Προς το περιεχόμενο

Συμβουλή σχετικά με σύνδεση home cinema με Nova831

ida10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας. Έχω ένα πρόβλημα με τη σωστή συνδεσμολογία του 5.1  με τη νόβα και την τηλεοράση. Έχω κάνει ως τώρα αρκετα τηλεφωνήματα σε forthnet/nova και σε LG και  κανείς δεν μου έδωσε σαφή και σίγουρη απάντηση, ελπίζω και παρακαλώ κάποιο από τα μέλη του φόρουμ αν μπορεί να μου δώσει μια συμβουλή...

Η τηλεόραση μου (LG smart) είναι συνδεδεμένη μέσω hdmi στο Νοva831. To blu-ray 5.1 home cinema της LG επίσης συνδεδεμένο στην τηλεόραση μέσω Hdmi .Το ερώτημα μου είναι: Πως μπορώ να έχω 5.1 dolby digital ήχο από τα HD κανάλια της NOVA?

1) Το blu-ray 5.1 home cinema έχει digital audio out, το blu-ray 5.1 home cinema όμως έχει μόνο optical in και όχι digital audio in.
Υπάρχει τρόπος να συνδέσω το digital με το optical? Αν αγοράσω ένα coaxial to optical converter θα μετατρέψει το audio σε optical και μπορέσω να έχω dolby digital ηχο των καναλιών Nova απο το 5.1?

2) Ως δεύτερη επιλογή,η τηλεόραση LG μπορεί να συνδεθεί μέσω καλωδίου οπτικής ίνας με το LG Home Cinema και μου το πρότειναν αλλά δεν ξέρω, θα μεταδίδεται ο ήχος  της nova ως 5.1 ή απλά θα ακούγεται πάλι στερεοφωνικά όπως στα ήχεια της τηλεόρασης ?
Ελπίζω στη βοήθεια όποιου έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα και ξέρει...
Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω το optical in περνάει ψηφιακό ήχο όπως και το digital audio in. Αν η εκπομπή της nova σου δίνει 5.1 ήχο ψηφιακό τότε το home cinema σου θα κάνει τον διαχωρισμό των καναλιών ήχου. Αν συνδέσεις δηλαδή την έξοδο της τηλεόρασης σου στην είσοδο του home cinema με οπτική ίνα θα έχεις ψηφιακό ήχο απο το home cinema μιας και ο ήχος απο τον αποκωδικοποιητή στην τηλεόραση περνάει ψηφιακά μεσω hdmi.

• Like 1

καλά στο τηλέφωνο όπου σε όποια εταιρεία και να είσαι δεν σου δίνουν σαφή απάντηση . Αν δεν μπορείς να βγάλεις άκρη να τους ενοχλήσεις με μινιμα https://www.facebook.com/Forthnet/app_482802375174799και θα σου απαντήσουν ή θα σε πάρουν τηλέφωνο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...