Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

έχω 2 συνδέσεις, μια VDSL και μια ADSL και συγχρονίζουν απο 2 ZTE Router που έδιναν οι providers.

Τα 2 ZTE καταλήγουν σε 1 switch και πάνω στο switch έχω τα PC και 1 Wifi Router DGN2200v3 (amod firm) της Netgear που κάνει την δουλειά του Access Point. Τα PC τα βάζω καρφωτές ip ανάλογα την σύνδεση που θέλω να χρησημοποιήσω απο τα διαφορετικά gateway της VDSL και της ADSL των δυό ZTE Router.

Για να δίνει το netgear δυναμικά ip ασύρματα στα κινητά κτλπ απο μια απο τις δύο συνδέσεις, πρέπει να αφήσω στο ένα router που επιθυμώ τον DHCP server ανοιχτό και στο άλλο router να το κλείσω (φυσιολογικό).

Αυτό που έχω σαν ερώτηση είναι αν παίζει κάποιο ρόλο ποιο απο όλα τα router θα αναλάβει τα χρέη του DHCP server. Δηλαδή επηρεάζεται η συνολική απόδοση του δικτύου αν o dhcp server είναι σε καλύτερο router απο τα σάπια τα ZTE? Θα άλλαζε η απόκριση του δικτύου αν πχ έδινα 200 ευρώ και έπαιρνα ένα καλό VDSL Router? θα έχει κάποια διαφορά στον συγκεκριμένο τομέα (DHCP server - μοίρασμα IP's στο δίκτυο) ?? Το συνολικό δίκτυο ανα πάσα στιγμή μπορεί να έχει 3 pc, 3-5 κινητά, 2 laptop, 1-2 tablet και 2 wifi printers.

**Ξέχασα να αναφέρω πως το vdsl έρχεται ασύρματα απο τον κάτω όροφο με την βοήθεια του http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wa890ea-n600-universal-tv-blu-ray-dual-band-wireless-adapter-p-PER.612566και απο το tp-link μετά πάει στο switch μέσω utp cable.

Δημοσ.

Ο DHCP Server το μόνο που κάνει είναι να δίνει μια «διεύθυνση» στης συσκευές του τοπικού σου δικτύου.

Όταν λέω «διεύθυνση» εννοώ

Ip address

Subnet mask

Default Gateway

Αυτό που δείχνει από πού θα βγει η συσκευή στο Internet είναι το Default Gateway το οποίο εξαρτάτε από ποιον (Router) DHCP έχεις ενεργό.

Αν έχεις πχ. Το DHCP της VDSL τότε όλες οι συσκευές που είναι ζητάνε IP από το SERVER θα παίρνουν «διεύθυνση» και συνεπώς Default Gateway του VDSL οπότε θα βγαίνουν στο Internet με το VDSL  ΄΄ΜΟΝΟ΄΄

Για να βγει σε αυτή τη περίπτωση μια συσκευή από τη ADSL θα πρέπει να βάλεις «διεύθυνση» καρφωτά

Συνδυασμό ταχυτήτων  με τις δυο συνδέσεις σου σε μια συσκευή με τον εξοπλισμό που έχεις ήδη δεν γίνετε. Αν θέλεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνεις combine τις συνδέσεις με Hardware (ακριβό) ή Software (μόνο για τους H/Y) λύση.

Διευκρίνιση ότι όταν λέω Hardware δεν εννοώ το καλό VDSL Router που αναφέρεις (καλό-κακό το ίδιο IP service θα κάνει)

• Like 1
Δημοσ.

οχι δεν θέλω να τις συνδυάσω μαζί. Δεν έχω πρόβλημα έτσι όπως είναι απλά αναρωτιώμουν αν μπορούσα να βελτιώσω το δίκτυο.

Όσο αφορά το wifi συγκεκριμένα το netgear τραβάει αυτομάτως απο το DHCP της VDSL, δηλαδή τα κινητά αν συνδεθούν στο netgear παίρνουν αυτομάτος IP απο την VDSL, αν δώσει σταθερή ip σε κάποιο κινητό και βάλω default gateway της ADSL τότε θα πάρει internet απο την ADSL το κινητό, δεν έχω καταφέρει να βρω πως μπορώ να κάνω το netgear να δίνει αυτόματα στα κινητά ip's απο την ADSL έχοντας ενεργοποιημένο το DHCP της VDSL. Δεν θέλω να αλλάξω το DHCP και αν βάλω της ADSL γιατί θέλω ο κατω όροφος να παίρνει αυτόματα απο την VDSL. Έχοντας όμως ενεργό το DHCP της VDSL και ο επάνω όροφος παίρνει αυτόματα απο την VDSL, για να πάρω απο την ADSL πρέπει να δώσω στατικές ip.

Στην ουσία αυτό που θέλω να πετύχω είναι ο πάνω και κάτω όροφος να πάιρνουν δυναμικά IP απο την ADSL και VDSL αντοίστοιχα και επιπλέον να επικοινωνούν μεταξύ τους και όταν κάποιος υπολογιστής στον πάνω όροφο θέλει να πάρει internet απο την VDSL απλά να βάζει στατική ip και να πάιρνει και το ίδιο να γίνεται και με τον κάτω όροφο, όποτε επιλέξη κάποιος να συνδεθεί με την ADSL να δίνει το gateway της ADSL και να συνδέεται.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που έχεις τα πάντα πάνω στο switch μπορείς απλά να κλείσεις το dhcp στα ΖΤΕ και να το αφήσεις ανοικτό στο netgear.

Ρυθμίζεις τις IP καρφωτά στους σταθερούς. Βάζεις στα 3 modem πχ 192.168.1.-3 και στο netgear ρυθμίζεις το dhcp να δινει από 50 εως 150 με gateway ότι θες εσύ. Ως απότέλσμα όλοι επικοινωνούν μεταξύ τους, οι σταθεροί βγαίνουν από τη γραμμή που τους έχεις ορίσει και οι wifi συσκευές θα παίρνουν αυτόματα τις ρυθμίσεις που έχεις ορίσεις στο netgear. Αν θες να αλλάξεις gateway θα το κάνεις χειροκίνητα αναγκαστικα.

χχχμμμ.... επίσης.....

adsl κάτω με 192.168.1.1 και dhcp on

vdsl πάνω με 192.168.2.1 kai dhcp on

συνδέεις τους κάτω σταθερούς στο zte-adsl και χρησιμοποιούν αυτή τη γραμμή.

συνδέεις τους πάνω σταθερούς στο zte-vdsl και χρησιμοποιούν αυτή τη γραμμή.

συνδέεις τα 2 zte πάνω στο netgear, το όποιο έχεις ip 192.168.x.2 όπου x:{ 1 ή 2 }

μετά πρέπει να ρυθμίσεις routes στο netgear για να επικοινωνουν τα δύο δίκτυα.

οι αύρματες συσκευές θα παίρνουν ότι έχει το netgear,

άλλη λύση:

σετάρεις τα zte ως δύο ανεξάρτητα δίκτυα.

ενεργοποιείς τα wifi στα zte, ssid1 και ssid2

τα συνδέεις μεταξύ τους με καλώδιο, ρυθμίζεις routes, πετάς το netgear

τελευταία λύση:

αγοράζεις ένα load balancing router

συνδέεις τα zte σε δυο wan

συνδέεις το switch σε μια lan

συνδέεις το netgear σε μια lan ή στο switch

Όλοι βλέπουν ένα router και ένα gateway.

το load balancing router αυτόματα ρυθμίζει από πιο zte θα βγαίνει ο καθένας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...