Προς το περιεχόμενο

ZyXEL VMG1312-B10A VDSL2 Wireless N Modem Review

crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι να πούμε κι εμείς που έχουμε μπλέξει με τη Cyta και τα σάπια μηχανάκια της (και τρωγόμαστε στο τηλέφωνο αν επιτρέπεται νομικά να βάλουμε δική μας συσκευή ή όχι, εννοείται αφού έχουμε βρει το SIP password). Έρχεται όμως η μέρα που θα τους ρίξω άκυρο για να βάλω VDSL από άλλο πάροχο, οπότε το παρόν review θα χρησιμεύσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν υποστηρίζει vectoring ε?

Υποστηρίζει:

"The ZyXEL VMG1312-B Series Wireless N VDSL2 4-port Gateway with USB supports Vectoring technology

that eliminates cross-talk or interference among different VDSL lines. With the mechanism, Vectoring

significantly increases bit rates to compete with cable/fiber technology as well as to enlarge service coverage without changing the current infrastructure—a way to significantly save cost comparing to fiber-to-the-home (FTTH) deployments and CAPEX can also be optimized by the improved data rates and coverage without upgrading equipment."

• Like 2

Γιατί να αλλάξεις το modem/router του isp και να το πληρώνεις πάλι χρυσό;

Απενεργοποιείς κάθε δυνατότητα wireless/routing και το αφήνεις σκέτο modem.

Αγοράζεις λοιπόν ένα routeraraki ac/gigabit χωρίς modem, πολύ πιο φθηνά από τι να το έπερνες με vdsl modem πάνω, και είσαι κομπλέ. Εγώ έτσι έχω κάνει. Ο router μου σταθερός, και αν βάλω vdsl, γίνεται μόνο modem και συνεχίζω και έχω τον router μου.

• Like 5

• Moderators

ούτε 1MB/s στο ασύρματο?

Το Belkin που ειχα αγορασει το 2008 (αυτό είναι 7 χρονια πριν...) πετυχαινει κάτι λιγότερο από 10MB/s. Δηλαδη οκ, αντι για 117 χαθηκε να το πουλανε 120 και να μπορει να λειτουργησει τουλαχιστον στο υψος των περιστασεων της wifi-n υποστηριξης;

Ενα mkv να streamάρεις, αν ειναι πανω απο 5GB θα τρωει κολληματα...

Αγοράζεις λοιπόν ένα routeraraki ac/gigabit χωρίς modem, πολύ πιο φθηνά από τι να το έπερνες με vdsl modem πάνω, και είσαι κομπλέ. Εγώ έτσι έχω κάνει. Ο router μου σταθερός, και αν βάλω vdsl, γίνεται μόνο modem και συνεχίζω και έχω τον router μου.

Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ σε πελάτη μου που είχε τα χίλια - μύρια προβλήματα με το ρούτερ του ΟΤΕ.

Το σετάρισα σε bridge mode κι έβαλα ένα TP-Link router για το routing κι όλα παίζουν άψογα.

• Like 1

Χρυσό από που και ως που;

120Ευρώ δεν είναι χρυσό, χάλκινο μπορεί, είναι middle range. Το Tp-link που έχω το πήρα κάπου στα 75Ευρώ (για ISDN). Για τη τιμή του είναι άριστο και δεν θα με νοιάζει σε τι πάροχο θα είμαι μελλοντικά*, αυτό είναι το μεγάλο συν με τα router της αγοράς. Συν ότι έχεις όλες τις ρυθμίσεις ελεύθερες, δεν είναι ρούτερ των 5 Ευρώ που δίνουν οι πάροχοι και κολλάνε αβέρτα.

Έχω δουλέψει και με ρούτερ χιλιάρικου, αλλά για κάποιον που θέλει το καλύτερο σε τιμή/απόδοση, το TP-Link 8970 καλύπτει το 99% των περιπτώσεων (δεν έχει τα μειονεκτήματα του Zyxel).

*=αν και ξέρω ότι ISDN μόνο ο ΟΤΕ δίνει προς το παρόν.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρυσό από που και ως που;

120Ευρώ δεν είναι χρυσό, χάλκινο μπορεί, είναι middle range. Το Tp-link που έχω το πήρα κάπου στα 75Ευρώ (για ISDN). Για τη τιμή του είναι άριστο και δεν θα με νοιάζει σε τι πάροχο θα είμαι μελλοντικά*, αυτό είναι το μεγάλο συν με τα router της αγοράς. Συν ότι έχεις όλες τις ρυθμίσεις ελεύθερες, δεν είναι ρούτερ των 5 Ευρώ που δίνουν οι πάροχοι και κολλάνε αβέρτα.

Έχω δουλέψει και με ρούτερ χιλιάρικου, αλλά για κάποιον που θέλει το καλύτερο σε τιμή/απόδοση, το TP-Link 8970 καλύπτει το 99% των περιπτώσεων (δεν έχει τα μειονεκτήματα του Zyxel).

*=αν και ξέρω ότι ISDN μόνο ο ΟΤΕ δίνει προς το παρόν.

Ρε φίλε αν πάρεις απλό router και όχι modem τότε θα το πάρεις και πολύ λιγότερο και με καλύτερη τεχνολογία. Εγώ πήρα με 50 ευρώ tplink gigabit route με 802.11/ac και όχι n που πήρες με 75 ευρώ.

http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=2872&model=Archer+C2

Και φυσικά όταν θα πας σε vdsl θα θες άλλο ενώ εγώ όχι γιατί απλά θα χρησιμοποιώ του ote σαν modem και θα κρατήσω τον router μου.

Και η διαφορά αυξάνεται όταν μιλάμε για vdsl modem.

Γιατί κάποιος που έχει vdsl modem/router από τον πάροχο να ξαναπληρώνει για modem;

Αφού αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να αλλάξει μόνο το μέρος του routing. Παίρνει σκέτο router και αντί για 120 πληρώνει 50.

Επεξ/σία από Retromaniac

με 75 πηρα το tp-link 9980 και τελειωσα.

That's the point. Με τα ίδια λεφτά έπαιρνες το tplink archer c5 που είναι πολύ καλύτερο και χρησιμοποιούσες του πάροχου απλά σαν modem.

• Like 2

Είχα ένα Zyxel P660HW το οποίο δούλεψε σαν σκυλί για καμιά 10ριά χρόνια, ώσπου κάποια μέρα αποφάσισε να μην δουλεύει πια... RIP.

Τώρα πια βολεύομαι με το router της Forthnet που τουλάχιστον για home networking είναι επαρκές.

Αν πάντως έρθει ποτέ η ώρα να πάρω πάλι aftermarket router τότε πρώτα Zyxel θα κοιτάξω.

Οποιος ενδιαφερεται για πραγματικη λυση να αγορασει ενα τπ λινκ wdr-3600 ( gigabit & 2.4ghz & 5ghz ) . Να το συνδεσει πανω στο router του παροχου και να απενεργοποιησει το wifi

Για τους ψαγμενους υποστηριζει και openwrt που παει σε αλλα επιπεδα τα router

300Mbps and 5GHz 300Mbps connections for 600Mbps of total available bandwidth

Ολα αυτα με 52€

(Δεν κανω διαφημιση)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...