Whitefanged Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 cpu στο τερμα μετα απο 8 ωρες taste εχω socket 82-83 βαθμους και CPU 71 βαθμους. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, έχεις τσεκάρει ότι δεν έχεις throttling? ΛΟλ, 24 ωρες στρες τεστ. Οχι αστο 2 βδομαδες. ΙΒΤ ενα τεστ, 1 ωρα πραιμ 95. και πολυ ειναι. Ποτε δε θα ζοριστει το μηχανημα τοσο ετσι και αλλιως. Υποκειμενικά είναι αυτά, αλλά 1 ώρα prime είναι σαν καμία. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να περνάει 5ωρα prime και να κρασάρει στο 5άλεπτο σε παιχνίδι. Όλα σχετικά είναι, όσο stressάρει τόσο σιγουρεύεται με τελικό κριτή του oc να είναι πάντα η καθημερινή εμπειρία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TRILOBYTER Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Τώρα που το ξανασκέφτομαι, έχεις τσεκάρει ότι δεν έχεις throttling? Υποκειμενικά είναι αυτά, αλλά 1 ώρα prime είναι σαν καμία. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να περνάει 5ωρα prime και να κρασάρει στο 5άλεπτο σε παιχνίδι. Όλα σχετικά είναι, όσο stressάρει τόσο σιγουρεύεται με τελικό κριτή του oc να είναι πάντα η καθημερινή εμπειρία. Νομιζω υπερβολη ειναι σε gaming συστηματα. Αν ειναι για δουλεια να πω οκ, αν και εγω που δουλευω πανω στο μηχανημα δεν το εχω στρεσαρει τοσο, και πανω στη δουλεια δεν εχει σβησει ποτε (ανοιχτο για μερες που και που). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisOP Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 αν ειναι πραγματικα stable θα φανει με τον καιρο και στην χρηση που το κανεις, σε εμενα στο prime95 μου κρασαρε σχεδον συνεχεια, αλλα σε gaming,rendering,daily use δεν κρασαρε ποτε και το εχω σχεδον 24/7 ανοιχτο 1-2 ωρες prime για μια πρωτη ιδεα φτανουν, δεν υπαρχει λογος να ζοριζεται να μηχανιματα τοσο πολυ για μερες 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Τώρα που το ξανασκέφτομαι, έχεις τσεκάρει ότι δεν έχεις throttling? Υποκειμενικά είναι αυτά, αλλά 1 ώρα prime είναι σαν καμία. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να περνάει 5ωρα prime και να κρασάρει στο 5άλεπτο σε παιχνίδι. Όλα σχετικά είναι, όσο stressάρει τόσο σιγουρεύεται με τελικό κριτή του oc να είναι πάντα η καθημερινή εμπειρία. Πως το κλεινω? Πηγαινω πινακα ελεγχου παροχες ρευματος,επιλεγω υψηλες επιδοσεις μετα αλλαγη ρυθμισεων και μετα ελαχιστος αριθμος πυρηνων,επιλεγω 100% απο 0,παταω οκ αλλα δεν εφαρμοζεται και ξανακαθεται στο 0. Το εφτιαξα,το βαλα 100%,ειχα κανει unpark ,ξαναεκανα park και το εβαλα 100%. Ξανακανω τεστ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
win10 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Cool n quite κλειστο και small ffts στο prime. 24ωρο στρεσαρισμα. ¨οποιος τα αμφισβητεί ας μην τα ακολουθήσει ας κάνει ό,τι θέλει. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 24ωρα prime ειναι η υπερβολή της υπερβολής και τζαμπα ζόρι για επεξεργαστή και vrms της μητρικής.... Δεν έχει νοημα.... 1-2 ωριτσες είναι αρκετες για μια πρώτη ενδειξη και απο εκει και περα θα δείξει και με την καθημερινη χρήση! Δεν είναι λιγες οι φορές που κόσμος έχει κλαψει μητρικές ή έχει φαει degrade στον επεξεργαστή απο λιώσιμο στο Prime.... δεν υπαρχει απολυτως κανενας λόγο για τετοιο μη ρεαλιστικό στρεσσαρισμα!! 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 24ωρα prime ειναι η υπερβολή της υπερβολής και τζαμπα ζόρι για επεξεργαστή και vrms της μητρικής.... Δεν έχει νοημα.... 1-2 ωριτσες είναι αρκετες για μια πρώτη ενδειξη και απο εκει και περα θα δείξει και με την καθημερινη χρήση! Δεν είναι λιγες οι φορές που κόσμος έχει κλαψει μητρικές ή έχει φαει degrade στον επεξεργαστή απο λιώσιμο στο Prime.... δεν υπαρχει απολυτως κανενας λόγο για τετοιο μη ρεαλιστικό στρεσσαρισμα!! Συμφωνώ απόλυτα. Το ρεύμα και οι θερμοκρασίες που έχεις είναι απαγορευτικές για 24/7. Κατεβασε 4800 και είσαι άρχοντας.Είχα το συγκεκριμένο σετ και εαν δεν έχεις κάποιο φουρφουρι να ρίχνει πάνω στα VRM μπορώ να σου πω οτι βράζουν κάτω απο αυτές τις συνθήκες. Επίσης υπάρχει περίπτωση να είσαι σταθερός και με λιγότερο ρεύμα αλλά λόγο θερμοκρασίας να "σκάει". 4800 με 1.4 περίπου λογικά θα είσαι καλά και το καλοκαίρι χωρίς πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 4800 με 1.40 ρευμα ειναι μη ρεαλιστικο σεναριο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Πως το κλεινω? Πηγαινω πινακα ελεγχου παροχες ρευματος,επιλεγω υψηλες επιδοσεις μετα αλλαγη ρυθμισεων και μετα ελαχιστος αριθμος πυρηνων,επιλεγω 100% απο 0,παταω οκ αλλα δεν εφαρμοζεται και ξανακαθεται στο 0. Το εφτιαξα,το βαλα 100%,ειχα κανει unpark ,ξαναεκανα park και το εβαλα 100%. Ξανακανω τεστ! Το cool n quiet το κλείνεις από το bios, όπως και τα c-states. Επειδή δεν γράφεις αν έχεις τσεκάρει για throttling, άνοιξε το cpu-z και όσο τρέχει το prime βλέπε αν η συχνότητα του cpu είναι σταθερή. Αλλιώς για να μην είσαι από πάνω, άνοιξε occt (μην τo βάλεις να τρέξει το test) όσο τρέχει το prime και δες το διάγραμμα της συχνότητας το οποίο πρέπει να είναι ευθεία. Cool n quite κλειστο και small ffts στο prime. 24ωρο στρεσαρισμα. ¨οποιος τα αμφισβητεί ας μην τα ακολουθήσει ας κάνει ό,τι θέλει. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Μην αντιμετωπίζεις με ξεροκεφαλιά την καινούρια πληροφορία. Δίπλα από το small fft's γράφει ram not tested much. Λες να το βάλανε εκεί για γούστο? Τα fft's τα χρησιμοποιείς για μπούσουλα του 20άλεπτου και μετά αν θες να stressάρεις παραπάνω υπάρχουν άλλα βήματα. 24ωρα prime ειναι η υπερβολή της υπερβολής και τζαμπα ζόρι για επεξεργαστή και vrms της μητρικής.... Δεν έχει νοημα.... 1-2 ωριτσες είναι αρκετες για μια πρώτη ενδειξη και απο εκει και περα θα δείξει και με την καθημερινη χρήση! Δεν είναι λιγες οι φορές που κόσμος έχει κλαψει μητρικές ή έχει φαει degrade στον επεξεργαστή απο λιώσιμο στο Prime.... δεν υπαρχει απολυτως κανενας λόγο για τετοιο μη ρεαλιστικό στρεσσαρισμα!! Για ρολόγια και ρεύμα που θα εμπιστευτεί κάποιος για 24/7 χρήση, δεν θα τα εμπιστευτεί για να testάρει ενδελεχώς το setup του. Το βρίσκω υπερβολικό. Αν του μείνει στα χέρια στο testάρισμα, όσο κι κρατήσει αυτό, δεν θα φταίει το prime θα φταίει ότι m/b, psu και ψύξη είναι αναντίστοιχα του oc που προσπαθεί να πετύχει. Αν φάει degrade επειδή stressάρισε, το τσιπάκι του δεν ήταν για πολλά πολλά και το degrade τον περίμενε στην 24/7 χρήση. Βέβαια αν κάποιος το κάνει άθλημα και αφήνει με τις βδομάδες το folding@home και μετά αποφασίσει ότι θέλει να αλλάξει το oc μήπως δεν ανέβασε αρκετά τις μνήμες και δώστου ξανά από την αρχή και ξανά μανά επειδή τελικά με τις μνήμες ψηλά και τη cpu πιο χαμηλά δεν είναι τόσο γρήγοροκαι αν η cpu ήταν πιο πάνω και πιο δίπλα, και κάθε φορά stressάρει, όντως έτσι και degrade θα φάει και τα vrm θα πάρει στα χέρια και την πρίζα του τοίχου Για ένα mainstream oc, όπου δεν είναι στη άκρη του γκρεμού κάθε ρύθμιση, πολλά πολλά δεν χρειάζονται. Όταν θέλει κανείς ξεζούμισμα σαν τον ts, αν το πετύχει με μια δυό ωρίτσες είναι ή πολύ τυχερός στα νούμερα ή έχει διαμαντένιο τσιπάκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Το cool n quiet το κλείνεις από το bios, όπως και τα c-states. Επειδή δεν γράφεις αν έχεις τσεκάρει για throttling, άνοιξε το cpu-z και όσο τρέχει το prime βλέπε αν η συχνότητα του cpu είναι σταθερή. Αλλιώς για να μην είσαι από πάνω, άνοιξε occt (μην τo βάλεις να τρέξει το test) όσο τρέχει το prime και δες το διάγραμμα της συχνότητας το οποίο πρέπει να είναι ευθεία. Μην αντιμετωπίζεις με ξεροκεφαλιά την καινούρια πληροφορία. Δίπλα από το small fft's γράφει ram not tested much. Λες να το βάλανε εκεί αυτό για γούστο? Τα fft's τα χρησιμοποιείς για μπούσουλα του 20άλεπτου και μετά αν θες να stressάρεις παραπάνω υπάρχουν άλλα βήματα. Για ρολόγια και ρεύμα που θα εμπιστευτεί κάποιος για 24/7 χρήση, δεν θα τα εμπιστευτεί για να testάρει ενδελεχώς το setup του. Το βρίσκω υπερβολικό. Αν του μείνει στα χέρια στο testάρισμα, όσο κι κρατήσει αυτό, δεν θα φταίει το prime θα φταίει ότι m/b, psu και ψύξη είναι αναντίστοιχα του oc που προσπαθεί να πετύχει. Αν φάει degrade επειδή stressάρισε, το τσιπάκι του δεν ήταν για πολλά πολλά και το degrade τον περίμενε στην 24/7 χρήση. Βέβαια αν κάποιος το κάνει άθλημα και αφήνει με τις βδομάδες το folding@home και μετά αποφασίσει ότι θέλει να αλλάξει το oc μήπως δεν ανέβασε αρκετά τις μνήμες και δώστου ξανά από την αρχή και ξανά μανά επειδή τελικά με τις μνήμες ψηλά και τη cpu πιο χαμηλά δεν είναι τόσο γρήγορο και αν η cpu ήταν πιο πάνω και πιο δίπλα, και κάθε φορά stressάρει, όντως έτσι και degrade θα φάει και τα vrm θα πάρει στα χέρια και τη πρίζα του τοίχου. Για ένα mainstream oc, όπου δεν είσαι στη άκρη του γκρεμού σε κάθε ρύθμιση, πολλά πολλά δεν χρειάζονται. Όταν θες ξεζούμισμα σαν τον ts, αν πετύχεις με μια δυό ωρίτσες είσαι ή πολύ τυχερός στα νούμερα ή έχεις διαμαντένιο τσιπάκι. Το prime.. ειδικα απο τοτε που ενσωματώθηκαν και οι εντολες avx ειναι κινδυνος θανατος κυριως για intel... στρεσσαρει σε εντελως μη ρεαλιστικα επιπεδα και πραγματικα τα μαμαει την μανα.. δεν ειναι πλεον για 24ωρα runs... Σαν ταξη μεγεθους για να στο θεσω διαφορετικα ενα 24ωρο prime ειναι σαν κανεις κανονική 24/7 χρήση στο pc για καποια χρονια... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Το prime.. ειδικα απο τοτε που ενσωματώθηκαν και οι εντολες avx ειναι κινδυνος θανατος κυριως για intel... στρεσσαρει σε εντελως μη ρεαλιστικα επιπεδα και πραγματικα τα μαμαει την μανα.. δεν ειναι πλεον για 24ωρα runs... Σαν ταξη μεγεθους για να στο θεσω διαφορετικα ενα 24ωρο prime ειναι σαν κανεις κανονική 24/7 χρήση στο pc για καποια χρονια... Αυτό δεν το ήξερα. Έχω βασανίσει μερικά τσιπάκια από την έκδοση 27 και δώθε και ο πόλεμος δεν ήταν χωρίς παράπλευρες απώλειες (psu + m/b's) αλλά τσιπάκι δεν ψόφησα. Μπορεί να ήμουν και τυχερός, θα πρέπει να ψαχτώ πάνω σε αυτό που γράφεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
R-tzas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Ένα intelburn test 10 γύρων είναι το δικό μου στρεσάρισμα, ουτε 10 ουτε 20 ουτε 50 ώρες prime95 κάνω, δέν έβγαλα ποτέ μα ποτέ κάποιο πρόβλημα σε OC και ούτε ζόρισα CPU MOBO PSU για να έχω μετέπειτα προβλήματα με HW. Πάντα έχω ανοικτό το Q&Q απλά την ώρα του στρεσαρίσματος βάζω ''Υψηλές Επιδώσεις'' και είναι σαν να έχει κλείσει με λίγα λόγια... και το τελευταίο, Q&Q δεν προκαλεί throttling και ιδικά σε σοβαρές μητρικές που έχουν HPC κλπ. Η AMD λέει το πολύ 61 βαθμούς άντε 63 max!! στο χέρι του καθένα είναι το πώς δουλεύει και αν θέλει να τον βράσει στους 100 βαθμούς.. εδώ γράφουμε τι είναι σωστό για να βοηθήσουμε τον άλλον και όχι για να βρεί τον μπελά του από τα δικά μας νομίζω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Παιδια εβαλα το ρευμα στα 1,462500 και στρεσαρω με occt στην επιλογη cpu:linpack που στρεσαρει και το 90% της μνημης,το εχω μιση ωρα και προς το παρων δεν εχει βγαλει κατι.Socket εχω 73 βαθμους και cpu στους 59 βαθμους. Εβαλα πρωτα cpu και ram μαζι για να δω αν συμβαδιζουν και δεν βγαζουν καποιο προβλημα. Καλα δεν εκαμα; ("Καλα εκανες" σεφερλης ταξη ) Εχει περασει μια μιση ωρα τεστ και προς τον παρων δεν εχει πεταξει καποιο error.Θερμοκρεσιες εχω 75 socket και 61 cpu.Αν κλεισω 8ωρο χωρις καποιο προβλημα,χωρις σφάλμα να το αφησω εκει στα 4,8 χωρις να κανω καποιο αλλο τεστ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Ας πούμε ότι από θερμοκρασίες είσαι οριακά προς καλά. Δεν υπάρχει λόγος να αφήσεις 8 ώρες το occt. Ότι είναι να σου δείξει στο δείχνει στην ώρα πάνω. Αν θες να stressάρεις περισσότερο βάλε p95-> custom-> max fft size 4096 -> memory to use 12000. Όταν αποφασίσεις να σταματήσεις το stressάρισμα (όπως βλέπεις από τα παραπάνω υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις γύρω από αυτό το θέμα) μην ξεχάσεις να ξανανοίξεις το cool n quiet καθώς και τα c-states. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alldaynews Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Εγώ τα έχω συνέχεια κλειστά τα cool n quiet καθώς και τα c-states. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα