Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το forum

Έχω ένα σύστημα με Intel Core 2 Duo E 8400, PSU Corsair 600W, 4g Ram, και vga AMD 4870.

Επειδή όμως η VGA παρέδωσε πνεύμα πρέπει να την αντικαταστήσω. Πήρα λοιπόν μια AMD 260 X 2g και οι διαφορές ήταν αμελητέες λόγω bottleneck του επεξεργαστή.

Επείδή όμως παρουσίασε και αυτή πρόβλημα θα αντικατασταθεί και σκέφτομαι τη Nvidia GTX 750 Ti.

Ωστόσο, περίμένω να έχω τα ίδια αποτελέσματα και σκέφτομαι μήπως να πάρω μια υποδεέστερη και με τη διαφορά να πάρω και κάτι άλλο.

Ποια η άποψή σας;

Να διευκρινήσω οτι ήμουν πολύ ευχαριστημένος με την 4870 και με κάτι αντίστοιχο θα ήμουν καλυμμένος.

Αν όμως η GTX 750 είναι καλύτερη και συνεργάζεται με τον Ε 8400 θα την προτιμούσα.

Ευχαριστώ

Κώστας

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν η μητρική σου δέχεται quad επεξεργαστές και μπορείς να βρείς κάποιον Q9550 που δεν είναι ξεκισμένος στο oc είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση για να πάει μπροστά και η κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Έχω την Asus P5K SE και δεν γνωρίζω ούτε και θέλω αυτή τη στιγμή να πολυασχοληθώ γιατί θα πρέπει να αλλαξω και ram κτλ κτλ.

Απλώς σκεφτόμουν για την ώρα αν αξίζει να πάω στη GTX 750 Ti που κάνει 150 ευρω και αργότερα βλέπουμε αν πάω σε κάτι άλλο, ή μήπως να πάω σε καμια GTX 730, R7 400 που παίζουν στα 60 ευρω περίπου.

Δεν με πειράζει να έχω λίγο bottleneck, απλώς λέω αν αξίζει τον κόπο καθώς παίζω παιχνίδια όπως Crysis 3, Wolfenstein κ.α.

Με την AMD R7 260 x όσο πρόλαβα έπαιξα Crysis 3 στα Medium με χαμηλά όμως fps.

Δημοσ.

Καλησπερα η μητρικη σου παιρνει και 4πυρινους επεξεργαστες οποτε δεν χρειαζεται να αλλαξεις κατι αλλο μπορεις να βρεις μεταχειρισμενους εδω με 50 Ε.

Intel Socket 775 Core™2 Quad/Core™2 Extreme/Core™2 Duo/Pentium® Extreme/Pentium® D/Pentium® 4 Processors
Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors
Support Intel® 45nm CPU
* Please update the latest BIOS to support Intel 45nm CPU

Επισης οι amd drivers εχουν μεγαλυτερο cpu utilization(http://www.techpowerup.com/210104/amd-seeks-new-gpu-driver-developers-for-cpu-optimization.html) , οποτε σε περιπτωσεις bottlenech το φενομενο ειναι ακομα χειροτερο.

με την nvidia 750 θα εισαι καλυτερα.

750=r7 260= gtx570

Δημοσ.

Η μητρική σου δέχεται 4πύρηνους και δεν χρειάζεται να αλλάξεις ram 

Με 30-40€΄ παίρνεις έναν quad και είσαι πιο άνετα 

Δημοσ.

άρα με βλέπω για την GTX 750Ti που είναι δοκιμασμένη και όταν θελήσω αλλάζω και τη cpu σωστα;

φίλε boombastik πολύ σημαντικό αυτό που είπε. Δεν το γνώριζα αλλα το υποπτευόμουνα.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Απλώς σκεφτόμουν για την ώρα αν αξίζει να πάω στη GTX 750 Ti που κάνει 150 ευρω και αργότερα βλέπουμε αν πάω σε κάτι άλλο, ή μήπως να πάω σε καμια GTX 730, R7 400 που παίζουν στα 60 ευρω περίπου.

Με 150€ χτυπάς g3250/μητρική/4gb μνήμη ,απλά σαν ιδέα.

Θες και πάλι vga όμως αφού αυτή που έχει είναι μόνο για απλά πράγματα.

Το να δώσεις ακόμα και αυτά τα ~40€ για τόσο παλιό επεξεργαστή είναι κάπως.

• Like 1
Δημοσ.

Να διευκρινήσω οτι ήμουν πολύ ευχαριστημένος με την 4870 και με κάτι αντίστοιχο θα ήμουν καλυμμένος.

Αν όμως η GTX 750 είναι καλύτερη και συνεργάζεται με τον Ε 8400 θα την προτιμούσα.

Ευχαριστώ

Κώστας

Εφοσων εισαι καλυμμενος με επιδοσεις τις 4870 και απο οτι φανταζομαι δεν θελεις να κανεις αναβαθμηση μητρικης παρε την nvidia 750 (που εχει μηδαμηνη καταναλωση και ειναι 4 φορες πιο γρηγορη απο την 4870) και αργοτερα παρε ενα τετραπηρυνο με κανα 40αρικο- 50αρικο  και εισαι κομπλε(q6600).

Δημοσ.

Ok και κάτι τελευταίο. Να πάρω την GTX 750 Ti ή την απλή; Υπάρχει περίπτωση μια χαμηλότερα χρονισμένη κάρτα να αποδίδει καλύτερα στο σύστημα λόγω του επεξεργαστή;

Σκεφτόμουν δηλαδή μήπως έτρεχε το ίδιο ή καλύτερα η GTX 740 ή GTX 750 λόγω μικρότερου bottleneck...

Δημοσ.

Σκεφτόμουν δηλαδή μήπως έτρεχε το ίδιο ή καλύτερα η GTX 740 ή GTX 750 λόγω μικρότερου bottleneck...

Το ίδιο μπορεί να δουλέψει,καλύτερα όχι.

bottleneck κάνει ο επεξεργαστής που δεν θα αλλαχτεί,αν για κάποιο παιχνίδι φτάνει μόνο για 20fps μπορεί να βγάλει μόνο τόσα,η Vga δεν νοιάζεται,αν της έρχονται μόνο 20 καρέ θα επεξεργάζεται μόνο αυτά ακόμα και αν μπορούσε να βγάλει π.χ. 120.

Δημοσ.

Χαιρετώ το forum

Έχω ένα σύστημα με Intel Core 2 Duo E 8400, PSU Corsair 600W, 4g Ram, και vga AMD 4870.

Επειδή όμως η VGA παρέδωσε πνεύμα πρέπει να την αντικαταστήσω. Πήρα λοιπόν μια AMD 260 X 2g και οι διαφορές ήταν αμελητέες λόγω bottleneck του επεξεργαστή.

Επείδή όμως παρουσίασε και αυτή πρόβλημα θα αντικατασταθεί και σκέφτομαι τη Nvidia GTX 750 Ti.

Ωστόσο, περίμένω να έχω τα ίδια αποτελέσματα και σκέφτομαι μήπως να πάρω μια υποδεέστερη και με τη διαφορά να πάρω και κάτι άλλο.

Ποια η άποψή σας;

Ευχαριστώ

Κώστας

Λάθος να πισεύεις πως φταίει ο επεξεργαστής σου, απλά πήρες μια πολύ αδύναμη vga που ΔΕΝ μπορεί να σηκώσει το crysis 3, ότι επεξεργαστή και να της βάλεις, όπωσ επίσης και  η gtx 750 Δεν μπορεί θες τουλάχιστον μια 270χ, για amd ή μια 760 gtx απο nvidia, οτιδήποτε άλλο ειναι πεταμένα λ7, Τωρα βάζοντας core 2 quad ναι μεν θα κερδίσεις πολύ σε αποδοση απόκριση και οτιδήποτε στο σύστημα σου ΑΛΛΑ η vga ΔΕΝ μπορει να δώσει αυτά που ζητάς, 3- fps ΔΕΝ κάνουν ενα παιχνίδι playable

Δημοσ.

Την ti παρε, οι nVidia λειτουργουν καλυτερα απο τις AMD οταν τις βαζεις με αδυναμο επεξεργαστη (με εξαιρεση τα παιχνιδια που υποστηριζουν Mantle), οι διαφορα υπερ της σε σχεση με την 260x ειναι μεγαλυτερη απο αυτη που λενε τα benchmarks. Αλλα και ο επεξεργαστης σου θελει σιγα σιγα αλλαγη. Αν θες να παιζεις με settings στο high, ισως ειναι καλυτερα να κρατηθεις και να αγορασεις μια και εξω i5 4460 + GTX 960 / R9 280.

Δημοσ.

Χαιρετώ το forum

Ποια η άποψή σας;

Ευχαριστώ

Κώστας

φιλε μου, αφου εχεις ενα συγκεκριμενο προβλημα με την καρτα αυτη τη στιγμη, συγκεντρωσου στην καρτα. παρε οποια καλυτερη μπορεις, με το μπατζετ που εχεις.  

στα €130  παιζουν και η 750 (απλη) και η 260Χ. η 750ΤΙ θα παει στα 150..!  εσυ θα αποφασισεις αν εξαντλησεις το μπατζετ.! 

το "μπουκαλι" μπορεις να το μειωσεις ή και να το αποφυγεις, αν ανεβασεις αρκετα τον επεξεργαστη σου.  αυτο χωρις κοστος..!!  

Δεν αναφερομαι καθολου σε αλλαγη πλατφορμας, καθως αυτο ειναι αλλο θεμα...!!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...