Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πριν λίγες μέρες είχα μια "διαφωνία" με έναν άλλο οδηγό. Κάθε πρωί βγαίνω από το parking της οικοδομής μου για να φύγω. Προχθές κόντεψα να τρακάρω με έναν τύπο ο οποίος μπήκε στην στροφή με 1.000. Παρακάτω σας δείχνω σχεδιάγραμμα υψηλής ποιότητας για να μου πείτε αν τελικά κινούμαι σε μονόδρομο. 

Το σχέδιο είναι εδώ http://prntscr.com/6euqki

Σημειώσεις. Στην αρχή (από τα αριστερα) του δρόμου που περνάει μπροστά από το σπίτι μου υπάρχει η πινακίδα ΑΥΤΗ. Στο τέλος του δρόμου (από τα δεξία, όπου πήγε να γίνει το ατύχημα) δεν υπάρχει η αντίστοιχη πινακίδα (ΑΥΤΗ), ώστε να προειδοποιεί τους οδηγούς ότι κινούνται σε μονόδρομο. 

Εγω λοιπόν, κινούμαι νόμιμα ή όχι; 

Δημοσ.

Νομίζω ότι είσαι παράνομος, θα έπρεπε να βγαίνεις προς την άλλη μεριά (αριστερά)

τώρα που το ξανακοιτάω δεν βγάζω άκρη...γιατί να έχει stop δεξιά από τη στιγμή που απαγορεύεται να μπεις στον δρόμο από αριστερά;

• Like 2
Δημοσ.

Ένα τηλέφωνο στην τροχαία ή στον δήμο(δεν ξέρω ποιος είναι αρμόδιος) θα σου λύσει την απορία

Θα πόνταρα τα λεφτά μου στο ότι είναι μονόδρομος

Δημοσ.

Το stop είναι άκυρο αλλά δε σε νομιμοποιεί να περάσεις το απαγορευτικό..Οπότε αν τράκερνες θα πλήρωνες κιόλας.

Δημοσ.

Κάποιο από τα σήματα εχει μπει σε λάθος θέση ή για άκυρο λόγο. Π.χ. κάποιος γείτονας έβαλε μονος του το απαγορευτικό για να μειώσει την κίνηση στο δρόμο. Επισης οι ταμπέλες, πέφτουν, χαλάνε, κλέβονται, κλπ

Επισημος τρόπος ελεγχου : Πας με στοιχεία (gps, χάρτη, κλπ) στο δήμο ή την τροχία (όποιος συνεργαστεί) και ρωτάς για την κατευθυντiκότητα του δρόμου.

Ανεπισημος τρόπος ελέγχου : Βρίσκεις ένα gps με ενημερωμένους (εξάμηνο το πολύ χάρτες) και σχεδιάζεις να κάνεις διαδρομή για το σπιτι σου, δοκιμάζοντας διάφορες θέσεις. Αν ειναι μονοδρομος θα σου δειχνει πάντα την ίδια φορα στο δρόμο.

Μάθε τι συμβαίνει γιατί αν ήσουν παρανομος (εν αγνοία σου) θα πλήρωνες αδρά το χτύπο.  

Δημοσ.

υπαρχει και η περιπτωση παλια να ειχε την κατευθυνση προς τα δεξια ο δρομος και μετα να τον γυρισανε προς τα αριστερα και μπηκε και το απαγορευτικο.υπαρχουν πολλοι δρομοι ετσι στην ελλαδα μαλλον το ΣΤΟΠ μπαινει ουτως η αλλως σου λεει παει που παει αναποδα ας σταματησει τουλαχιστον στην διασταυρωση :P.παντως στην περιπτωση αυτη δυο πινακιδων στοπ και απαγορευτικο τηρεις το απαγορευτικο πιστευω.

• Like 1
Δημοσ.

υπαρχει και η περιπτωση παλια να ειχε την κατευθυνση προς τα δεξια ο δρομος και μετα να τον γυρισανε προς τα αριστερα και μπηκε και το απαγορευτικο.υπαρχουν πολλοι δρομοι ετσι στην ελλαδα μαλλον το ΣΤΟΠ μπαινει ουτως η αλλως σου λεει παει που παει αναποδα ας σταματησει τουλαχιστον στην διασταυρωση :P.παντως στην περιπτωση αυτη δυο πινακιδων στοπ και απαγορευτικο τηρεις το απαγορευτικο πιστευω.

Υπάρχει και η περίπτωση πολλοί κινούμενοι παράνομα στον μονόδρομο να προκάλεσαν και συγκρούσεις μετά με τους κάθετους, και βάλαν και στοπ να μην την βγαίνουν από πάνω.

Ή οι κάτοικοι όπως ο ts που δεν σέβονταν επίσης τον μονόδρομο, και έβαλαν και στοπ.

Για απάντηση στον ts, είσαι σε μονόδρομο.

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτον απαγορεύεται να βγάλεις ή να βάλεις ταμπέλες στον δρόμο, μην τις πειράξεις και βρεις τον μπελά σου.

Δεύτερον θα πας στην Τροχαία της περιοχής σου και θα ρωτήσεις τι είναι αυτός ο δρόμος.. μέχρι τότε ότι έγινε θεωρείται λήξαν... αφού η σήμανση του δρόμου είναι για τα μπάζα. Να πας και στον Δήμο να ρωτήσεις... μήπως άλλαξαν την κατεύθυνση χωρίς να ενημερώσουν...

Επαφή ΔΕΝ είχατε.. άρα αυτό το να τον πάω στα δικαστήρια είναι απλά μια μανία του Έλληνα που ουσία δεν έχει, ειδικότερα όταν ΔΕΝ έχει συμβεί ΤΙΠΟΤΑ και κάποιος μπήκε απλά γρήγορα σε ένα στενό... τι θα πας να πεις και τι άκρη θα βγάλεις.. απορώ. Εδώ εγώ που έχω τσακωθεί με 500σιους και έχουμε βριστεί άγρια.. δεν έχει γίνει τίποτα( πήγα και στο Α.Τ. για καντήλια κτλ.. εκατέρωθεν) και εσύ για το παρολίγον τρακάρισμα θα κυνηγήσεις το θέμα; ... αστειεύεσαι προφανώς.

Τροχαία, Δήμο και πρόσεχε στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει οδηγός που να μην έχει πάει μια φορά ανάποδα.. για χίλιους δυο λόγους.

• Moderators
Δημοσ.

Σύμφωνα με την σήμανση (αν και ελλιπείς) πας ανάποδα. Από τη στιγμή που έχει απαγορευτικό είσοδου από αριστερά προς τα δεξιά Τότε η κατεύθυνση του δρόμου αναγκαστικά είναι από δεξιά προς τα αριστερά..

Δημοσ.

Η κόκκινη σημαίνει απαγορεύεται η είσοδος, η μπλε μονόδρομος για εκείνον που την έχει φάτσα, δηλαδή του λέει μπες άνετα δεν θα έρθει κάνεις.. Το πιθανότερο για το στοπ είναι, ότι δεν είναι από λάθος αλλά μια επιπλέον πρόληψη για τους παράνομους..

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση να έχεις απορία για μια τόσο σημαντική και συνηθισμένη πινακίδα (κόκκινη) και να οδηγείς.

Δημοσ.

Εγω ξερω οτι σε ενα χωριο της θεσσαλιας, σε μια διασταυρωση, οι οδηγοι που ΔΕΝ εχουν στοπ παντα σταματανε γιατι ΞΕΡΟΥΝ πως αυτοι που εχουν το στοπ φευγουν αερα. Φακ λοτζικ.τζειπεγκ.

Αλιμονο στον ξενο που θα πατησει εκει...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...