Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ερώτημα είναι να πάρω ίδιες ram με αυτές που έχω τώρα; δηλαδή 4*2 GB ή καλύτερα καινούριες 2*4GB; 

Επίσης ισχύει αυτό που είπε ο φίλος παραπάνω; 

εδώ: 

Δεν τα ξέρω πολύ καλά μία γνώμη θα πω και ας με συμπληρώσει (ή διορθώσει) κάποιος που ξέρει καλύτερα, εάν έχεις 4 * 2gb, θα έχεις dual channel μόνο για της 2 μνήμες, εάν σε συμφέρη ή σε παίρνει οικονομικά πάρε 2* 4 gb (επιλογή 2 δηλαδή), ελπίζω να σε βοήθησα.

Επίσης αμα πάρω ίδιες με αυτές που έχω και δεν τρέχουν σε dual channel θα έχω κάπου πρόβλημα ή θα δω κάποια διαφορά στην ταχύτητα του υπολογιστή ;

Δημοσ.

Εχω την εντύπωση ότι και με 2 και με 4 dimms πάλι εχεις dual channel. Οπως και να εχει, δεν αποτελει λόγο να ψάχνεσαι, η διαφορα στις επιδόσεις στην καθημερινή χρήση και για παιχνίδια δεν φαίνεται.

Αν βρίσκεις ίδιες μνήμες με αυτές που εχεις τωρα, πάρτες αφού θα σου βγει φθηνότερα.

Δημοσ.

Το dual channel αφορά τις δύο θέσεις (slots) με το ίδιο χρώμα.

Γιαυτό είναι dual και όχι triple ή quadruple.

Έτσι το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει και σε "διπλό" dual channel με δύο διαφορετικά ζευγαράκια μνήμες.

Απλά, όταν προσθέτεις διαφορετικά ζευγάρια μνήμες αυξάνει στατιστικά η περίπτωση να σου προκύψει κάποια ασυμβατότητα με τη μητρική ή των διαφορετικών ζευγαριών μνημών μεταξύ τους...

Απαραίτητη προυπόθεση είναι να λειτουργούν όλες default στο ίδιο voltage, διαφορετικά θα έχεις παρατράγουδα.

Αν τα δύο ζευγαράκια λειτουργούν σε διαφορετικα Mhz, τότε θα παίξουν όλες μαζί στις χαμηλότερες επιδόσεις, εκτός και αν μπεις στο bios και τις ρυθμίσεις χειροκίνητα.

Άποψη μου είναι ότι στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων συχνότητες πάνω από 1333-1600 Mhz δεν δίνουν κάποια μετρήσιμη διαφορά που να αξίζει το κόπο να ασχοληθείς.

Αντίθετα η αύξηση της ποσότητας της μνήμης από 4 σε 8, σε 12 ή σε 16g εχει άμεσα, σημαντικά και εμφανή αποτελέσματα.

Στη περίπτωσή σου ο φθηνότερος τρόπος να αναβαθμιστείς είναι να κρατήσεις τις μνημούλες που έχεις και να προσθέσεις 2x4=8g με όσο το δυνατό παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε θα έχεις συνολικά 12g και θα λειτουργούν όλες σε dual channel.

Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να δώσεις αυτές που έχεις και να πάρεις ένα σετάκι 2x8=16g, οπότε θα έχεις λιγότερη επιβάρυνση στον ελεγκτη μνήμης αφού θα λειτουργούν πάλι μόνο οι δύο θέσεις και, φυσικά, υπάρχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες για τυχόν ασυμβατότητες. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι με αυτή την επιλογή διατηρείς τη δυνατότητα να προσθέσεις αργότερα και άλλη μνήμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...