Προς το περιεχόμενο

Διευκρινισεις περι Overclock σε CPU για θερμοκρασιες σε Stress test

papajohnnnn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια!

Με συγχωρειται αν υπαρχει παρομοιο θεμα με ακριβως τα ιδια ερωτηματα στην σελιδα αλλα θα ηθελα να ρωτησω 2-3 πραγματα που τα εχω συγκεντρωμενα.

Πως οριζεται ενα σωστο overclocking.

Στο prime με καργα cpu και torture test βαζωντας το 75% της μνημης ram,ειναι σωστες οι ρυθμισεις για OC test?

Τι θερμοκρασιες πρεπει να εχω οταν γινεται τετοιο ακραιο τεστ στο socket και στην cpu?

Αν εχω 78 βαθμους στο socket και 67 στο Cpu (πχ και παραπανω) και ολοκληρωθει το τεστ μετα απο κανα 8 ωρο χωρις error,θεωρουμαι stable κι ας εχω τετοιες θερμοκρασιες σε ακραιο τεστ?

Unstable oc περα απο σωστα volt για να κατσουν τα mhz θεωρειται και αυτο που οταν αρχισεις το στρεσαρισμα,θα φτασουν οι θερμοκρασιες στο θεο και θα σβησει το συστημα.

Αυτα!

Αν μπορειται διαφωτιστεμαι,διοτι αν σε καθημερινη χρηση περα απο το stress test δεν εχω τετοιες θερμοκρασιες πχ ingame,τοτε δεν θεωρειται stable το oc?

Ευχαριστω!!!

Επεξ/σία από papajohnnnn
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Αν είναι εύκολο μητρική και επεξεργαστή φιλε μου, επίσης καλό θα ήταν πχ να πεις πόσο έχεις φτάσει και με τι θερμοκρασίες και core voltages.

Και ξέχασα την ψύξη ;) οπότε κάνε ενα κόπο.

Αν είναι εύκολο μητρική και επεξεργαστή φιλε μου, επίσης καλό θα ήταν πχ να πεις πόσο έχεις φτάσει και με τι θερμοκρασίες και core voltages.

Και ξέχασα την ψύξη ;) οπότε κάνε ενα κόπο.

Εχω την asus saberooth r2.0 και επεξεργαστη τον fx 8350(το ratio στο 25.0,δεν πειραξα bus frequency) τον εχω φτασει στα 5ghz με 1,51 ρευμα LLC extreme,NB LLC high και δυο ρυθμισουλες που μου διαφευγει το ονομα τις εχω βαλει στο 130%,ολα τα cpu configuration disable(cool and quiet κλπ).

Eχω σε φουλ στρες με μνημες στο 75%(14.500mb) και cpu στο τερμα μετα απο 8 ωρες taste εχω socket 82-83 βαθμους και CPU 71 βαθμους.Εχω την raijintek triton με 2 fan της vardar τα οποια εχουν 2200rpm αλλα τα εχω ρυθμισει αυτοματα να δουλευουν οι στροφες αναλογα την θερμοκρασια,παρεπιπτοντως καμια σχεση με τα stock της raijintek.Αν δεν ειχα αυτα,τωρα θα χε σβησει ο υπολογιστης.

Eιναι φυσιολογικο αυτο μετα απο ultimate stress test? :P

Εχω την asus saberooth r2.0 και επεξεργαστη τον fx 8350(το ratio στο 25.0,δεν πειραξα bus frequency) τον εχω φτασει στα 5ghz με 1,51 ρευμα LLC extreme,NB LLC high και δυο ρυθμισουλες που μου διαφευγει το ονομα τις εχω βαλει στο 130%,ολα τα cpu configuration disable(cool and quiet κλπ).

Eχω σε φουλ στρες με μνημες στο 75%(14.500mb) και cpu στο τερμα μετα απο 8 ωρες taste εχω socket 82-83 βαθμους και CPU 71 βαθμους.Εχω την raijintek triton με 2 fan της vardar τα οποια εχουν 2200rpm αλλα τα εχω ρυθμισει αυτοματα να δουλεψουν οι στροφες αναλογα την θερμοκρασια,παρεπιπτοντως καμια σχεση με τα stock της raijintek.Αν δεν ειχα αυτα,τωρα θα χε σβησει ο υπολογιστης.

71 είναι πάρα πολύ!! 63 είναι όριο για core temp. Και το cool and quiet καλύτερα να το ανάψεις, δεν χάνει τπτ ο επεξεργαστής σου απο αυτό αντιθέτως το ρυθμίζεις εσύ απο την παροχή ενέργειας των windows για να μην τρέχει στα full όταν δεν χρειάζεται. 

• Like 1

71 είναι πάρα πολύ!! 63 είναι όριο για core temp. Και το cool and quiet καλύτερα να το ανάψεις, δεν χάνει τπτ ο επεξεργαστής σου απο αυτό αντιθέτως το ρυθμίζεις εσύ απο την παροχή ενέργειας των windows για να μην τρέχει στα full όταν δεν χρειάζεται. 

Σ'ευχαριστω!Να το εχω Always Enabled ή Disabled by cpu?

• Like 1

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.Διάβασα και εδώ http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/θα βρείς αρκετες λύσεις

Προσωπικά θα ανεχόμουν 71 βαθμούς στο CPU αρκεί να ήταν stable. Το Cool n Quite πρέπει να είναι κλειστό στη μητρική. Αν ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία, μπορεί να αρχίσει το throttle με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ένα stable OC θεωρείται όταν μπορείς να τρέξεις το prime95 για 24 ώρες και να περάσει όλα τα tests χωρίς error. Μάλιστα σε πολλούς έχει συμβεί να το τρέχουν για 23 ώρες και στην 24η να πετάει error. Αν για 24 ώρες τρέξει χωρίς πρόβλημα, τότε θεωρείται ένα σταθερό OC. Προσωπικά στο prime95 χρησιμοποιώ small fft.

Μην ποστάρετε ότι σας κατέβει μερικοί.

Για core temp έχεις όριο 62 και socket 72. Καλό είναι να μην τα ξεπερνάς

και ειδικά για μεγάλα διαστήματα. Το ρεύμα σου είναι αρκετό, δεν θα ένιωθα

άνετα για 24/7 χρήση, αλλά ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του.

Το stability του oc αποδυκνύεται από την καθημερινή χρήση. Όλα τα

stress test του κόσμου να κάνεις, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ένα

oc να αποδειχτεί ασταθές στην πράξη. Παρόλαυτα το custom test με

75% μνήμης που τρέχεις είναι η καλύτερη ένδειξη για το πόσο καλά

μπορεί να τα πάει ένα oc. Προσωπικά το αφήνω τουλάχιστον 24 ώρες

αλλά δεν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας, όσο περισσότερο το αφήνεις

τόσο περισσότερο ενισχύεις τη ''σιγουριά'' σου.

Δοκίμασε μήπως ρίχνοντας λίγο τη συχνότητα, πέσει αρκετά το ρεύμα.

Αν πχ βρίσκεσαι στο 1.45 για 4.8 νομίζω αξίζει η υποχώρηση για να μην

τυρανάς το μηχάνημα σου.

Προσωπικά θα ανεχόμουν 71 βαθμούς στο CPU αρκεί να ήταν stable. Το Cool n Quite πρέπει να είναι κλειστό στη μητρική. Αν ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία, μπορεί να αρχίσει το throttle με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ένα stable OC θεωρείται όταν μπορείς να τρέξεις το prime95 για 24 ώρες και να περάσει όλα τα tests χωρίς error. Μάλιστα σε πολλούς έχει συμβεί να το τρέχουν για 23 ώρες και στην 24η να πετάει error. Αν για 24 ώρες τρέξει χωρίς πρόβλημα, τότε θεωρείται ένα σταθερό OC. Προσωπικά στο prime95 χρησιμοποιώ small fft.

Μην ποστάρετε ότι σας κατέβει μερικοί.

Θα σου πρότεινα να είσαι λίγο πιο ευγενικός, ειδικά όταν όλο το post είναι πραγματικά ότι να 'ναι

(με εξαίρεση το 24ώρο)

• Like 2

Προσωπικα δεν τρεχω stress test για τοση ωρα. Το εχω σταματησει εδω και χρονια και δεν ειχα ποτε προβλημα, Για να φω εαν το μηχανημα ειναι σταθερο κανω τα απλα ακθημερινα μου πραγματα με τη σειρα, και στο τελος δοκιμαζω για περιπου 5 με 10 λεπτα

• Like 1

Για core temp έχεις όριο 62 και socket 72. Καλό είναι να μην τα ξεπερνάς

και ειδικά για μεγάλα διαστήματα. Το ρεύμα σου είναι αρκετό, δεν θα ένιωθα

άνετα για 24/7 χρήση, αλλά ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του.

Το stability του oc αποδυκνύεται από την καθημερινή χρήση. Όλα τα

stress test του κόσμου να κάνεις, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ένα

oc να αποδειχτεί ασταθές στην πράξη. Παρόλαυτα το custom test με

75% μνήμης που τρέχεις είναι η καλύτερη ένδειξη για το πόσο καλά

μπορεί να τα πάει ένα oc. Προσωπικά το αφήνω τουλάχιστον 24 ώρες

αλλά δεν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας, όσο περισσότερο το αφήνεις

τόσο περισσότερο ενισχύεις τη ''σιγουριά'' σου.

Δοκίμασε μήπως ρίχνοντας λίγο τη συχνότητα, πέσει αρκετά το ρεύμα.

Αν πχ βρίσκεσαι στο 1.45 για 4.8 νομίζω αξίζει η υποχώρηση για να μην

τυρανάς το μηχάνημα σου.

Θα σου πρότεινα να είσαι λίγο πιο ευγενικός, ειδικά όταν όλο το post είναι πραγματικά ότι να 'ναι

(με εξαίρεση το 24ώρο)

Εντάξει μπορεί να ήταν λίγο απότομο το ύφος μου  και ζητω συγνωμη αλλά που διαφωνείς;

Για τους 71 βαθμους; Ειπα προσωπικά, άρα είναι γνώμη μου, δεν ειπα οτι ειναι και σωστό.

Για το Cool n Quite?  Οverclocking και  Cool n Quite δεν συμβαδίζουν σαν ρυθμισεις στη μητρικη.

Εντάξει μπορεί να ήταν λίγο απότομο το ύφος μου  και ζητω συγνωμη αλλά που διαφωνείς;

Για τους 71 βαθμους; Ειπα προσωπικά, άρα είναι γνώμη μου, δεν ειπα οτι ειναι και σωστό.

Για το Cool n Quite?  Οverclocking και  Cool n Quite δεν συμβαδίζουν σαν ρυθμισεις στη μητρικη.

62 δίνει η amd για max core temp, κι εμένα η άποψη μου μπορεί να είναι ότι δεν έχει

πρόβλημα στους 90, αλλά πρώτα αναφέρεις του κατασκευαστή και μετά γράψε ότι θες.

Το cool n quite όπως και τα c-states κλείνουν για το stressάρισμα και ξανανοίγουν

μετά, δεν υπάρχει λόγος ο επεξεργαστής όταν χαζεύει το desktop να πρήζεται στα 5ghz

με 1.51v.

Η θέση σου για το πως ορίζεται ένα stable oc είναΙ εκτός πραγματικότητας

(γράφω στο πρώτο post σχετικά με αυτό).

Τέλος όσων αφορά τα small fft, τεστάρεις μόνο πυρήνα και στην πράξη

χρησιμεύουν μόνο για να τσεκάρεις το vcore (ένα 20άλεπτο αρκεί).

Για να έχεις μια σοβαρή ένδειξη για τη σταθερότητα του oc πρέπει

να stressάρεις πυρήνα+ram+imc με custom test 75% ram.

• Like 1

62 δίνει η amd ως προτεινόμενη θερμοκρασια για συνεχόμενη χρήση. Με λίγα λόγια , αν την ξεπεράσεις σε stress test δε μου λέει απολύτως τίποτα , εφόσον σε οτιδήποτε άλλο και να τρέχεις η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

62 δίνει η amd ως προτεινόμενη θερμοκρασια για συνεχόμενη χρήση. Με λίγα λόγια , αν την ξεπεράσεις σε stress test δε μου λέει απολύτως τίποτα , εφόσον σε οτιδήποτε άλλο και να τρέχεις η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη.

Η amd δίνει max core temp 61c συγκεκριμένα. Δεν λέει ούτε προτεινόμενη, ούτε για συνεχόμενη/διακοπτόμενη.

Είναι φρόνιμο να μην την ξεπερνάει για ώρες σε stress test.

Θέλεις να μας βάλεις ένα link που να λέει ότι είναι απλώς προτεινόμενη για συνεχόμενη χρήση?

Επεξ/σία από Whitefanged

ΛΟλ, 24 ωρες στρες τεστ. Οχι αστο 2 βδομαδες.

ΙΒΤ ενα τεστ, 1 ωρα πραιμ 95. και πολυ ειναι. Ποτε δε θα ζοριστει το μηχανημα τοσο ετσι και αλλιως.

• Like 2

Το cool and quiet κλείστο και ξανακάνε ένα stress test. Άστο κάνα 2ωρο για σιγουριά, πόσο παραπάνω, ταλαιπωρείται άδικα. Η σταθερότητα είναι το παν, απλά θαρρώ πως είναι πολλές οι ώρες. Το 1.51v για καθημερινή χρήση είναι too much, παίξε πιο κάτω, όπως σου είπε και ο whitefanged και ας παίξεις και στα 4.8-4.7. Το gain δεν είναι τόσο μεγάλο από τα 4.8 στα 5 ghz, μπροστά στην κατανάλωση και την θερμοκρασία. Είναι μια διαφορά προς τα πάνω στα 5 ghz, ωστόσο αν πρόκειται να ζορίζει το τσιπ δεν αξίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...