Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Έκανα αίτηση για νέα γραμμή σε σπίτι που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει τηλέφωνο, και θέλω να αλλάξω τις δύο πρίζες που υπάρχουν γιατί είναι παλαιού τύπου (με τις δύο τρύπες). Αγόρασα δύο Legrand Niloe και έβγαλα τις παλιές. 

Από τον τοίχο βγαίνουν δύο κόκκινα και δύο μπλε καλώδια τα οποία στις παλιές πρίζες ενώνονταν όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Οι καινούριες πρίζες έχουν 4 διπλές υποδοχές και διάβασα (google) ότι συνδέουμε στις θέσεις 2 και 3. Το manual των legrand δείχνει διαφορετικό τρόπο σύνδεσης (τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα) και θα ήθελα να μου πείτε αν σκέφτομαι σωστά τη συνδεσμολογία.

Λέω να βάλω τα δύο κόκκινα (αφού τα ξεστρίψω και τα ξεχωρίσω) στις τρύπες της θέσης 2 και τα δύο μπλέ στις τρύπες της θέσης 3, με τον ίδιο τρόπο. Επειδή ακόμα δεν έχω τηλέφωνο, θα το πάω στα τυφλά.

Παλιά πρίζα

post-83180-0-38095900-1425817403_thumb.jpg

Legrand (νέα)

post-83180-0-84382100-1425817428_thumb.jpg 

(manual)

post-83180-0-85086700-1425817452_thumb.jpg

Δημοσ.

Βαζεις τα κοκκινα στο 1 και τα μπλε στο 2 η αντιστροφα. Και εγω legrand εχω.

Τα χωρίζω μεταξύ τους; Τώρα τα δύο μπλε είναι τυλιγμένα μαζί, το ίδιο και τα κόκκινα. Είσαι σίγουρος για το 1 και 2; Σε όλα τα forum διαβάζω για τις θέσεις 2 και 3. 

Δημοσ.

Βαζεις τα κοκκινα στο 1 και τα μπλε στο 2 η αντιστροφα. Και εγω legrand εχω.

Τα χωρίζω μεταξύ τους; Τώρα τα δύο μπλε είναι τυλιγμένα μαζί, το ίδιο και τα κόκκινα. Είσαι σίγουρος για το 1 και 2; Σε όλα τα forum διαβάζω για τις θέσεις 2 και 3.

Τα χωριζεις ναι. Τωρα δεν μπορω να ειμαι 100% σιγουρος για κατι που δεν εχω δει απο κοντα αλλα ειμαι σιγουρος οτι η δικια μου πριζα (που απο την πισω πλευρα ειναι σαν αυτη που δειχνεις στη φωτο) εχει τα καλωδια στο 1 και 2 και τα τηλεφωνα λειτουργουν!!! :D
Δημοσ.

Update: Τώρα άνοιξα και τη δεύτερη πρίζα (δεν έχει άλλες το σπίτι) και βλέπω ότι τα καλώδια είναι δύο. Προφανώς η πρώτη είναι η κεντρική. 

post-83180-0-85896600-1425823106_thumb.jpg

Δημοσ.

Φιλε μου σορρυ για την αναστατωση εκανα λαθος! Σε ευχαριστω παντως γτ με βοηθησες να λυσω ενα μυστηριο. Τα καλωδια μπαινουν στις 2,3!!

Σε εμενα ενας μ@λ@κ@ς τεχνικος επειδη πρεσαρε λαθος το φυσακι απο το τηλεφωνικο καλωδιο αλλαξε τα καλωδια στη πριζα της κουζινας!! Οι αλλες πριζες ειναι στο 2,3!!! Και ελεγα και γω γτ δεν δουλευει το τηλεφωνο με αλλο καλωδιο!

Πιστευω να μην τις εχεις περασει τις πριζες!

Δημοσ.

Τώρα τις βάζω. Κανένα πρόβλημα. Εμένα η κεντρική είναι αυτή της κουζίνας. Έβαλα πρώτα την "εύκολη" με το μονό ζευγάρι μπλε κόκκινο και τώρα θα αλλάξω και την κεντρική. 

Τώρα, αν έκανα πατάτα, θα δείξει. Πάντως η συγκεκριμένη legrand έχει λόγο που είναι φτηνή. Πολύ κακό πλαστικό με αποτέλεσμα να κοντεύεις να τη σπάσεις για να φτάσεις στις βίδες...

Δημοσ.

Τώρα, αν έκανα πατάτα, θα δείξει. Πάντως η συγκεκριμένη legrand έχει λόγο που είναι φτηνή. Πολύ κακό πλαστικό με αποτέλεσμα να κοντεύεις να τη σπάσεις για να φτάσεις στις βίδες...

Εμένα είναι μεταλικο το πλαίσιο! Όντως φαίνονται κακιστες από θέμα ποιότητας παρότι legrand!

Δημοσ.

α.παντα ειναι τα 2 μεσαια  δηλαδη 2,3

β.γδυνεις λιγο το καλωδιο στην ακρη για να μπει στην legrand και επισης τα ξεχωριζεις.δεν βαζεις ποτε παραπανω απο ενα καλωδιο στην Legrand.επισης η Legrand θελει ηρεμες κινησεις .δεν φτιαχτηκε για τοσο χοντρο ραζιμ οσο ειναι το κοκκινο και το μπλε στην φωτογραφια.παιζει καλυτερα η πριζα με καλωδια δικτυου και οχι ραζιμ.treat with care δηλαδη.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία. Εγώ τα σύνδεσα. Τώρα θα περιμένουμε να ενεργοποιηθεί η γραμμή. Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ότι ο ηλεκτρολόγος έχει σημειώσει το ένα μπλέ και το ένα κόκκινο με μπλάνκο. Τώρα τι σημαίνει αυτό, θα δείξει... Αυτό που φρόντισα είναι να βάλω στον ίδιο αριθμό το ίδιο χρώμα και στις δύο πρίζες (κόκκινο στο 2, μπλε στο 3), υποθέτοντας ότι η δεύτερη παίρνει από την κεντρική. 

Θα έχει ενδιαφέρον να δω στα πόσα θα συγχρονίζω, με δεδομένο ότι απέχω ελάχιστα μέτρα από το ΑΚ. Πάντως ΚΑΦΑΟ (καλά το έγραψα; ) δεν υπάρχει πουθενά σε όλο το δρόμο.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Εμένα είναι μεταλικο το πλαίσιο! Όντως φαίνονται κακιστες από θέμα ποιότητας παρότι legrand!

Η legrand έχει σειρές ανάλογα με την τιμή.  Η δική σου είναι πιο ακριβή από του BritGreek που είναι η πιο φτηνή της.

Δημοσ.

γενικως ναι η Legrand εχει απο φτηνες μεχρι αρκετα ακριβες.και γενικα ναι ειναι λιγο ακριβη σαν εταιρεια.

Ωραία. Εγώ τα σύνδεσα. Τώρα θα περιμένουμε να ενεργοποιηθεί η γραμμή. Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ότι ο ηλεκτρολόγος έχει σημειώσει το ένα μπλέ και το ένα κόκκινο με μπλάνκο. Τώρα τι σημαίνει αυτό, θα δείξει... Αυτό που φρόντισα είναι να βάλω στον ίδιο αριθμό το ίδιο χρώμα και στις δύο πρίζες (κόκκινο στο 2, μπλε στο 3), υποθέτοντας ότι η δεύτερη παίρνει από την κεντρική. 

Θα έχει ενδιαφέρον να δω στα πόσα θα συγχρονίζω, με δεδομένο ότι απέχω ελάχιστα μέτρα από το ΑΚ. Πάντως ΚΑΦΑΟ (καλά το έγραψα; ) δεν υπάρχει πουθενά σε όλο το δρόμο.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

α.δεν γινεται να μην παιρνεις απο καφαο.με σταθερο καλωδιο παιζουν μονο μεγαλα εμπορικα που δεν υπαρχει καφαο.φαινεται απο τον κατανεμητη αν παιρνεις απο σταθερο ή οχι.μπορει το καφαο να ειναι ακομα και στην αυλη του οτε.το εχω δει.περισσοτερα στο topic της υπογραφης μου για το adsl/vdsl που αναφερω για τα σταθερα.

β.και να μην εβαζες τα ιδια χρωματα στο ιδιο σημειο δεν θα ειχες θεμα.απλα ναι συνηθως γινεται για ευνοητους λογους για να μην γινεται χαμος και να βγαζεις πιο ευκολα ακρη αν υπαρχουν πολλα πριζακια.το μπλανκο ή μονωτικη ταινια μπορει να δεις μερικες φορες να την βαζουν στην γραμμη που καταληγει στον κατανεμητη ενω αλλοι απλα μαρκαρουν το spare ζευγαρι.ναι η δευτερη παιρνει απο την κεντρικη οπως φαινεται ΕΚΤΟΣ αν η δευτερη παιρνει παραλληλα απο την πρωτη σε σημειο που δεν το βλεπεις και μετα το δευτερο ζευγαρι ειναι το spare.εκτος αν εχεις καπου αλλου τυλιγμενο το spare.για να δεις αν ειναι παραλληλα ή οχι ή θα θα ψαξεις για το spare στην κεντρικη ή βγαζεις το δευτερο ζευγαρι και βλεπεις αν παιζει η αλλη πριζα.

Δημοσ.

α.παντα ειναι τα 2 μεσαια  δηλαδη 2,3

β.γδυνεις λιγο το καλωδιο στην ακρη για να μπει στην legrand και επισης τα ξεχωριζεις.δεν βαζεις ποτε παραπανω απο ενα καλωδιο στην Legrand.επισης η Legrand θελει ηρεμες κινησεις .δεν φτιαχτηκε για τοσο χοντρο ραζιμ οσο ειναι το κοκκινο και το μπλε στην φωτογραφια.παιζει καλυτερα η πριζα με καλωδια δικτυου και οχι ραζιμ.treat with care δηλαδη.

Συμπληρώνω για την περίπτωση που το διαβάσουνε και άλλοι: Σε τόσο χοντρά καλώδια καλύτερα είναι να μπαίνει πρίζα με κλέμα και βίδες ή να ματίζεται(ενώνεται) το καλώδιο με πιο λεπτό. Οι λάμες που έχει μέσα η legrand για να πιάνουν το καλώδιο είναι πολύ λεπτές και μετά από 2-3 βάλε-βγάλε στραβώνουν και αχρηστεύονται(δεν κάνουν καλή επαφή με το καλώδιο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γενικως ναι η Legrand εχει απο φτηνες μεχρι αρκετα ακριβες.και γενικα ναι ειναι λιγο ακριβη σαν εταιρεια.

α.δεν γινεται να μην παιρνεις απο καφαο.με σταθερο καλωδιο παιζουν μονο μεγαλα εμπορικα που δεν υπαρχει καφαο.φαινεται απο τον κατανεμητη αν παιρνεις απο σταθερο ή οχι.μπορει το καφαο να ειναι ακομα και στην αυλη του οτε.το εχω δει.περισσοτερα στο topic της υπογραφης μου για το adsl/vdsl που αναφερω για τα σταθερα.

β.και να μην εβαζες τα ιδια χρωματα στο ιδιο σημειο δεν θα ειχες θεμα.απλα ναι συνηθως γινεται για ευνοητους λογους για να μην γινεται χαμος και να βγαζεις πιο ευκολα ακρη αν υπαρχουν πολλα πριζακια.το μπλανκο ή μονωτικη ταινια μπορει να δεις μερικες φορες να την βαζουν στην γραμμη που καταληγει στον κατανεμητη ενω αλλοι απλα μαρκαρουν το spare ζευγαρι.ναι η δευτερη παιρνει απο την κεντρικη οπως φαινεται ΕΚΤΟΣ αν η δευτερη παιρνει παραλληλα απο την πρωτη σε σημειο που δεν το βλεπεις και μετα το δευτερο ζευγαρι ειναι το spare.εκτος αν εχεις καπου αλλου τυλιγμενο το spare.για να δεις αν ειναι παραλληλα ή οχι ή θα θα ψαξεις για το spare στην κεντρικη ή βγαζεις το δευτερο ζευγαρι και βλεπεις αν παιζει η αλλη πριζα.

Έκανα με το αυτοκίνητο το γύρο του τετραγώνου (όπως είπα, ένα από τα κτίρια είναι αυτό του ΟΤΕ). Δεν υπάρχει πουθενά ΚΑΦΑΟ και μου έκανε εντύπωση. Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή υπάρχουν ΚΑΦΑΟ, αλλά όχι στα τέσσερα στενά γύρω από τον ΟΤΕ, και μιλάμε για περιοχή της Αττικής. Στα υπόλοιπα στενά που βλέπω ΚΑΦΑΟ, το ένα από το άλλο έχουν τρελλές αποστάσεις (3-4 στενά) μεταξύ τους.  Δεν ξέρω γιατί. Μπορεί, όπως λες, να είναι στην αυλή του ΟΤΕ. Εχω κάνει αίτηση για νέο αριθμό στη HOL, γιατί αυτή την εταιρεία έχω παντού, εδώ και μια δεκαετία, αισίως 6 doubleplay. Είμαι ο πρώτος που βάζει adsl στην πολυκατοικία, και σκέψου ότι στο δρόμο μου μόλις 3 άτομα έχουν adsl (τους ξέρω).

Για το φίλο που είπε για τα καλώδια, έχω την εντύπωση ότι φαίνονται χοντρά στις φωτογραφίες. Στην πραγματικότητα δεν είναι, ούτε μπαίνουν με δυσκολία στη Legrand. Πρίν από λίγο μέτρησα το ένα με χαρακάκι, και είναι λιγότερο από 1 χιλιοστό. Το ξέρω ότι πήρα την πιο φτηνή, αλλά δεν είχα πολλές επιλογές στο Leroy. Οι υπόλοιπες ήταν μάρκες που δεν ήξερα και θεώρησα σωστό να αγοράσω την επώνυμη/οικολογική. Οι πιο πολλές είχαν σχέδια/χρώμα και δεν θα ταίριαζαν με τους υπόλοιπους διακόπτες του σπιτιού. 

Επεξ/σία από BritGreek
Δημοσ.

αν πισω απο τον τοιχο βλεπεις μπλε και κοκκινο καλωδιο συνεστραμμενο μιλαμε τοτε για ραζιμ και οχι για καλωδιο δικτυου και ναι ειναι χοντρο με σχεση το Utp.

β.αν στον κατανεμητη δεις να γραφει κκ και ενα νουμερο τοτε παιρνεις απο καφαο.αν παιρνεις απο box τοτε επισης παιρνεις απο καφαο.πρεπει να γραφει για σταθερο καλωδιο για να μην παιρνεις απο καφαο και συνηθως σταθερο καλωδιο δινουν  σε μεγαλα εμπορικα που υπαρχουν πανω απο 100 γραμμες οποτε δεν υπαρχει λογος να παει απο το καφαο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...