4GGELOS Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα. Εδώ και αρκετό καιρό (2 χρόνια ) αντιμετωπίζω δυο προβλήματα με τον υπολογιστή μου. Κάθε φορά που συνδέω είτε φλασακι είτε jack 3.5mm στο μπροστινό πάνελ το pc παγώνει. Αυτό γίνεται μόνο όταν το αντικείμενο που συνδέω έχει συνδεθεί πριν σε άλλη συσκευή. Αν πχ. πάω να συνδέσω ένα φλασακι στο μπροστινό πάνελ αλλά πρώτα το ακουμπήσω σε κάτι μεταλλικό θα συνδεθεί κανονικά χωρίς να παγώσει το pc. Έχω αλλάξει case και μητρική και το πρόβλημα παραμένει. Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την τροφοδοσία. Έχω 1 ssd και 1 hdd και τους 2 συνδεδεμένους σε ένα καλώδιο τροφοδοσίας. Ενώ για αρκετό καιρό δούλευαν κανονικά κάποια στιγμή το pc δεν αναγνώριζε τον ssd. Μετά από αρκετές δόκιμες, αλλαγές καλωδίων, κτλ. κατάφερα να ξανά λειτουργήσω το pc συνδέοντας τον κάθε σκληρό σε διαφορετικό καλώδιο τροφοδοσίας. Ύποπτο για τα προβλήματα έχω το τροφοδοτικό άλλα θέλω να ακούσω και τις γνώμες σας. Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 και εγω θα δοκιμαζα εστω με ενα δανεικο τροφοδοτικο για αρχη αφου αλλαξες το κουτι.β.αν και αυτο ειναι λιγο Off topic θα τσεκαρα οτι και η πριζα του ρευματος εχει γειωση και παιζει η γειωση κιολας
Sheogorath Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Ακριβώς, τσέκαρε την γείωση, όπως είπε και ο poulinos απο πάνω. Πρόσφατα και εγώ ανακάλυψα ότι σε αρκετά δωμάτια στις εστίες εδώ δεν λειτουργεί η γείωση, παρότι shucko...
4GGELOS Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Έχω ένα πολύπριζο ασφαλείας Energenie που η λυχνία του δείχνει ότι η γείωση της πρίζας είναι οκ. Τώρα που είπατε γείωση θυμάμαι ότι στο παλιό κουτί είχα κάπου διαρροή και όταν ακουμπούσα το κουτί με χτυπούσε ρεύμα. Θα το τσεκάρω και αύριο με ένα πολύμετρο. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2015 από 4GGELOS
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μερικα πολυπριζα ασφαλειας πραγματι κοιτανε αν εχει γειωση η γράμμη ή οχι.αν δεν εχει εννοειται οτι δεν σου δινουν καμια προστασια .το ιδιο και για τα Ups.Οτι ειναι συνδεδεμενο ενα καλωδιο στην πριζα δεν σημαινει οτι παιζει η γειωση.αν τωρα σε χτυπαει το ρευμα οταν ακουμπας το κουτι σιγουρα κατι δεν παει καλα.
alex00a Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα. Εδώ και αρκετό καιρό (2 χρόνια ) αντιμετωπίζω δυο προβλήματα με τον υπολογιστή μου. Κάθε φορά που συνδέω είτε φλασακι είτε jack 3.5mm στο μπροστινό πάνελ το pc παγώνει. Αυτό γίνεται μόνο όταν το αντικείμενο που συνδέω έχει συνδεθεί πριν σε άλλη συσκευή. Αν πχ. πάω να συνδέσω ένα φλασακι στο μπροστινό πάνελ αλλά πρώτα το ακουμπήσω σε κάτι μεταλλικό θα συνδεθεί κανονικά χωρίς να παγώσει το pc. Έχω αλλάξει case και μητρική και το πρόβλημα παραμένει. Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την τροφοδοσία. Έχω 1 ssd και 1 hdd και τους 2 συνδεδεμένους σε ένα καλώδιο τροφοδοσίας. Ενώ για αρκετό καιρό δούλευαν κανονικά κάποια στιγμή το pc δεν αναγνώριζε τον ssd. Μετά από αρκετές δόκιμες, αλλαγές καλωδίων, κτλ. κατάφερα να ξανά λειτουργήσω το pc συνδέοντας τον κάθε σκληρό σε διαφορετικό καλώδιο τροφοδοσίας. Ύποπτο για τα προβλήματα έχω το τροφοδοτικό άλλα θέλω να ακούσω και τις γνώμες σας. Ευχαριστώ. ειναι καλο το καθε εξαρτημα να τροφοδοτιται απο ξεχοριστο καλωδιο και οχι απο ανταπτορες που βγαζουν 2 καλωδιο
4GGELOS Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Λοιπόν, σήμερα πειραματίστηκα λίγο με το πολύμετρο και έλεγξα την γείωση του κουτιού. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι το μπροστινό πάνελ του κουτιού δεν είναι γειωμένο. Κανονικά δεν θα έπρεπε να ήταν; Από ότι κατάλαβα, πρέπει οι συσκευές που συνδέω να έχουν στατικό ηλεκτρισμό και με την επαφή να χτυπάει το ρεύμα την μητρική και να παγώνει.
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 κανονικα το panel ειναι πανω στο κουτι βιδωμενο οποτε θα πρεπε να γειωνεται με το κουτι παρεα.
4GGELOS Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 κανονικα το panel ειναι πανω στο κουτι βιδωμενο οποτε θα πρεπε να γειωνεται με το κουτι παρεα. Το κουτί που έχω είναι το HAF 912 και δυστυχώς η πλακέτα που έχει πάνω τις υποδοχές είναι βιδωμένη στο κουτί με πλαστικούς αποστάτες. ειναι καλο το καθε εξαρτημα να τροφοδοτιται απο ξεχοριστο καλωδιο και οχι απο ανταπτορες που βγαζουν 2 καλωδιο Τους σκληρούς του είχα σε ένα καλώδιο τροφοδοσίας που έχει δυο εξόδους sata και το δούλευα κανονικά για 2+ χρόνια. Θα γειώσω το πάνελ και ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 ενας τροπος ειναι καλωδιακι γειωσης βιδωμενο απο την μια πλευρα πανω στο κουτι σεκαποια βιδα πχ dvd και απο την αλλη καπου στο panelaki. 3
Silverage Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Αφού το τροφοδοτικό είναι συνδεδεμένο με γείωση, αυτά που συνδεόνται με αυτό δεν έχουν και εκείνα γείωση;
poulinos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 κανονικα ναι γιατι υποτιθεται οτι μερικα Pin ειναι ground.αλλα για δοκιμη μπορει να το κανει με τον παραπανω τροπο να δουμε αν γινεται.βεβαια καταρχη να σιγουρευτει οτι παιζει η γειωση στο σπιτι.
Fubar.gr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Για κάποιο περίεργο λόγο, σε σχεδόν όλα τα front panel USB το μεταλλικό περίβλημα δέν είναι συνδεδεμένο με το ground και απλά αιωρείται. Ακόμα και αν ήταν βιδωμένο το πλακετάκι με μεταλλικούς αποστάτες πάνω στο μέταλο του κουτιού δέν θα λυνόταν το πρόβλημα γιατι η πλακέτα είναι έτσι σχεδιασμένη ωστε βίδες να μήν κάνουν επαφή με τίποτα. Η μόνη λύση είναι αυτό που είπε ο poulinos, να το γειώσεις μόνος σου με ένα καλωδιάκι.
poulinos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 υποτιθεται κανονικα οτι το ιδιο το Usb σαν καλωδιο γειωνεται αφου το ενα απο τα τεσσερα Pin ειναι ground. vcc -5 +5 ground
Fubar.gr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 υποτιθεται κανονικα οτι το ιδιο το Usb σαν καλωδιο γειωνεται αφου το ενα απο τα τεσσερα Pin ειναι ground. vcc -5 +5 ground Έτσι είναι αλλά το θέμα είναι πότε γειώνεται. Το μεταλικό περίβλημα του USB, τόσο το αρσενικό όσο και το θυληκό πρέπει κανονικά να είναι γειωμένα. Οι υποδοχές είναι φτιαγμένες έτσι ωστε όταν γίνεται η σύνδεση πρώτα να ακουμπούν μεταξύ τους τα μεταλικά περιβλήματα. Πρακτικά όλοι οι κονέκτορες είναι σχεδιασμένοι ωστε πρώτα να ενόνωνται οι γειώσεις, BNC, RCA, SMA, καρφιά ήχου κτλ. Έτσι αν το φλασάκι έχει φορτιστεί απο στατικό ηλεκτρισμό, με το που θα πάς να το βάλεις στην υποδοχή θα αποφορτιστεί μέσω της γείωσης και μετά θα γίνουν οι υπόλοιπες συνδέσεις. Αν όμως το περίβλημα απο την πλευρά του υπολογιστή δέν είναι γειωμένο, τότε το φλασάκι παραμένει φορτισμένο και το φορτίο αδειάζει μια και καλή πάνω στην τροφοδοσία και ο υπολογιστής κολλάει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα