Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλυτερα φιλε να μασας πρωτα κ μετα να μιλας...

σου παραθετω προχειρα καποιες απο τις αλλαγες που εχω κανει ο ιδιος

Α.

HP DV6-2000 με core2duo motherboard,

αλλαγη σε socket G1 motherboard με i7-720qm 1ης γενιας

Β.

HP DV6-3000 με amd dual core socket s1g4 motherboard,

αλλαγη σε socket G2 motherboard με i3-2310m 2ης γενιας

Γ.

LENOVO G585 με amd e1-1200

αλλαγη σε μητρικη socket G2 με ι5-3210m 3ης γενιας

Δ.

HP G62 με amd dual core socket s1g4 motherboard

αλλαγη σε μητρικη socket G1 με ι5-450m 1ης γενιας

Ε.

HP DV6-3000 με i3-380m socket G1 motherboard 1ης γενιας

αλλαγη σε socket G2 motherboard με i3-2310m 2ης γενιας

Z.

DELL N5040 με PENTIUM P6200 socket G1 motherboard 1ης γενιας

αλλαγη σε socket G2 motherboard με i3-2330m 2ης γενιας

αν ενδιαφερεσαι μπορω να σου στειλω αναλυτικα και τα manuals και τα part numbers των μητρικων.

απλα τυχαινει πολλες εταιριες να κρατανε το ιδιο σασι και να ταιριαζουν μητρικες απο παραπλησια μοντελα,με μικρες διαφορες π.χ. αλλη υποδοχη βυσματος ρευματος και αλλη ψυκτρα...

ψαξιμο θελει και να ξερεις τι ακριβως να αγορασεις.....

και αν δεν εχεις ασχοληθει με κατι δεν ειναι ωραιο να το παιζεις εξυπνος με οτι ακους απο δω κ απο κει.....

Εισαι ο,τι ναναι.

Αρχικα δουλεια μου (καποια στιγμη , πλεον δεν πολυασχολουμαι ) ηταν τεχνικος Η/Υ και αρα μην υποθετεις οτι ακουω απο δω και απο κει.

Ειμαι σιγουρος οτι οχι μονο εχω ακουσει αλλα εχω δει πολλα περισσοτερα απο σενα εδω και περιπου 10 χρονια δουλειας στο αντικειμενο.

Κατα δευτερο αρχισες την κωλοτουμπα.οπου κωλοτουμπα δες το bold στην παραθεση μου παραπανω.Η λεξη-κλειδι ειναι αυτη που μεγαλωσα για να την δεις...γιατι μπορει να την ειπες αλλα να μην την καταλαβες.

Επισης τι σημαινει "αλλη υποδοχη βυσματος" ? "αλλη ψυκτρα"? θα αρχισεις να κοβεις και να ραβεις το σασι για να χωρεσουν?

Μου θυμιζεις πριν αρκετα χρονια που ειχα ενα acer και επαιρνε ΚΑΙ tv tuner αλλα το μοντελο που ειχα δεν ειχε προβλεψει την τρυπα για να βγαινει η κεραια και τρυπουσα το σασι με τρυπανακι για να βγαλω εγω την τρυπα...

Αν ειναι να αρχισουμε τα ιδια , το χεσαμε το θεμα.

Τσεκαρα απο τα μοντελα ενα στην τυχη για να δω ΠΟΣΟ ΕΞΩ ΠΕΦΤΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ.

Lenovo G585 -> http://shop.lenovo.com/gr/el/laptops/lenovo/g-series/g585/#tab-Τεχνικές_Προδιαγραφέςαυτο δεν ειναι? μηπως κοιταω αλλο?

Για δες εκει στην λιστα με τους επεξεργαστες...λεει πουθενα i5 ? οχι 

Αλλα μαλλον μιλας για την σειρα G500s 

http://shopap.lenovo.com/sg/en/laptops/lenovo/g-series/για δες την εδω..πανω δεξια.. η σειρα αυτη παει μεχρι 3ης γενιας i5.

Αρα με λιγα λογια δηλ θα καθεσαι και θα κοιτας ποια σειρα παραπλασια με αυτην που εχεις 

1. παιρνει καλυτερο επεξεργαστη απο αυτον που εχεις

2. εχει τα ιδια βυσματα/εξοδους ωστε να μην δουλεψει η λιμα συννεφο.

3. δεν κανει οσο ενα καινουργιο φορητο

ωστε να μπεις στο ινσομνια και να λες οτι εισαι τεχνικαρας και κανεις αναβαθμισεις σε φορητα απο την Χ γενια επεξεργαστη στην Χ+10 γενια επεξεργαστων αλλαζοντας μητρικη στο μηχανημα...και να αξιζει και ο κοπος δηλ με λιγα λογια...

To να αλλαξεις μητρικη με παραπλησιας σειρας μοντελο δεν θεωρειται αναβαθμιση του υπαρχοντος μοντελου αλλα μαιμουδιες..γιατι τετοιες θα χρειαστουν για να γινει σωστη δουλεια.

Το καταλαβες οτι το χεσες ή να τσεκαρω και αλλο μοντελο για να χουμε να ασχολουμαστε?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο συγκεκριμενο LENOVO G585 εβαλα μητρικη απο G580 me part number FRU 90002355 και το μονο που χρειαστηκε ηταν και η αναλογη ψυκτρα (και cpu βεβαια)

δες τις μητρικες και ψαχτες να δεις αν ταιριαζουν.

οσο για το βυσμα δεν εννοω το σημειο που συνδεεις το φορτιστη αλλα το σημειο που κουμπωνει στη μητρικη...

συνηθως στα HP αν αλλαζεις απο amd σε intel ή το αντιστροφο αγοραζεις και καλωδιο βυσματος ac γιατι εχει διαφορετικο κουμπωμα η μητρικη,το βυσμα του φορτιστη ειναι το ιδιο....

επισης κατι αλλο που θελει προσοχη σε καποια ,ειναι αν αλλαξεις σε 4πυρηνο cpu με υψηλοτερο tdp,

χρειαζεται και μεγαλυτερο τροφοδοτικο π.χ. απο 65-90 watt σε 120 watt

δεν γινεται καμια λιμα και καμια επεμβαση στο σασι του λαπτοπ,

αυτες τις μαιμουδιες φαινεται  εσυ τις ξερεις καλα για να τις λες.....

και για να καταλαβεις, οι μητρικες που εχω αλλαξει σε αυτα τα λαπτοπ που σου παρεθεσα,

ηταν λογω οτι ειχαν καει οι δικες τους ,

και με την ευκαιρια αγορας νεας, γιατι να βαλω την ιδια και να μην το ψαξω αν παιρνει καλυτερη?

αντε γιατι εκτιθεσαι μ αυτα που γραφεις.....

εγω σου μιλαω με επιχειρηματα κ αποδειξεις κ εσυ κοιτας παλι απο δω κ απο εκει να πιαστεις απο καπου....

Υ.Γ.

οσο για τα 10 χρονια που λες οτι εισαι σιγουρος οτι εχεις δει πιο πολλα απο μενα,δε νομιζω,

ακυρη και αυτη η τοποθετηση σου γιατι παλι μιλας χωρις να ξερεις,

θα σου πω μονο οτι επισκευαζω λαπτοπ απο εποχη pentium ii και amd k6-2,

οποτε κανε τα μαθηματικα σου να καταλαβεις τι εχω δει...

Επεξ/σία από koolisk6
  • Like 1
Δημοσ.

στο συγκεκριμενο LENOVO G585 εβαλα μητρικη απο G580 me part number FRU 90002355 και το μονο που χρειαστηκε ηταν και η αναλογη ψυκτρα (και cpu βεβαια)

δες τις μητρικες και ψαχτες να δεις αν ταιριαζουν.

οσο για το βυσμα δεν εννοω το σημειο που συνδεεις το φορτιστη αλλα το σημειο που κουμπωνει στη μητρικη...

δεν γινεται καμια λιμα και καμια επεμβαση στο σασι του λαπτοπ,αυτες τις μαιμουδιες φαινεται  εσυ τις ξερεις καλα για να τις λες.....

και για να καταλαβεις, οι μητρικες που εχω αλλαξει σε αυτα τα λαπτοπ που σου παρεθεσα, ηταν λογω οτι ειχαν καει οι δικες τους ,

και με την ευκαιρια αγορας νεας γιατι να βαλω την ιδια και να μην το ψαξω αν παιρνει καλυτερη?

αντε γιατι εκτιθεσαι μ αυτα που γραφεις.....

Οπως σου πα , εχω δει και εχω κανει πολλες μαιμουδιες και πολυ περισσοτερες επεμβασεις απο οσες νομιζεις.

Το οτι αντικατεστησες επιτυχως μητρικες απο παραπλησιες σειρες δεν ειναι κατι που γινεται ευρεως στα περισσοτερα φορητα.

Εδω στην ιδια σειρα φορητα και τα βυσματα οχι απλα δεν μπαινουν στα ιδια σημεια στην μητρικη αλλα δεν κανουν καν...

Το επιχειρημα σου οτι αλλαζεις μητρικη στο φορητο με καποια με αλλον επεξεργαστη απετυχε μιας και μπηκε στο παιχνιδι ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΣΕΙΡΑ...

Αυτο εννοειται οτι μπορει να γινει σε καποιες παραπλησιες σειρες και μεχρι ορισμενο βαθμο....

Με λιγα λογια , μην δειχνεις οτι ειναι κατι που γινεται ευκολα και παντα..

Δισκος , ραμ και επεξεργαστης (οπου αλλαζει) αλλαζουν σχετικα ευκολα...μητρικη για τους λογους που προαναφερα (δυσκολια (απο)συναρμολογησης , υψηλο κοστος για το ευρυ κοινο, οχι παντα εφικτο) δεν ειναι κατι που προτεινεται/προτιμαται να αλλαχτει.

Στην τελικη αν σου καει η μητρικη σε ενα μηχανημα "σχετικα" παλιο , πηγαινε παρε ενα μεταχειρο/καινουργιο απο ebay ...προτιμοτερο ειναι..βρισκεις τρελα διαμαντια εκει περα. 

Ολα τα υπολοιπα ειναι για εντυπωσιασμο.

Δημοσ.

ρε φιλε δεν ειπα οτι ειναι κατι που γινεται ευκολα και σε ολα,

ειπα απλα οτι γινεται σε ορισμενα μοντελα ,ενω εσυ το απερριψες κατηγορηματικα...

γι αυτο καθησα και σου ανεφερα ολα αυτα τα παραδειγματα για να σου αποδειξω οτι ειναι κατι που μπορει να γινει,

οχι ομως απο τον καθενα,

φαντασου ακομα κ  εσυ που εχεις ασχοληθει τοσο οσο λες,δε το ηξερες.....

• Like 1
Δημοσ.

Ο θεματοθετης ρωτησε αν γινεται να αλλαξει μητρικη..

οποτε η συμβολη σου ποια ειναι σε αυτο το θεμα ?Να παει στο ebay να ψαξει για καποια μητρικη απο παραπλησια σειρα και να αρχισει τα μαστορεματα?

Ή απλα μπηκες στο θεμα να μας την πεις για το τι μεσανυχτα εχουμε ?

φιλε εισαι σοβαρος ή τρολλαρεις?εχεις ανοιξει ποτε σου λαπτοπ ή εχεις αλλαξει ποτε μητρικη σε λαπτοπ και τα λες αυτα κατηγορηματικα?

Εσυ δηλ ξερεις ο αλλος που γραφει σε αυτο το φορουμ τι εχει κανει και τι δεν εχει κανει και παρουσιαζεσαι σαν τον γκουρου των φορητων?

συνηθως καθε εταιρια βγαζει για καθε μοντελο της 2-3 διαφορετρικες μητρικες

Μηπως αυτο θες να το γυρισεις κωλοτουμπα μετα τα τελευταια που ειπες περι παραπλησιων σειρων κλπ ? Γιατι δεν βγαζει διαφορετικες μητρικες..βγαζει τις ιδιες μητρικες με διαφορετικες συνθεσεις ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΦΟΡΗΤΟ.

απλα θελει προσοχη γιατι αν αλλαξεις μητρικη και βαλεις διαφορετικη,συνηθως πρεπει να αλλαξεις και heatsink +fan.....

Ναι μονο αυτο θα χρειαστει αν ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ η μητρικη..ολα τα αλλα θαναι plug n play και θα ταιριαζουν κουτι...ειναι δυνατον ?!?!?

π.χ. με μια με ιntel ενσωματωμενα γραφικα,μια με amd και μια nvidia

Αυτες με τα hybrid γραφικα ? ουτε καν ?Δεν καταδεχεσαι να αναφερθεις? τα γνωριζεις ?

Λες και βλεπω περιγραφη 13χρονου που μολις ανακαλυψε το κατσαβιδι και το ιντερνετ.

Για να καταληξουμε καπου

1.Σε ολα τα φορητα αλλαζει η ραμ και ο δισκος.

2.Σε ολα τα φορητα αλλαζει η οθονη,επιπροσθετες καρτες (wifi , msata , wlan κλπ) , οπου αυτες υπαρχουν και υποστηριζονται.

3.Σε ολα τα φορητα αλλαζουν τα περισσοτερα πλαστικα και πληκτρολογιο

4.Σε μεγαλο ποσοστο των φορητων αλλαζει και ο επεξεργαστης (οχι τοσο ευκολα οσο ολα τα προηγουμενα).Σε καποια φορητα ο επεξεργαστης δεν αλλαζει..ειναι καρφωμενος στην μητρικη.

5.Σε ολα τα φορητα αλλαζει η μητρικη , με ιδια με αυτη που ειχε.

6.Σε μερικα φορητα αλλαζει και η μητρικη , εννοωντας με καλυτερη απο παραπλησια σειρα οπου αυτη υπαρχει !!!!Με ο,τι αυτο συνεπαγεται απο κοστος/ασυμβατοτητες στις εξοδους/υποδοχες κλπ.

Το τι αξιζει να αλλαχτει απο ολα αυτα εχει να κανει με την παλαιοτητα του φορητου , το κοστος του ανταλλακτικου και κατα ποσο ειναι χρησιμο να αλλαχτει.

Αν εχει χαλασει/σπασει κατι σε ενα καινουργιο φορητο , προφανως και αξιζει ο κοπος.Αν το φορητο ειναι 3ετιας και βαλε..σιγουρα υπαρχουν καλυτερα φορητα και σε φτηνες τιμες για να αγοραστει...γιατι συνηθως μητρικες/οθονες κλπ ειναι ακριβα ανταλλακτικα.

Δισκοι/μνημες/καρτες ειναι φτηνα ανταλλακτικα και συνηθως αξιζει ο κοπος να αλλαχτουν διοτι προσθετουν και λιγη εως αρκετη αποδοση στο συστημα.

Ολα προυποθετουν τεχνικες γνωσεις λυσης/αρμολογης του φορητου...

Αντε και καλα ξεβιδωματα να δουμε ποιος την εχει πιο μεγαλη.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με κουραζεις με την αγνοια ή την εθελοτυφλια  σου σε μερικα πραγματα κ επιμενεις...

παμε παλι....

ειπα οτι συνηθως καθε εταιρια βγαζει για καθε μοντελο 2-3 διαφορετικες μητρικες ,ισχυει η οχι?

το θεμα μετα οτι υπαρχει πιθανοτητα να κανει και απο παραπλησια σειρα, ισχυει ή οχι?

ειπα οτι φυσικα ειναι αλλη η φιλοσοφια ανβαθμισης σε φορητο απ οτι στα desktop, ισχυει ή οχι?

ειπα οτι μπορει να βγαζει π.χ. μια με ιντελ ,μια με amd κ μια με nvidia

π.χ.σε dv6000 μοντελο εβγαζε 3 μητρικες:

1 με ιντελ ενωματωμενα,1 με amd και 1 με nvidia

σε DV6-2xxx πολλες μητρικες ακομα κ με διαφορετικες σειρες nvidia 9xxx gt1xx gt2xx,amd 4xxx series,intel

DDR2,DDR3,CORE2DUO,SOCKET G1,AMD S1G3

η HP εχει τη μεγαλυτερη ποικιλια σε μητρικες στα μοντελα της

διαβασε τα service manual και θα καταλαβεις.....

αλλαζοντας τη μητρικη ηθελες και ανεμιστηρα και ψυκτρα

και ΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ plug n play και ταιριαζουν κουτι...

ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.....

ισως δεν καταλαβες την τοποθετηση μου,οταν λεω αλλαγη με διαφορετικη μητρικη,εννοω με διαφορετικα γραφικα ή υποστηριξη επεξεργαστων,ΟΧΙ διαφορετικο design pcb και κουμπωματα,αυτα πρεπει να ειναι τα ιδια εννοειται.....

εγω ανεφερα οτι υπαρχει η δυνατοτητα αλλαγης της μητρικης με καλυτερη

ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

και μαλιστα απαντησα στον TS οτι το συγκεκριμενο φορητο του δεν παιρνει αλλη μητρικη,

ουτε τον παρακινησα να ψαξει στο ebay ουτε να το κανει μονος του

(εαν υπηρχε αλλη μητρικη για το συγκεκριμενο)

τι δεν καταλαβαινεις πια...

τα συμπερασματα του τελους που βγαζεις στα λογια μου ερχεσαι ειπα εγω κατι διαφορετικο?

ειπα ποτε εγω οτι αξιζει παντα η αλλαγη μητρικης?

ομως εισαι λιγο ακυρος σ ενα σημειο γιατι οι τιμες δεν ειναι τοσο ακριβες οσο υποστηριζεις,

οταν καποιος εχει π.χ. λαπτοπ 4ετιας με core i5 1ης γενιας και καει η μητρικη του

γιατι να μην παρει καινουρια ιδια με 70-80 ευρω ή καλυτερη αν υπαρχει (+20 ευρω ψυκτρα+40-50 ευρω cpu)

και να το φτιαξει,να δωσει δλδ. 400 τουλαχιστον για να παρει καινουριο με παρομοιες επιδοσεις?

το μονο που ηθελα να επισημανω οτι υπαρχει η δυνατοτητα να αλλαχτει η μητρικη  σε ΜΕΡΙΚΑ λαπτοπ με καλυτερη,

οταν ατομα σαν κ εσενα κατηγορηματικα το απορριπτουν χωρις να εχουν εμπειρια συγκεκριμενης εφαρμογης.....

τωρα αν αξιζει ή οχι αυτο ειναι αλλο θεμα,ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!

δεν το επαιξα πουθενα γαμα@ τεχνικος,δεν ειπα οτι ειναι κατι που μπορω να το κανω μονο εγω,

εξαλλου δε χρειαζεται γνωσεις κβαντικης φυσικης,

απλα αγορα των σωστων parts για ειναι συμβατα και plug and play,

οποιοσδηποτε τεχνικος ή και χρηστης με γνωσεις συναρμολογησης μπορει να το κανει...

τωρα αν εσυ εννοεις τον γαμα@ τεχνικο να κανει μαιμουδιες και πατεντες.δικο σου θεμα.......

Επεξ/σία από koolisk6
  • Like 1
Δημοσ.

Τσακώνεστε για να τσακώνεστε;

Επειδή τα ίδια διαβάζω να γράφετε.

Δεν νομίζω πως ο koolis είπε πάρε μια μητρική που θα βρεις και κότσαρε τη σε ό,τι έχεις.

Από εκεί και πέρα,και ο ίδιος συμφωνεί,πως αυτό συμβαίνει στις εξαιρέσεις και όχι στον κανόνα.

pd849700-95_new_non_integrated_hp_dv3_la

pd849478-integrated_hp_6510b_laptop_moth

Ο μόνος λόγος που διαφέρει το σχήμα ,είναι να μη μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα με άλλη.

Το ορθό,θα ήταν το σχήμα να ήταν default,όπως έχουμε στα desktop,όπου και χαμηλότερο κόστος παραγωγής θα είχες και ανταγωνισμό,αλλά καπιταλισμού ελέω,χάλασε;Πέτα το,ή αν είσαι τυχερός,δώσε μια κατοστάρα να βάλεις τα ίδια.

Υπάρχει περίπτωση όμως,η σειρά lenovo g500 να έχει ίδιο σχήμα μητρικής με την g50-40 πχ.

Δε βλέπω λοιπόν που είναι το κακό,να "εκμεταλλευτείς" το γεγονος πως η lenovo δεν άλλαξε "καλούπι",και να αποκτήσεις μια πιο σύγχρονη λύση από το ebay,με παραπλήσιο κόστος.

Δημοσ.

οχι μωρε, απλα δε το ξερε και του την ειπα, γι αυτο αρπαχτηκε :devil:

ειπε στο πρωτο ποστ του οτι δεν υπαρχει πουθενα να αλλαζει socket σε μητρικη με καλυτερο και δεν το εχει δει....

ε του το δειξα και το καταλαβε....

αφου στο τελος το παραδεχτηκε κ ο ιδιος,απλα να χουμε να λεμε.....

Δημοσ.

Νομίζω το εξαντλήσαμε το θέμα οποτε αν έχετε να προσθέτε κατι αλλο για την αρχική ερώτηση του topic starter ευχαρίστως

• Like 1
Δημοσ.

Ήσουν εριστικός και εσύ.

Όταν πας να υποστηρίξεις την εξαίρεση,λες "παιδια ,ξέρετε,γίνεται και αυτό.."

Όχι "Νουμπάδες,τώρα θα σας μάθω μπαλίτσα".

Γιατί 10 λαπτοπ να σου μαζέψω,και για τα δέκα "δεν παίζει καλύτερη λύση" θα πεις.99,9 %

Δημοσ.

ναι το ξερω οτι ημουν εριστικος και συγγνωμη αλλα αρπαζομαι κ εγω ευκολα....

στο τοπικ πιστευω η καλυτερη απαντηση δωθηκε:

Η μέγιστη μνήμη που μπορείς να βάλεις είναι 2x2Gb.

SSD μπορείς να βάλεις ότι θέλεις, είτε αντικαθιστώντας τον υπάρχοντα HDD, είτε αντικαθιστώντας το DVD (εδώ θα χρειαστείς και ένα CADDY).

σε επεξεργαστη ο μεγαλυτερος που μπορει να βαλεις ειναι core2duo T9500 (50 ευρω περιπου ebay)

γενικα δεχεται ολους τους core2duo socket P με max fsb 800

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

επειδή έπεσα πάνω στο θέμα αυτό , θέλω στον ξάδερφό μου να κάνω αναβάθμιση , σε  επεξεργαστή ,η αγορά θα γίνει από eBay γιατί τα δίνουν ξεφτίλα ,τώρα έχει έναν Τ4400 ,ποιους μπορεί να πάρει γνωρίζουμε ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...