maria_92 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Έχω κατεβάσει την oracle database και έχω πρόβλημα με τη δημιουργία πινάκων.Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Sent from my iPhone using Insomnia
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δωσε περισσοτερες πληροφοριες. Τι προβλημα εννοεις? Παιρνεις καποιο μηνυμα λαθους? Εαν ναι, ποιο ειναι αυτο? Για ποια εκδοση της Oracle μιλας και σε τι λειτουργικο τρεχει;
maria_92 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Χρησιμοποιώ για πρώτη φορά την oracle database 11gXE 32bits.Έχω windows 7.Θέλω να δημιουργήσω τους ακόλουθους πίνακες: /* Δημιουργία Πίνακα {ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ} */ CREATE TABLE `ψηφιζεται` ( `Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ` int NOT NULL, `Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ` int NOT NULL, `ΨΗΦΟΙ` int NOT NULL, FOREIGN KEY (`Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ`) REFERENCES `εκλ_τμημα` (`Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ`) FOREIGN KEY (`Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ`) REFERENCES `κομμα` (`Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ`) PRIMARY KEY (`Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ`,`Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 DEFAULT COLLATE utf8_general_ci; /* Δημιουργία Πίνακα {ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ} */ CREATE TABLE `υποψηφιοσ` `Κ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ` int NOT NULL, `ΟΝ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ` varchar(100) NOT NULL, `ΕΠ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ` varchar(100) NOT NULL, `Κ_ΕΚΛ_ΠΕΡΙΦ` int NOT NULL, `Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ` int NOT NULL, `ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ` varchar(3) NOT NULL, PRIMARY KEY (`Κ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ`) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 DEFAULT COLLATE utf8_general_ci; /* Δημιουργία Πίνακα {ΣΤΑΥΡΟΔΟΤΕΙΤΑΙ} */ CREATE TABLE `σταυροδοτειται` `Κ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ` int NOT NULL, `Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ` int NOT NULL, `ΨΗΦΟΙ` int NOT NULL, FOREIGN KEY (`Κ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ`) REFERENCES `υποψηφιοσ` (`Κ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ`) FOREIGN KEY (`Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ`) REFERENCES `εκλ_τμημα` (`Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ`) PRIMARY KEY (`Κ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ`,`Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 DEFAULT COLLATE utf8_general_ci; Δεν ξέρω όμως πως να συμπληρώσω τα στοιχεία που μου ζητάει πριν δημιουργήσω τον πίνακα (Π.χ. datatype,precision,scale,not null).
nucleus Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Για τα datatypes,δυστυχώς είναι πάρα πολλά για να αναλυθούν εδώ διαβάζεις περισσότερα http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/server.111/b28318/datatype.htm#CNCPT012 To NOT NULL σημαίνει απλώς ότι το πεδίο δεν μπορεί να είναι κενό,πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάποια τιμή.
maria_92 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Θέλω να βάλω datatype σε αυτό Κ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ(κωδικός υποψηφίου) int NOT NULL και δεν ξέρω τι ακριβώς να βάλω.Μήπως πρέπει να βάλω NUMBER;
nucleus Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Ναι το αντίστοιχο του int είναι το NUMBER precision (total number of digits) and scale (number of digits to the right of the decimal point) If a precision is not specified, the column stores values as given. If no scale is specified, the scale is zero. Οπότε μπορείς να το βάλεις NUMBER χωρίς precision και scale.
maria_92 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Σε ευχαριστώ πολύ!Αν χρειαστώ κάτι άλλο,θα επικοινωνήσω μαζί σου.
maria_92 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Προσπαθώ να δημιουργήσω πίνακα στην Oracle μέσω του SQL commands.Γράφω τον παρακάτω πίνακα CREATE TABLE `ψηφιζεται` ( `Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ` int NOT NULL, `Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ` int NOT NULL, `ΨΗΦΟΙ` int NOT NULL, FOREIGN KEY (`Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ`) REFERENCES `εκλ_τμημα` (`Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ`) FOREIGN KEY (`Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ`) REFERENCES `κομμα` (`Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ`) PRIMARY KEY (`Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ`,`Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 DEFAULT COLLATE utf8_general_ci; και μου γράφει ORA-00911: invalid character. Τι έχω κάνει λάθος;
maria_92 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Έχω τον οδηγό της Oracle Database 11XE και ακολουθώ ακριβώς τις οδηγίες του.τη δημιουργία πίνακα όμως μου γράφει συνέχεια λάθη όσες διορθώσεις και αν κάνω.
Aztec Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Έχω τον οδηγό της Oracle Database 11XE και ακολουθώ ακριβώς τις οδηγίες του.τη δημιουργία πίνακα όμως μου γράφει συνέχεια λάθη όσες διορθώσεις και αν κάνω. Έχεις κάποιο link για τον οδηγό ?
maria_92 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Σε pdf έχω τον οδηγό. Σε pdf έχω τον οδηγό.
Aztec Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 τέσπα φτιάξε τα create με την ακόλουθη λογική και επίσης φτιάξε τους πίνακες που κάνουν reference τα foreign keys CREATE TABLE POLPARTYVOTES ( VOTECENTERID NUMBER NOT NULL, POLPARTYID NUMBER NOT NULL, VOTES NUMBER NOT NULL, CONSTRAINT FK_VOTECENTERID FOREIGN KEY (VOTECENTERID) REFERENCES VOTE_CENTER (ID), CONSTRAINT FK_POLPARTYID FOREIGN KEY (POLPARTYID) REFERENCES POLITICAL_PARTY(ID), CONSTRAINT PK_POLPARTYVOTES PRIMARY KEY (VOTECENTERID,POLPARTYID) );
maria_92 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δοκίμασα να βάλω και στο SQL commands και με το εργαλείο SQL script 1 CREATE TABLE "ψηφιζεται" ( 2 "Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ" int NOT NULL, 3 "Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ" int NOT NULL, 4 "ΨΗΦΟΙ" int NOT NULL, 5 FOREIGN KEY ("Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ") REFERENCES "εκλ_τμημα" ("Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ") 6 FOREIGN KEY ("Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ") REFERENCES "κομμα" ("Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ") 7 PRIMARY KEY ("Κ_ΕΚΛ_ΤΜΗΜ","Κ_ΚΟΜΜΑΤΟΣ") 8 ) 9 ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 DEFAULT COLLATE utf8_general_ci; αλλά μου βγάζει αυτό: ERROR at line 7: ORA-00907: missing right parenthesis
Aztec Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Τα double quotes πως τα σκέφτηκες ; οτι χειρότερο μπορείς να κανεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα