουν κάποιες επιπλέον προδιαγραφές (Profiles και Levels) ούτως ώστε να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των κατασκευαστών συσκευών αναπαραγωγής video. Ιδανικά, η συσκευή σου θα έπρεπε να αναφέρει ότι για H.264 videos μπορεί να αναπαράγει ομαλά αρχεία το πολύ π.χ. BP@L3 (δηλαδή Base Profile, επιπέδου 3). Αλλα δυστυχώς δεν το κάνει, οπότε θα πρέπει να πειραματιστείς λίγο. Χρειάζεσαι επομένως ένα πρόγραμμα μετατροπής που να σου επιτρέπει να θέσεις περιορισμούς (constraints) τέτοιους, ώστε το παραγόμενο αρχείο video να είναι το πολύ π.χ. [email protected] (αυτό πρότεινα παραπάνω). Το Handbrake είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα:
alexkapellakis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα το μελετήσω πιο μετά και αν έχω θέμα θα σ΄ενημερώσω! σ'ευχαριστώ και πάλι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!!!
TheELF Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Και το avidemux σε αφήνει να ορίσεις level και το αποθηκεύει και σε avi container.εικόνααλλά και το xmedia,αν και εκεί είναι λίγο ποιο μπερδεμένο με της ρυθμίσειςεικόνα
alexkapellakis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Έχω μία απορία... Αυτοί οι καραγκιόζηδες που σχεδίασαν αυτές τις συσκευές, νομίζουν πως τις αγοράζουν παντογνώστες του τομέα VIDEO? Γιατί αρχίζω να νιώθω λίγο χαζός τώρα... Αφου πουλάς ρε Pioneer αυτή τη ΜΑΛΑΚΙΑ... Συνόδευε τη συσκευή και με ένα μετατροπέα (software) για να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ο κόσμος.... ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!! Σας ευχαριστώ παιδιά όπως και να 'χει για τον υπεραρκετό χρόνο σας... Άκρη πάντως δε βγάζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα