Προς το περιεχόμενο

Νέα οθόνη Philips BDM3470UP στις 34 ίντσες με ανάλυση 3440 x 1440 pixels

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα νέο υψηλής ανάλυσης monitor ανακοίνωσε η Philips, με διαγώνιο 34 ιντσών και αναλογία πλευρών 21:9. Η Philips BDM3470UP όπως είναι η ονομασία της διαθέτει panel τύπου AH-IPS και υποστηρίζει ανάλυση 3440 x 1440 pixels.Οι γωνίες θέασης του panel είναι 178°/178°, έχει μέγιστη φωτεινότητα 320cd/m² και υποστηρίζει χρωματική παλέτα 10-bit (1,07 δισ. χρώματα).

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται είσοδοι dual-link DVI, DisplayPort και MHL, ενώ επιπλέον διαθέτει δύο ανεξάρτητα USB hubs, ένα 2-port USB2.0 hub και ένα 2-port USB3.0 hub και δεν απουσιάζει υποδοχή για ακουστικά.

Η οθόνη είναι διαθέσιμη ήδη στην Δανία, με κόστος 7949 κορώνες Δανίας (περίπου €1067).

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: TechPowerUp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

109.68ppi... αρκετά ικανοποιητικό για τις διαστάσεις της, προφανώς το μεγαλύτερο για την ώρα.

Πάντως αναρωτιέμαι πότε θα έχουμε 300ppi+ σε μεγάλες οθόνες σε συνδυασμό με τεχνολογία OLED.

• Super Moderators

Πάντως αναρωτιέμαι πότε θα έχουμε 300ppi+ σε μεγάλες οθόνες σε συνδυασμό με τεχνολογία OLED.

για να είσαι ένα με την οθόνη? :P

Θέλω πάρα πολύ οι οθόνες 21:9 να γίνουν mainstream, λατρεύω την συγκεκριμένη αναλογία.

Ηδη σχεδον καθε εταιρια εχει μια κανα δυο προτασεις στην συγκεκριμενη κατηγορια, με την Dell και LG να ειναι μαλιστα στα 750 ευρω.

Θέλω πάρα πολύ οι οθόνες 21:9 να γίνουν mainstream, λατρεύω την συγκεκριμένη αναλογία.

Εγω παλι φοβαμαι οτι μπορει να το δω να γινεται.

Το 16:10 το θεωρουσα ιδανικο. η χρυση τομη μεταξυ των ρολων της οθονης για εργασια/browsing και θεαση ταινιων.

Μετα πηγαμε στα 16:9 που ειναι λιγο καλυτερο για ταινιες αλλα και λιγο χειροτερο για τα υπολοιπα

Και τωρα συζητανε για 21:9 που δειλα δειλα βλεπω οτι γινεται ολο και πιο κοινο.

Θα φτασουμε σε αναλυσεις επιπεδου 4k και θα ειμαστε ακομα στα 1440p

Δεν νομιζω να φτασουν σε σημειο να εξαφανισουν τις 16:9 αλλα σιγουρα η εξαπλωση τους θα γινει σε βαρος αυτων

τα περασμένα Χριστούγεννα πήρα οθόνη με ratio 21:9 και ανάλυση 2560x1080

έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από την εμπειρία χρήσης της σε όλους τους τομείς

δεν θέλει τίποτα ιδιαίτερο σε κάρτα γραφικών γιατί και με Geforce 210 που είχα έπαιζε μια χαρά για δουλειές γραφείου

Εγω παλι φοβαμαι οτι μπορει να το δω να γινεται.

Το 16:10 το θεωρουσα ιδανικο. η χρυση τομη μεταξυ των ρολων της οθονης για εργασια/browsing και θεαση ταινιων.

Μετα πηγαμε στα 16:9 που ειναι λιγο καλυτερο για ταινιες αλλα και λιγο χειροτερο για τα υπολοιπα

Και τωρα συζητανε για 21:9 που δειλα δειλα βλεπω οτι γινεται ολο και πιο κοινο.

Θα φτασουμε σε αναλυσεις επιπεδου 4k και θα ειμαστε ακομα στα 1440p

Δεν νομιζω να φτασουν σε σημειο να εξαφανισουν τις 16:9 αλλα σιγουρα η εξαπλωση τους θα γινει σε βαρος αυτων

Η αναλογία κάδρου στις οθόνες δεν ειναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάλυση τους δηλαδή αν γίνουν mainstream οι 21:9 θα εμφανιστούν και UHD (4K+) οθόνες. Οπότε δεν χρειάζεται να φοβάσαι αλλαγή ρότας (να μην πάμε σε UHD για να έχουμε 21:9) 

Τώρα απο εκεί και πέρα κατάλαβα πως εννοείς ότι το 21:9 ειναι περισσότερο για ταινίες και λιγότερο για εργασία στο PC... Προσωπική μου άποψη (που παρατηρώ όμως να υιοθετείται απο όλο και περισσότερους ) ειναι πως το 21:9 ειναι το ΤΈΛΕΙΟ γιατι πέρα ότι παίρνουν και οι ταινίες (αν προβάλλονται και αυτές σε 21:9) μια κινηματογραφική αίγλη στην εργασία είναι ενα και ενα, δηλαδή: πες ότι επεξεργάζεσαι βίντεο υπάρχει άπλετος χώρος κατα μήκος (που εκεί ειναι το σημαντικότερο σε τέτοια δουλειά) για τις "μπάρες" με τα κλιπς και τα κομμάτια ήχου και απο πάνω άλλος τόσος για 1 HD (¨η και 2) preview του βίντεο που επεξεργάζεσαι (ή το μοιράζεις μισή οθόνη αρχεία κτλ και άλλη μισή video preview) 

Για word/pdf έχεις full διαστάσεων σελίδες την μία ΔΙΠΛΑ στην άλλη και χωρίς zoom out (= διαβάζεις καθαρότερα και τα γράμματα) 

Στο ίντερνετ αν είσαι απο αυτούς που έχουν πολλά ανοιχτά tabs έχεις άπειρο χώρο για να προβάλλονται πάρα πολλά tabs στο κανονικό τους μέγεθος και έτσι δεν θα μπερδεύεσαι/χρειάζεται να θυμάσαι ποιο tab έχει την σελίδα που ψάχνεις. 

Σε κλήσεις skype έχεις το δικό σου feed στην μισή οθόνη σχεδόν το feed αυτού που καλείς στην άλλη μισή και αρκετό χώρο απο κάτω για chat.

καλά και στο gaming απλά δεν υπάρχει πολύ καλύτερα απο 2 οθόνες (ή και 3) 16:9  ειδικά αν ειναι και curved η 21:9 που θα έχεις πάρει.

και γενικά ειναι ό,τι καλύτερο για τις περισσότερες (αν όχι όλες) ενασχολήσεις με το pc και θα προτιμούσα μια 1440p curved 21:9 απο μια 4Κ 16:9 κάθε μέρα και ας ήταν η 4k λίγο φθηνότερη ... (αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ήθελα 4Κ+ αλλά σε 21:9!! όπως όμως είπα και πριν θα γίνει και αυτό κάποια στιγμή αν αρχίζουν να πωλούνται καλά οι πρώτες 21:9 που βγήκαν) 

Στην δουλεια εχω 4:3 στο σπιτι 16:10.

Ειναι πολυ δυσκολο να προσαρμοστω σε **:9, το εχω δοκιμασει και απετυχε.

Η πρωτη εταιρια που θα βγαλει 21:10 οθονη με κανει πελατη της.

Στις 34 ιντσες που ειναι αυτη του αρθρου μπορει να μην ειναι τοσο αισθητη η διαφορα βεβαια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...