Πανος13 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Γεια σας παιδιά! Ένας φίλος μου ζήτησε να του ετοιμάσω μια σύνθεση για να παίζει παιχνίδια. Έχει κολλήσει όμως και θέλει μόνο intel/nvidia. i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1200 MAX ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : GAMING iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: χωρίς κάποιο ειδικό πρόγραμμα. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? οθόνη μου είπε θα πάρει μόνος του αλλά προτείνετε μου αν θέλετε κάποια μεταξύ 200-250 ευρό v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι δεν χρειάζονται vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Όλα τα κομμάτια τα θέλει από eshop για να τα πάρει με δόσεις. είναι από Αργος. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Όλα τα πράγματα θα αγοραστούν από το eshop ώστε να τα συνδέσουν κιόλας εκεί. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Δεν ξέρει να βάζει μόνος του λειτουργικό όποτε λογικά ναι. Προφανώς τα windows 8.1 ε? ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Όχι μετά από καμιά 5ετια θα κάνει αναβάθμιση πάλι. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας όχι oc δεν θα γίνει καθόλου. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Όχι ούτε στην gpu εγώ είχα σκεφτεί το παρακάτω σύστημα. αλλά δεν μου βγαίνει στα χρήματα που μου ζητάει. που λέτε να κόψω? επίσης αυτά που έχω βάλει είναι καλά η θα προτείνατε κάτι άλλο?
k_skidrow Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 κριμα να δωσει λεφτα για λειτουργικο. δεν μπορεις εσυ να τον βοηθησεις; με τα λεφτα για το λειτουργικο θα μπορει να παρει καποιο part πολυ καλυτερο,καρτα γραφικων π.χ μιας και το θελει για παιχνιδια.
XMorsX Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Καλησπερα. Δε σου βγαινει διοτι: 1) Το e-shop εχει γενικα ακριβες gpu. 2) Εχεις βαλει ακριβο επεξεργαστη και μητρικη χωρις λογο. 3) Εχεις βαλει ακριβο ssd και πυργο. Επισης, τα gaming δεν ειναι απραιτητο αν εχουν hdd, εχε το στο νου σου οτι ειναι αποδεκτη η περικοπη του. Θα δω τις επιλογες στο e-shop και θα επανελθω με συνθεση.
SpiritNoxius Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Αλλαζεις τον επεξεργαστη με i5 4460 τα παραπανω λεφτα για τον 4690 δεν αξιζουν. Αλλαζεις τη μητρικη με μια h97 αφου δεν θα γινει overcklock και το τροφοδοτικο ειναι λιγο overkill βαλε ενα 550 η 600 watt... Sorry ειμαι απο κινητο και δεν μπορω να βαλω λινκ θα τελειωσω αυριο.
k_skidrow Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Καλησπερα. Δε σου βγαινει διοτι: 1) Το e-shop εχει γενικα ακριβες gpu. 2) Εχεις βαλει ακριβο επεξεργαστη και μητρικη χωρις λογο. 3) Εχεις βαλει ακριβο ssd και πυργο. Επισης, τα gaming δεν ειναι απραιτητο αν εχουν hdd, εχε το στο νου σου οτι ειναι αποδεκτη η περικοπη του. Θα δω τις επιλογες στο e-shop και θα επανελθω με συνθεση. για το ποσο που διαθετει ο πυργος ειναι μια χαρα τιμη. δηλαδη ποσα πρεπει να διαθεσει καποιος για να παρει εναν πυργο με 80-100ευρω; επιπλεον χωρις hdd παιχνιδια που πιανουν 30-40gb δυο τετοια να βαλει γεμισε ο ssd. η μητρικη ειναι επισης κομπλε παλι για το ποσο που διαθετει. δεν παει να φτιαξει υπολογιστη με 600ευρω. διαθετει 1200 οποτε θα βαλει και τα αναλογα. κριμα για την καρτα ομως,γιατι σκουρτζ ξεκιναει απο 380 αν θυμαμαι καλα και το eshop την εχει 430. θα συμφωνησω και στο οτι τοσο μεγαλο τροφοδοτικο δεν χρειαζεταi. ενα 650αρη αντιστοιχο ειναι κομπλε.
XMorsX Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Οριστε η δικια μου προταση. Το συγκεκριμενο κουτι το εχω και εγω, ειναι πρακτικα κουτι των 100 ευρω που η cm το εχει βγαλει σε προσφορα. Η συγεκριμενη 290 κανει 300 ευρω, η επόμενη 370 και η φθηνοτερη 970 κανει 400 ευρω. Δεν αξιζουν τοσα παραπανω χρηματα σε σχεση με την φθηνοτερη 290. Εχω αφησει και 60 ευρω αερα, δε θεωρω οτι αξιζει να ξοδευτουνε αλλα βαλτε τα οπου θελετε. Οθονη να δει αυτη. http://www.skroutz.gr/s/5614660/Dell-S2415H.html για το ποσο που διαθετει ο πυργος ειναι μια χαρα τιμη. δηλαδη ποσα πρεπει να διαθεσει καποιος για να παρει εναν πυργο με 80-100ευρω; επιπλεον χωρις hdd παιχνιδια που πιανουν 30-40gb δυο τετοια να βαλει γεμισε ο ssd. η μητρικη ειναι επισης κομπλε παλι για το ποσο που διαθετει. δεν παει να φτιαξει υπολογιστη με 600ευρω. διαθετει 1200 οποτε θα βαλει και τα αναλογα. κριμα για την καρτα ομως,γιατι σκουρτζ ξεκιναει απο 380 αν θυμαμαι καλα και το eshop την εχει 430. θα συμφωνησω και στο οτι τοσο μεγαλο τροφοδοτικο δεν χρειαζεταi. ενα 650αρη αντιστοιχο ειναι κομπλε. Με παρεξηγησες, δεν ειπα οτι δεν ειναι καλη η επιλογη των επιμερους κομματιων, αλλα προσπαθησα να εξηγησω τι μπορει να κοπει για να μειωθει το κοστος. Μονο τη μητρικη θεωρω αστοχη, δεδομενου οτι δε θα παρει ξεκλειδωτο επεξεργαστη ουτε θα βαλει πολλες καρτες γραφικων δεν υπαρχει κανενας λογος να αγορασει τοσο ακριβη μητρικη. Τελικα ομως για ολα φταιει το γεγονος οτι η 970 του e-shop ειναι πανακριβες. Απο την στιγμη ομως που υπαρχει η 290 σε φυσιολογικη τιμη, το προβλημα λυνεται.
k_skidrow Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 βλεπω τα 100ευρω του λογισμικου και με πιανει η καρδια μου. 2
XMorsX Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 βλεπω τα 100ευρω του λογισμικου και με πιανει η καρδια μου. Ειναι κριμα μεν, αλλα απο την αλλη αν εχεις ενα αυθεντικο λογισμικο, νομιζω πως αξιζει να ειναι το λειτουργικο. Αλλιως ποιος ξερει ποσα malwares μπορει να σου εχουν περασει αν το προμηθευτεις απο αγνωστη πηγη... Ειμαι και εγω σε διλλημα αν θα το αγορασω η οχι.
Donalhioy Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Επισης, τα gaming δεν ειναι απραιτητο αν εχουν hdd, εχε το στο νου σου οτι ειναι αποδεκτη η περικοπη του. ακριβως το αντιθετο... Στα pc για games δεν χρειαζεσαι ssd... δεν βοηθα η ταχυτητα καθολου... εκτως αν παιζει με το on/off απο την αλλη ολα τα καινουργια και βαρια game ειναι περιπου στα 30gb... Ειναι κριμα μεν, αλλα απο την αλλη αν εχεις ενα αυθεντικο λογισμικο, νομιζω πως αξιζει να ειναι το λειτουργικο. Αλλιως ποιος ξερει ποσα malwares μπορει να σου εχουν περασει αν το προμηθευτεις απο αγνωστη πηγη... Ειμαι και εγω σε διλλημα αν θα το αγορασω η οχι. το αυθεντικο λειτουργικο μπορει να χρειαστει μονο σε επαγγελματια και εταιρια.. τα υπολοιπα ατομα το κανουν για ψυχολογικους λογους! να λενε οτι εχουν το αυθεντικο!
giannisag17 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Αγορασε παιδακι μου ενα κλειδι για windows 8.1 στα 20 ευρω και εισαι κομπλε!
k_skidrow Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Ειναι κριμα μεν, αλλα απο την αλλη αν εχεις ενα αυθεντικο λογισμικο, νομιζω πως αξιζει να ειναι το λειτουργικο. Αλλιως ποιος ξερει ποσα malwares μπορει να σου εχουν περασει αν το προμηθευτεις απο αγνωστη πηγη... Ειμαι και εγω σε διλλημα αν θα το αγορασω η οχι. καμια διαφορα αυθεντικου ή οχι λογισμικου.
Πανος13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μίλησα με το παιδί και μου είπε πως δεν έχει θέμα με το μαγαζί αρκεί να δέχονται δόσεις. Όποτε @XMorsX μπορούμε να δούμε και άλλα καταστήματα που θα αξίζει όμως να τα να πληρώσουμε τα μεταφορικά για Αργος. Στην αρχή έλεγα να του βάλω τον Κ αλλά αφού δεν θα κάνει ποτέ oc είπα ας βάλω την απλή του έκδοση. αλλά όντως καλύτερα να πάει για τον 4590. όπως και για μητρική η h97 θα του είναι αρκετή. το κουτί το είχε διαλέξει μόνος του γιατί του άρεσε. αλλά το coolermaster που λες είναι πολύ τέλειο για τα λεφτά του και το έχουν σήμερα βλέπω στα 45 euro! Απο ssd είχα ακούσει πως είναι καλοί της sammy και γιαυτό έβαλα αυτόν. Αλλά και εγώ ocz έχω και είναι μια χαρά, όποτε αφού είναι και 240gb αξίζει! τώρα στο κομμάτι της gpu. εγώ πριν 1 χρόνο πήρα την r9 280x μαζί με άλλους 2 φίλους. (πρώτη φορά πήγαμε σε radeon μεριά) οι φίλοι μου την στείλανε μέσα στην εβδομάδα για αντικατάσταση και τώρα μετά από ένα χρόνο θα την στείλουν πίσω πάλι και μαζί και εγώ γιατί έχει και εμένα προβλήματα. οπότε δεν θέλω ούτε εγώ ούτε αυτός να πάμε σε radeon. γιαυτό και κοιτούσα την 970. το psu το έβαλα καθαρά γιατί είναι πολύ καλό και θα του έμενε και για μελλοντική αναβάθμιση. αλλά μάλλον καλύτερα να πάει σε κάτι πιο φτηνό τώρα και βλέπουμε μετά. όσο για το OS θα κοιτάξω να κατέβω μια μέρα και να του το φτιάξω εγώ. μήπως και γλυτώσει το 100αρι και μπορέσουμε να βάλουμε την 970. τώρα για την οθόνη το παιδί είχε δει μια lg με ips pannel και αυτή και του άρεσε. αυτή εδώ είναι: http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/othones/othones/LG-Monitor-25-25UM65-P.htm αξίζει? και εγώ για την dell έλεγα μιας και όλοι εδώ μέσα είναι χαρούμενοι με τις dell (και εγώ μαζί) άρα καταλήγουμε σε κάτι τέτοιο όσο αφορά τον πύργο 1
Donalhioy Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 τώρα στο κομμάτι της gpu. εγώ πριν 1 χρόνο πήρα την r9 280x μαζί με άλλους 2 φίλους. (πρώτη φορά πήγαμε σε radeon μεριά) οι φίλοι μου την στείλανε μέσα στην εβδομάδα για αντικατάσταση και τώρα μετά από ένα χρόνο θα την στείλουν πίσω πάλι και μαζί και εγώ γιατί έχει και εμένα προβλήματα. οπότε δεν θέλω ούτε εγώ ούτε αυτός να πάμε σε radeon. γιαυτό και κοιτούσα την 970. πολυ περιεργο.. ειχα ακουσει οτι η 280χ της asus ειχε θεματα.. αλλα οχι ετσι "αν εχετε asus" Στην δικη μου παρεα.. ολοι μα ολοι εχουμε την 280χ της gigabyte... αγορασμενες απο vision... εχει χρονια.. ουτε κιχ.. μου φαινεται πως δεν θα χαλασουν ποτε....
Πανος13 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 πολυ περιεργο.. ειχα ακουσει οτι η 280χ της asus ειχε θεματα.. αλλα οχι ετσι "αν εχετε asus" Στην δικη μου παρεα.. ολοι μα ολοι εχουμε την 280χ της gigabyte... αγορασμενες απο vision... εχει χρονια.. ουτε κιχ.. μου φαινεται πως δεν θα χαλασουν ποτε.... ναι την asus εχουμε και οι 3. αρα δεν φταει λες το οτι ειναι radeon αλλα το οτι ειναι asus...τι να πω δεν ξερω...ισως να πεσαμε και σε ελαττωματικη παρτιδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα