Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Στο σύστημα της υπογραφής θα ήθελα να μάθω αν τα 1.40V σε idle και load είναι πολύ για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή στα 4.3GHz. Εχω κλειστό το LoadLine Calibration. Το χω 24/7 ανοιχτο για εργασιες πανεπιστημιου και gaming bf4.  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

τα 1.40V σε idle και load 

Γράφτο λίγο ποιο ξεκάθαρα αν θες. Πόσο έχεις σε load και πόσο idle.

Το 1.4 σε load δεν είναι πολύ και επειδή μητρική και το τροφοδοτικό σου

δεν είναι του συρμού, πιθανότατα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Τα c-states πρέπει να τα έχεις ανοιχτά, ειδικά αν μένει 24/7 ανοιχτό.

Δημοσ.

Καλημέρα. Έγραφα βιαστικά το προηγούμενο μήνυμα. Λοιπόν το Loadline Calibration οι απόψεις διιστανται στο internet και λένε ότι παίζει ανάλογα με την μητρική αν πρέπει να το έχεις ανοιχτό ή κλειστό. Στη μητρική μου υπάρχουν δυο ρυθμίσεις. Enabled και 1/2. ¨οταν είναι στο Enabled το vcore πέφτει λίγο σε σχέση με αυτό που έχω ορίσει στο BIOS χωρίς να έχω throttling και με ένα 20λεπτο test στο prime τα περνάει κανονικά. Στο 1/2 το vcore είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έχω ορίσει στο BIOS. Για αυτό άνοιγα το θέμα, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τί είναι το καλύτερο για την διάρκεια ζωής του CPU, το οποίο παράλληλα θα μου επιτρέψει να έχω ένα σταθερό oc για χρήση σε 24/7.

Όταν έλεγα σε idle και load με LLC στο 1/2 το ρευμα παίζει από 1.392 σε 1.400 και σε idle και σε load δεν υπαρχει διαφορά. Αλλά οταν το llc το χω στο enabled το vcore παιζει 1.368 idle με 1.390  load με 1.40 ρυθμισμένο στο BIOS. Με προβληματίζει αν εχω το σωστό ρεύμα και αν το LLC πρέπει να είναι enabled ή 1/2.

Δημοσ.

Απο θερμοκρασια πως πας? εαν εισαι καλα δεν βλεπω τον λογο να μην μηνεις ετσι οπως εισαι. Το ρευμα οταν το εχουμε στο manual καλο θα ειναι να ειναι καρφωμενο. και να μην παιζει καθολου. Στη δικη σου περιπτωση θα δοκιμαζα και με off set

Δημοσ.

Απο θερμοκρασια πως πας? εαν εισαι καλα δεν βλεπω τον λογο να μην μηνεις ετσι οπως εισαι. Το ρευμα οταν το εχουμε στο manual καλο θα ειναι να ειναι καρφωμενο. και να μην παιζει καθολου. Στη δικη σου περιπτωση θα δοκιμαζα και με off set

Τί εννοείς με το Off set. Θερμοκρασίες είμαι πολύ καλά. Σε full load μέχρι 55 βαθμους max  ενα ολοκληρο 12ωρο που το testαρα. Ας είναι καλά το τέρας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...