Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οπότε καταλήγουμε σε "κλασική" αναλογία 16:9.

Γλυκοκοιτάζω μια 27" Samsung 2560x1440

http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/othones/othones/Samsung-Monitor-27-LS27D85KTSN.htm

Την έχει κανείς;

Από τις 22" που ήμουν πριν σε 1920x1080, νομίζω είναι μια αναβάθμιση.

Τί λέτε;

Επίσης παίζει και η U2515

http://www.polytopesystems.com/equipment/computer-peripherals/screen-monitors/dell-ultrasharp-25-led-u2515h-details

Οπότε το ερώτημα είναι...

Για 2560x1440 ποιό είναι το ιδανικότερο μέγεθος; 25" ή 27";

Δημοσ.

Στην αρχή σκεφτομουν για 4Κ μεχρι που ειδα μια 28αρα απο κοντα,

και οσο θεματικη ηταν τοσο θα με κουρασει για καθομαι κοντα στην οθονη στο γραφειο.

Θα δω αυριο και τις δυο ανωθι κυριες και θα αποφασισω.

Αλλα αν κρινω πως με τις 22" ημουν μια χαρα, ισως να καταληξω σε 25".

Δημοσ.

Στην αρχή σκεφτομουν για 4Κ μεχρι που ειδα μια 28αρα απο κοντα,

και οσο θεματικη ηταν τοσο θα με κουρασει για καθομαι κοντα στην οθονη στο γραφειο.

Θα δω αυριο και τις δυο ανωθι κυριες και θα αποφασισω.

Αλλα αν κρινω πως με τις 22" ημουν μια χαρα, ισως να καταληξω σε 25".

στις 4Κ παιζεις και με Oversvan για να μπορεις να βλεπεις :P

• 4 μήνες μετά...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Φίλε δεν ξέρω αν έχεις αγοράσει ήδη οθόνη αλλά σου προτείνω με τα 1000 21:9 ratio ultrawide.

1.Εκτός ότι όντως η 2560x1440 έχει πιο πολλά pixel πράγμα που είναι πάνω κάτω άχρηστο στα games εφόσον υπάρχουν multisample anti aliasing msaa,dynamic super resolution DSR και τρέχεις τα game σε ότι ανάλυση θες,Όλα τα άλλα είναι ανακρίβιες.

2.Απο προσωπική εμπειρία το FoV που προσφέρει η 21:9,είναι καταπληκτικό και απλά απογειώνει τα game...

219_27jku3.jpg

3.Κάθε ταινία που έχω δει μέχρι τώρα κάνει φιτ σε όλη την οθόνη χωρίς μαύρες μπάρες οριζόντια ή κάθετα.Απλά γιατί η 21:9 είναι η κανονική αναλογία που χρησιμοποιούν στα σινεμά.

4.Για παραγωγικότητα,αν και έχεις έλλειψη χώρου σε κάθετα πίχελ(μόνο 1080) η ταυτόχρονη επεξεργασία ας πούμε 2 φύλλων εξελ που χωράνε τέλεια στην οθόνη είναι το κάτι άλλο.

Τέλος για να πω την αλήθεια εγώ προσωπικά σκόπευα σε 3x(1920x1080)αλλά λόγω έλλειψης χώρου στο γραφείο μου δεν μπορούσα να το κάνω.Εκτός από ένα 3πλο μόνιτορ setup δεν υπάρχει περίπτωση να επιλέξω κάτι άλλο.Άν επίσης έχεις αρκετά λεφτά για ξόδεμα μπορείς πάλι να προτιμήσεις μια 3440x1440 21:9 όπως η 4c113b1c3a4e8dc27839094cf4d38db3.jpg

Δημοσ.

1.Εκτός ότι όντως η 2560x1440 έχει πιο πολλά pixel πράγμα που είναι πάνω κάτω άχρηστο στα games εφόσον υπάρχουν multisample anti aliasing msaa,dynamic super resolution DSR και τρέχεις τα game σε ότι ανάλυση θες,Όλα τα άλλα είναι ανακρίβιες.

Ωραία είσοδο έκανες στο forum.

Τα παραπάνω pixel έχουν ως μόνο σκοπό το anti-aliasing?

Πιο το νόημα του DSR πέραν του anti-aliasing και μιας ελάχιστης βελτίωσης στην ποιότητα εικόνας εφόσον δε μπορείς να τα δεις τα επιπλέον Pixel?

Όλα τα άλλα είναι ανακρίβιες

Εντάξει

Δημοσ.

Οπότε καταλήγουμε σε "κλασική" αναλογία 16:9.

Γλυκοκοιτάζω μια 27" Samsung 2560x1440

http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/othones/othones/Samsung-Monitor-27-LS27D85KTSN.htm

Την έχει κανείς;

Από τις 22" που ήμουν πριν σε 1920x1080, νομίζω είναι μια αναβάθμιση.

Τί λέτε;

Επίσης παίζει και η U2515

http://www.polytopesystems.com/equipment/computer-peripherals/screen-monitors/dell-ultrasharp-25-led-u2515h-details

Οπότε το ερώτημα είναι...

Για 2560x1440 ποιό είναι το ιδανικότερο μέγεθος; 25" ή 27";

H Samsung εχει Hybrid PWM dimming, δλδ PWM απο 0-30 brightness, οπου ειναι ηδη υπερβολικα φωτεινη για καθημερινη χρηση. Απεφυγε την.

Οι ultrawide μπηκαν στην αγορα πολυ προσφατα, δεν υπαρχουν ακομη αναλογα καλα μοντελα οπως στην 16:9 αναλογια. Επισης δεν ειναι ακομη ολα τα προγραμματα και παιχνιδια optimised για αυτη την αναλογια.

Τι budget εχεις? Επισης τι GPU εχεις, να δουμε αφενως αν αντεχεις την αναλυση, αφετερου αν αξιζει να δουμε και Freesync / G-Sync.

27" ειναι το ιδανικο μεγεθος.

Aπο Ελλαδα αυτη ειναι η καλυτερη επιλογη σε αναλογο budget: https://www.skroutz.gr/s/5183964/Asus-PB278QR.html

Απο εξωτερικο διευρυνονται οι επιλογες σου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ωραία είσοδο έκανες στο forum.

Τα παραπάνω pixel έχουν ως μόνο σκοπό το anti-aliasing?

Πιο το νόημα του DSR πέραν του anti-aliasing και μιας ελάχιστης βελτίωσης στην ποιότητα εικόνας εφόσον δε μπορείς να τα δεις τα επιπλέον Pixel?

Εντάξει

Ευχαριστώ...

Στα games πρώτα απ'όλα τα πάντα είναι σχετικά...

To πόσο καθαρό-crispy δείχνει ένα game δεν έχει σχέση μόνο με την ανάλυση στην οποία το τρέχεις αλλά και από πολλά άλλα όπως:

1.Πρόσθετα φίλτρα.Εφόσον λέμε οτι θα παίζει σε 2560x1440 τα παραπάνω κάθετα pixel θα ζωρίζουν πολύ περισσότερο τη κάρτα του που εκτός αν έχει τη δυνατότητα για τίποτα 980ti η καμία 970 SLI,δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί ούτε txaa ούτε msaa και γενικά κανένα είδος aa.(Τώρα στάνταρ θα πεις οτι σε μεγάλες αναλύσεις το aa είναι περιττό.Όχι σε όλα τα game και όχι σε όλα τα μεγέθη οθόνης)

2.DPI/PPI.Το πόσο καθαρή είναι μια εικόνα δεν έχει τόσο σχέση με τα pixel που κουβαλάει αλλά με τα pixel ανα ίντσα.

Μια 27'' που είναι η πιο λογική επιλογή σε 2560x1440(αλλιώς ποιος ο λόγος να πας σε τέτοια ανάλυση αν μιλάμε για μεγέθη 22 κτλ)

έχει:

3686400 pixels άρα 108,79 ppi

Μια 25'' 2560x1080

2764800 pixels άρα 111,14 ppi

πράγμα που την κάνει πιο crispy

Παράδειγμα

(Μη σκέφτεστε σαν την amd...Πιο πολύ δύναμη=πιο καλά χωρίς να σκέφτεστε θερμότητα κατανάλωση κτλ κτλ.)

Πιο πολλά pixel δεν σημαίνει αυτόματα πιο καλή επιλογή.

"Εντάξει"

Δεν ήρθα ούτε πόλεμο να κάνω ούτε να πουλήσω συγκεκριμένο προϊόν...Πωλητής καταστήματος ηλεκτρικών ειδών δεν είμαι τη γνώμη μου λέω...

Δημοσ.

Aragi

Όταν ποστάρεις πρώτη φορά στο forum και πετάς ένα "Όλα τα άλλα είναι ανακρίβιες", τι αντιμετώπιση περιμένεις; Κάτι διαφορετικό από χλευασμό;

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι ο Aragi και ο Mors απαντανε σε 4μηνων post δεν θα το σχολιασω γιατι ειναι λιγο πολυ αυτονοητο.

Αγαπητε Aragi, για παιχνιδια μιλαμε τι καθεσαι και γραφεις περι Dsr??? Με αυτη την λογικη ας παει να παρει Monitor 1080p και με Dsr θα εχει και 4κ monitor,στεκει αυτο ομως στην πραξη???

Ευχαριστώ...

Στα games πρώτα απ'όλα τα πάντα είναι σχετικά...

To πόσο καθαρό-crispy δείχνει ένα game δεν έχει σχέση μόνο με την ανάλυση στην οποία το τρέχεις αλλά και από πολλά άλλα όπως:

1.Πρόσθετα φίλτρα.Εφόσον λέμε οτι θα παίζει σε 2560x1440 τα παραπάνω κάθετα pixel θα ζωρίζουν πολύ περισσότερο τη κάρτα του που εκτός αν έχει τη δυνατότητα για τίποτα 980ti η καμία 970 SLI,δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί ούτε txaa ούτε msaa και γενικά κανένα είδος aa.(Τώρα στάνταρ θα πεις οτι σε μεγάλες αναλύσεις το aa είναι περιττό.Όχι σε όλα τα game και όχι σε όλα τα μεγέθη οθόνης)

2.DPI/PPI.Το πόσο καθαρή είναι μια εικόνα δεν έχει τόσο σχέση με τα pixel που κουβαλάει αλλά με τα pixel ανα ίντσα.

Μια 27'' που είναι η πιο λογική επιλογή σε 2560x1440(αλλιώς ποιος ο λόγος να πας σε τέτοια ανάλυση αν μιλάμε για μεγέθη 22 κτλ)

έχει:

3686400 pixels άρα 108,79 ppi

Μια 25'' 2560x1080

2764800 pixels άρα 111,14 ppi

πράγμα που την κάνει πιο crispy

Παράδειγμα

(Μη σκέφτεστε σαν την amd...Πιο πολύ δύναμη=πιο καλά χωρίς να σκέφτεστε θερμότητα κατανάλωση κτλ κτλ.)

Πιο πολλά pixel δεν σημαίνει αυτόματα πιο καλή επιλογή.

"Εντάξει"

Δεν ήρθα ούτε πόλεμο να κάνω ούτε να πουλήσω συγκεκριμένο προϊόν...Πωλητής καταστήματος ηλεκτρικών ειδών δεν είμαι τη γνώμη μου λέω...

1.Γιατι ποιος σου ειπε οτι θα χρειαστει αναβαθμιση.Μια χαρα ειναι η R9 290x για τα Console ports που παιζουμε και σιγα μην παει καποιος να αγορασει 980ti για να παιζει console ports με γραφικα σχεδον ιδια με κονσολας. Μια απο τα ιδια και για τα φιλτρα που αναφερεις σε ελαχιστες περιπτωσεις υπαρχει οπτικη διαφορα.Ειδικα σε Multiplayer παιχνιδια τυπου BF,Moba,mmo κλπ που παιζουν οι περισσοτεροι(καλα για ποδοσφαιρακια και μπασκετ δεν τα βαζω καν)σιγα μην κατσει να ασχοληθει ο αλλος με AA,και Msaa. Το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να βγαζει σταθερα 60ρια fps ή αν εχει κανενα 120/144hz και παιζει Fps παιχνιδια οσο περισσοτερα(και κοντα στα Hz) τοσο το καλυτερο.

Το δε παραδειγμα με την Amd απλα οτι να ναι και καμια σχεδη με τα παραπανω καθως ουτε παραπανω δυναμη εχουν οι 8πυρηνοι Amd στην πραξη ουτε το ατομο που παιζει παιχνιδια τον ενδιαφερει η θερμοτητα και η καταναλωση,γιατι ακομα και i5 κλειδωμενο να παρεις την ψυκτρα θα την χρειαστεις.

Δημοσ.

o Aragi μπορεί να μην το διατύπωσε κομψά αλλά μάλλον ήθελε να εκφράσει τον ενθουσιασμό του τον οποίο ομολογώ ότι μπορώ να κατανοήσω και με το παραπάνω. Το ανθρώπινο μάτι είναι για 21:9 καταστάσεις περισσότερο από ότι 4:3 και 16:9, thats a fact.

Θα έλεγα κάποια points  Excel files / multiple widnows/tabs , World of Battleships by night  (FOV) in a not high end hungry PC κτλ.  Αλλά το καλύτερο από όλα είναι η αίσθηση . 

http://www.flawlesswidescreen.org/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...