petran91 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Καλημέρα!Είμαι στα ψαξίματα για αλλαγή του monitor μου (LG 22EA53). H αρχική μου πρόθεση ήταν να αλλάξω σε 27άρι FHD. Όμως από ότι είδα σε άλλα threads δεν το συνιστάτε και πολύ λόγω της ποιότητας που θα έχει λόγω ανάλυσης ένα τέτοιο monitor.Budget για 1440p δεν υπάρχει, το budget είναι μέχρι το πολύ 250€.Οπότε ψάχνοντας έπεσε το μάτι μου στην https://www.skroutz.gr/s/5863314/LG-25UM55-P.html . Ο λόγος που θέλω να αλλάξω μόνιτορ και να πάω σε ένα πιο μεγάλο είναι το ότι έχω ένα xbox one συνδεδεμένο στο monitor και θέλω μεγαλύτερη οθόνη για να το ευχαριστίεμαι.Παρατηρώ όμως ότι η ανάλυση του ultra wide αυτού monitor είναι 2560x1080. H αρχική μου ανησυχία είναι το πώς θα δείχνει το FHD που βγάζει το xbox σε αυτήν την οθόνη. Θα γίνει upscale?Θα υπάρξει άσχημη παραμόρφωση ή θα είναι ικανοποιητικό? Η θα έχω μπάρες δεξιά και αριστερά?(σε αυτην την περίπτωση δεν το συζητάω καν να το αγοράσω). Γενικά είναι μια καλή αγορά για τη χρήση που το θέλω (ταινίες, ελαφρύ gaming στο pc, και xbox one πάνω του)?Από 21.5'' που είναι η παρούσα οθόνη νομίζω δεν αξίζει να πάω σε 24 οπότε το δίλημμα είναι μεταξύ αυτής της LG Ultra Wide και κάποιου άλλου 27'' FHD Monitor. Σας ευχαριστώ!
Fulgore Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Πιο Full hd μιλας για το Xbox????Εγω βλεπω σε πολλα συγχρονα παιχνιδια και βγαζει 720p... http://www.gamespot.com/articles/battlefield-hardline-900p-on-ps4-720p-on-xbox-one/1100-6425788/
petran91 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Πιο Full hd μιλας για το Xbox????Εγω βλεπω σε πολλα συγχρονα παιχνιδια και βγαζει 720p... http://www.gamespot.com/articles/battlefield-hardline-900p-on-ps4-720p-on-xbox-one/1100-6425788/ Και σε άλλα βγάζει 1080p. Δεν είναι αυτό όμως που με απασχολεί. Με απασχολεί το πώς θα φαίνεται αυτή η όποιας ανάλυσης εικόνα βγάζει το xbox σε ultra wide screen και αν συγκριτικά με αυτήν είναι καλύτερο ένα 27'' monitor για τις χρήσεις που ανέφερα στο αρχικό μου post.
Zergoulini Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δεν θα στο συνηστουσα σε 21:9. Αν ψαξεις λιγο μονος σου θα δεις πολυ παραπονο απο Input Lag. Επισεις τα περισσοτερα games θα κανουνε upscalling στο 21:9 κατι που θα σου χαλαει την αναλυση καθως και θα φενονται και πατημενα ολα. Να ετρεχε το Xbox 2560x1080 τοτε θα αξιζε.
petran91 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δεν θα στο συνηστουσα σε 21:9. Αν ψαξεις λιγο μονος σου θα δεις πολυ παραπονο απο Input Lag. Επισεις τα περισσοτερα games θα κανουνε upscalling στο 21:9 κατι που θα σου χαλαει την αναλυση καθως και θα φενονται και πατημενα ολα. Να ετρεχε το Xbox 2560x1080 τοτε θα αξιζε. Στο youtube με ένα γρήγορο ψάξιμο για άλλες 21:9 οθόνες είδα ότι για κονσόλες δεν κάνει. Στο συγκεκριμένο βίντεο που κοίταξα με κονσόλες προηγούμενης γενιάς, άφηνε black bars δεξιά και αριστερά. Οπότε για τη δουλειά που το θέλω δεν κάνει. Οπότε θα κοιτάξω τα 27αρια πια. Έχω βρει 3 στα οποία έχω καταλήξει(2 tv και ένα monitor) και θα ήθελα και τη δική σας άποψη. Να πω ότι πιο πολύ μου αρέσει η ASUS αλλά αν η samsung είναι καλύτερη ίσως την προτιμήσω μιας και έχει και την TV. 1: Site: ASUS 2: Site: Samsung 3: Site: LG
music_lover Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Εφοσον θα παιζεις xboxone πας σε full hd,16/9,25αρι η 27αρι.
petran91 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Εφοσον θα παιζεις xboxone πας σε full hd,16/9,25αρι η 27αρι. Έπεσε το μάτι μου σε 25''FHD 16:9 και το σκέφτηκα. Δεν γίνεται δουλειά έτσι πρέπει να πάω να τα δω από κοντά όλα αυτά για να αποφασίσω...
Fulgore Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Αν θες να δωσεις πολλα χρηματα για το XboxOne καλυτερα κοιτα μια και καλη σε κανονικη τηλεοραση που λογω και της αποστασης θα εισαι μια χαρα. Και οσον αφορα τα 2560χ1440 αν επαιζες σε υπολογιστη αξιζε η υπερβαση χρηματων μιας και πλεον υπαρχει η Dell U2515 στα 315 αλλα για κονσολα ειναι αχρηστη καθως δεν αξιοποιειται η αναλυση.
petran91 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Αν θες να δωσεις πολλα χρηματα για το XboxOne καλυτερα κοιτα μια και καλη σε κανονικη τηλεοραση που λογω και της αποστασης θα εισαι μια χαρα. Και οσον αφορα τα 2560χ1440 αν επαιζες σε υπολογιστη αξιζε η υπερβαση χρηματων μιας και πλεον υπαρχει η Dell U2515 στα 315 αλλα για κονσολα ειναι αχρηστη καθως δεν αξιοποιειται η αναλυση. Δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα για το xbox one. Θέλω μια λύση για να τα συνδιάσω όλα μαζί γι αυτό και δεν κοιτάω κάποια τηλεόραση. Ελπίζω σε 27" η FHD να μην με απογοητεύσει. Αύριο-μεθαύριο θα πάω σε κάποιο μαγαζί να τα δω από κοντά για να αποφασίσω. Από έρευνα στο internet ότι μπορουσα να κάνω το έχω πια κάνει.
Fulgore Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα για το xbox one. Θέλω μια λύση για να τα συνδιάσω όλα μαζί γι αυτό και δεν κοιτάω κάποια τηλεόραση. Ελπίζω σε 27" η FHD να μην με απογοητεύσει. Αύριο-μεθαύριο θα πάω σε κάποιο μαγαζί να τα δω από κοντά για να αποφασίσω. Από έρευνα στο internet ότι μπορουσα να κάνω το έχω πια κάνει. Με βαση το πρωτο που γραφεις θα ελεγα να κοιταζες κυριως προς 24'' οπου γλυτωνεις αρκετα χρηματα.
petran91 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Με βαση το πρωτο που γραφεις θα ελεγα να κοιταζες κυριως προς 24'' οπου γλυτωνεις αρκετα χρηματα. Ναι αλλά όπως είπα έχω ήδη ένα 21.5 fhd led ips monitor. Θα καταλάβω διαφορά αν πάω στις 24'' ή θα είναι άδικος κόπος? Αυτός είναι και ο λόγος που ξεκίνησα να ψάχνω προς 27'' μεριά..
paragontikos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 για μενα πηγαινε σε 27αρα, ειδικα για την κονσολα θα ειναι καλύτερα αλλα και γενικα, κατα την αποψη μου, ειναι καλες ιντσες για ολες τις χρησεις, επισης την ιδια μεταβαση ειχα κανει και γω απο 21.5 σε 27 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος αν και βεβαια ειναι υποκειμενικο το τι αρεσει στον καθενα, παντως σε μικροτερη οθονη δεν θα ξαναπηγαινα και γω ειχα ενδοιασμους οτι ισως ειναι μικρη αναλυση η FHD για 27 ιντσες και σιγουρα θα προτιμουσα 1440p αλλα η τιμη σχεδον διπλασιαζοταν
petran91 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Πριν λίγο παρέλαβα την Samsung S27D590.Στην αρχή έπαθα ΣΟΚ με το μέγεθος, γιατί όπως είπα έχω κι ένα 21.5 LED IPS monitor, αλλά πλέον απλά κάθομαι και χαζεύω. Για το XBOX ήταν άριστη επιλογή(έχει και Game mode που ενεργοποιείται με ένα κουμπί αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει καθώς δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα) και έχοντας την δίπλα δίπλα με το προηγούμενο monitor μου, παρατηρώ ότι η εικόνα μου αρέσει περισσότερο(ως προς τα χρώματα, όχι ανάλυση.)Γενικά με την εμπειρία που έχω εγώ(όχι τόσο μεγάλη δηλαδή ), θα την συνιστούσα σε άτομα που ψάχνουν 27άρι 1080p monitor.So far, so good, αρκετά ικανοποιημένος με την επιλογή. Υ.Γ και χωρίς να έχω δει βέβαια 1440p monitor, να πω ότι στην απόσταση που την έχω τουλάχιστον-1 μέτρο περίπου- δεν pixelιαζει. Καθόλου όμως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα