Valmel Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα , Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει κάποιο κατάστημα για εγκατάσταση σκληρού δίσκου ssd σε iMac late 2013 (Προσοχή,αναφέρομαι στο λεπτό το imac χωρίς το cd driver , αλλά σε αυτό που η οθόνη είναι κολλημένη με κόλλα. Επικοινώνησα αρχικά με istorm η οποία μου είπε ότι δεν είναι εφικτό (πράγμα που δεν ισχύει) , με το "milaraki" που μου είπε ότι δεν μπορεί να το αναλάβει λόγω ρίσκου και τέλος με την irepair που μου είπε 150 ευρώ τα περαστικά και με μια δόση επιφύλαξης. Αν γνωρίζετε κάποιον ή κάποιο κατάστημα που αναλαμβάνει τέτοιου είδος αναβάθμιση για το συγκεκριμένο μοντέλο πραγματικά θα σας ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
zio10 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Για ποιο λόγο το σφραγίσανε;! irepair γιατί δεν το πας; Δεν σου απαντήσανε σίγουρα ότι το κάνουν;
Valmel Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Για ποιο λόγο το σφραγίσανε;! irepair γιατί δεν το πας; Δεν σου απαντήσανε σίγουρα ότι το κάνουν; Τα IMac απο το 2012 και μετά έχουν την οθόνη με κόλλα ! Μάλλον ο λόγος ειναι για δυσκολία σε περίπτωση αναβάθμισης απο εξωτερικά service . Η Irepair μου απάντησε ότι το αναλαμβάνει , απλά ψάχνω για ενδεχόμενο χαμηλότερου κόστους στα περαστικά . 150 ευρώ ειναι αρκετά. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάτι καλύτερο όμως εκεί θα καταλήξω. 1
ozelot Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Σωστά, έχουν ταινία διπλής όψεως. Αναλαμβάνει η iSystem με κόστος για εγκατάσταση € 100. Ίσως χρειαστεί και ένας αντάπτορας με κόστος € 30, Ποιον SSD σκοπεύεις να βάλεις ;. Αν τον πάρεις από την iSystem έχεις την εγγύηση του. 1
Valmel Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Σωστά, έχουν ταινία διπλής όψεως. Αναλαμβάνει η iSystem με κόστος για εγκατάσταση € 100. Ίσως χρειαστεί και ένας αντάπτορας με κόστος € 30, Ποιον SSD σκοπεύεις να βάλεις ;. Αν τον πάρεις από την iSystem έχεις την εγγύηση του. Εχω σκοπό να βαλω τον Samsung 850 EVO 250GB. Μου ειπαν και στην Irepair για τον ανταπτορα. Καλώς τότε , το ψάχνω με iSystem! Thnx !
ozelot Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Ρώτα στην iSystem για δίσκο Electra της OWC. Δεν θέλει trim support.
Valmel Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Ρώτα στην iSystem για δίσκο Electra της OWC. Δεν θέλει trim support. Είδα κάτι βίντεο για τους σκληρούς owc . Μπορεις να μου πεις τι παίζει με το trim γιατί δεν εχω ιδέα ?
ozelot Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 To trim είναι μια ρουτίνα σε non-Apple SSDs που χονδρικά τους κρατά σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Μέχρι και το OS X Mavericks το TRIM enabler της Cindori Software αναλάμβανε την διαδικασία. Με την έλευση όμως του Yosemite, το kext signing του δεν επιτρέπει πλέον την εγκατάσταση του enabler, οπότε δημιουργείται κενό που αναλαμβάνει πλέον να καλύψει η εγγενής ρουτίνα του δίσκου Garbage Collection που φαίνεται να μην είναι και τόσο αποτελεσματική. Ενώ το TRIM enabler μπορεί να ενεργοποιηθεί με παράκαμψη του kext signing μέσω Terminal commands. Όμως τότε προκύπτει τρύπα στην ασφάλεια του OS X ι όχι μόνο. Αυτά τα ολίγα, πάντως κατά την γνώμη δες θετικά τον OWC, είναι ποιοτικός, πολύ καλός δίσκος. Το έχω δε εγκαταστήσει σε μηχάνημα μου.
Valmel Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 To trim είναι μια ρουτίνα σε non-Apple SSDs που χονδρικά τους κρατά σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Μέχρι και το OS X Mavericks το TRIM enabler της Cindori Software αναλάμβανε την διαδικασία. Με την έλευση όμως του Yosemite, το kext signing του δεν επιτρέπει πλέον την εγκατάσταση του enabler, οπότε δημιουργείται κενό που αναλαμβάνει πλέον να καλύψει η εγγενής ρουτίνα του δίσκου Garbage Collection που φαίνεται να μην είναι και τόσο αποτελεσματική. Ενώ το TRIM enabler μπορεί να ενεργοποιηθεί με παράκαμψη του kext signing μέσω Terminal commands. Όμως τότε προκύπτει τρύπα στην ασφάλεια του OS X ι όχι μόνο. Αυτά τα ολίγα, πάντως κατά την γνώμη δες θετικά τον OWC, είναι ποιοτικός, πολύ καλός δίσκος. Το έχω δε εγκαταστήσει σε μηχάνημα μου. Φυςικα και δεν το αποκλείω! Είχα τσεκάρει πως κανείς enable το trim σε Yosemite , απλά αν μπορεις , πες μου τις συνέπειες .
ozelot Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Όπως ανάφερα μπορείς αλλά οι συνέπειες είναι : 1. Κενό ασφάλειας. 2. Σε κάθε reset της NVRAM πρέπει να τρέχεις τα Terminal commands.
Valmel Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Όπως ανάφερα μπορείς αλλά οι συνέπειες είναι : 1. Κενό ασφάλειας. 2. Σε κάθε reset της NVRAM πρέπει να τρέχεις τα Terminal commands. Σε ευχαριστώ πολυ φίλε !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα