Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Εχω παρα πολυ καιρο ενα περιεργο προβλημα.
Σταθερο υπολογιστη εχω με
motherboard gigabyte ga-h81m
Intel Pentium G3240
Codename Haswell
Specification Intel® Pentium® CPU G3240 @ 3.10GHz
Package (platform ID) Socket 1150 LGA (0x1)
2 ram απο 2gb η καθε μια

Αυτο που ξεκινησε να κανει ειναι καμια φορα να προσπαθω να ανοιξω τον υπολογιστη και αυτος να μην δεινει ρευμα καθολου. μετα απο πολλες φορες που αποσυνδεω απο την πριζα και ξανασυνδεω τελικα αναβει. Αλλαξξα και τροφοδοτικο, ακομα χειροτερα δεν ανοιγε καθολου, ενω το τροφοδοτικο ειναι ελεγμενο και δουλευει κανονικα. Το περιεργο βεβαια ειναι οτι μετα δεν λειτουργει παντα κανονικα αφου αποφασισει να ανοιξει. μια στις τοσες οταν τον ανοιγω κανει πολλα μπιπ μπιπ στη σειρα , πανω απο 10 και σβηνει και ξανανιγει, φυσηκα στην οθονη δεν δειχνει τιποτα. οταν τελικα καταφερνει να ανοιξει λειτουργει κανονικα για μερες αρκετες, μπορει και μηνα. και οποτε του τη βαρεσει κλεινει μονος του ξαφνικα βγαζοντας μια μπλε οθονη με διαφορα σφαλματα, διαφορετικα καθε φορα. τις περισσοτερες βγαζει 0χ0000004e ή 0x0000001a. Το δευτερο το εψαξα και λεει οτι ειναι ραμ. Οπως και να'χει, κανω μεμτεστ και συμβαινουν παλι περιεργα. Αν αφησω τη μια ραμ μεσα παλι κανει μπιπ μπιπ πολλες φορες και βγαζω βαζω συνεχεια πραγματα μεχρι να αποφασισει να ανοιξει, μια ραμ καποια στιγμη που καταφερα να τον ανοιξω εβγαλε πολλα σφαλματα στο μεμτεστ, η αλλη οχι. αλλα αν ηταν μονο ραμ γιατι οταν βαζω αυτη που ειναι καλη υποτιθεται δεν ανοιγει παλι???καθολου, κανει μπιπ μπιπ και τα σχετικα, ξαναβγαζω βαζω ραμ, δισκους, οτι βρω, βγαζω απο την πριζα, βγαζω και την μπαταριουλα. Μηπως εχει καποιος καποια λυση τι μπορει να φταιει. καινουρια παρεπιτοντως και η μητρικη και ο επιξεργαστης ειναι.

Δημοσ.

Τι μάρκα τροφοδοτικό έχεις βάλει? Μυρίζομαι MS tech, Force κτλ...

αυτο που δεν ανοιγει καθολου το καινουριο δηλαδη ειναι force power supply, το παλιο μου ειναι cool master

Δημοσ.

To καινούριο κράτα το για να βάλεις φωτιά στο αρνί το Πάσχα! Μόνο για αυτό είναι καλό!

anyway το θεμα φανταζομαι δεν ειναι το τροφοδοτικο ομως. τι αλλο μπορει να ειναι

Δημοσ.

Aν είχε πρόβλημα στο memtest και δεν ευθύνονταν οι ραμ (η μια λες είναι καλή) μήπως έχει θέμα ο controller? Αν είναι καινούρια τα δίνεις πακέτο (cpu mobo) στο κατάστημα για έλεγχο, εκτός αν έχεις να δανειστείς απο κάποιον φίλο σου ένα dimmακι μνήμης. ;)

Δημοσ.

Aν είχε πρόβλημα στο memtest και δεν ευθύνονταν οι ραμ (η μια λες είναι καλή) μήπως έχει θέμα ο controller? Αν είναι καινούρια τα δίνεις πακέτο (cpu mobo) στο κατάστημα για έλεγχο, εκτός αν έχεις να δανειστείς απο κάποιον φίλο σου ένα dimmακι μνήμης. ;)

δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για το μεμτεστ γιατι δεν καταφερα να τον ξανανοιξω και να μπει στο μεμ τεστ, ετσι εκανα μια φορα στην καθεμια τεστ. καπου εχω την εγγυηση. απο το eshop το πηρα, κανουν εκει ελεγχο αν τους τα παω? ο κοντρολερ οταν λες?

dimmaκι εννοεις αυτο που κουμπωνει πανω η μνημη? και μιας και το ανεφερες, αν εχει προβλημα η dim αλλαζω μιτρικη? ή φτιαχνει?

Δημοσ.

Dimmάκι εννοώ την "κάρτα" μνήμης. Controller έχει μέσα στον επεξεργαστή και είναι λίγο "far fetched" να έχει χαλάσει...

Να τα δώσεις, εγγύηση έχουνε, όπως και έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να στο φτιάξουν! ;)

Δημοσ.

Dimmάκι εννοώ την "κάρτα" μνήμης. Controller έχει μέσα στον επεξεργαστή και είναι λίγο "far fetched" να έχει χαλάσει...

Να τα δώσεις, εγγύηση έχουνε, όπως και έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να στο φτιάξουν! ;)

οκ απλα ελεγα μηπως καποιος ειχε καποια αλλη λυση στο μυαλο του πριν καταφυγω εκει. Επειδη αυτο συνεποαγεται οτι θα ειμαι και χωρις υπολογιστη μεχρι αυτοι να το διορθωσουν , ενω ετσι κουτσα στραβα εχω pc

Δημοσ.

Καλησπερα,

1ον δοκιμασε ενα αλλο καλωδιο τροφοδοσιας μπορει να βραχυκυκλωνει απο κει ( η πριζα στο σπιτι υποθετω οτι ειναι οκ εχω δει μπλε οθονες και εφταιγε η πριζα)

2ον καθαρισμο πυργου απο σκονες

3ον βγαζεις μνημες , καρτα γραφικων και καθαριζεις επαφες με γομα

4ον μπορει να ειναι προβληματικη η πλακετα και βραχυκυκλωνει ( αν ισχυει αυτο καποια στιγμη θα στα παιξει τελειως)

Δημοσ.

Την μνήμη που δεν φαινεται να είναι προβληματική στο Memtest την δοκιμασες σε όλα τα slot της μητρικής και κανει το ιδιο προβλημα?

Δημοσ.

Ξεχασα να σου πω βγαλε και τον επεξεργαστη και καθαρισε τον ανεμιστηρα μπορει να εχει βουλωσει απο σκονη

Το μπιπ σημαινει μνημη ή καρτα γραφικων, αν δεν κανει και δεν αναβει η οθονη σημαινει λογικα πλακετα.

Δημοσ.

Καλησπερα,

1ον δοκιμασε ενα αλλο καλωδιο τροφοδοσιας μπορει να βραχυκυκλωνει απο κει ( η πριζα στο σπιτι υποθετω οτι ειναι οκ εχω δει μπλε οθονες και εφταιγε η πριζα)

2ον καθαρισμο πυργου απο σκονες

3ον βγαζεις μνημες , καρτα γραφικων και καθαριζεις επαφες με γομα

4ον μπορει να ειναι προβληματικη η πλακετα και βραχυκυκλωνει ( αν ισχυει αυτο καποια στιγμη θα στα παιξει τελειως)

1 θα το δοκιαμσω , δεν το ειχα σκεφτει. η μπριζα σιγουρα δεν ειναι γιατι  τον εχω μεταφερει σε 2-3, βεβαια τωρα που το λες μπορει να ειναι το πολυμπριζο κιολας. θα τα δω.

2 σκονες ειναι μια χαρα.

3 οταν λες με γομα? δεν ξερω τι ειναι και πως

4 αν εννοεις η μητρικη, ειναι καινουρια, οποτε θα την παω μαλλον πισω να δω αν εχει προβλημα απο αυτους

Την μνήμη που δεν φαινεται να είναι προβληματική στο Memtest την δοκιμασες σε όλα τα slot της μητρικής και κανει το ιδιο προβλημα?

δεν μπορω να την ξαναδοκιμασω, καθε φορα κανει αλλα. οταν πηραξω το οτιδηποτε απο μεσα απο τον υπολογιστη μετα μπορει να μην ανοιγει με τιποτα. και αν του τη βαρεσει καποια στιγμη θα ανοιξει, δεν παιζει ρολο το σλοτ, οποτε θελει ανοιγει

Ξεχασα να σου πω βγαλε και τον επεξεργαστη και καθαρισε τον ανεμιστηρα μπορει να εχει βουλωσει απο σκονη

Το μπιπ σημαινει μνημη ή καρτα γραφικων, αν δεν κανει και δεν αναβει η οθονη σημαινει λογικα πλακετα.

καρτα γραφικων δεν ειναι σιγουρα, γιατι ειτε την αποσυνδεσω και βγαλω εικονα κατευθειαν απο μητρικη που εχει εξοδο, ειτε συνδεσω την καρτα και βγαλω εικονα απο κει κανει τα ιδια.

ειναι καθαρος ο υπολογιστης και οι ανεμηστιρες ολοι

Δημοσ.

Καθαρισμος επαφων με γομα : παιρνουμε μια γομα αυτη για μολυβια βγαζουμε την μνημη πχ και περναμε με την γομα τις επαφες δηλ της μνημης δηλ τα πιν που εχει η μνημη πανω - αυτο εχει αν αποτελεσμα αν εχει βραχυκυκλωσει πχ η μνημη να την επαναφερει..

Μπορει οι μνημες σου να μην ειναι καλες ( οχι καμμενες γιατι δεν θα αναβε) οποτε εφοσον εχει εγγυηση πηγαινε το να το δουν ή αν εχεις εχτρα μνημες δοκιμασε τες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...