Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας στο παρακάτω σύστημα της υπογραφής μου θέλω να αναβαθμίσω την μνήμη Ram απο 4GB που είναι σε 8GB. 

Η μητρική μου είναι εδώ: http://www.asus.com/Motherboards/M4A87TD_EVO/ 

η ram που έχω τώρα είναι corsair xms3 4gb, το θέμα είναι ότι όταν ανοίγω το cpu-z μου βγάζει ότι τρέχει στα 668,9 Mhz 

θέλω να αναβαθμίσω σε 8gb και να τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα τουλάχιστον 1600 mhz.

Γίνετε; μπορείτε να με βοηθήσετε ; γιατί δεν ξέρω τι να επιλέξω; Παίζω και games στον υπολογιστή.  

ορίστε και μία φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοώ

2pq5ao9.png

Δημοσ.

To 668,9MHz αντιστοιχει στα 1333 διαφημιζομενα ΜΗz. Οι μνημες συνηθως τρεχουν σε αυτην την ταχυτητα οταν τις βαζεις στο συστημα. Πρεπει να μπεις στο BIOS και να τις αλλαξεις μονος σου στα 1600ΜΗz. 

Oριστε και εικονες του πως να τις βαλεις στο XMP profile. Yποψιν σε AMD συστηματα το profile αυτο μπορει να μη δουλευει. Σε αυτην την περιπτωση θα ρυθμισεις τους χρονισμους μονος σου.

http://i180.photobucket.com/albums/x164/arc00ta/DSC01822.jpg

http://i180.photobucket.com/albums/x164/arc00ta/DSC01823.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα σας στο παρακάτω σύστημα της υπογραφής μου θέλω να αναβαθμίσω την μνήμη Ram απο 4GB που είναι σε 8GB. 

Η μητρική μου είναι εδώ: http://www.asus.com/Motherboards/M4A87TD_EVO/ 

η ram που έχω τώρα είναι corsair xms3 4gb, το θέμα είναι ότι όταν ανοίγω το cpu-z μου βγάζει ότι τρέχει στα 668,9 Mhz 

θέλω να αναβαθμίσω σε 8gb και να τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα τουλάχιστον 1600 mhz.

Γίνετε; μπορείτε να με βοηθήσετε ; γιατί δεν ξέρω τι να επιλέξω; Παίζω και games στον υπολογιστή.  

ορίστε και μία φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοώ

2pq5ao9.png

Πέρα από το πως την τρέχει την μνήμη τώρα το σύστημά σου που μας το δείχνει αυτή η καρτέλα, δείξε μας και τα SPD για να δούμε μήπως έχει περιθώριο να τρέξει και παραπάνω.

Προσωπικά θα κοιτούσα να πουλήσω την μνήμη που έχεις και να πάω σε ένα σετάκι των 8GB 1600+  , θα έλεγα για 1866Mhz που ο PHENOM  τα πιάνει  (1600Mhz από πολλαπλασιατή / διαιρέτη και τα 1866 με ανέβασμα λίγο του Bus clock  αν κλοκάρεις).

Τέλος θα σου έλεγα να βάλεις SSD δίσκο για λειτουργικό και λοιπές εφαρμογές ! Αυτό που ψάχνεις στην μνήμη = σπιρτάδα , θα το βρεις στο σύνολό του ΜΟΝΟ αν βάλεις ΚΑΙ SSD δίσκο για λειτουργικό και λοιπές εφαρμογές !

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, ευχαριστώ για την βοήθεια σας, ssd έχω τον samsung 840 EVO 120gb στον υπολογιστή, τον έβαλα πριν 4-5 μήνες και εκεί έχω λειτουργικό και ότι προγράμματα χρησιμοποιώ αρκετά, και τώρα θέλω να αναβαθμίσω και την μνήμη σε 8GB. 

Ορίστε και η φωτογραφία από την καρτέλα SPD που ζητήσατε,

349851s.png

Έκανα και αυτό από το bios για την ταχύτητα και τώρα μου βγάζει αυτό

2z8yydz.png

άρα τρέχει στα 1600 mhz, σωστά; 

Δημοσ.

Ναι τρεχει στα 1600mhz. Αν βαλεις ακομα 4gb θα πας στα 8gb στα 1600mhz ακομη και αν η νεα σου μνημη ειναι γρηγοροτερη γιατι παντα συχρονιζονται με βαση την πιο αργη εκτος αν τις κανεις overclock στα 1866mhz. Εχε υποψιν σου παντως οτι τα mhz δεν παιζουν και μεγαλο ρολο στις επιδοσεις εκτος αν η διαφορα τους ειναι μεγαλη,τωρα απο τα 1600 στα 1866 σιγα τον πολυελαιο. Η διαφορα φαινεται στο μεγεθος των gb.

Δημοσ.

Όποτε λένε να προσθέσω άλλες 2 μνημες δηλαδή 4gb ακόμα να να έχω συνολικά 8gb σε 4 slot δηλαδή 2gb ram σε κάθε slot ή να παρω 8gb ram dual channel ; Δηλαδή 2 ram των 4gb η κάθε μια;

Δημοσ.

Δεν τα ξέρω πολύ καλά μία γνώμη θα πω και ας με συμπληρώσει (ή διορθώσει) κάποιος που ξέρει καλύτερα, εάν έχεις 4 * 2gb, θα έχεις dual channel μόνο για της 2 μνήμες, εάν σε συμφέρη ή σε παίρνει οικονομικά πάρε 2* 4 gb (επιλογή 2 δηλαδή), ελπίζω να σε βοήθησα.

Δημοσ.

To 668,9MHz αντιστοιχει στα 1333 διαφημιζομενα ΜΗz. Οι μνημες συνηθως τρεχουν σε αυτην την ταχυτητα οταν τις βαζεις στο συστημα. Πρεπει να μπεις στο BIOS και να τις αλλαξεις μονος σου στα 1600ΜΗz. 

Oριστε και εικονες του πως να τις βαλεις στο XMP profile. Yποψιν σε AMD συστηματα το profile αυτο μπορει να μη δουλευει. Σε αυτην την περιπτωση θα ρυθμισεις τους χρονισμους μονος σου.

http://i180.photobucket.com/albums/x164/arc00ta/DSC01822.jpg

http://i180.photobucket.com/albums/x164/arc00ta/DSC01823.jpg

Έχω RAM 4gb που τρέχει στα 1066MHz. Μπήκα στο BIOS και το άλλαξα σε 1333 και άνοιξα στο CPUID και όντως έτρεχε στα 1333 μετά από αυτό. Πώς γίνεται αυτό αφού η μνήμη λέει πάνω 1066MHz? Δημιουργώ κάποιο πρόβλημα έτσι?

Υ.Γ Sorry για το offtopic αλλά δεν μπορώ να ανοίξω ολόκληρο θέμα γι αυτήν την ερώτηση!

Δημοσ.

Έχω RAM 4gb που τρέχει στα 1066MHz. Μπήκα στο BIOS και το άλλαξα σε 1333 και άνοιξα στο CPUID και όντως έτρεχε στα 1333 μετά από αυτό. Πώς γίνεται αυτό αφού η μνήμη λέει πάνω 1066MHz? Δημιουργώ κάποιο πρόβλημα έτσι?

Υ.Γ Sorry για το offtopic αλλά δεν μπορώ να ανοίξω ολόκληρο θέμα γι αυτήν την ερώτηση!

Πρακτικά της έκανες over lock. Δεν δημιουργείς προβλημα εφόσον το σύστημα ειναι σταθερό. Θα το ελέγξεις με ειδικά προγράμματα που τεσταρουν την ram. Δεν εχω κάποιο στο νου μου, αλλα με googlάριςμα θα βρεις. Μπορεί να σου πουν και τα παιδιά στο forum.

Trankll, Το καλύτερο θα ήταν να βρεις ενα ακομη σετακι ίδιες μνήμες και να τις βάλεις στην μητρική σου, εφόσον εχει χώρο για 4 dimms. Αλλιώς πάρε ενα 8αρι η 2 4αρια αν τα βρίσκεις φθηνοτερα.

Δημοσ.

Πρακτικά της έκανες over lock. Δεν δημιουργείς προβλημα εφόσον το σύστημα ειναι σταθερό. Θα το ελέγξεις με ειδικά προγράμματα που τεσταρουν την ram. Δεν εχω κάποιο στο νου μου, αλλα με googlάριςμα θα βρεις. Μπορεί να σου πουν και τα παιδιά στο forum.

Trankll, Το καλύτερο θα ήταν να βρεις ενα ακομη σετακι ίδιες μνήμες και να τις βάλεις στην μητρική σου, εφόσον εχει χώρο για 4 dimms. Αλλιώς πάρε ενα 8αρι η 2 4αρια αν τα βρίσκεις φθηνοτερα.

Τη συγκεκριμένη μνήμη είναι δύσκολο να την βρω πλέον :P

Αν πάρω μία 1333MHz θα τρέχουν αναγκαστικά και οι 2 στα 1066 λόγω της μικρότερης, ή με πατέντα ίδιου τύπου μπορεί και να τρέχουν στα 1333?

Δημοσ.

Δεν τα ξέρω πολύ καλά μία γνώμη θα πω και ας με συμπληρώσει (ή διορθώσει) κάποιος που ξέρει καλύτερα, εάν έχεις 4 * 2gb, θα έχεις dual channel μόνο για της 2 μνήμες, εάν σε συμφέρη ή σε παίρνει οικονομικά πάρε 2* 4 gb (επιλογή 2 δηλαδή), ελπίζω να σε βοήθησα.

Αυτό που λέει ο φίλος για το 4*2gb ισχύει; Ξέρει κάποιος σίγουρα; 

Έχω χώρο για 4dimms, απλά το σκέφτομαι να πάρω 4*2gb με αυτό που είπε ο φίλος παραπάνω. Ξέρεις αν ισχύει κάτι τέτοιο; 

Δημοσ.

Παιδιά ξερει κάποιος τι ισχύει ; Και αν ισχύουν τα παραπάνω ; Γιατί θελω να προχωρήσω σε αγορά ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...