Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταία έχω ένα περίεργο πρόβλημα βγάζοντας ήχο από τα ακουστικά ή τα ηχεία μου. Συγκεκριμένα ανοίγω τον υπολογιστή και το εικονίδιο του ήχου κάτω δεξιά γράφει "No Speakers or Headphones are plugged in". Όταν πατάω για troubleshooting λέει "Could not identify your problem" άρα από εκεί δεν γίνεται τίποτα.

Το θέμα είναι πως αν κλείσω το ρεύμα από το πολύμπριζο και ξανανοίξω το PC, λειτουργεί ο ήχος μια χαρά. Μετά από από κάποιες ώρες που θα κλείσω τον υπολογιστή και τον ανοίξω την επόμενη μέρα πχ, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το μόνο που να το φτιάχνει να είναι η διαδικασία που ήδη ανέφερα.

Τι έχω δοκιμάσει:

• Έχω εγκαταστήσει όλους τους drivers ήχου της μητρικής μαζί με το Sound Blater Recon3Di.
  • Έχω δοκιμάσει φορματ μπας και ήταν κάποιο σκάλωμα των windows, πάλι τίποτα.
  • Όταν πάω "Administrative Tools" και "Services" το Windows Audio λειτουργεί μια χαρά και restart να το κάνω δεν διορθώνει το πρόβλημα.
  • Ενώ είμαι σε boot που δεν έχω ήχο, αν ανοίξω την τηλεόραση που έχω και αυτήν συνδεδεμένη στο PC, μπορώ να βάλω ο ήχος να βγαίνει από εκεί. Η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη με hdmi στην κάρτα γραφικών οπότε δεν έχει άμεση σχέση με θέματα ήχου της μητρικής, όπως είναι η υποδοχή για τα speakers στο πίσω μέρος του κουτιού και η υποδοχή για headphones μπροστά στο κουτί. Γενικά μπορώ τότε να έχω ήχο μόνο από την τηλεόραση και όχι από τα ηχεία μου ή τα ακουστικά μου.
  • Δοκίμασα re-install τους drivers ήχου, πάλι κανένα αποτέλεσμα.
  • Με την προηγούμενη μητρική μου είχα παρόμοια θέματα με "καλά" και "κακά" boots αλλά όχι σχετικά με τον ήχο, αλλά σχετικά με αποδόσεις σε παιχνίδια.

Οπότε το μόνο που μπορώ να φανταστώ ότι φταίει είναι η μητρική. Και αυτό το θέμα μου το βγάζει τις 2-3 τελευταίες βδομάδες, ενώ είναι αγορασμένη από μέσα Ιανουαρίου. Στην αρχή δούλευε μια χαρά. Έχετε να προτείνετε καμιά λύση ή αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψω την μητρική στο Vision studio? Μέχρι και support στην gigabyte έστειλα και δεν μπόρεσαν να με βοηθήσουν. Μου είπαν να επιστρέψω την μητρική στο κατάστημα που την πήρα γιατί δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Που να ξεραν όμως την υποστήριξη του vision studio, που σε βάζουν να πληρώσεις τα έξοδα επιστροφής και κάνουν πόσο καιρό να σου στείλουν απάντηση (τελευταία εμπειρία κράτησε σχεδόν 2 μήνες μέχρι να πάρω τα χρήματα μου πίσω).

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας προκαταβολικά. (τα specs του PC βρίσκονται στην υπογραφή μου)

Δημοσ.

http://forums.creative.com/showthread.php?t=567821

Στις recon και στις x-fi (εξερεση η χ-fi audio) χανεται ο ηχος ιδιως αν το μηχανιμα εχει ssd το προβλημα ειναι απο το 2011 και λυση δεν εχουν βρει.

(ποτε bootaroyn κανονικα και ποτε οχι)

Μια λυση που προτεινει καποιος αλλα αμφιβαλλω αν θα δουλεψει.

Had the same problem, it is ssd related, you have to move virtual memory from ssd to hdd.
my computer properties/advanced system setings/advanced tab/performance settings/advanced/virtual memory/change button.

Set "no pagining file" on ssd, and put "system manged size" on HDD

Γενικα επειδη εχω δουλεψει με παρα πολλες καρτες ηχου με χειροτερες τις xonar που με ενα απλο φορματ σβηνει το firmware που εχουν για αγνωστο λογο σε μερικα μηχανιματα, η μονη που δουλευει απροβληματιστα ειναι μια x-fi creative audio pci που δεν εχει το πραγματικο chipset χ-fi των αλλων καρτων. (sounblaster audigy se remake).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://forums.creative.com/showthread.php?t=567821

Στις recon και στις x-fi (εξερεση η χ-fi audio) χανεται ο ηχος ιδιως αν το μηχανιμα εχει ssd το προβλημα ειναι απο το 2011 και λυση δεν εχουν βρει.

(ποτε bootaroyn κανονικα και ποτε οχι)

Μια λυση που προτεινει καποιος αλλα αμφιβαλλω αν θα δουλεψει.

Had the same problem, it is ssd related, you have to move virtual memory from ssd to hdd.

my computer properties/advanced system setings/advanced tab/performance settings/advanced/virtual memory/change button.

Set "no pagining file" on ssd, and put "system manged size" on HDD

Γενικα επειδη εχω δουλεψει με παρα πολλες καρτες ηχου με χειροτερες τις xonar που με ενα απλο φορματ σβηνει το firmware που εχουν για αγνωστο λογο σε μερικα μηχανιματα, η μονη που δουλευει απροβληματιστα ειναι μια x-fi creative audio pci που δεν εχει το πραγματικο chipset χ-fi των αλλων καρτων. (sounblaster audigy se remake).

Να σαι καλά φίλε για την απάντηση. Αυτό που είπες για το virtual memory θα εχει καποια επιπτωση στην συνολικη επιδοση του υπολογιστη?

EDIT: Ποσταρα και στο λινκ που παρέθεσες μπας και μπορέσουν να με βοηθήσουν τα παιδιά εκεί πέρα. Και απλά ελπίζουμε...

Επεξ/σία από naruto14

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...