zio10 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Νομίζω πως συμβαίνει το αντίθετο. Όσο μειώνεται το μέγεθος, τα κινουμενα μέρη, η κατανάλωση ρεύματος, οι κολλήσεις κλπ, μάλλον έχουμε πιο σταθερές συσκευές χωρίς ιδιαίτερες φθορές κατά τη χρήση. Είναι όλα τόσο φιξ όμως που αν γίνει κάτι δεν φτιάχνεται. Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα νέα μοντέλα όλων των εταιρειών! 1
kifinas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Πιο πολύ είναι το θέμα της μηδενικής δυνατότητας αναβάθμισης. 1
TasMan Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Καενείς δεν αρνείται ότι αισθητικά τουλάχιστον το μηχάνημα είναι πανέμορφο, αλλά λόγω της ομορφιάς θυσιάζονται κάποια πράγματα. Καταρχήν ας μου επιτραπεί να είμαι λίγο επιφυλακτικός όσον αφορά τον fanless σχεδιασμό του. Πρωτοποριακό μεν αλλά αν δε δούμε θερμοκρασίες στην πράξη... γιατί αν είναι να παθαίνω εγκαύματα κάθε φορά που το ακουμπάω στα πόδια για να δω κανένα βιντεάκι, υπάρχει θέμα. Και βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μία και μοναδική θύρα usb-c. Ας αφήσουμε στην άκρη ότι χρειάζονται ένα κάρο καλώδια για να κάνουμε πολλαπλές δουλειές, πχ να έχουμε εξωτερικό σκληρό ή στικάκι και ταυτόχρονα να το φορτίζουμε, ή να το έχουμε συνδεδεμένο με hdmi και ταυτόχρονα να φορτίζει. Έστω ότι συμβιβαζόμαστε με αυτή την ιδέα. Το να χρειάζομαι όμως αντάπτορα ακόμα και για να συνδέσω κάποιο στικάκι είναι fail. Όταν δηλ θέλω να ανταλλάξω αρχεία στη δουλειά ή με ένα φίλο τι θα λέω; Στείλε το dropbox ή στο google drive να κάνω hotspot το κινητό μου (αν δεν υπάρχει wifi) για να το κατεβάσω; Δε λέω, το usb-c μπορεί να είναι το μέλλον, στο παρόν όμως ΤΑ ΠΑΝΤΑ δουλεύουν με απλά usb. Και τέλος να δούμε και με κάποιο τεστ τις δυνατότητες του usb-c όσον αφορά το bandwith, γιατί δεν είναι ακόμα σαφές τι πρωτόκολλο hdmi υποστηρίζει, δηλ αν καταφέρνει να στείλει σήμα 4Κ με surround ήχο και αν το σηκώνει και ο επεξεργαστής. Θα μου πείτε, πόσοι έχουν 4Κ τηλεόραση; Τώρα όχι, αφού όμως η Apple υποστηρίζει ότι κοιτάει το μέλλον, σε 2-3 χρόνια οι 4Κ τηλεοράσεις θα είναι παντού. Εκτός αν θεωρεί ότι κάθε χρόνο θα σκάμε 1-1.5 χιλάρικο για να παίρνουμε το νέο μοντέλο.
Fotis13 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Καενείς δεν αρνείται ότι αισθητικά τουλάχιστον το μηχάνημα είναι πανέμορφο, αλλά λόγω της ομορφιάς θυσιάζονται κάποια πράγματα. Καταρχήν ας μου επιτραπεί να είμαι λίγο επιφυλακτικός όσον αφορά τον fanless σχεδιασμό του. Πρωτοποριακό μεν αλλά αν δε δούμε θερμοκρασίες στην πράξη... γιατί αν είναι να παθαίνω εγκαύματα κάθε φορά που το ακουμπάω στα πόδια για να δω κανένα βιντεάκι, υπάρχει θέμα. Και βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μία και μοναδική θύρα usb-c. Ας αφήσουμε στην άκρη ότι χρειάζονται ένα κάρο καλώδια για να κάνουμε πολλαπλές δουλειές, πχ να έχουμε εξωτερικό σκληρό ή στικάκι και ταυτόχρονα να το φορτίζουμε, ή να το έχουμε συνδεδεμένο με hdmi και ταυτόχρονα να φορτίζει. Έστω ότι συμβιβαζόμαστε με αυτή την ιδέα. Το να χρειάζομαι όμως αντάπτορα ακόμα και για να συνδέσω κάποιο στικάκι είναι fail. Όταν δηλ θέλω να ανταλλάξω αρχεία στη δουλειά ή με ένα φίλο τι θα λέω; Στείλε το dropbox ή στο google drive να κάνω hotspot το κινητό μου (αν δεν υπάρχει wifi) για να το κατεβάσω; Δε λέω, το usb-c μπορεί να είναι το μέλλον, στο παρόν όμως ΤΑ ΠΑΝΤΑ δουλεύουν με απλά usb. Και τέλος να δούμε και με κάποιο τεστ τις δυνατότητες του usb-c όσον αφορά το bandwith, γιατί δεν είναι ακόμα σαφές τι πρωτόκολλο hdmi υποστηρίζει, δηλ αν καταφέρνει να στείλει σήμα 4Κ με surround ήχο και αν το σηκώνει και ο επεξεργαστής. Θα μου πείτε, πόσοι έχουν 4Κ τηλεόραση; Τώρα όχι, αφού όμως η Apple υποστηρίζει ότι κοιτάει το μέλλον, σε 2-3 χρόνια οι 4Κ τηλεοράσεις θα είναι παντού. Εκτός αν θεωρεί ότι κάθε χρόνο θα σκάμε 1-1.5 χιλάρικο για να παίρνουμε το νέο μοντέλο. Σχετικα με τις θερμοκρασιες μενει να το δουμε ,με τον ανταπτορα λυνονται ολα τα θεματα συνδεσεων δεν χρειαζονται "ενα καρο καλωδια ".Το usb-c ειναι το μελλον καθως προβλεπεται να γινει το standard σε ολα τα επομενα μοντελα υπολογιστων και η apple ως μια απο τις μεγαλυτερες εταιρειες στον πλανητη το υιοθετησε. Η λογικη ειναι να πανε ολα στο cloud και θα πανε οσο ανεβαινει κυριως ο μεσος ορος ταχυτητας των ιντερνετικων συνδεσεων. Το target group που απευθυνεται το νεο macbook δεν το αφορα ο αδυναμος επεξεργαστης και οι περιορισμοι που εχει το συγκεκριμενο μοντελο διοτι τους καλυπτει για την χρηση που το προοριζουν . 1
atheatos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Καενείς δεν αρνείται ότι αισθητικά τουλάχιστον το μηχάνημα είναι πανέμορφο, αλλά λόγω της ομορφιάς θυσιάζονται κάποια πράγματα. Καταρχήν ας μου επιτραπεί να είμαι λίγο επιφυλακτικός όσον αφορά τον fanless σχεδιασμό του. Πρωτοποριακό μεν αλλά αν δε δούμε θερμοκρασίες στην πράξη... γιατί αν είναι να παθαίνω εγκαύματα κάθε φορά που το ακουμπάω στα πόδια για να δω κανένα βιντεάκι, υπάρχει θέμα. Και βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μία και μοναδική θύρα usb-c. Ας αφήσουμε στην άκρη ότι χρειάζονται ένα κάρο καλώδια για να κάνουμε πολλαπλές δουλειές, πχ να έχουμε εξωτερικό σκληρό ή στικάκι και ταυτόχρονα να το φορτίζουμε, ή να το έχουμε συνδεδεμένο με hdmi και ταυτόχρονα να φορτίζει. Έστω ότι συμβιβαζόμαστε με αυτή την ιδέα. Το να χρειάζομαι όμως αντάπτορα ακόμα και για να συνδέσω κάποιο στικάκι είναι fail. Όταν δηλ θέλω να ανταλλάξω αρχεία στη δουλειά ή με ένα φίλο τι θα λέω; Στείλε το dropbox ή στο google drive να κάνω hotspot το κινητό μου (αν δεν υπάρχει wifi) για να το κατεβάσω; Δε λέω, το usb-c μπορεί να είναι το μέλλον, στο παρόν όμως ΤΑ ΠΑΝΤΑ δουλεύουν με απλά usb. Και τέλος να δούμε και με κάποιο τεστ τις δυνατότητες του usb-c όσον αφορά το bandwith, γιατί δεν είναι ακόμα σαφές τι πρωτόκολλο hdmi υποστηρίζει, δηλ αν καταφέρνει να στείλει σήμα 4Κ με surround ήχο και αν το σηκώνει και ο επεξεργαστής. Θα μου πείτε, πόσοι έχουν 4Κ τηλεόραση; Τώρα όχι, αφού όμως η Apple υποστηρίζει ότι κοιτάει το μέλλον, σε 2-3 χρόνια οι 4Κ τηλεοράσεις θα είναι παντού. Εκτός αν θεωρεί ότι κάθε χρόνο θα σκάμε 1-1.5 χιλάρικο για να παίρνουμε το νέο μοντέλο. Συμφωνώ με τα περισσότερα που λες,μόνο μια σημείωση. Η διαδικασία δημιουργίας hotspot στο Os X ειναι δυο κλικ. Δημιουργείς ασύρματο δίκτυο σε δευτερόλεπτα. Δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη κινητού για δημιουργία hotspot.Το θέμα δεν είναι πιστεύω τόσο τα usb στικάκια αλλά οι υπόλοιπες συσκευές όπως printers, κάμερες κτλ.
zio10 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Υπάρχουν κι άλλα fanless μηχανήματα, δεν νομίζω ότι θα έχει θέμα με τις θερμοκρασίες. Συνδεσιμότητα, αναβάθμιση, επισκευή είναι πιο σοβαρά θέματα. Αναβάθμιση και επισκευή προφανώς δεν είναι για όλους πρόβλημα αλλά η συνδεσιμότητα πρακτικά είναι για τους περισσότερους.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Πιο πολύ είναι το θέμα της μηδενικής δυνατότητας αναβάθμισης. Σε αυτό δεν διαφωνώ.
zio10 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 ^Ήταν και αναμενόμενο όμως, αυτόν τον δρόμο έχει διαλέξει για τα φορητά της
Unabomber Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Συμφωνώ με τα περισσότερα που λες,μόνο μια σημείωση. Η διαδικασία δημιουργίας hotspot στο Os X ειναι δυο κλικ. Δημιουργείς ασύρματο δίκτυο σε δευτερόλεπτα. Δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη κινητού για δημιουργία hotspot. Το θέμα δεν είναι πιστεύω τόσο τα usb στικάκια αλλά οι υπόλοιπες συσκευές όπως printers, κάμερες κτλ. Oσο για τους printers, ολοενα και περισσοτεροι με υποστηριξη direct-wifi βγαινουν στην αγορα..... οποτε λυνεται το θεμα. Μετα για τις καμερες που διαβασα και στις προηγουμενες σελιδες, δηλαδη υπαρχει πιθανοτητα να φορτωσεις το μηχανημα με Raw αρχεια προς επεξεργασια ? Το θεωρω απιθανο σε τετοιο αδυναμο setup να εχεις απαιτηση να επεξεργαστεις Raw αρχεια..... οποτε παμε στα jpeg και καθαρα στην προβολη αυτων..... ε, αυτα με ενα κινητο , ή απευθειας απο την camera (τεινουν ολες πλεον να ενσωματωσουν και αυτες το wifi-direct ) ειναι piece of cake...... να τα κανεις προβολη.... Δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα, οσο το παρουσιαζουν μερικοι.... (δεν παει σε σενα atheatos ) Τωρα επειδη στην Ελλαδα υπαρχει μια σχετικη τεχνολογικη αμαθεια-ημιμαθεια σε πολλα πραγματα, και οι περισσοτεροι κολλανε στο οτι δεν εχει usb θυρα αρα ειναι γτπ το μηχανημα, σε αυτο δεν μπορει να σας βοηθησουν οι Apple, Sony, Samsung κλπ..... Και οπως και να το κανουμε, εχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ TARGET GROUP, το macbook..... δεν θα το παρει καποιος για πρωτο του υπολογιστη εννοειται..... 2
haHa Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 To βασικο θετικο του usb-c ειναι οτι ειναι κοινο προτυπο για φορτιση. Θα μπορει να φορτιζει το λαπτοπ απο ενα powerbank , απο εναν φορτιστη tablet κλπ. Θα ειναι αισθητα φθηνοτεροι οι φορτιστες(θα εχεις πχ εναν για το γραφειο κ εναν για το σπιτι) και θα μπορεις να εχεις κοινο φορτιστη με το tablet/κινητο. Λογικα θα πρεπει να εγκαταλειψει και το lightning σε ipad/iphone προς χαρη του usb-c. Απλα επρεπε να ειχε 2 usb-c ή κ μια κανονικη usb ή ενα card reader για μεταφορα φωτογραφιων απο φωτογραφικη/gopro κλπ. Αλλα οσον αφορα το κομματι της φορτιστης μεσω usb, ειναι εξαιρετικα νεα που η apple υιοθετει επιτελους κοινο προτυπο φορτισης. 1
Unabomber Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Google: Επιβεβαιώνει USB Type-C για τα μελλοντικά Android κινητά 1
nickelodeon Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Google: Επιβεβαιώνει USB Type-C για τα μελλοντικά Android κινητά Γαμ@το θα είναι, τώρα για να κουμπώσω usb stick στο κινητό μου χρειάζομαι USB OTG cable, σε μελλοντικό κινητό θα κουμπώνεις κατευθείαν το usb stick χωρίς χρήση καλωδίου ή Game controller στο tablet. H google πάει από τον αντάπτορα σε απευθείας σύνδεση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 To βασικο θετικο του usb-c ειναι οτι ειναι κοινο προτυπο για φορτιση. άντε και για usb3.1 gen2... 1
Hannibal_Lector Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Είναι όλα τόσο φιξ όμως που αν γίνει κάτι δεν φτιάχνεται. Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα νέα μοντέλα όλων των εταιρειών!δίκιο έχεις αλλά για το συγκεκριμένο άσε να το κάνει ταλαρα κάνα ifixit με οδηγό και βλεπουμε. 1
haHa Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Google: Επιβεβαιώνει USB Type-C για τα μελλοντικά Android κινητά Γαμ@το θα είναι, τώρα για να κουμπώσω usb stick στο κινητό μου χρειάζομαι USB OTG cable, σε μελλοντικό κινητό θα κουμπώνεις κατευθείαν το usb stick χωρίς χρήση καλωδίου ή Game controller στο tablet. H google πάει από τον αντάπτορα σε απευθείας σύνδεση. Ειναι γνωστο οτι θα ειναι το επομενο προτυπο, το nokia n1 android tablet που κυκλοφορει ηδη το εχει: Nokia N1 USB microUSB v2.0, Type-C reversible connector Οπως ειπα : To βασικο θετικο του usb-c ειναι οτι ειναι κοινο προτυπο για φορτιση. Θα μπορει να φορτιζει το λαπτοπ απο ενα powerbank , απο εναν φορτιστη tablet κλπ. Θα ειναι αισθητα φθηνοτεροι οι φορτιστες(θα εχεις πχ εναν για το γραφειο κ εναν για το σπιτι) και θα μπορεις να εχεις κοινο φορτιστη με το tablet/κινητο. ... Ειναι εξαιρετικα νεα που η apple υιοθετει επιτελους κοινο προτυπο φορτισης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα