Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Ψάχνω τρόπο να μεταφέρω το Wi Fi σήμα στον επάνω όροφο.

1) Δοκίμασα μέσω D-Link DHP-306 σε διάφορες πρίζες αλλά δυστυχώς δε λειτούργησε (3φασικό, με 2 πίνακες έναν στο κάτω και έναν στον επάνω όροφο).

2) Η άλλη επιλογή ήταν να χρησιμοποιήσω 2 ZTE του ΟΤΕ που έχω: το H108NS (συνδεδεμένο στην πρίζα του τηλεφώνου) και το zxv10 w300 (επάνω όροφος). Έχω δοκιμάσει να έχουν το ίδιο SSID, το ίδιο κανάλι (11), την ίδια encryption, έχω αλλάξει τη LAN IP των δύο σε .1 και .100 και έχω απενεργοποιήσει το DHCP στο w300. Δυστυχώς όμως δε δουλεύει, αφού δε μπορώ καν να συνδεθώ στο w300.

Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο, ώστε να δουλέψει;

Δημοσ.

Αυτο με τα δύο modem ,θεωρητικά, πρέπει να δουλέψει, αρκει να τα συνδέσεις μεταξύ τους μέσω ethernet cable.

Αυτο θα πει οτι πρέπει να περασεις ενα καλώδιο (υπολ. 10m) απο τον εναν όροφο στον άλλον, (απο μπαλκόνι, ασανσερ κ.τ.λ) .

Αυτό θα έχει ώς αποτέλεσμα να δουλεύει το ένα σαν modem/router και το άλλο σαν  απλό modem (για την ακρίβεια σαν access point με LAN θύρες).

Εαν θέλεις να το κανεις χωρίς καλώδιο, δλδ. ασύρματα, δεν θές 2ο μόντεμ αλλα καποιο repeater ή extender (δεν το έχω δοκιμασει) .Αυτο όμως  προϋποθέτει το wifi σημα του ZTE να πιάνει στον πάνω όροφο. Πράγμα που δεν πιστεύω απο την προσωπική μου εμπειρία. Γενικώς όταν παρεμβάλεται πάτωμα το wifi εξασθενει πολύ καθώς υπάρχει οπλισμός που δεν υπάρχει στους τοίχους.

Άρα αυτο  που μπορείς να κανεις είναι :

• Τραβας καλώδιο ethernet απο τον εναν όροφο στον άλλον και ενώνεις τα δυο modem (μετα υπαρχουν topics που μπορείς να δεις πώς γίνεται)
  • Βάζεις powerline για να αποφύγεις το "πεταχτό" καλώδιο αναμεσα σε δυο ορόφους **
  • Παίρνεις ενα repeater αν πιάνει καλα στον πάνω όροφο το wifi (η πιο οικονομίκη λύση αλλα με αμφίβολα αποτελέσματα)

** Η προσθήκη powerline προϋποθέτει κοινή γραμμή ρεύματος σ.σ (ίδιος πίνακας) και ίδια φάση ανάμεσα στις 2 πρίζες που μπάινει το powerline (συνήθως πρίζες του ίδιου δικτύου ρεύματος έχουν ίδια διαφορά φάσης). Άρα να τα δύο σπίτια έχουν διαφορετικό ρολόι δεν μπορείς να το κάνεις. Αν όμως τραβήξεις πρίζα απο το κάτω σπίτι στο πάνω (ενας ηλεκτολόγος το κανει σε 10') θα δουλέψει. Βέβαια αν ο πάνω όροφος δεν κατοικείται απο 'σενα (π.χ αν έχεις ενοικιαστή) ότι θα μπάινει στην εν λόγω πρίζα θα το χρεώνεται ή ίδια

Ελπίζω να βοήθησα

Δημοσ.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη λεπτομερή και πλήρη απάντησή σου. Βοήθησες πολύ για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα :)

Το σπίτι είναι ένα (εσωτερική σκάλα) και έχει 1 ρολόι της ΔΕΗ. Παρόλαυτα, το powerline δε λειτούργησε σε όποια πρίζα και αν το έβαλα... Δεν ξέρω γιατί, αλλά το σπίτι έχει άλλο ηλεκτρολογικό πίνακα στον κάτω όροφο και άλλο στον επάνω.

Η λύση βρέθηκε με την αγορά ενός extender TP-Link WA854RE. Το έβαλα κοντά στην εσωτερική σκάλα και έχει καλό σήμα από το router 4 στις 5 γραμμές. Φαίνεται να δουλεύει. Ας ελπίσουμε να μην υπάρχουν προβλήματα όταν οι συσκευές «αλλάζουν» από το router στο extender (από ένα πρόχειρο test δεν υπήρξε πρόβλημα με το κινητό).

Ευχαριστώ και πάλι που μπήκες στον κόπο  :-)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...