Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Κάνω ένα γκάλοπ για το ποιός έχει την καλύτερη λύση της άσκησης και μέχρι στιγμής ένα από τα παιδιά του φροντιστηρίου έχει πλησιάσει πολύ κοντά. Μπορείτε καλύτερα;

Η ταινία “Ο Κύβος” (1997, καναδικής παραγωγής) αφορά μία ομάδα 7 ατόμων που προσπαθούν να δραπετεύσουν από έναν λαβύρινθο αποτελούμενο από μία σειρά κυβικών δωματίων που είναι διατεταγμένα στις τρεις διαστάσεις (26x26x26). Στην ταινία δεν γίνεται καμία αναφορά στους λόγους για τους οποίους οι ήρωες βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός του κύβου, τι ακριβώς  είναι ή τι αντιπροσωπεύει ο κύβος. Η αφηρημένη (καφκική) πραγματικότητα που υιοθετείται στην ταινία συμπληρώνεται από φονικές παγίδες που ελλοχεύουν σε ορισμένα από τα κυβικά δωμάτια. Η αναγνώριση των παγίδων μπορεί να γίνει με την επίλυση μαθηματικών γρίφων, όπως αποδεικνύεται κατά τη διάρκεια της ταινίας.

Ο ΓρίφοςY598IQq8eSbvlFtXGVbGV3FYk76v9_ORVsXT5jKF

Στο εσωτερικό κάθε κύβου βρίσκουμε έναν κωδικό αποτελούμενο από τρεις αριθμούς. Το άθροισμα των ψηφίων κάθε ενός από τους αριθμούς είναι οι  καρτεσιανές συντεταγμένες (x,y,z) του κύβου μέσα στον λαβύρινθο. Στην ταινία αποδεικνύεται (με δραματικό τρόπο) ότι αν έστω μία από τις συντεταγμένες του κύβου είναι πρώτος αριθμός, τότε ο κύβος είναι παγίδα. Έτσι για παράδειγμα, αν βρεθούμε μέσα σε έναν κύβο και δούμε τους αριθμούς «4182   2134   312265». Το άθροισμα των ψηφίων των αριθμών αυτών είναι «4+1+8+2   2+1+3+4   3+1+2+2+6+5» κατά συνέπεια οι καρτεσιανές συνταγμένες του κύβου είναι (x, y, z) = (15, 10, 19). Από αυτές το 19 είναι πρώτος αριθμός, επομένως αφού έστω και μία από τις συντεταγμένες είναι πρώτος αριθμός, εδώ  το 19, ο κύβος είναι παγίδα και πρέπει να βγούμε άμεσα από αυτόν!

Το Πρόβλημα

Συμπληρώστε τη συνάρτηση Cube η οποία θα επιλύει τον παραπάνω γρίφο. Είσοδος της συνάρτησης είναι o κωδικός (πίνακας με τους τρεις αριθμούς), ενώ η παράμετρος εξόδου είναι μία λογική μεταβλητή: true (αν το δωμάτιο είναι ασφαλές) και false (αν πρόκειται για παγίδα). Στο πρόγραμμα συναντούμε δύο διακριτές διαδικασίες οι οποίες θα πρέπει να επαναληφθούν τρεις φορές (για τους τρεις αριθμούς): (α) ο υπολογισμός του αθροίσματος των ψηφίων ενός ακέραιου αριθμού (χρησιμοποιείστε το πρόγραμμα GetDigits, άσκηση 4) και (β) ο έλεγχος της ιδιότητας ενός αριθμού ως πρώτου, που μπορεί να γίνει με την εγγενή συνάρτηση isprime του Matlab/Octave. Το πρόγραμμά σας θα πρέπει να λειτουργεί για ακέραιους αριθμούς με οσοδήποτεψηφία.

Οποιαδήποτε λύση επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι σωστή.

• Moderators
Δημοσ.

Δηλαδή παίρνουμε τρία strings, προσθέτουμε τα ψηφία τους και καλούμε μία έτοιμη συνάρτηση; Δεν καταλαβαίνω πώς αυτή η άσκηση είναι δύσκολη (ακόμα και για αρχάριους) ή τι πρέπει να πούμε εμείς ή να "κάνουμε καλύτερα".

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μου φαίνεται για μασκαρεμένο thread τύπου "κάντε μου την άσκηση".

• Like 5
Δημοσ.

Yup, αυτό ακριβώς είναι. εγώ απαξίωσα να την γράψω εδώ αλλά την έλυσα για πλάκα! Copy paste είναι απο κανα e-class ;) Eξάλλου ένα ποστ έχει ο άνθρωπος, μας θέλει και παιχνίδια...

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Κάνω ένα γκάλοπ για το ποιός έχει την καλύτερη λύση της άσκησης και μέχρι στιγμής ένα από τα παιδιά του φροντιστηρίου έχει πλησιάσει πολύ κοντά. Μπορείτε καλύτερα;

...

Οποιαδήποτε λύση επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι σωστή.

Ωραία. Γράψε μας τις συναρτήσεις που εχεις ήδη φτιάξει, το αντίστοιχο κομάτι κωδικα και που εχεις προβλημα εφαρμογής.

Δημοσ.

Τίποτα δεν έχει, ένα τρολλάκι σε στυλ "κάντε μου την άσκηση όσο τα ξύνω" είναι...

Ε λοιπόν την έλυσα και μάντεψε, δεν θα την πάρεις ποτέ! :P :devil:

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ε λοιπόν την έλυσα και μάντεψε, δεν θα την πάρεις ποτέ! :P :devil:

Θα έρθει ο imitheos να δώσει λύση, ανυπομονώ.

Η ταινία αξίζει;

• Like 2
Δημοσ.

Η ταινία αξίζει;

Την έχω δει. Θα μπορούσε να είναι καλή.

Πάντως δεν έκανε κόπο να κάνει δικιά του ερώτηση.

Απλά copy-paste την εκφώνηση.

• Moderators
Δημοσ.

Πάντως δεν έκανε κόπο να κάνει δικιά του ερώτηση.

Απλά copy-paste την εκφώνηση.

Όχι παρεξήγησες, δε θέλει βοήθεια για την άσκηση. Ένα γκάλοπ κάνει για να δει τι ξέρουμε εμείς εδώ και πόσο καλά τα πάει το insomnia σε σχέση με τα παιδιά του φροντιστηρίου.

Δημοσ.

Όχι παρεξήγησες, δε θέλει βοήθεια για την άσκηση. Ένα γκάλοπ κάνει για να δει τι ξέρουμε εμείς εδώ και πόσο καλά τα πάει το insomnia σε σχέση με τα παιδιά του φροντιστηρίου.

Μάλλον δεν κατάλαβα καλά εγώ. Χίλια συγνώμμη στον @TS και

ελπίζω να λάβει το κουτί με τα σοκολατάκια που του έστειλα για

συγχώρεση.

Δημοσ.

Η ταινία αξίζει;

Μόνο αν βλέπεις thriller/horror με προοπτική να γελάσεις. Αλλά και σ' αυτή την περίπτωση αντί να δεις αυτό το fail δες το Event Horizon, το είδα σινεμά και στο γυρισμό σταματήσαμε να γελάσουμε με την ησυχία μας γιατί ο οδηγός δεν άντεχε...

• Moderators
Δημοσ.

Μόνο αν βλέπεις thriller/horror με προοπτική να γελάσεις. Αλλά και σ' αυτή την περίπτωση αντί να δεις αυτό το fail δες το Event Horizon, το είδα σινεμά και στο γυρισμό σταματήσαμε να γελάσουμε με την ησυχία μας γιατί ο οδηγός δεν άντεχε...

Μάλιστα. Δηλαδή σαν Final Destination ένα πράγμα. Κρίμα, η υπόθεση ακουγόταν ωραία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...