Προς το περιεχόμενο

vhf/uhf

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

καλησπερα παιδια. ποιον πομποδεκτη φορητο να παρω απλα θελω κατι δυνατο για να με ακουνε και να ακουω το θελω για το κυνηγι

Δημοσ.

Για δες τα baofeng 888 (pmr είναι)..

Εναλλακτικα η ιδια εταιρεία εχει αξιοπρεπη μοντέλα αλλα δεν εχουν πολυ δυνατό ηχείο (που νομιζω οτι χρειάζεσαι)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σκεφτομαι να αγορασω ενα απο αυτα τα δυο το wouxun kg-uv8d και το dynascan db-93m εχει καμια αποψη κανενας για αυτα τα 2 μηχανακια ποιο να προτιμησω?

ευχαριστω

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Σκεφτομαι να αγορασω ενα απο αυτα τα δυο το wouxun kg-uv8d και το dynascan db-93m εχει καμια αποψη κανενας για αυτα τα 2 μηχανακια ποιο να προτιμησω?

ευχαριστω

τι εκανες τελικα?

εγω θα προτεινα παντως baofeng

Δημοσ.

Αν και το είδα πολύ αργά το θέμα, καλύτερα θα ήταν να κλειδώνονται τέτοια νήματα...

1ον. Οι πομποδέκτες vhf/uhf απαιτούν ειδική άδεια ραδιοερασιτέχνη που βγαίνει μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις στο υπουργείο συγκοινωνιών και η κατοχή και χρήση τους χωρίς άδεια είναι παράνομη και διώκεται σε όσους  τους χρησιμοποιούν.

2ον. Τί μας λες τώρα και εσύ, θα μου πείτε, ποιος το τηρεί.... Τώρα, εκτός των πομποδεκτών vhf και uhf υπάρχουν όπως σωστά αναφέρθηκε και τα pmr ή και τα cb που η κατοχή τους είναι νόμιμη και δεν χρειάζεσαι ειδική άδεια να τα χρησιμοποιήσεις. Όμως Η χρήση βοηθημάτων ασύρματης επικοινωνίας ΔΕΝ επιτρέπεται κατά το κυνήγι... Αν είσαι κυνηγός, θα το έμαθες όταν έδινες εξετάσεις για την άδειά σου...

Δημοσ.

Συμφωνω με τον japetus   οι πομποδεκτες vhf/uhf θελουν αδεια...επισης αν δεν κανω λαθος και τα cb θελουν κατι σαν αδεια απο την νομαρχια πληρωνοντας ενα παραβολο λιγων €.

για ελευθερη χρηση χωρις αδειες κτλ ειναι τα pmr τα γνωστα σε ολους walkie talkie που λειτουργουν στα uhf  446mhz με 8 καναλια ( συχνοτητες ) με 0.5watt max.  αν σε pmr αλλαξεις κεραια και γενικα το πειραξεις μετα ειναι παρανομο συμφωνα με το νομο. 

Δημοσ.

Συμφωνω με τον japetus   οι πομποδεκτες vhf/uhf θελουν αδεια...επισης αν δεν κανω λαθος και τα cb θελουν κατι σαν αδεια απο την νομαρχια πληρωνοντας ενα παραβολο λιγων €.

για ελευθερη χρηση χωρις αδειες κτλ ειναι τα pmr τα γνωστα σε ολους walkie talkie που λειτουργουν στα uhf  446mhz με 8 καναλια ( συχνοτητες ) με 0.5watt max.  αν σε pmr αλλαξεις κεραια και γενικα το πειραξεις μετα ειναι παρανομο συμφωνα με το νομο. 

δεν ειπε κανενας (τουλαχιστον οχι εγω) το οτι δεν ειναι παρανομο, αλλα το να παρεις κατι δεν σημαινει οτι δεν θα πρεπει να πας να δωσεις και εξετασεις για αυτο.Τωρα σχετικα με το μικρο ποσο που λες για την αδεια cb , το να φτασει τα 90 ευρω για σταθερο δεν το βλεπω και λιγο!

Δημοσ.

δεν ειπε κανενας (τουλαχιστον οχι εγω) το οτι δεν ειναι παρανομο, αλλα το να παρεις κατι δεν σημαινει οτι δεν θα πρεπει να πας να δωσεις και εξετασεις για αυτο.Τωρα σχετικα με το μικρο ποσο που λες για την αδεια cb , το να φτασει τα 90 ευρω για σταθερο δεν το βλεπω και λιγο!

νομιζω πως δεν δινουν αδεια cb για σταθερο αλλα μονο για mobile ( δεν ειμαι σιγουρος )...

τελικα τι εκανες ;

Δημοσ.

νομιζω πως δεν δινουν αδεια cb για σταθερο αλλα μονο για mobile ( δεν ειμαι σιγουρος )...

τελικα τι εκανες ;

δινουν και για σταθερο, αλλα και για κινητο αλλα και για οχηματος

δεν ειχα πει οτι θα εκανα κατι εγω :P

Δημοσ.

Να διευκρινίσω εδώ ότι άδεια cb για σταθερό σταθμό, δεν δίνεται σε ιδιώτες, παρά μόνον -αν συντρέχουν κάποιοι ειδικοί λόγοι- σε συλλόγους, φορείς, απομακρυσμένες κοινότητες, μοναστήρια κλπ... Ιδιώτης μπορεί να βγάλει άδεια για φορητό ή mobile σταθμό μόνο.

• Like 1
Δημοσ.

δινουν και για σταθερο, αλλα και για κινητο αλλα και για οχηματος

δεν ειχα πει οτι θα εκανα κατι εγω :P

χαχαχα δεν εννοουσα εσενα... :P  

argy2573  τελικα τι εγινε ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...