Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα torrent file που θέλουμε νε κατεβάσουμε, η μηχανή αναζήτησης που το ψάχουμε μας δείχνει seeds και peers για το αρχείο. Εδώ υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια, σύμφωνα με την οποία δεν ξέρω αν έχω καταλάβει καλά.

seeder:αυτός που έχει ολόκληρο το αρχείο (100%).
peers:πόσοι έχουν κομμάτια του αρχείου (<100%)

Απ' ό,τι έχω διαβάσει, για να γίνεται πιό εύκολη η μετάδοση των αρχείων μεταξύ των χρηστών, κάθε αρχείο κόβεται σε κομμάτια, και κάθε χρήστης που το κατεβάζει παίρνει διαφορετικό κομμάτι. Αυτό βοηθάει ώστε, εάν δεν υπάρχει seeder σε ένα αρχείο, να είναι πιθανό να κατεβάσεις το 100% ενός αρχείου.

π.χ. εάν ένα αρχείο είναι χωρισμένο στα κομμάτια a, b, c, d και e, και το θέλουν οι χρήστες 1, 2, 3, 4 και 5 ταυτόχρονα, εάν υπάρχει ένας seeder, μπορεί να το λάβουν ως εξής:
a το 5
b το 2
c το 1
d το 4
e το 3

ερώτηση 1:
Τα έχω καταλάβει σωστά;

ερώτηση 2:
αν έχω καταλάβει σωστά, εάν σε ένα αρχείο που θέλουμε να καταβάσουμε δούμε π.χ. 0 seeds και 10 peers, υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβουμε ότι αυτοί οι peers έχουν συνολικά το 100% του αρχείου, και ότι δε θα χάσουμε τζάμπα το χρόνο μας αν ξεκινήσουμε το download; π.χ. να κατεβάσουμε ως το 80%;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ολα καλα φιλε μου.....ετσι γινεται με τα torrents και οντως μπορει να συμβει αυτο που λες και να μην μπορεσεις να κατεβασεις το 100% αλλα αυτο νομιζω οτι ειναι πολυ πολυ σπανιο.....

Δημοσ.

ερώτηση 2:

αν έχω καταλάβει σωστά, εάν σε ένα αρχείο που θέλουμε να καταβάσουμε δούμε π.χ. 0 seeds και 10 peers, υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβουμε ότι αυτοί οι peers έχουν συνολικά το 100% του αρχείου, και ότι δε θα χάσουμε τζάμπα το χρόνο μας αν ξεκινήσουμε το download; π.χ. να κατεβάσουμε ως το 80%;

Ευχαριστώ!

Αν οι peers ειχαν αθροιστικα το 100% του αρχειου, τοτε καποιος απο αυτους θα καταφερνε να αποκτησει ολο το αρχειο και θα γινοταν seeder (και με τη σειρα τους και οι υπολοιποι). Αρα μαλλον αποκλειεται να εχουν το 100% του αρχειου. Θα πρεπει να περιμενεις να εμφανιστει καποιος seeder, αλλα μαλλον δεν αξιζει να ασχοληθεις με torrents με 0 seeders.

Δημοσ.

Αν οι peers ειχαν αθροιστικα το 100% του αρχειου, τοτε καποιος απο αυτους θα καταφερνε να αποκτησει ολο το αρχειο και θα γινοταν seeder

Αυτό είναι σχετικό. Μπορεί κάποιος που αποκτά ολόκληρο το αρχείο, να το μετακινήσει απ' το φάκελο του download, οπότε η εφαρμογή αυτόματα αρχίζει και πάλι το download αν ο χρήστης δεν διαγράψει απ' την download λίστα της εφαρμογής ότι θέλει το αρχείο. Αν γίνει αυτό (μεταφορά του αρχείου απ' το folder), ο χρήστης γίνεται από seeder και πάλι peer.

5a2owg.jpg

α. Καταλαβαίνω αυτό που λέτε, ότι, εάν seed=0, να μην ασχοληθούμε. Είναι μία λεπτομέρεια εδώ, όμως. Τα search results πώς βγαίνουν; Μπορεί εκείνη τη στιγμή που ψάχνεις, εάν όντως υπάρχει π.χ. ένας μόνο χρήστης που έχει ολόκληρο το αρχείο (άρα seed=1), να έχει κλειστό τον υπολογιστή του, ή να μην είναι μέσα στην client εφαρμογή του. Με ποιά κριτήρια βγαίνουν τα results; Μπορεί αυτός ο seeder να μην είναι στην εφαρμογή του, αλλά, παρ' όλ' αυτά, φυσικά με ανοιχτό τον υπολογιστή, να παίρνεις το αρχείο του;

β. Είναι αποθηκευμένο το αρχείο σε κάποιον server (δε νομίζω να γίνεται αυτό, διότι μιλάμε για P2P περιβάλλον);

γ. Στην παραπάνω εικόνα αυτό που ρωτάω είναι, εάν υπάρχει τρόπος, εάν υπήρχαν μόνο οι κόκκινοι χρήστες (άρα μόνο peers), να πιστοποήσω ότι θα πάρω το 100%;

δ. Αλλά εδώ παίζει καί μία άλλη λεπτομέρεια... Εάν, τελικά, όντως υπάρχει τρόπος η εφαρμογή (client) torrent που χρησιμοποιείς να κάνει αυτό το check που λέω στο (γ.), ίσως εκείνη την ώρα που τεστάρει όντως να βρει ότι δε μπορεί να συμπληρωθεί το 100%. Αλλά, εάν κάποια άλλη στιγμή μπει και κάποιος(οι) άλλοι peers μέσα στην client εφαρμογή τους, να συμπληρώνουν το 100% του αρχείου. Αυτό παίζει;

Δημοσ.

α) Βασικά, ότι και να λέει η σελίδα για seed και peers συνήθως έχει αρκετή απόκλιση από την πραγματικότητα.

Οπότε, αν θέλεις πάρα πολύ κάτι σπάνιο και δεν μπορείς να το βρεις αλλού, το φορτώνεις στον client και περιμένεις 1-2 μέρες να δεις αν θα εμφανίσει seeders. Υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί κανένας μέσα από το dht ή ανταλαγή αποδεκτών ή κάποιος που seedάρει όποτε του καπνίσει.

β) όχι

γ) Ναι, υπάρχει. Αν επιλέξεις το torrent και εμφανίσεις από κάτω τις πληροφορίες θα δεις δύο μπάρες, Λήφθηκαν και Διαθεσιμότητα.

Αν στη διαθεσιμότητα έχει κόκκινα κενά τότε το torrent δεν υπάρχει ολοκληρωμένο. Αν το torrent αποτελείται από πολλά αρχεία (π.χ. mp3 album) και στη διαθεσιμότητα έχει κόκκινα, μπορείς να δεις στην καρτέλα Αρχεία για το κάθε αρχείο τι υπάρχει. Μπορεί στα περισσότερα να μην έχει κόκκινο και να έχει σε 2 ή 3 αρχεία. Αυτό σημαίνει ότι θα κατέβει μεν μερικώς το torrent, αλλά κάποια αρχεία θα είναι ολοκληρωμένα.

Για να μην μπερδεύεσαι, προτείνω να ορίσεις στις ρυθμίσεις του client έτσι ώστε να προσθέτει μια κατάληξη (στο utorrent είναι .ut) στα μη ολοκληρωμένα αρχεία. Έτσι, αν πας στον φάκελο με τα αρχεία του torrent θα ξέρεις άμεσα ποια κατέβηκαν και ποια όχι.

δ) ναι, παίζει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...