rafinos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Γεια σας παιδιά. Έχω φτιάξει ένα κουίζ με ταινίες για android. Οι απαντήσεις είναι από screenshots ταινιών (όλες δωρεάν από το διαδίκτυο - όχι από πειρατικά σάιτς κτλ). Καταπατώ πνευματικά δικαιώματα; Δεν έχει και πολύ σχέση όλο αυτό με τον προγραμματισμό αλλά μιας που μιλάμε για εφαρμογή... είπα να το ποστάρω εδώ, σόρρυ αν έκανα λάθος.
Moderators Kercyn Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δεν είμαι νομικός, αλλά το υλικό των ταινιών (και όχι μόνο), συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, μουσικής, κειμένων κλπ κλπ είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας. Το ότι εσύ βρήκες στο google images screenshots από ταινίες δε σημαίνει ότι έχεις δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσεις σε δικές σου εφαρμογές.
TheELF Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Πρέπει για την κάθε ταινία να ψάξεις με τι άδεια δίνεται,το ότι είναι ελεύθερη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείς να αντιγράψεις από αυτήν ότι θες για δικιά σου χρήση.
arc Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Τυπικά δεν μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις. Άτυπα κανεις δεν θα ασχοληθεί μαζί σου (ουτε οι εταιρείες) εκτός αν η εφαρμογή σου γίνει σχετικά γνωστή και βγάζεις χρήματα, οποτε οι εταιρείες θα σε βρουν
rafinos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Το θέμα είναι όμως ότι τυπικά η google δε δέχεται κάτι τέτοιο στο play store
rafinos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Παιδιά αν θέλετε μέσω chrome δοκιμάστε στο pc σας την "προσομοίωση" της εφαμοργής που υπάρχει στο τέλος της υπογραφής μου όχι ώστε να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτή αλλά να μου πει κάποιος αν ξέρει μήπως υπάρχει άλλος τρόπος να μετατρέψω την εφαρμογή ώστε να μην έχω θέματα. Για παράδειγμα οι αφίσες ταινιών αποτελούν το ίδιο παράνομο υλικό αν το χρησιμοποιήσω; κτλ... Αφιέρωσα αρκετό χρόνο (καθώς δεν είμαι και τόσο καλός προγραμματιστής) σε αυτή και είναι κρίμα να πάει στράφη.
MeTaXaS4 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δεν πρόκειται να έχεις θέματα. Γιατί δεν είναι εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσει κάποιος, είναι άθλια εμφανισιακά και δεν νομίζω να πιστεύεις ότι αξίζει ο κόπος να ξοδέψεις 25€ για να γίνεις developer στο google play Και να την ανεβάσεις. Αφού λες ότι δεν είσαι τόσο καλός προγραμματιστής, πως περιμένεις να βγάλεις λεφτά από αυτό;
rafinos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Σου είπε κανείς ότι θέλω να βγάλω λεφτά; Επίσης αν δε σου αρέσει κάτι μήπως πρέπει να μην ασχοληθείς με αυτό; Μάθε τρόπους σε παρακαλώ senior programmer............
ALLisCHAOS Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Noμίζω πως ο @Metaxas πηγε να σου δώσει μια συμβουλή αλλα με αρκετά offencive τρόπο... Και απο τη δικιά μου μεριά νομίζω πως το design ενός app κατέχει μεγάλο ποσοστό στο αν ο χρήστης ασχοληθεί ή όχι με την εφαρμογή. Το design της δικιά σου ούτε σ εμένα μου άρεσε, και όσο καλές-ψαγμένες ερωτήσεις έχει το quiz δεν θα τη κρατούσα στο κινητό (sad but true). Γνώμη μου: ετσι όπως είναι μην την ανεβασεις στο Playstore, ακόμα. Μιας και έχεις αφιερώσει αρκετό χρόνο και δεν θες να πάει χαμένος(και καλά κάνεις) αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο και δες tutorial για design. Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο ψάξε για material design και προσπάθησε να φέρεις το app σου όσο το δυνατό πιο κοντά σε αυτό(Πραγματικά θα εξελιχθεί σε άλλη εφαρμογή αν το κάνεις, try it, εχει πόλυ πράμα στο internet). Όσον αφορά τώρα το θέμα που ρώτησες για τις εικόνες αυτο που σου είπαν και οι άλλοι. Πρακτικά δεν θα έχεις κάποιο θέμα εκτός και αν γινει τόσο γνωστή η εφαρμογή και βγάζεις λεφτά απο αυτή. Καλή συνέχεια...
rafinos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Για τον @Metaxas4 δε θα με ενοχλούσε να πει το οτιδήποτε με όμορφο τρόπο, όπως έκανες εσύ ας πούμε. Άλλωστε τα περισσότερα τα γνωρίζω. Και σας ευχαριστώ πραγματικά που αφιερώνετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να μου δώσετε έστω την οποιαδήποτε συμβουλή. Σχετικά με τις εικόνες, πλήρωσα και έφτιαξα κωδικό developer στο playstore και αυτό γιατί ήθελα κάποια άτομα (γνωστοί μου) να κατεβάζουν την εφαρμογή και να μου λένε πράγματα που πρέπει να διορθώσω κτλ (με κυριότερο το design) γιατί πολύ απλά δεν εμπιστευόντουσαν να την περάσουν (ή δεν ήξεραν) από άλλο store ή απλά με το apk. Η εφαρμογή δεν ανέβηκε ποτέ λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, άρα είτε πασίγνωστη η εφαρμογή, είτε αδιάφορη μια χαρά η google δεν την επιτρέπει. Ο κυριότερος λόγος που έγραψα εδώ είναι γιατί δε θέλω απλά να πάει τζάμπα ο κόπος μου (και εν μέρει τα λεφτά μου που δεν είναι και κανά τρομερό ποσό αλλά τη σήμερον ημέρα....), και αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια εναλλακτική με τις εικόνες όπως ανέφερα παραπάνω. Η μόνη σκέψη που έκανα είναι τα posters των ταινιών αλλά και πάλι σίγουρα υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα. Αν κάνω crop τις εικόνες ωστέ να μη φαίνονται όλες οι πληροφορίες μήπως θα έλυνε το πρόβλημα;
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Χρησιμοποιείς υλικό του οποίου τα δικαιώματα δε σου ανήκουν. Ό,τι μαστοριά και να κάνεις (να το γυρίσεις γύρω γύρω, να του βάλεις φίλτρα, να το κόψεις κοκ) δε σου δίνει κανένα δικαίωμα να το χρησιμοποιήσεις. Βέβαια, όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω, δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς μαζί σου εκτός αν η εφαρμογή σου γίνει πολύ γνωστή και βγάζεις λεφτά.
rafinos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Με πόση σιγουριά μου το λες αυτό; Το γνωρίζεις καλά ή κανείς εικασίες (δε σε αμφισβητώ απλά για να σιγουρευτώ το λέω) γιατί αυτό που με ενδιαφέρει κατά κύριο λόγω είναι να ανέβει στο play store πράγμα που στην παρούσα μορφή δεν επιτρέπεται. Το παραπάνω το λέω γιατί αν για παράδειγμα σε ένα εμπορικό σήμα κάνεις την οποιαδήποτε πολύ μικρή αλλαγή τότε δε μπορεί κανείς να σου πει το οτιδήποτε και το λέω με απόλυτη σιγουριά.
Shyn Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Εξαρταται απο το Site: Fair Use Φανταζομαι οτι ισχυει κατι σαν το YouTube, που βλεπεις καποια video να τα κατεβαζουν εξαιτιας των copyright και αλλα οχι. Εικαζοντας και εγω θα πω οτι δεν θα εχεις καποιο προβλημα αλλα καλυτερα να το σιγουρεψεις ρωτωντας καποιον δικηγορο. Επισης θα μπορουσες να ρωτησεις Site: εδω .. Τελος, καλο θα ειναι να μην χρησιμοποιησεις τιποτα απο Disney. To παιρνουν πολυ σοβαρα, μεχρι και για μηνυσεις σε σχολεια εχω ακουσει.
ParhsG Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Εμφανισιακά δεν είναι κάτι τρομερό αλλά αυτό βελτιώνεται. Και στο IOS ξέρω μια παρόμοια εφαρμογή ελληνική με ελαχιστα καλύτερα γραφικά και βγάζει 1.000 ευρώ το μήνα ο ελληνας Dev.
paparovic Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Με πόση σιγουριά μου το λες αυτό; Το γνωρίζεις καλά ή κανείς εικασίες (δε σε αμφισβητώ απλά για να σιγουρευτώ το λέω) γιατί αυτό που με ενδιαφέρει κατά κύριο λόγω είναι να ανέβει στο play store πράγμα που στην παρούσα μορφή δεν επιτρέπεται. Έτσι είναι, δεν μπορείς να παίρνεις υλικό και να το χρησιμοποιείς ΕΚΤΟΣ κι αν ΡΗΤΑ έχεις άδεια Ή ο δημιουργός του υλικού το διαθέτει με "ελεύθερη" άδεια χρήσης. Αν αμφιβάλλεις, πάρε τηλ. έναν οποιοδήποτε δικηγόρο. ΑΝ θες να είσαι νόμιμος, πρέπει να ακολουθήσεις τα παραπάνω. Δεν σε υποχρεώνει κανείς βέβάια μέχρι να σε πιάσουν, αλλά είναι κάτι που εσύ θα το αποφασίσεις. Εγώ για license ενός illustration έδωσα 400Ε και μάλλον φθηνά μου βγήκε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα