vag_del Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Καλημερα παιδες. Οπως αναφερω και στον τιτλο, τα windows 7 ultimate, μου τρωνε ελευθερο χωρο στον σκληρο χωρις λογο. Τους φακελους documents κλπ, τους εχω σε αλλο partition, εχω απενεργοποιημενα τα windows update, δηλαδη στο C εχω μονο τα windows και τα προγραμματα απο data τιποτα. Για παραδειγμα πριν απο 2-3 μηνες που εκανα format το C ειχε 45 GB free και τωρα εχει 15, δηλαδη εχασα 30 GB χωρις λογο και χωρις να κανω τιποτα. Το ιδιο εχει ξανακανει και σε προηγουμενα format. Τα windows ειναι πετσινα, αλλα στο laptop με τα ιδια ακριβως προγραμματα και τις ιδιες ρυθμισεις δεν συμβαινει κατι τετοιο. Το hardware ειναι το εξης: asus P5B, intel core 2 cpu 6600, 4.00 GB ram και nvidia 8800GTS, παλιο μηχανημα αλλα καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει?
jim_p Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μαλλον ειναι απο την επαναφορα συστηματος. Ή οριζεις να κραταει ενα μικροτερο ποσοστο του σκληρου, ή σβηνεις μια στο τοσο τα παλια restore points απο την εκκαθαριση δισκου ή κλεινεις εντελως την επαναφορα.
hacm Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δες στην Αποθήκευση -> Διαχείριση δίσκων αν εχεις αδιάθετο χώρο, (unallocated space) Πίνακας Ελέγχου\Όλα τα στοιχεία του Πίνακα Ελέγχου\Εργαλεία διαχείρισης Αν δεν δεις τίποτα περίεργο, ενεργοποίησε την προβολή κρυφών φακέλων και ψάξε για temp files με μεγάλη χωρητικότητα (GB) χειροκίνητα...
vag_del Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μαλλον ειναι απο την επαναφορα συστηματος. Ή οριζεις να κραταει ενα μικροτερο ποσοστο του σκληρου, ή σβηνεις μια στο τοσο τα παλια restore points απο την εκκαθαριση δισκου ή κλεινεις εντελως την επαναφορα. Εχω απενεργοποιησει κατα διαστηματα την επαναφορα συστηματος και παλι τα ιδια, το περιεργο ειναι οτι στο laptop με τα ιδια προγραμματα και ρυθμισεις δεν μου συμβαινει αυτο.
TheELF Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Τρέξε το spacesniffer να σου κάνει μια ανάλυση του δίσκου να δεις που υπάρχουν υπερβολικά gb.
CMD Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Έχεις ενεργοποιήσει τα αντίγραφα ασφαλείας. Μόνο αυτά τρώνε τόσο πολύ χώρο.
TheELF Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μην το λες,με καθαρό format πριν από 2 μήνες, μπορεί να είναι ακόμα και τα update αφού έχουν μαζευτεί εκατοντάδες ακόμα και αν πέρασε έκδοση με sp1. Καμιά φορά κάνεις και εγκατάσταση κάποιο παιχνίδι ή πρόγραμμα σε άλλον δίσκο και γράφει ολόκληρο πακέτο εγκατάστασης και στον φάκελο τον windows,χάνεις τσακ-μπαμ κάποια gb και ψάχνεσαι σαν τον μ.....
Euclides Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Για να ελευθερώσεις χώρο στον δίσκο σου: 1. Τρέχεις το πρόγραμμα Disk Cleanup των Windows σαν Administrator. Μόλις τελειώσει, κάνεις restart. 2. Αν δεν χρησιμοποιείς το hibernation, απενεργοποίησέ το. Θα γλυτώσεις τόσο χώρο στον δίσκο σου, όσο είναι και η RAM σου. Για να το κάνεις αυτό, ανοίγεις ένα Command Prompt με Administrative Rights και τρέχεις την εντολή: powercfg -h off 3. Μειώνεις το μέγεθος του pagefile στο απολύτως απαραίτητο. Αν η RAM σου είναι πάνω από 4GB, το pagefile δεν χρειάζεται να είναι πάνω από 0,5 Gb. 4. Διαγράφεις τα περιεχόμενα των παρακάτω φακέλων: C:\Windows\winsxs\Backup\ (για να μπορέσεις να αδειάσεις τον φάκελλο αυτό θα πρέπει να πάρεις το Owenership) C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\ C:\Windows\Downloaded Program Files\ C:\Windows\Downloaded Installations\ C:\Windows\Installer\$PatchCache$\Managed\ (για να μπορέσεις να δεις τον φάκελλο αυτό θα πρέπει να μπορείς να δεις τους κρυφούς φακέλλους των Windows) 5. Μειώνεις τον χώρο που διατίθεται για την δημιουργία Restore Points. Μπορείς επίσης να διαγράψεις όλα τα προηγούμενα Restore Points αδειάζοντας τον φάκελο: C:\Windows\System32\Recovery\ 6. Διαγράφεις όλα τα προσωρινά αρχεία, τρέχοντας το Temp Files Cleaner του OldTimer. Μόλις τελειώσει, κάνεις restart. 7. Τρέχεις το CCleaner. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2015 από Euclides
vag_del Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Ευχαριστω πολυ παιδες, τελικα οποιος δεν εχει μυαλο εχει ποδια , η επαναφορα συστηματος ηταν ρυθμισμενη στο 50%, την εβαλα στο 3%, εκανα delete και τα restore files, και απο 16GB free μου τα εκανε 65 GB free στον σκληρο. Περιεργο ομως τα windows να εχουν default 50% δεσμευμενο χωρο!!! Στο laptop ειχαν 3% default, τα μυστηρια των windows .
Euclides Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Αν κάνεις και τα υπόλοιπα από αυτά που έγραψα παραπάνω, θα κερδίσεις ακόμα καμιά 10-ριά Gb.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα