Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα καταλήξω στην GTX 750Ti που θεωρώ οτι ταιριάζει περισσότερο στο σύστημά μου όπως ανέφεραν και τα περισσότερα παιδιά.

Δεν θέλω να πάω σε πιο ακριβή επιλογή καθώς σίγουρα θα την τσεκουρώσει ο επεξεργαστής μου.

Αργότερα βλέπουμε για μεγαλύτερες αλλαγές...

Απλώς ήθελα να ξέρω ποια κάρτα ταιριάζει περισσότερο στο σύστημά μου και κυρίως μεταξύ των amd 260X ή GTX 750 Ti.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Κώστας

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα

Τελικά πήρα τη GTX 750 Ti Και φαίνεται να έχει εφάμιλλες επιδοσεις με την R7 260 X.

Ωστόσο, και σε αυτη αντιμετωπίζω προβλήματα με το 3d mark καθώς κολλάει. Συγκεκριμένα το firestrike δεν τρέχει καθόλου ενώ το skydiver μετά το πρωτο test μαυρίζει η οθόνη και δεν προχωράει στο δεύτερο.

Εννοείται οτι έκανα driver update. Τα system requirements τα πληρώ απο οτι είδα.

Καμιά ιδέα κανείς τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Την ti παρε, οι nVidia λειτουργουν καλυτερα απο τις AMD οταν τις βαζεις με αδυναμο επεξεργαστη (με εξαιρεση τα παιχνιδια που υποστηριζουν Mantle), οι διαφορα υπερ της σε σχεση με την 260x ειναι μεγαλυτερη απο αυτη που λενε τα benchmarks. Αλλα και ο επεξεργαστης σου θελει σιγα σιγα αλλαγη. Αν θες να παιζεις με settings στο high, ισως ειναι καλυτερα να κρατηθεις και να αγορασεις μια και εξω i5 4460 + GTX 960 / R9 280.

Φίλε Xmors Δυστυχώς διαπίστωσα ιδίοις όμμασοι οτι αυτό που έγραψες δεν ισχύει. Η GTX 750Ti, στο δικό μου σύστημα έστω είναι αισθητά χειρότερη της 260 X. Το 3D mark δεν το τρεχει και το κολλάει, και στα Crysis 3 και Wolfenstein τα fps έπιασαν έδαφος και απλά δεν παίζονται. Με την AMD μπορούσες να τα παίξεις απλώς δεν είχες καλή ροή λόγω χαμηλών fps.

Το θετικό είναι οτι δεν έχω τα κολλήματα που είχα με freezes, artifacts κτλ.

Θα σκεφτόμουν πάντως αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω να πάω σε λίγο καλύτερη κάρτα (nvidia gtx 760, gtx 960 κτλ)  ωστε να μπορώ να παίξω και κανενα παιχνιδάκι.

Εν κατακλείδι, δυστυχώς δεν βλέπω να ισχύει οτι οι nvidia στρεσάρουν λιγότερο τη cpu άρα κάνουν μικρότερο bottleneck.

Το αντίθετο μάλλον ισχύει.

Δημοσ.

μια λεπτομερεια...!

οταν αλλαζεις μαρκα καρτας γραφικων, θελει πολυ καλο καθαρισμο drivers - registry για να μην υπαρχει πιθανοτητα conflicts...!! 

το εκανες αυτο?   ή απλα αλλαξες καρτα και εβαλες drivers? 

• Like 1
Δημοσ.

απεγκατέστησα τους amd drivers και εγκατέστησα τους nvidia.

Ωστόσο, μια που δεν έχω να χάσω τίποτα θα κάνω και μια εκκαθάριση με το driver sweeper.

Σχεδόν αποκλείω να φταίει κάτι τέτοιο. Απλώς η κάρτα φαίνεται πολύ αδύναμη, για το δικό μου έστω σύστημα.

Δημοσ.

Η 750ti ειναι αρκετά καλή για να μπορεις να παίξεις οποιοδήποτε παιχνίδι στα 1080p με την ανάλογη παραχώρηση στα graphic settings.

Κατέβασε το display driver uninstaller απο το guru3d, κάνε uninstall τους drivers και απο amd και απο nVidia και εγκατέστησε τους τελευταίους απο nVidia.

Πες μας εντυπώσεις.

Δημοσ.

Ότι και να δοκίμασα τίποτα. Απεγκατέστησα, έκανα εκκαθάριση με το driver sweeper και νέα εγκατάσταση.

Η κάρτα έχει λίγο χειρότερες επιδόσεις απο την 260 X.

Στο Crysis και στο Wolfenstein κολλάει αρκετά με αποτέλεσμα να παίζεις το παιχνίδι αλλα να μην το απολαμβάνεις.

Απορίας άξιο είναι οτι είτε στο LOW έχω τα γραφικά είτε στο High κολλάει σχεδόν το ίδιο.

Επίσης απορίας άξιο που δεν τρέχει ούτε το "skydiver" του 3d mark.

Η ανάλυση που έχω είναι 1920χ1200 λόγω της 24αρας οθόνης.

Με βλέπω αν δέχονται να τη γυρίζω πίσω και να παίρνω ή R9 290 ή GTX 760 μπας και παίξω τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οριστε οι επιδοσεις τις καρτας στο crysis 3.

http://www.anandtech.com/show/7764/the-nvidia-geforce-gtx-750-ti-and-gtx-750-review-maxwell/15

Προφανως και το προβλημα ειναι μεγαλυτερο απο την 750ti. Αν εκανες καθαρη εγκατασταση των drivers και δεν εφερε αποτελεσμα, ειτε ο επεξερηαστης σου δεν ειναι αρκετος οποτε οτι καρτα και να αγορασεις δε θα εχεις επιδοσεις, ειτε υπαρχει θεμα με το software σου, για παραδειγμα υπολλειματα amd drivers στην registry ή malware που σου τρωει πορους.

Oι 290 και 960 δεν εχουν νοημα με τον επεξεργαστη σου, οι 260x και η 750ti ειναι αρκετες, δεν ειναι η καρτα ο λογος των χαμηλων fps. Θα προτεινα να κανεις format και καθαρη εγκατασταση των τελευταιων windows (7 ή 8.1) και να δοκιμασεις να παιξεις ετσι, αν ειναι software το θεμα λογικα θα λυθει.

Επεξ/σία από XMorsX
  • Like 1
Δημοσ.

ξαναλεω..., προσπαθησε να ανεβασεις λιγο τον επεξεργαστη σου -τουλαχιστον πανω απο τα 3ghz- και δες αν εχεις βελτιωση..!

Δημοσ.

Τελικά πήρα την R9 270X και βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση.

Σε καμία περίπτωση πάντως όσο αναλογεί. Με άλλα λόγια το bottleneck πάει σύννεφο.

Με άλλα λόγια συμβουλεύω σε όποια παιδιά έχεουν διπύρυνο και σκέφτονται αναβάθμιση της gpu να μην πάρουν κάτι ανώτερο μιας gtx 740 ή r7 240.

Θα Κοιτάξω για αναβάθμιση της cpu σε κάποιον Quad QX 95χχ.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εφοσων εισαι καλυμμενος με επιδοσεις τις 4870 και απο οτι φανταζομαι δεν θελεις να κανεις αναβαθμηση μητρικης παρε την nvidia 750 (που εχει μηδαμηνη καταναλωση και ειναι 4 φορες πιο γρηγορη απο την 4870)

Που ακριβώς η 750 είναι 4 (!!!) φορές πιο γρήγορη απο την 4870???

Δημοσ.

Παίδες όσο και να μην θέλουν μερικοί να το πιστέψουν οι core 2 duo/quad είναι τρελό bootleneck για τις σημερινές κάρτες. Σε Q6600 που έτρεχε στα 3.2 από 4870 σε 5870 και στο καπάκι σε 7970 που δοκίμασα δεν είχε σχεδόν καμία διαφορά! Όσοι μπορείτε κάντε μια αναβάθμιση σε cpu/mobo. Απο 1366 και μετά όλα έχουν τρελή διαφορά σε "ιπποδύναμη".

Δημοσ.

Φίλε detseri μάλλον έχεις δίκιο. Διάβάζω οτι και οι quad δεν έχουν μεγάλες διαφορές με τους 2core.

Το θέμα είναι οτι αν κάνω αυτη την αναβάθμιση θα πρέπει να κάνω εκ νέου φορμάτ σωστα; Η nέα mobo δεν θα μου αναγνωρίσει το λειτουργικο που έχω τώρα (windows 7 64bit).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...