BritGreek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 αν πισω απο τον τοιχο βλεπεις μπλε και κοκκινο καλωδιο συνεστραμμενο μιλαμε τοτε για ραζιμ και οχι για καλωδιο δικτυου και ναι ειναι χοντρο με σχεση το Utp. β.αν στον κατανεμητη δεις να γραφει κκ και ενα νουμερο τοτε παιρνεις απο καφαο.αν παιρνεις απο box τοτε επισης παιρνεις απο καφαο.πρεπει να γραφει για σταθερο καλωδιο για να μην παιρνεις απο καφαο και συνηθως σταθερο καλωδιο δινουν σε μεγαλα εμπορικα που υπαρχουν πανω απο 100 γραμμες οποτε δεν υπαρχει λογος να παει απο το καφαο. Το ξέρω ότι είναι ραζίμ γιατί τότε δεν υπήρχε καλώδιο δικτύου. Σίγουρα είναι πιο χοντρό από το UTP. O κατανεμητής στην πολυκατοικία είναι περιποιημένος στη δική μας περίπτωση, με ωραίο ντουλαπάκι κλπ. Το μόνο που βλέπω είναι ένα μαύρο χοντρό καλώδιο που έρχεται μέσα σε πλαστικό γκρι σωλήνα και δεν γράφει απολύτως τίποτα. Το μόνο που γράφει στον κατανεμητή είναι οι κωδικοί των διαμερισμάτων. Θα ανεβάσω photo το βράδυ. Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο, πάντως σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα, εννοείται. Στο δρόμο μου ΚΑΦΑΟ δεν υπάρχει πουθενά.
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Το ξέρω ότι είναι ραζίμ γιατί τότε δεν υπήρχε καλώδιο δικτύου. Σίγουρα είναι πιο χοντρό από το UTP. O κατανεμητής στην πολυκατοικία είναι περιποιημένος στη δική μας περίπτωση, με ωραίο ντουλαπάκι κλπ. Το μόνο που βλέπω είναι ένα μαύρο χοντρό καλώδιο που έρχεται μέσα σε πλαστικό γκρι σωλήνα και δεν γράφει απολύτως τίποτα. Το μόνο που γράφει στον κατανεμητή είναι οι κωδικοί των διαμερισμάτων. Θα ανεβάσω photo το βράδυ. Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο, πάντως σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα, εννοείται. Στο δρόμο μου ΚΑΦΑΟ δεν υπάρχει πουθενά. το μπλε κοκκινο ραζιμ ειναι χοντρο.υπαρχεικαι ραζιμ γκρι πορτοκαλι συνηθως το χρησιμοποιουν σε οτε οπως και σε ρεγκλετες για γεφυρες το οποιο ειναι λεπτο σαν Utp. λογικα καπου πρπεει να σου γραφει ειτε πανω στο ξυλο ειτε πανω στην πορτα κατι σε στυλ κκ 344 ,10-12. επισης δεν σημαινει οτι ειναι στο δρομο σου.Μπορει το καφαο να ειθναι και 300 και 500 μετρα μακρυα αναλογως ποσο πυκνοκατοικημενη ειναι μια περιοχη.εχω δει και καφαο 1 km μακρυα.
BritGreek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 το μπλε κοκκινο ραζιμ ειναι χοντρο.υπαρχεικαι ραζιμ γκρι πορτοκαλι συνηθως το χρησιμοποιουν σε οτε οπως και σε ρεγκλετες για γεφυρες το οποιο ειναι λεπτο σαν Utp. λογικα καπου πρπεει να σου γραφει ειτε πανω στο ξυλο ειτε πανω στην πορτα κατι σε στυλ κκ 344 ,10-12. επισης δεν σημαινει οτι ειναι στο δρομο σου.Μπορει το καφαο να ειθναι και 300 και 500 μετρα μακρυα αναλογως ποσο πυκνοκατοικημενη ειναι μια περιοχη.εχω δει και καφαο 1 km μακρυα. Μεταξύ του δικού μου σπιτιού και του κτιρίου του ΟΤΕ, υπάρχει μόνο μια πολυκατοικία. Η HOL μου λέει ότι βάσει της απόστασης θα συγχρονίζω περίπου στα 23. Τα ΚΑΦΑΟ που έχουμε εδώ δεν είναι όπως αυτά της Αθήνας-Πειραιά σε μέγεθος. Είναι τα μισά (μικρότερα από 1 μέτρο πλάτος) και κοντά σε ύψος. Επίσης, πολλά σπίτια δεν έχουν καν τηλέφωνο, γιατί τα περισσότερα είναι εξοχικά, αν και η περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη.
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 οταν σηκωσεις φωτογραφια θα λαμψει η αληθεια αλλα παντως στην αθηνα σταθερα καλωδια βλεπεις ελαχιστα.επισης το καφαο μπορει να ειναι σε αναποδη κατευθυνση οχι προς τον οτε .δεν σημαινει οτι παει κοντα στον οτε .πολλες φορες μπορει να πηγαινει πχ πιο μετα απο σενα και το απερχομενο να γυρναει προς τα πισω.
BritGreek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 οταν σηκωσεις φωτογραφια θα λαμψει η αληθεια αλλα παντως στην αθηνα σταθερα καλωδια βλεπεις ελαχιστα.επισης το καφαο μπορει να ειναι σε αναποδη κατευθυνση οχι προς τον οτε .δεν σημαινει οτι παει κοντα στον οτε .πολλες φορες μπορει να πηγαινει πχ πιο μετα απο σενα και το απερχομενο να γυρναει προς τα πισω. Σωστός. Αν είναι όμως έτσι, τα 23 δεν θα είναι εφικτά, γιατί αυξάνεται η απόσταση.
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 24 mbit μπορεις να παιξεις ακομα και να μην εισαι στα 100 μετρα.εξαρτατε απο το profile του παροχου απο crosstalk απο διαφορα.αν πχ εχεις hol με 11 margin ουτε 20 δεν θα παιξεις και πρεπει να τους πεις για το margin.αυτο ειναι κατι που δεν αλλαζει.παντως αμα εισαι τοσο κοντα μπορουσες να πας και vdsl. ποτε δεν ξερεις πως παει ενα καλωδιο ή να κανει τον γυρω.πχ στο μαρουσι που ειναι η αττικη οδος πελατης κανονικα ηταν στα 500 μετρα απο το μεγαρο.λογω ομως αττικης οδου το καλωδιο περνουσε απεναντι απο καπου αλλου.η αποσταση εβγαινε κοντα στο 1,5 km.εξαιρεση μεν αλλα απλα σου φερνω ενα παραδειγμα.ξερω και ατομο που μετακομισε θεωρητικα λιγο πιο κοντα στο αστικο κεντρο αλλα στην πραξη παλι εβγαινε το ιδιο attenuation.ειναι ολα λιγο σχετικα.
BritGreek Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Λοιπόν, υποκλίνομαι φίλε Pouline. Όντως, ο κατανεμητής έχει με μικρά γράμματα ένα τριψήφιο αριθμό μαζί με τα γράμματα ΚΚ και από κάτω ένα μονοψήφιο αριθμό. Άρα, παίρνω από ΚΑΦΑΟ, όπως πολύ σωστά είπες. Μένει λοιπόν, να δούμε τις ταχύτητες τώρα.
poulinos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Λοιπόν, υποκλίνομαι φίλε Pouline. Όντως, ο κατανεμητής έχει με μικρά γράμματα ένα τριψήφιο αριθμό μαζί με τα γράμματα ΚΚ και από κάτω ένα μονοψήφιο αριθμό. Άρα, παίρνω από ΚΑΦΑΟ, όπως πολύ σωστά είπες. Μένει λοιπόν, να δούμε τις ταχύτητες τώρα. το κκ σου λεει ποιος ειναι ο κεντρικος κατανεμητης σε ελευθερη μεταφραση το νουμερο του καφαο που πεφτεις.οποτε εσυ θες ενα καφαο που να γραφει αυτο το 3ψηφιο νουμερο.το αλλο νουμερο ή νουμερα σου λενε απο το καφαο σε ποια ρεγκλετα ανηκεις.οταν ειναι σταθερο καλωδιο δεν υπαρχει κκ απλα μπορει να γραφει σταθερο καλωδιο και συνηθως αλλαζει και ο τροπος μετρησης .οποιος πεφτει σε σταθερο καλωδιο(δεν θα ειναι σπιτι )τοτε ειναι τυχερουλης.αλλα τα σταθερα καλωδια ειναι πιστευωλιγοτερα απο 1 στα 1000. 1
BritGreek Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Λοιπόν, ερώτηση. Μόλις μίλησα με HOL και με ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ, βάσει του συστήματός του μου λέει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχω ταχύτητα περίπου 23500. Η HOL, όμως, μου λέει ότι το μέγιστο που μπορεί να μου δώσει είναι 14, αλλά το πιθανότερο είναι να είναι ΠΟΛΥ χαμηλότερο από αυτό. Μου εξήγησαν ότι μπορεί να έχω και 4. Πώς γίνεται αυτό ρε παιδιά;
Mpiftekis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Το 14 που σου είπε η HOL είναι η μέση τιμή της περιοχής σου. Για αυτό σου λένε ότι μπορεί να είσαι και κάτω από αυτό. Ο ΟΤΕ βλέπει λογικά πόσο κοντά σε ΚΑΦΑΟ είσαι μόνο απ'τη διεύθυνση και υπολογίζει ότι, επειδή είσαι κοντά σε κτήριο του ΟΤΕ, θα έχεις 23500. Ένας ξάδερφος μου πάντως που είναι κοντά στο κτήριο του ΟΤΕ DSLAM, στο Γέρακα, όντως πιάνει 50Mbps vdsl! off topic: Ποιό νούμερο πήρες για τον ΟΤΕ; Θέλω κι εγώ να τον ρωτήσω κάτι. (Έχω HOL) Επίσης, στην πρίζα με τα 4 καλώδια (2 και 2) καλό θα ήταν να ένωνες τα 2 καλώδια λίγο πιο πίσω, ώστε η άκρη του ενός καλωδίου να χωράει στην πρίζα. Έτσι το έχω κάνει κι εγώ και είμαι εντάξει. Λογικά το ένα απ'τα δύο καλώδια πάει στην άλλη πρίζα.
BritGreek Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 off topic: Ποιό νούμερο πήρες για τον ΟΤΕ; Θέλω κι εγώ να τον ρωτήσω κάτι. (Έχω HOL) 2106513888 για να μη χρεωθώ 5ψήφιο. Αντίστοιχα, για τη HOL είναι το 2130013844, γιατί αν καλέσεις το 13844 εντός δικτύου HOL χρεώνεσαι 25 λεπτά, εδώ και λίγο καιρό.
Mpiftekis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 2106513888 για να μη χρεωθώ 5ψήφιο. Αντίστοιχα, για τη HOL είναι το 2130013844, γιατί αν καλέσεις το 13844 εντός δικτύου HOL χρεώνεσαι 25 λεπτά, εδώ και λίγο καιρό. Ευχαριστώ Για τη HOL, νομίζω ότι αν πάρεις στο 13845, που είναι η τεχνική υποστήριξη, δε χρεώνεσαι. Νομίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα