TrankLL Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα σας στο παρακάτω σύστημα της υπογραφής μου θέλω να αναβαθμίσω την μνήμη Ram απο 4GB που είναι σε 8GB. Η μητρική μου είναι εδώ: http://www.asus.com/Motherboards/M4A87TD_EVO/ η ram που έχω τώρα είναι corsair xms3 4gb, το θέμα είναι ότι όταν ανοίγω το cpu-z μου βγάζει ότι τρέχει στα 668,9 Mhz θέλω να αναβαθμίσω σε 8gb και να τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα τουλάχιστον 1600 mhz. Γίνετε; μπορείτε να με βοηθήσετε ; γιατί δεν ξέρω τι να επιλέξω; Παίζω και games στον υπολογιστή. ορίστε και μία φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοώ
XMorsX Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 To 668,9MHz αντιστοιχει στα 1333 διαφημιζομενα ΜΗz. Οι μνημες συνηθως τρεχουν σε αυτην την ταχυτητα οταν τις βαζεις στο συστημα. Πρεπει να μπεις στο BIOS και να τις αλλαξεις μονος σου στα 1600ΜΗz. Oριστε και εικονες του πως να τις βαλεις στο XMP profile. Yποψιν σε AMD συστηματα το profile αυτο μπορει να μη δουλευει. Σε αυτην την περιπτωση θα ρυθμισεις τους χρονισμους μονος σου. http://i180.photobucket.com/albums/x164/arc00ta/DSC01822.jpg http://i180.photobucket.com/albums/x164/arc00ta/DSC01823.jpg
adtakhs Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα σας στο παρακάτω σύστημα της υπογραφής μου θέλω να αναβαθμίσω την μνήμη Ram απο 4GB που είναι σε 8GB. Η μητρική μου είναι εδώ: http://www.asus.com/Motherboards/M4A87TD_EVO/ η ram που έχω τώρα είναι corsair xms3 4gb, το θέμα είναι ότι όταν ανοίγω το cpu-z μου βγάζει ότι τρέχει στα 668,9 Mhz θέλω να αναβαθμίσω σε 8gb και να τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα τουλάχιστον 1600 mhz. Γίνετε; μπορείτε να με βοηθήσετε ; γιατί δεν ξέρω τι να επιλέξω; Παίζω και games στον υπολογιστή. ορίστε και μία φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοώ Πέρα από το πως την τρέχει την μνήμη τώρα το σύστημά σου που μας το δείχνει αυτή η καρτέλα, δείξε μας και τα SPD για να δούμε μήπως έχει περιθώριο να τρέξει και παραπάνω. Προσωπικά θα κοιτούσα να πουλήσω την μνήμη που έχεις και να πάω σε ένα σετάκι των 8GB 1600+ , θα έλεγα για 1866Mhz που ο PHENOM τα πιάνει (1600Mhz από πολλαπλασιατή / διαιρέτη και τα 1866 με ανέβασμα λίγο του Bus clock αν κλοκάρεις). Τέλος θα σου έλεγα να βάλεις SSD δίσκο για λειτουργικό και λοιπές εφαρμογές ! Αυτό που ψάχνεις στην μνήμη = σπιρτάδα , θα το βρεις στο σύνολό του ΜΟΝΟ αν βάλεις ΚΑΙ SSD δίσκο για λειτουργικό και λοιπές εφαρμογές !
TrankLL Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Καλημέρα παιδιά, ευχαριστώ για την βοήθεια σας, ssd έχω τον samsung 840 EVO 120gb στον υπολογιστή, τον έβαλα πριν 4-5 μήνες και εκεί έχω λειτουργικό και ότι προγράμματα χρησιμοποιώ αρκετά, και τώρα θέλω να αναβαθμίσω και την μνήμη σε 8GB. Ορίστε και η φωτογραφία από την καρτέλα SPD που ζητήσατε, Έκανα και αυτό από το bios για την ταχύτητα και τώρα μου βγάζει αυτό άρα τρέχει στα 1600 mhz, σωστά;
music_lover Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Ναι τρεχει στα 1600mhz. Αν βαλεις ακομα 4gb θα πας στα 8gb στα 1600mhz ακομη και αν η νεα σου μνημη ειναι γρηγοροτερη γιατι παντα συχρονιζονται με βαση την πιο αργη εκτος αν τις κανεις overclock στα 1866mhz. Εχε υποψιν σου παντως οτι τα mhz δεν παιζουν και μεγαλο ρολο στις επιδοσεις εκτος αν η διαφορα τους ειναι μεγαλη,τωρα απο τα 1600 στα 1866 σιγα τον πολυελαιο. Η διαφορα φαινεται στο μεγεθος των gb.
TrankLL Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Όποτε λένε να προσθέσω άλλες 2 μνημες δηλαδή 4gb ακόμα να να έχω συνολικά 8gb σε 4 slot δηλαδή 2gb ram σε κάθε slot ή να παρω 8gb ram dual channel ; Δηλαδή 2 ram των 4gb η κάθε μια;
lefi Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δεν τα ξέρω πολύ καλά μία γνώμη θα πω και ας με συμπληρώσει (ή διορθώσει) κάποιος που ξέρει καλύτερα, εάν έχεις 4 * 2gb, θα έχεις dual channel μόνο για της 2 μνήμες, εάν σε συμφέρη ή σε παίρνει οικονομικά πάρε 2* 4 gb (επιλογή 2 δηλαδή), ελπίζω να σε βοήθησα.
petran91 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 To 668,9MHz αντιστοιχει στα 1333 διαφημιζομενα ΜΗz. Οι μνημες συνηθως τρεχουν σε αυτην την ταχυτητα οταν τις βαζεις στο συστημα. Πρεπει να μπεις στο BIOS και να τις αλλαξεις μονος σου στα 1600ΜΗz. Oριστε και εικονες του πως να τις βαλεις στο XMP profile. Yποψιν σε AMD συστηματα το profile αυτο μπορει να μη δουλευει. Σε αυτην την περιπτωση θα ρυθμισεις τους χρονισμους μονος σου. http://i180.photobucket.com/albums/x164/arc00ta/DSC01822.jpg http://i180.photobucket.com/albums/x164/arc00ta/DSC01823.jpg Έχω RAM 4gb που τρέχει στα 1066MHz. Μπήκα στο BIOS και το άλλαξα σε 1333 και άνοιξα στο CPUID και όντως έτρεχε στα 1333 μετά από αυτό. Πώς γίνεται αυτό αφού η μνήμη λέει πάνω 1066MHz? Δημιουργώ κάποιο πρόβλημα έτσι? Υ.Γ Sorry για το offtopic αλλά δεν μπορώ να ανοίξω ολόκληρο θέμα γι αυτήν την ερώτηση!
XMorsX Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Έχω RAM 4gb που τρέχει στα 1066MHz. Μπήκα στο BIOS και το άλλαξα σε 1333 και άνοιξα στο CPUID και όντως έτρεχε στα 1333 μετά από αυτό. Πώς γίνεται αυτό αφού η μνήμη λέει πάνω 1066MHz? Δημιουργώ κάποιο πρόβλημα έτσι? Υ.Γ Sorry για το offtopic αλλά δεν μπορώ να ανοίξω ολόκληρο θέμα γι αυτήν την ερώτηση! Πρακτικά της έκανες over lock. Δεν δημιουργείς προβλημα εφόσον το σύστημα ειναι σταθερό. Θα το ελέγξεις με ειδικά προγράμματα που τεσταρουν την ram. Δεν εχω κάποιο στο νου μου, αλλα με googlάριςμα θα βρεις. Μπορεί να σου πουν και τα παιδιά στο forum. Trankll, Το καλύτερο θα ήταν να βρεις ενα ακομη σετακι ίδιες μνήμες και να τις βάλεις στην μητρική σου, εφόσον εχει χώρο για 4 dimms. Αλλιώς πάρε ενα 8αρι η 2 4αρια αν τα βρίσκεις φθηνοτερα.
petran91 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Πρακτικά της έκανες over lock. Δεν δημιουργείς προβλημα εφόσον το σύστημα ειναι σταθερό. Θα το ελέγξεις με ειδικά προγράμματα που τεσταρουν την ram. Δεν εχω κάποιο στο νου μου, αλλα με googlάριςμα θα βρεις. Μπορεί να σου πουν και τα παιδιά στο forum. Trankll, Το καλύτερο θα ήταν να βρεις ενα ακομη σετακι ίδιες μνήμες και να τις βάλεις στην μητρική σου, εφόσον εχει χώρο για 4 dimms. Αλλιώς πάρε ενα 8αρι η 2 4αρια αν τα βρίσκεις φθηνοτερα. Τη συγκεκριμένη μνήμη είναι δύσκολο να την βρω πλέον Αν πάρω μία 1333MHz θα τρέχουν αναγκαστικά και οι 2 στα 1066 λόγω της μικρότερης, ή με πατέντα ίδιου τύπου μπορεί και να τρέχουν στα 1333?
TrankLL Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δεν τα ξέρω πολύ καλά μία γνώμη θα πω και ας με συμπληρώσει (ή διορθώσει) κάποιος που ξέρει καλύτερα, εάν έχεις 4 * 2gb, θα έχεις dual channel μόνο για της 2 μνήμες, εάν σε συμφέρη ή σε παίρνει οικονομικά πάρε 2* 4 gb (επιλογή 2 δηλαδή), ελπίζω να σε βοήθησα. Αυτό που λέει ο φίλος για το 4*2gb ισχύει; Ξέρει κάποιος σίγουρα; Trankll, Το καλύτερο θα ήταν να βρεις ενα ακομη σετακι ίδιες μνήμες και να τις βάλεις στην μητρική σου, εφόσον εχει χώρο για 4 dimms. Αλλιώς πάρε ενα 8αρι η 2 4αρια αν τα βρίσκεις φθηνοτερα. Έχω χώρο για 4dimms, απλά το σκέφτομαι να πάρω 4*2gb με αυτό που είπε ο φίλος παραπάνω. Ξέρεις αν ισχύει κάτι τέτοιο;
TrankLL Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Παιδιά ξερει κάποιος τι ισχύει ; Και αν ισχύουν τα παραπάνω ; Γιατί θελω να προχωρήσω σε αγορά ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα