XMorsX Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Καλησπερα. Παρελαβα τον νεο μου ssd και σκοπευω να κανω format το συστημα και να εγκαταστησω το λειτουργικο στον ssd. Καταλαβαινω οτι ο ssd ειναι unformated, οποτε η απορια μου ειναι η εξης. Πρεπει αρχικα να τον βαλω στο υπαρχον συστημα, να του κανω format και μετα να κανω format στον hdd, ή δε χρειαζεται και μπορω να ξεκινησω με format στον hdd? 1
WorldWide Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Καλησπερα. Παρελαβα τον νεο μου ssd και σκοπευω να κανω format το συστημα και να εγκαταστησω το λειτουργικο στον ssd. Καταλαβαινω οτι ο ssd ειναι unformated, οποτε η απορει αμου ειναι η εξης. Πρεπει αρχικα να τον βαλω στο υπαρχον συστημα, να του κανω format και μετα να κανω format στον hdd, ή δε χρειαζεται και μπορω να ξεκινησω με format στον hdd? Για να τα παρουμε απο την αρχη. Θα πρεπει να ξερεις οτι οι SSD δεν γινονται πλεον format, γινεται μια αλλη διαδικασια που λεγεται secure erase. Ουσιαστικα ειναι κατι σαν προγραμμα που σου σβηνει τον ssd. Για να ξεκινησεις αυτο το προγραμμα πρεπει να το γραψεις σε ενα cd/usb και επειτα να ξεκινησεις τον υπολογιστη απο εκει. Αυτο το προγραμμα τωρα θα το παρεις μεσω του προγραμματος του SSD που εχεις παρει πχ Samsung Magician Software, οποτε πρεπει να τον εγκαταστησεις στο ηδη υπαρχον συστημα που εχεις. Οτι απορια εχεις πες μου. 1
Sarandis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Secure erase σε δίσκο του κουτιού δε χρειάζεται. Βάζεις το δισκάκι με το λειτουργικό, κάνεις τα partition που θες (αν θες) και πατάς next. 2
SPANK Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Ακριβώς απλα βάζεις τον ssd επάνω περνάς το λειτουργικό και εκει θα κάνει τα πάντα , απο εκει και πέρα μετα αφου περάσεις drivers και τα σχετικά πρέπει να ενεργοποιήσεις το ahci σε windows και bios 1
WorldWide Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Ακριβώς απλα βάζεις τον ssd επάνω περνάς το λειτουργικό και εκει θα κάνει τα πάντα , απο εκει και πέρα μετα αφου περάσεις drivers και τα σχετικά πρέπει να ενεργοποιήσεις το ahci σε windows και bios Καλο θα ειναι το ahci να το αλλαξει πριν κανει εγκατασταση τα windows γιατι μετα θα πρεπει να το αλλαξει μεσω registry.... 2
XMorsX Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αρχικά λοιπόν θα κάνω format τον δίσκο, μετα θα μπουταρω το λειτουργικό, σύμφωνα και με τις οδηγίες της ocz. Για το ahci, βρήκα αυτο. http://www.sevenforums.com/installation-setup/185180-windows-7-ssd-enable-ahci-b4-installation.html Ποια βήματα ομως θα ακολουθήσω στο bios?
SPANK Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Όχι θα κάνεις boot με το cd του λειτουργικού και μέσα στο menu πριν αρχίσει η εγκατάσταση θα σου πει να κάνεις format αν θέλεις , το κάνεις και συνεχίζει με την εγκατάσταση του λειτουργικού. Μετα για να ενεργοποιήσεις το ahci σε bios και windows ακολουθείς αυτο τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista 1
Sarandis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μετα για να ενεργοποιήσεις το ahci σε bios και windows ακολουθείς αυτο τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista Μπορεί να το ενεργοποιήσει απο πριν για να μην σκαλίζει registry ignore xmorsx ποια μητρική έχεις; 1
XMorsX Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Εχω την asrock h67m και σκοπεύω να εγκαταστήσω windows 8.1 απο bootable usb stick στον ocz arc 100 256gb.
Sarandis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Στο bios πρέπει να έχεις κάπου advanced, storage και sata mode αν θυμάμαι καλά. Απο εκεί το βαζεις σε ahci και ξεκινάς την εγκατάστασή σου κανονικά. 1
XMorsX Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Σας ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω απόψε το βράδυ η αυριο και αν χρειαστώ επιπλέον βοήθεια θα σας ενημερώσω. Να τσεκάρω σε τι mode βρίσκεται και ο hdd μου; Αν δεν ειναι ahci, να τον αλλάξω σε ahci?
8elwADSL Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Αυτό αλλάζει τον sata controller και έχει εφαρμογή σε όλες τις θύρες sata οπότε όταν το γυρίσεις σε ahci όλοι οι δίσκοι θα παίζουν σε ahci. 1)Μπαίνεις bios γυρίζεις το sata mode από ide σε ahci. 2)Κανεις εγκατάσταση το λειτουργικό στον ssd. 3)Μέσα από το λειτουργικό κάνεις φορματ τον hdd. 1
XMorsX Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Ωραια σας ευχαριστω. Οι οδηγιες της OCZ λενε να κανω πρωτα φορματ και μετα εγκατασταση του λειτουργικου, αλλα εγω θα ακολουθησω την δικια σας πορεια. Νομιζω πως καταλαβα οτι επρεπε να καταλαβω.
Sarandis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Yep, format γίνεται κατά την εγκατάσταση των windows έτσι κ αλλιώς 1
kapsts Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Παιδια να ρωτησω κατι, εχω εναν Ε8400 socket 775 και μητρικη Gigabyte P35-DS3 και σκεπτομαι να κανω και εγω μια αναβαθμιση σε ssd. Ξερω οτι δεν εχει sata 3 αλλα sata 2, η μητρικη μου που ειναι παλια εχει επιλογη για achi και αν οχι πρεπει να αλλαξω κατι στο bios?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα