bob7greejkiver Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Συγγνώμη αν η ερώτησή μου ακούγεται κάπως noobώδης, αλλά το χα πάντα απορία ρε παιδιά. Π.χ ένας φίλος μου με adsl, συγρονίζει στα 12098 Κbps dowsntream (download) , αλλά από speedtests και ftp.ntua.gr κατεβάζει (εννοείται πάντα με καλώδιο ethernet και όλα κλειστά) πρακτικά με 9,5 Mbps ή 9728 Κbps , άρα υφίσταται απώλεια 2370 Κbps ή 2,31 Μbps. Το ίδιο ισχύει και για μένα στο vdsl που έχω , ενώ συγχρονίζω τέρμα στα 49997 / 9996 , πρακτικά έχω 45 Mbps download kai 9 Mbps upload... Γιατί συμβαίνει αυτό; Μας κλέβουν οι πάροχοι; Μήπως η "χασούρα¨ αυτή είναι emergency bandwidth που εφαρμόζουν οι πάροχοι για κάτι που δεν ξέρουμε, όπως για παράδειγμα QoS; (αν και αν ήταν όντως QoS, δεν θα πρεπε να ανεβαίνει το ping μας στο Θεό , όταν τερματίζουμε το upload μας...) Είναι συγκεκριμένο το ποσοστό που κόβεται σε κάθε κατεύθυνση; (download και upload) Παρακαλώ ας εξηγήσει κάποιος τι συμβαίνει και όχι με απλές απαντήσεις του στύλ "διότι έτσι είναι" , να το εξηγήσει δηλαδή πιο επιστημονικά αν γίνεται, θα προσπαθήσω να το καταλάβω
me3ikan Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Για ρίξε μια ματιά! http://www.pcsteps.gr/18433-ταχύτητα-adsl/ Εκεί που εξηγεί για το overhead.
bob7greejkiver Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Πολύ καλό guide και διασαφηνηικό. Αν βέβαια κάποιος βοηθούσε και για ένα λεπτομερέστατο guide για ρυθμίσεις QoS σε router, θα ήταν πολυ καλό επίσης.
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 με qos δεν ξερω αν θα κερδισεις τοσο.ισως με bandwidth limiter σε router που να το υποστηριζουν να ειχες πιο καλα αποτελεσματα αναλογως παντα τι θες να κανεις.δηλαδη ενα qos δεν θα λυσει ολα τα θεματα.συνηθως στo qos μπορει να σου δινει επιλογη να ρυθμισεις priority ανα port ή ανα service.
bob7greejkiver Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Πουλίνε, το θέμα είναι ότι εγώ π.χ το ρούτερ μου (αγορασμένο, όχι από τον πάροχο) έχει μια απλή ρύθμιση QoS , η οποία λέγεται Upstream traffic priority will be automatically assigned by : Packet Length και κάνει το εξής κόλπο-θαύμα: όταν ανεβάζεις με όλο το upload σου , το ping σε real-time εφαρμογές , όπως π.χ. τα games ή VoIP δεν αυξάνεται καθόλου και αυτό λύνει (τουλάχιστον ως προς το upload , διότι έψαξα πώς να το ενεργοποιήσω και για το download αλλά μέχρι τώρα δεν βρήκα κάτι) το αιώνιο πρόβλημα "κολλάει το internet, αργεί να φορτώσει η σελίδα...το αδερφάκι μου πάλι τσ* κατεβάζει" ή "κλέισε τα torrents ρε μ@... θέλω να παίξω LoL". E θα ήθελα τον παραπάνω κανόνα να το εφαρμόσω και στα απλά ρούτερ των παρόχων που έχουν διάφοροι φίλοι μου και ψάχνω όλο αυτό τον καιρό τι ακριβείς ρυθμίσεις να κάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα